Keresés

Részletes keresés

Rufella Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2159

Igaz, utaztam ugy is, hogy minden 2. hely üres volt. Igy màr kényelmesebb. Ezen a buszjàraton egyszer szòba elegyedtem egy franciàul beszélô nem francia nôvel (olyan  közel-keleties volt a kinézete), aki sokat utazgatott kelet-europàba is. Megkérdeztem tôle, hogy mi az elsô benyomàsa a magyarokròl. Azt mondta: diszktrétek. Ami igaz is, hogy pl. amig egy olaszokkal teli buszon biztos nagy a ricsaj (a franciàk is elég zajosak), addig a magyar buszon  halk suttogàs hallatszik csak. :-)))

Előzmény: tutyizsüdit (2158)
tutyizsüdit Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2158

Azért jó magyar módra össze tudjuk szorítani néha a fogunkat egy kis spórolás érdekében :) De nehéz csöndben maradni, ha egy hülye francia az előttem ülő - azaz fekvő maximálisan hátradőlve, hogy éppen nem kereshettem volna tetveket a hajában, ha kicsit jobban megmozdulok :P

Én azt sem értem miért nincs pl. közvetlen repülőjárat egy Eu-fővárosba? Igaz, annak úgyis csodálhatnánk az árát :)

Előzmény: Rufella (2149)
GrG Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2157

dehogy van:-)

Nem munkanélküli, csak nem dolgozik (eddig gyereket nevelt, most meg tanulni akar).

G

Előzmény: Rufella (2155)
Rufella Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2156

Azt elfelejtettem, hogy mielôtt valami tanfolyamra megy, sajnos meg kell tanulnia franciàul irni és olvasni rendesen. Ez az alap. Ha nem nagyon tud még  beszélni sem, akkor egy fr. nyelvtanfolyammal kellene kezdenie, szvsz.

Előzmény: GrG (2151)
Rufella Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2155

Be van jelentkezve a Pôle emploi-nàl ? Mert én csak ezt az utat ismerem. Ott kell kérni a conseiller-tôl, ha valaki szeretne valami formation-ra menni. Aztàn vannak az AFPA, meg a GRETA nevû àllami intézmények, akik szervezik a különbözô tanfolyamokat.

Előzmény: GrG (2151)
Rufella Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2152

Félreértettél. Nem te vagy a" mumus", hanem te làttàl egyeseket annak. :-)

Elhiheted, h azoknak akik màr régòta idejàrnak, néha unalmasak a munkakeresési kérelmek. De akik tudnak, azok szoktak is segiteni. Csak vissza kell olvasni jò pàr oldalt. Mert lehet, hogy pont 1 honappal ezelôtt màr volt arròl szò, amit egy ùj olvtàrs éppen tudni szeretne. :-)

Előzmény: Törölt nick (2143)
GrG Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2151

szia

Mi ez a stage? Már csak azért, mert az asszony otthon napközben és ösztől a gyerekek nagyrészt oviban/bölcsiben. Mivel franciául nem nagyon tud melót nem is keresünk, de azt gondoltuk, hogy valami érdekes dolgot kitanulhatna, amit aztán otthon (Magyarország) tud csinálni amikor hazaértünk. Ráadásul gondolom egy iylen akármin sokkal jobban lehet nyelvet tanulni ha van némi alapod.

Hol találok róla infot? Főleg Párizs 15 érdekelne. Ilyenekről beszéltünk, hogy lakberendezés, ingatlan, rendezvényszervezés (bár mondjuk a franciáktól szervezést tanulni...:-) vagy hasonló (én küldeném pék/cukrásznak mert azt imádom itt, de nem akarja, grrrr)....

Köszi a segítséget:

G

Előzmény: Rufella (2147)
Rufella Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2150

Szia Punasok!

Nekem nem lett volna bàtorsàgom a stoppolàshoz ! Egyedül voltàl ?

Előzmény: punasok (2135)
Rufella Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2149

Nekem is volt benne részem pàrszor. Aludni lehetetlenség. Valòban borzalmas.

Előzmény: tutyizsüdit (2132)
GrG Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2148

Mérnőkúr,

Elöszőr is mint utaltam rá korábban a piros beírom, majd magamat idézve újra-meg-újra felemlegetem már magában nem a siekres kezdés záloga.

Másrészt szerintem,mint korábban írtam éppésszel nem jön senki Franciaországba (mint ahogy épp ésszel épp gépből nem ugrunk ki:-)

Én magam is Német-ot céloztam meg, aztán mi lett belőle....

