Tegnap egy szerviz beletört egy izzítógyertyát a hengerfejbe. Ma Zircen, az N&K szervizben kiszerelte a srác, hengerfej levétele nélkül. Csak ajánlani tudom. Injektor kiszerelést is vállal, sőt, tisztítást (szétszereléssel) is. 40ezer volt a kifúrás, számlával és 2 óra alatt készült el.
Az én kocsim (nem kia, de mindegy) bruttó 6m-ért vettük, 50% önrésszel 4 év futamidőre. Havi 50ezer párszáz a törlesztő és a maradványérték 704e+áfa. 160e km a futáskorlát a négy év alatt, gondolom ez is befolyásoló tényező.
Zárt végűre szerződtem azza, hogy a teljes árat kifizetem a futamidő végéig (5 év). Aztán még lesz 2 évem gondolkodni, hogy lecserélem-e garanciaidőn belül.
Maradványértékes konstrukcióban szerződtél? Ha igen mennyi maradványértéket ajánlottak (ajánlanak) optimális esetben? 3 éves törlesztési időben gondolkodok. Tudom, összetett dolog de kb. mégis.
A kereskedő is egy adott lízingcéghez van leszerződve, tőle lehet lízing ajánlatot kérni. Én eleve úgy kerestem meg a kereskedőket, hogy a Ceed SW Summer Edition 1,6 GDI fehér színben érdekelne X millió önrésszel, adjanak ajánlatot és kimutatást hogy havi bontásban mennyi lesz a havi lízing díj a szerződött partnerüknél. Érdemes ezzel bemenni másik lízing céghez, mert nem csak a kereskedőket, hanem a lízingcégeket is lehet versenyeztetni. Anno még az is bejátszott, hogy 2 árajánlat + lízing ajánlat volt: egy olcsóbb árajánlat magasabb törlesztővel, meg egy drágább árajánlat alacsonyabb törlesztővel.
Én is mentem egy jó sort a kereskedők között, de végül az nyert aki a lízingre is a legjobb thm-et tudta adni. Mondjuk nekem nem járt csak csomagtértálca, de utánaszámolva a futamidő alatt még jól jártam.
Kérdés: Mennyi most a gyári tetőcsomagtartó listaára a tetősínes Ceed-hez?
Volt olyan hely ahol eljatszottam ugyanezt de baromi unszimpatikusak voltak tudtam h ugyse veszem ott,ott mondtak h eselytelen ennyiert nem....mondtam h jo akkor viszlat es utanam futottak h megis...
Na én pont ugyanígy voltam, csak visszafelé sült el a dolog.
Nem igazán vettek komolyan mint ausländert. Ajánlatok a környékről, pár körben megfuttattam a dolgot, utolsó szimpatikus kereskedésben (szerencsére pont a helyi volt, fene se akart 100 km-re menni autóért) egy szombati napon aztán blöfföltem egyet. Volt egy hiányos, a többi közt legolcsóbb konkurens ajánlat a kezemben, amiből nem derült ki, mit kapok a kocsihoz. Csak ár volt és utalás a hozzá adott kialkudott tartozékokra. Konkurencia, így hát nem hívta fel, hogy is van pontosan az ajánlata én meg (uram bocsá') hazudtam, hogy ebben az árban kapok még az autóhoz gyári horgot, kpl. téli kerékszettet, tetőcsomitartót, szőnyeget, stb.
Belevaló csávót akart játszani, biztos elege volt már belőlem, rám blöffölt, miután látszatra megrágta a dolgot, hogy: Na rendben! Ha kedd estig megrendelem, akkor megkapom ennyiért! Kezet fogtunk rá, ezzel jöttünk el.
Kedden visszamentünk, a kereskedő szabin volt. (Ennyire számított rám! Hisz mondhatta volna a szerdát is:-) ) Szerencsére papírra fektette az ajánlatot, mutattam a kollégájának, meg hogy írjuk meg a papírokat, had mehessek a bankba utalni a beugrót.
Majdnem egy órát futkosott, hívta a kirendeltségvezetőt, hívta a kollégát, hogy mégis hogy képzelte ezt? Vakarta a fejét...háromszor kérdezett rá, hogy ezeket a kollégája ebben az árban? stb.
Adott szó. Hogy nézett volna ki, ha adnak egy ajánlatot, alkut egy határidőre és ők nem állják szavukat?
