Keresés

Részletes keresés

nixon70 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74865

A kazánon belül van egy lapos piros tartály autósszeleppel a tetején.(felülről látszik)

Előzmény: Törölt nick (74864)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74864

De szerintem nekem nincs tartályom. Átfolyós rendszerű kombim van Duval.

Előzmény: Törölt nick (74863)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74863

Neked a tartály levegőoldali előfeszítése rendben van?

Figyi! Én ebből a kérdésből semmit nem értettem meg:), nem tok válaszolni.

Előzmény: nixon70 (74861)
gergerg Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74862

Sziasztok!

Kilyukadt a 30 éves totya s35-ös kazánom. Sürgősen kéne helyette valami megoldás. Nem idegen tőlem a villáskulcs, és elégedett is voltam ezzel a kazánnal, szóval ugyan ilyet szeretnék, egyrészt mert ennek a cseréjéhez nem kellene piszkálni a csöveket, másrészt ugye az elégedettség miatt. Elég lapos a pénztárcám, de mivel van 2 óvodás gyerekem, gyorsan meg kell oldanom. Esetleg létezhet más kazán is, aminek ugyan azok a méretei? Előremenő/visszatérő csatlakozás. Vagy esetleg nem tudnátok egy jó helyet, ahonnan olcsón be tudok egyet szerezni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

nixon70 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74861

Neked a tartály levegőoldali előfeszítése rendben van?

Előzmény: Törölt nick (74858)
nixon70 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74860

Igen,azzal utánatölthetsz.

De hamár ilyen szépen lement 0-ra nem ártana a tágulási tartályod levegőoldali előfeszítését ellenőrízni.

A folyás helye az, ahol zöld?

Előzmény: regesb (74849)
nixon70 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74859

Majd számolj be.

Előzmény: Törölt nick (74858)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74858

Sehogy, most értem haza, holnapra tevezem.

Előzmény: nixon70 (74857)
nixon70 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74857

Ez felettébb érdekes.

Gondolkodjunk,Béláim.:-)

A mosatással kész vagy?

Előzmény: Törölt nick (74829)
nixon70 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74856

A padló primer köri elzáróra(fehér kupakos)azt írod,hogy csak félig van kinyitva.

Miért?

Előzmény: szaki1111 (74845)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74855

nézd meg a padlófűtés bemenő kimenő csöveinek hőmérsékletét, vesd össze a padlóéval. Mivel használt, nem tudod a csövek milyen sűrűn vannak lefektetve. De elég érdekes megoldás, hogy emeleten padlófűtést raktak.

Előzmény: szaki1111 (74824)
szaki1111 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74854

Hasznaltan vettem a lakast de van alatta szigeteles.

Előzmény: joevagyok68 (74852)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74853

nemreg indult neki egy  kulon topik...egy ontudatos emberke inditotta !

Előzmény: Poc2 (74842)
joevagyok68 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74852

szoval akkor az alattadlako lakasat is te futod, mennyezet futessel !

:-) 

hoszigeteles van 'alatta' ?

szaki1111 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74851

Nekem a mostani 3 utas nem kever be semmit a padlo visszaterobol mert en azt elzartam nullara. Mivel ha meg volt nyitva nagyon lement a vizhomerseklet.

Akkor ha jol ertem ez a termosztatikus szelep a kovetkezot csinalna: 20 fokot eleri a homerseklet beindul a kazan. Majd a szivattyu keringtetne a padlo visszatero vizet es ha a hocsereloben(radiator korben) megvan mondjuk a 40 fok akkor elkezdi keverni a radiator korbol a melegvizet ugy hogy az m8ndig 40 fok legyen?

Előzmény: smith (74848)
regesb Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74850

Elnézést, a képek az előzőben leírt kérdéshez.

Üdvözlettel:

Regesb

regesb Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74849

Kedves Fórumlakók!

A paciens egy Stiebel Eltron Hydrotherm Primus HCP 23 KE SI.
A fűtési körben nullára esett a nyomás, valószínűleg a beszerelés óta nem volt pótolva benne a veszteség.
Szeretném kérdezni Tisztelt Hozzáértőket, hogyan és HOL lehet utántölteni ezt a típust?
A mellékelt képen a HMV bemenő fölött látok egy négyzet keresztmetszetű elforgató szárral rendelkező szelepet, ami talán erre szolgál... Ezt a típust a bemenő hidegvízről, és ezzel a szeleppel lehet feltölteni?

Másik gond (oka lehet az elsőnek...): A második képen a keringtető szivattyún lévő alkatrész folyik. Mi ez, és a javítása megoldható-e?

Van esetleg valakinek egy kézikönyve ehhez a típushoz?

