Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

mykeman72 Creative Commons License 2016.08.04 0 0 15297

Akkor ezt a kérdést sajnos a legilletékesebbel a mindenkori gazdasági miniszterrel kell megvitatni ugyanis ők a döntéshozók a gazdasági élet területén a többiek csak a következményeket kénytelenek viselni!

Előzmény: Stetten (15291)
degumentes Creative Commons License 2016.08.04 0 0 15296

Én a saját szakmámról tudok csak nyilatkozni, osztrákba sokat keresek (érdemlek) 14x2600€, itthon is meg lehet keresni 1000€-t, de Vorarlberg-ben 10-13€ 1Kg csirkemell, a marha husit meg 25€/Kg alatt nem igazán lehet találni. ott mindenki sokat keres ezért minden sokba is kerül. Egy Ford cmax negyedéves biztije 230€ és mivel nincs állandó lakcímed Ausztriába ha csak ki nem költözöl végre, akkor marad a kék rendszám ami évente 180€ plusz évente műszaki vizsga hacsak nem 5 évnél fiatalabb autóval közlekedel.  És mindennek ára van! én a családomat nélkülözöm minden hónapban meg a 3 éves kisfiamat. Ha mind kiköltöznénk akkor odakint lennék csöves magyar:/ én így látom. Havonta a baleset biztosításom kerül 38€. És havonta 3000Km vezetgetni se egy élmény. meg úgy ahogy sokan él kint, hogy egy lakásban többen is laktok mert nálunk pl. 350€ egy szoba havonta. És ha itthon is kolóniában élnél még egy pár emberrel, akkor itthon is több maradna, csak ez külföldön természetes, mert spórolni kell:D Többet lehet külföldön keresni, de az első generációs migránsoknak, soha nem jó, ezek tények! De ezt mindenki másképpen látja. Szerintem ez hasonló, mikor veszel egy VW-t presztízs autót és még magadnak se vallod be, hogy egy fos, pedig már a gatyádat is ráköltötted, 2X!:D de mindenki másképpen látja. Én azt tudom, hogy nem akarok külföldre költözni akármilyen szakember vagyok is és akármilyen jól is beszélem a nyelvet (vagy nem), de így se akarok élni, mint ahogy azt teszem, hogy szinte már hontalannak érzem magam:/

Előzmény: Stetten (15292)
bádogember86 Creative Commons License 2016.08.04 0 0 15295

Azért azt elhiheted hogy nem a "Béluka" fog ott az árokból a gyártósorra ugrani. Komoly stratégia van mögötte, lásd Audi. Kevés a mérnök? Nem baj majd a saját egyetemünkön kioktatjuk őket olyanra amilyenre mi szeretnénk. Azért ez működik... 

 

Azért nem írok már hírdetést sem mert felesleges, nincs jelentkező. 

Én maximálisan megértem a Te nézőpontodat, de egy hete szabadúlt szakmunkás nem szeressen már első hónapba 250.000Ft-ot keresni. Mire? Arra hogy kireszelt egy kalapácsot? kb ennyit tanítanak az iskolában. Annó mikor végeztem kb egy évet melóztam havi 80000Ft -ért de legalább fejlődtem és tudtam tanulni. Utána persze fejlődött a tudásommal a bér is és ha bármi van a tudást már senki sem veszi el tőled. Az a tiéd, más kérdés hogy hol kamatoztatod/hol adod el. 

 

A másik dolog; ha ilyen alapon nézzük akkor minden szakma képviselői szedhetnék a cuccaikat és irány külföld. Ki marad itthon? Szerintem nem csak a lump pékek, a tróger orvosok meg a semmirekellő buszvezetők maradtak itthon...

Minden tiszteletem a kint dolgozóké, van pár ismerősöm akik messzebb merészkedtek a sógoroknál és 90%-ban rabszolgának érzik magukat. Se családi élet, se szórakozás csak az a tíz év robot hogy az itthoni hitelüket kinyögjék. "nincs párom mert nem fér bele..."

 

Inkább vagyok és élek itthon "szerényebben" mint hogy másutt daráljam magam. 

Előzmény: Stetten (15294)
Stetten Creative Commons License 2016.08.04 0 0 15294

A Mercedes most épít mégegy gyárat Kecskeméten. Ne kérdezd honnan akarnak 2500 munkavállalót szerezni, nem tudom.