Üröm az örömben, hogy az autó átadásáig próbálták kissé lefaragni a hiányt (pl. nem olyan téligumit tettek fel a felnikre, mint amiről szó volt, hanem egy kínai szart, csomitartó nem akart megjönni, stb.)
De bennem rossz lóra tettek, mert kíméletlenül behajtottam ami a papíron állt. Nem én blöfföltem a nagyobbat, így jártak. Na így lett a listaár+ a tartozékok összegéből végül 20% engedmény. :-)
Ez igy van kifele egyre jobb az ajanlat,de en azt csinaltam h megkaptam a legjobb ajanlatot arra meg radobtam 20-30et hogy kerek legyen a vege es azt mondtam annak a kereskedonek aki a legszimpibb volt h van ilyen ajanlatom odaadja ennyiert vagy menjek mashova?hat nem kellett mashova menni:-)
Igaz én nem kaptam kamarai kedvezményt, és Kia sincs a családban, de a többi megvolt. Sőt.
A kamarai kedvezmény nem a kereskedő zsebéből megy, ahogy a Kia kedvezmény sem, ha jól tudom.
Számos árajánlatot kértem be. A beérkezettek közül 100 ezer Ft kereskedői kedvezmény volt a legrosszabb.
Itt jegyezném meg hogy az a tapasztalatom, hogy ahogy haladunk Pestről kifelé úgy kapunk egyre jobb ajánlatot. (legalábbis a környéken).
Még valami: ha szükséged van csomagtér tálcára, gumiszőnyegre, motorháztetőre zajfogó szigetelőre, stb. akkor érdemes azt (is) kérni. forintra jobban jöhet ki.
Nyilván olyan szoftverre gondolsz, amivel a szokásos kiolvasáson és hibakód törlésen kívül KIA-specifikus dolgokat is lehet állítani, pl. az ajtók sebességfüggő lezárása, fényszórók automatikus felkapcsolása a gyújtás ráadásakor, stb. Szerintem ilyen csak a szerviznek van, de javítsatok ki, ha tévedek.
Nem tudom, hogy mit értsek "állítási" lehetőségek alatt? Már a legegyszerűbbek is alkalmasak pl. hibakód törlésére, de az alábbi link komolyabb tudású, egyben árú szkennereket is tartalmaz. A választás igény és pénztárca kérdése.
Ha ilyen OBD kiolvasóra gondolsz, akkor az engem is érdekelne. Egyenlőre csak olyat találtam ami hibakódot és egyéb szenzor adatokat ir ki. Sajnos olyat ahol bármit is lehetne állítani, olyat még nem találtam. De ha valaki talál olyan szoftvert amiben állítani is lehet dolgokat, akkor kérem ossza meg velünk. 1000 köszönet!
Pont nem ez volt a szempont, mert Gold GT Line alatt nem is néztem Ceedet, az árkülönbség a panorámatető tekintetében ez esetben a két márka / típus között kőkemény 5 eFt. Viszont ott van a LED lámpa rendelhetősége, a navigáció, a nekünk fontos induktív töltő, a memóriás / elektromosan állítható ülés...
Hyundainal sokkal "könnyebb hozzájutni" a panorámatetőhöz. Nincs motorhoz kötve, és már a közepes felszereltségnél is elérhető. KIA-nál csak a Gold-tól van és minimum az 1.4 TGDI motor kell hozzá. Kár, hogy a KIA tetszik jobban. :)
Többek között most már végre eldöntöttük az autóbeszerzés kérdését-i30 kombi lesz, legnagyobb felszereltséggel, ott kamarai kedvezményünk 16,5 %. (cca. 1,5m HUF) (Alapár lehet magasabb, mint a Ceed, viszont sokkal jobban lehet paraméterezni a felszereltséget, a Kia nagyon bekorlátoz a csomagokkal.
Vannak olyan időszakok (pl. üzleti negyedév) amikor hozni kell a kvótákat. Akkor mínuszban is odaadják az autót...
Skodánál volt ilyen. Aki nem adott el x db Superb-et, az nem kapott annyi Fabia-t - pedig akkor a Fabia a később bedőlő orrba-szájba hitelezés miatt nagyon ment.
Most azt tudom, hogy a Ford-nál az ár meghatározásában számít az is, hogy mikori gyártás az autó. Ha valahol tavasz óta ott áll egy Focus, az sokkal olcsóbb lesz, mint a gyári rendelés, pedig az se ment egy métert se.