Előre is köszönettel minden segítségért:
Regesb

smith Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74848

Az, hogy nem az előremenő hőmérsékletét állítja, hanem a visszatérőből keverés arányát. Így a padló előremenő hőfoka egy csomó mindentől függ, ami rendesen megnehezíti a szabályozást. A termosztatikus keverő mindig pont annyit fog visszakeverni a hideg ágból, hogy a beállított hőfok jöjjön ki belőle.

Persze megtarthatod ezt a mostanit is, mert az meg motorizálható és akkor persze automatizált lesz, csak a motor ára pont duplája a VTA-nak.

Előzmény: szaki1111 (74847)
szaki1111 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74847

A mostani esbe keverővel mi a probléma? :-o

Előzmény: smith (74846)
smith Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74846

Elsőre azt a kézi keverőt kicserélném egy VTA322 DN15, 20-43°C termosztatikus keverőre, onnantól az azon beállított hőmérsékletű víz fog a padlóba menni. Hogy milyen hőmérsékletre van szükséged, na azt neked kell kitapasztalni! Valszeg utána a mellette levő, a hideg ágban levő radiátorszelepre sem lesz szükséged.

A C18 beállítását passzolnám, majd a gázos szakik. A kazánszivattyút szintén a konkrét beállításokhoz kell belőni, ezt messziről szerintem meg nem mondja senki.

Előzmény: szaki1111 (74845)
szaki1111 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74845

A vezérlése a padlónak már nem termosztátról (computherm Q3) hanem eberle szondával ami a beton hőmérsékletét nézi. Így már simulékonyabb a túlfűtésem. A vezérléssel nincs gond már.

Itt egy rajz.

A vezérlésem úgy van megcsinálva, ha a padlókör beindul megy a radiátor kör is.

ha a radiátor kör megy csak és a padló nem kér fűtést akkor a padló áll.

http://kepfeltoltes.hu/view/141101/rendszer1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/141101/rendszer_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Akkor azt mondod hogy elég a padlónak ha 30 fokkal megy előre és a kazánom lángját szinte visszaveszem a 0-hoz közel?

A kazán fokozatot hanyasra állítsam be és a padlófűtés szivattyúját?

Előzmény: smith (74841)
szaki1111 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74844

Itt egy rajz.

A vezérlésem úgy van megcsinálva, ha a padlókör beindul megy a radiátor kör is.

ha a radiátor kör megy csak és a padló nem kér fűtést akkor a padló áll.

http://kepfeltoltes.hu/view/141101/rendszer1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/141101/rendszer_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Előzmény: joevagyok68 (74830)
pajaci Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74843

Azt mondták hogy a parapet csőhöz nem kell kéményseprő.

Előzmény: halaloszto (74839)
Poc2 Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74842

Üdv!

Ha jól olvastam mika kazánod van!Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem hozzád.Az adatlapomon levő mail címemre írj rám légyszíves,nem akarom a fórumot offolni!

Köszi!

Előzmény: G.b.Reload (74823)
smith Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74841

Visszaolvastam a sztoridat, ahol a termosztáttal, meg túlfutásssal küzdesz.

Ez a 10 lemezes (ezt szoktál többnyire 10kW-osnak árulni )hőcserélő nálam 60m2-t fűt, a kazánoldalon 42-45 fokos vízből a szekunder oldalon max 30 °C-t előállítva. Igaz, ezt úgy, hogy a kazán szinte folyamatosan koppra lemodulálva, 4kW-on megy. Így nincs túlfutás és betonkihűlés sem, amivel te a túl magas előremenő miatt küzdesz. Az keverőt pedig nem úgy kell beállítani, hogy hamahama melegedjen, hanem meg kell érteni, hogy tonnaszám betont melegítünk, amihez idő kell. Ha komfortot akarsz, folyamatos meleget, akkor megkeresed azt az előremenő hőmérsékletet, amivel még éppen kifűti a szobát a padló. Persze ekkor közel folyamatos üzemről beszélünk, amikor meg elő fog állni az, hogy a c18 ki-be fog kapcsolgatni, mert az 51m2 padló olyan 3-5kW-ot fog kérni a hideg napokon. A helyzetet súlyosbítja, ha a radiátorok a padlótól független vezérléssel mennek és éppen nem kérnek hőt, mert a kazán-hőcserélő kör víztömege igen kicsi. 

Ja, a hőcserélő méretét leellenőrizheted itt:

http://portal.d-eg.hu/hocserelok-a-kereskedelemben/

meszeske Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74840

Sziasztok !

Szeretném a véleményeteket kérni a következő problémával kapcsolatban.

Most készült el a fűtés rendszerünk amelyben egy westen pulsar 24 fali turbós kazán szogáltatja a melegvizet és a fűtést.

Az új fűtést és melegvíz ellátást  kb 1 hónapja használjuk de  minden probléma nélkül . De mivel a szobatermosztát nem volt a kazánba kötve így manuálisan kapcsolgattam a fűtést ki-be.