Szerintem nem csak magyarnak korrektebb hely Németo.

Tudom ez most nem visz előre, de gondoltam megpróbálkozom a kultúrált hangvételű irányt folytatni.

Amúgy van némi különbség Fr-Be és Nl között, pl a franciák száma, ami megmutatkozik a hozzáállásukon. Másrészt, ha nincs is csődközeli helyzetben Fr, de azért nem is szárnyal túlságosan, míg mondjuk egy komolyabb költségvetési fegyelemmel rendelkező Nl lényegesebb kevésbé érintett a válságban. Pl Párizs tele van üres/kaidó irodával, ami nyilván az ilyen jeleegű beruházásokat is visszafogja.

(nem, nem folytattam komolyabb pipaci felmérést a témában, ezt meghagytam annak a jeles szakértőkből álló cégnek, aki cégünk új irodáját kerítette. Az hogy a mostani kb a fele a réginek (nm ár) jelent valamit, miközben nem rosszabb a hely, de frissen felújított az épület - a régiben meg az infrastruktúra fele nem ment) Bocs a kitérőért.

Szóval, el tudom képzelni, hogy nem szárnyal a szektor, bár sok aaz építkezés, és persze vezetőbb helyekre inkább franciául már beszélő embereket keresnek.

A másik, hogy én még olyat nem nagyon láttam, hogy valaki után nagyon futottak volna ezen a szinten, szóval inkább neked kell a cégeket/közvetítőket megtalálnod (de mondjuk még csak 9 éve foglalkozom HR-rel).

Senki nem hiszi, hogy ki akarnád venni a kenyeret a szájából, bár szerintem ha ilyen szándékod van, ahogy lejjebb olvastam Dobri kolléga áll elébe, én sajnos nem mérnöki területen mozgok, mivel a BME-vel eltérő elképzelésünk volt a mérnökképzés és számonkérés kérdéseiben).

Remélem valahol sikerül munkát és nyugalmat találnod, és ha a hollandok tár karokkal várnak, akkor ne habozz, (azt hagyd a sőrre) az emberek kedvesebbek, a városok kultúráltabbak.

G

Előzmény: Törölt nick (2143)
Rufella Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2147

Interim - nekem személy szerint még soha életemben nem volt ügyem ilyen intézménnyel. A fiam beadta a papirjait màr több mint fél éve és még egy hivàst sem kapott. De mi egy "intenhàtamögötti" kis vàrosban lakunk. Pàrizs környékén biztos jobb a helyzet, van több is.

Stage - azt inkàbb "formation"-nak hivjàk, ezek egy bizonyos foglalkozàs megtanulàsàra szolgàlnak. Léteznek fizetôsek (privék), ingyenesek (a munkanélkülieknek), meg olyanok is ahol fizetést adnak (de ezeket is csak a m.nélkülieknek, ha nem tévedek). Ami viszont a jogi oldalàt illeti, hogy pl. az unios tagàllamok polgàrainak mi jàr itt és mi nem, arròl fogalmam sincs. Èn màr közel 30 éve élek itt és egész màs szituàcioban érkeztem.

Sajnos àltalam nem lettél okosabb ezekben a kérdésekben...:-(

Előzmény: Törölt nick (2108)
GrG Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2146

Stop én anno Párizsba jöttem direkt stoppal és utána le a Spanyol félszigetre (tudom Ibériai).

Meg Németoba ingáztam vele, meg ki tudja még merre. De jó idők voltak. Rekordom Stuttgártból haza 10 óra alatt (kb 1000km). Volt benne minden 220-km/h BMW és a magyar nepper, aki egy elagott kadettal vontatot egy Omegát a póton. Volt, hogy péntek reggeltől vasárnap reggelig megjártam Berlint oda-vissza. És felvett kifelé egy jófej magyar (56os), aki adott 50 DM-t!! Az akkor annyi pénz volt, hogy csak na (1994). Még az egy héttel későbbi salzburgi kiránduláson is abból ettem.

mondjuk stopost én is fel szoktam venni...

G

Előzmény: punasok (2135)
toth0816 Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2145

épitészmérnök,amit ma ajánlottam megkerested az oldalakat és felhívtad az illetőt?

Itt kezdődik,a többiel által is javasolt állás keresés.

Senki nem akar neked rosszat,csak érdekes a stilusod és,ha el hiszed ha nem igy nehéz lesz megtartanod az állást,nehezen lehet a tudtodra adni,pedig mindenki ezt probálja.

Mi vagyunk akiknek keményen alkalmazkodni kell,mert nekünk kellemes az eurós fizetés:-)

Előzmény: Törölt nick (2138)
Rufella Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2144

Nem csak neked van rossz tapasztalatod, ez igy van. :-)

Előzmény: GrG (2102)
Rufella Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2142

:-))))))))))))))

Előzmény: GrG (2092)
Rufella Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2141

Azért ezt nem kellett volna...

Előzmény: MmeErrant (2091)
Rufella Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2140

Nyugi, nyugi! Vannak ilyen összezördülések. Elôfordul, h valakinek éppen olyan napja van, s kissé nyersen vàlaszol vissza. Nem kell mellreszivni. En is voltam màr a "mumus" a topikban, mert mindenkit le akartam beszélni az idejövetelrôl. :-)

Nem reagàltam a kérésedre, mert fogalmam sincs hogy lehetne neked munkàt talàlni. (Még magamnak sem tudok...:-)

De ha visszaolvasol pàr (tiz) oldalt, akkor talàlhatsz jò infokat.

Előzmény: Törölt nick (2078)
punasok Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2139

Megprobalok valaszolni, de utana beken hagysz bennunket oke?

Furcsa , hogy semmilyen melot nem talaltal az epitoiparban, pedig sok az ajanlat?

Az lehet, hogy nem fonokoket keresnek, hanem inkabb szakmabeli-ketkezo munkast.

Az epiteszmernokok itt altalaban vagy egy cegnek dolgoznak, nagyon nehez ilyen helyet talalni-mar amikor az egyetem vannak lefoglaljak a jo helyeket, vagy szabadfoglalkozasuak, ami annyit jelent, hogy vallakozo vagy, ami szinten eleg nehez a te esetedben, mivel eleg jo ismeretsegi korrel kell rendelkezni ahhoz, hogy melod legyen: ismerni kell a helyi polgarmestereket...stb.

Ez a stage dolog, tenyleg van ilyen, szerintem az epitoipari, szaki egyetemek oldalait nezegesd, lehet , hogy ott talalsz valamit, altalban nagyon rosszul fizetett helyek sok melo(400-500€ havonta).Meg a szallasodra , megelhetesedre sem lenne eleg, de teny , ha jol melozol az ilyen stagok alkalmaval ferhetsz hozza a jo helyekhez.

Bon c'est claire?

Egy jo tanacs, nem akarok okoskodni, de ha igazan akarsz melot talalni, vegyel vissza a lenduletbol, ugyanis a francia nem igazan szereti a nagy pofat, foleg, ha kulfoldi. Elobb be kell bizonyitani, hogy mit ersz, s csak utana nyithatod ki a szad, s meg akkor is erhet meglepetes.

Sok sikert a melo kereseshez!  

Előzmény: Törölt nick (2123)
punasok Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2135

Tenyleg a busz a legolcsobb, szerintem is egyszer ki lehet birni.

A kilencvenes evekben meg volt olyan vonat, hogy Budapest-Parizs?, alszallas nelkul, miert szuntettek meg?

Az autostopolast is kiprobaltam '90,es '91 nyaran, sokkal gyorsabb mint a busz, lehet, hogy egy kicsit veszelyessebb , mint annak idejen- vagy en lettem egy kicsit komolyabb?

Je ne sais pas?

Előzmény: GrG (2133)
aranyalma12 Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2134

Szerintem ilyen formában nem fogsz munkát találni. Azt ne várd, hogy más keressen neked munkahelyet. Ha igazán jó vézetséged van ahogy írtad (épitészmérnök) akkor jobban jársz olyan oldalakkal ahol beregisztrálsz, teszel fel önéletrajzot és elérhetőséget. Igaz ilyen oldalakon kell fizeni valamennyit, mert ezek közvetítők. Férjem is így talált munkát. Nem kevés idő meg munka, mert menni kell meghallgatásokra, de megéri. Ő egyszerre több helyről várta a visszajelzést, de sikerült. És ráadásul ő választott nem őt váasztották. Szóval áldozz rá némi pénzt, időt és munkát, mert ilyen fórumokon nem leszenek csodák, hacsak nem hiszel a mesében. 