A garancia és termosztát bekötés miatt 4-napja szóltam a hivatalos márkaképviselet szerelőjének hogy jöjjön ki és végezze el a hivatalos beüzemelést és a termosztátot amelyet már bevezetékeltem kösse be.

A szerelő mitán kijött átnézte a kazánt és mivel vadiúj berendezésről van szó sok mindent nem kellett csinálnia. Annyit kért hogy nyissam meg a melegvizet és addig ő állít /finomhangol / rajta a műszerével.

A vizet kb. 3-4 perceg engedtem majd mondta hogy készen vagyunk . Bekötötte a szobatermosztátot amit ki is próbáltunk . Majd a munka végeztével a szükséges garancia levél kitöltése után rövid beszélgetés és fizetés után boldogan summáztam hogy megtettem mindent annak érdekében hogy biztonságosan és megfelelően működjön minden .

A gond ezek után jelentkezett mert este nem tudtunk fürdeni ugyan is nem volt melegvíz. Először azt hittem azért mert megy a fűtés / bár prioritást akkor is a melegvíz ellátásnak kellen kapnia / de akkor sem volt melegvíz ha a termosztát kikapcsolta a fűtési kört.

Kipróbáltam hogy kikapcsolom manuálisan a fűtést . Melegvíz így már volt de sokkal később / nagyobb mennyiségű víz kiengedése után / mint eddig és nem volt forró csak meleg.

Szóval vaéami nem stimmel. Felhívtam a szerelőt aki közölte kicsit kioktató stílusban hogy mire számítottam hiszen ezek a kazánok nem tudnak egyszerre két dolgot . A fűtési kör és melegvíz egyszerre nem fog soha menni. Mire én mondtam hogy ezt én is tudom , de eddig volt forró vizem ha kikpcsoltam a fűtést most meg nincs . És szerintem az sem normális hogyha csak a fűtés ikonja világít a kazán kijelzőjén és effektíve nem megy a fűtés mert a termosztát már kikapcsolta akkor sincs melegvíz. Mire ő közölte hogy ezt ő sem érti de állítsam magasabbra a mekegvíz hőfokát . Ha így sem jó akkor majd hívjam valamikor jövőhéten kijön.

Természetesen hiába vettem fel 52 C-ról 60 C ra a víz maximális hőmérségletét akkor sem történt semmi.

Szóval nagyon bosszús vagyok !!!

Van egy vadiúj fűtési rendszerem amire kiadtam egy szakajtó pénzt /minden hivatalos dolgot -gázterv -próbaüzem , -garanciális beüzemelést kifizettem /és  se mosogatni se fürdeni nem tudunk.

Ráadásul felháborító hogy egy kb. 20 perces munkáért  ami gyakorlatilag semmi sem volt hiszen vadiúj kazánról beszélünk kifizettem közel 20 ezer forintot. Jó van egy év garanciám de szerintem egy évig semmi baja nem lesz utána meg mehetek a sunyiba és fizethetek ha szétmegy valami benne.

Mi lehet a baj? Mit csinált ez a jó ember a beállításkor ?

Azt értem hogy egyszerre nem tudja kiszolgálni mind két kört a kazán , de azt nem értem miért nincs meleg /forró / víz he nem megy a fűtés csak a téli üzemmódban van a kazán. Azt is megértem hogy pár másodpercet várni kell a melegvízre /eddig is így volt / de hogy percekig engedjük a vizet és akkor is csak langyos a víz azt nem tudom elfogadni.

A szervízelés előtt olyan forró volt a víz hogy alig állta a kezem most meg simán arcot lehet vele mosni. 

Ha legközelebb kijön a szerelő akkor megint kiszállási költséget kér és lehet hogy még szervízköltséget is és nagylelkűen visszaállítja majd a VADIÚJ kazánomat úgy ahogy addig volt még hozzá nem nyúlt ?!

Várom véleményeteket !

Köszi

halaloszto Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74839

kemenysepro latta? nem akarlak idegesiteni, senki le sem szarja, de elvileg kellett kulon engedely is a seproktol, meg at is kellett vegyek a kemenyt.

Előzmény: pajaci (74838)
pajaci Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74838

Ez akkor új bekötés volt, más nem kellett hozzá. (állítólag)

Előzmény: halaloszto (74836)
citcat 18-16v Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74837

Na meg az is problémás szokott lenni hogy ami 2 éve még szabályos volt az most már nem (pl:kád fölé már nem engedik a cirkót, parapet mára felejtős mert lehetetlen betartani a telekhatár szabályt stb.)

halaloszto Creative Commons License 2014.11.01 0 0 74836

nekem is. plusz ora leszereles, ora felszereles, gazmeo, kemenysepro szakvelemeny, kemenysepro atvetel.

Vajk

Előzmény: pajaci (74835)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!