Előzmény: Törölt nick (2121)
GrG Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2133

Szia

Azt látom, hoyg 21 óra, de emellett viszton csk 9000 forint az olcsójegy (1 hónapra előre) és pár napra meg valami 25. ami azért ha muszáj akkor nem rossz.

Mondjuk, kocsival egy jó 45e egy út....

G

Előzmény: tutyizsüdit (2132)
tutyizsüdit Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2132

Van busz, az Eurolines, direktjárat Párizs-Budapest. Némely napokon viszont át kell szállni Bécsben, de ez látszik a foglaláskor, hogy átszállós járat-e... Enyhe kifejezés a "borzalmas", ha minden hely foglalt :) Márpedig az :) Egyszer próbáltam ki... Viszont a legolcsóbb :)

Előzmény: GrG (2110)
tessloff Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2131
Azt hiszem ugy kellet volna kezdened, hogy megkerdezed hogyan kell az interneten keresni interim allast az epitoiparban. Akkor elmondtuk volna, hogy BTP = epitoipar, agence adresse = iroda cim, domain = foglalkozasi kör. Ezzel a par szoval felvertezve eredmenyesebb lesz a kereses. Azt, hogy egy adott irodaban van-e melo sajos csak ugy tudod meg, hogy felhivod oket es/vagy bemesz szemelyesen. Egy orszagos cimlistat a fennt emlitett modszer segitsegevel konnyeden szerezhetsz. Ha a beszelgetes alatt nem tudod elmondani, hogy tulajdonkeppen milyen melot szeretnel jelentosen csokkented a sikerre valo eselyedet. Az e-mail es sms nem tul szerencses, szemely szerint hacsak nem kifejezetten egy magyarul, angolul, es meg lengyelul par szot beszelo epiteszmernokot keresnek nem vesztegetnek idot ra. Szoval megegyszer menj be szemelyesen, a telefonos erdeklodest pedig hasznald arra, hogy az epitoiparban dolgoznak-e, vagy pedig ha sikeres volt az internetes bongeszes akkor idopontkeresre egy szemelyes talalkozora. Koltsegkimelo megoldas, ha kerdes nelkul bebattyogsz eletrajzzal, diplomakkal felszerelve.
toth0816 Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2130

Épitkezésen?Merre?Ha meg kérdezhetem.

üdv Vera

Előzmény: Törölt nick (2129)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2129

"ha nem akkor inkább bölcsen halgasson."

Most màr én is "beszolok" erre .....

- Szerintem Neked (bocsi Önnek) kéne bölcsen hallgatni, mert ezt a hangnemet még a munkàsaimmal szembn sem szokam alkalmazni az épitkezésken.....

Nm is beszélve arrol, hogy itt vannak jonéhànyan, kik megprobàlnak foggal kôrômmel segiteni az "otthoniakon", de làtom, hogy néhàny esetben ez teljesen hiàbavalo.....

Billy

Előzmény: Törölt nick (2104)
toth0816 Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2128

KIRÁLY!!!!A hsz-d

Előzmény: Dobri (2126)
GrG Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2127

Nade kedves (és mélyentisztelt) Uram,

Feleslegesen zaklatja fel magát mások (vélt vagy valós) hülyeségén.

Inkább döljőn hátra egy üveg sőr/bor társaságában és gondolkozzon el azon, hogy milyen szerencsés helyzetben vagyunk, kik megtehetjük, hogy hátradőlünk egy üveg sőr/bor társaságában.

G

Előzmény: Dobri (2126)
Dobri Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2126

Interim:Terveim szerint szeptember elejétől én is így fogok dolgozni.Még azt is lehet mondani,hogy építőipari szakon.Mivel a hozzászólásaid alapján egyre hülyébb ember benyomását kelted,így segítsen az akinek két anyja van!

Stage-ból meg csináltam párat,de azokra meg nem mehetsz!

Ha hirtelen felindulásból a hozzászólásom miatt fizikailag akarnál elégtételt venni,akkor várlak szeretettel Strasbourgban!:)Július 13 délutántól szabin vagyok és azonnal indulok haza,így ha lehetne előtte látogass meg!

Előzmény: Törölt nick (2108)
toth0816 Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2125

Acterim Atlantique

54 Quai de la Fosse
44000 Nantes

http://www.groupeactual.eu/Acterim.html

Előzmény: Törölt nick (2123)
toth0816 Creative Commons License 2011.06.30 0 0 2124

Katt rá a nevemre és megjeleniti az adatlapomat,toth0816@freemail.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!