Kormányzati szinten egy dolgot lehet(ne) tenni. A munkanélküli de "ertékes" munkavállalókból nem árokpucoló közmunkást kellene csinálni, hanem hiányszakmák tanfolyamain szakembereket képezni belölük. Valamiért ez a kormánynak nem jut eszébe.

Előzmény: mykeman72 (15286)
Stetten Creative Commons License 2016.08.04 0 0 15293

Miért nem írod ki egyszerüen már az álláshirdetésedben hogy mennyit fizetsz?Akit édekel az összeg jelentkezne a hirdetésedre, és nézegethetnéd a szaktudását. Te elkrülhetnéd a felesleges kérdéseket, a munkavállalók meg el tudnák dönteni hogy akarják-e a szaktudásukat mutogatni. Amúgy ezt a bértitkolózást én sem szerettem otthon. Szerntem sokkal korrektebbek az "ezt a munkát ennyi pénzért" hirdetések. Nálunk általában felajánlanak egy bért, de odaírják hogy tapasztalat és szaktudás függvényében hajlandóak többet fizetni.

Előzmény: bádogember86 (15287)
Stetten Creative Commons License 2016.08.04 0 0 15292

Én úgy gondolom, hogy nincs nagy különbség aközött, hogy valaki itthon dolgozik (itthon él), vagy mindezt külföldön teszi.

 

Szerintem nem jól látod.

 

Ez a pénz nem csak akkor szép ha Magyarországon kell elkölteni. Az otthoninál jóval magasabb életszínvonalat tudsz elérni akkor is, ha itt költöd el.

Nem tudom melyik országban vagy, de Ausztriában nagyon nem azok az összegek amit írtál. A párom 1.4-es beniznes VW Poloja után fizet havi 39€ biztosíast, és abban már benne van az adó is. Szóval ha nem egy 3.0 TDI-d van akkor nem kell évi 1000€ az autóra.

 

Ha albérletet keresel nem vagy köteles közvetítön keresztül hirdetett albérletet kivenni, így máris beljebb vagy 1500€-val. Én se közvetítön keresztül béreltem.

 

ha vásárolni szeretnél 250e euró egy kis lakás:)

Nálunk egy 90nm-es fullra berendezett lakás 135.000€ egy 225nm-es családi ház meg 200.000€.

 

Abban igazad van hogy arányaiben érdemes nézni a költségeket. Hát nézzük:

A párom otthon 300€-t keresett havonta. Pontosan ugyan azzal a munkával amit Ausztriában végez évi 14-szer nettó 1500€-ért. Magyarországon a költségei kifizetése után, félre tudott tenni havi kb. 35€-t. Autórol nem is álmodhatott. Itt kb havi 700-800€-t tud félretenni. Hát ez azért nem 35€.

 

A másik gondolatom pedig az, hogy aki külföldön érvényesül az itthon is és fordítva is igaz szerintem.

 

Az attól függ mit nevezel érvényesülésnek. Ha azt hogy a jó szakember talál munkát és igyekszik megtartani a munkáltatója, akkor igazad van. Ha fizetést nézzük, akkor nincs igazad. Egy Magyarországon dolgozó szakmunkásnak akármilyen jól is dolgozik sosem fognak nettó 600.000Ft-ot a kezébe nyomni. Meg 500-at sem, meg 400-at sem, de szerintem még a 300 is nagyon necces. Természetesen teljesen bérre bejelentve...

Előzmény: degumentes (15284)
Stetten Creative Commons License 2016.08.04 0 0 15291

Természetesen vannak akik néhány hónap után visszamennek Magyarországra, mert "nem jött be" nekik a külföld. (Általában a saját hibájuk és a kint maradó réteghez képest elhanyagolható számuk.)

 

Magyarországon teljesen felesleges nyugateurópai szintü fizetésekröl beszélni, ezért aki jól akar keresni el kell hagynia Magyarországot. Én hat éve amikor kijöttem, végig interjúztam a szakmámban az országot. Mindenhol megállt a bér olyan nettó 600-700€ környékén. Mára felkúsztak olyan 1000€ környékéig. Ez az éhenhaláshoz tényleg rengeteg, de az életem (ház, autó, egzisztencia) nem tudom belöle felépiteni. Én úgy látom hogy aki nem akar dolgozni az nem kell a magyar munkáltatónak sem, aki viszont akar és elmegy külföldre, sokkal jobban jár mintha otthon maradna. Valószinüleg azért nem találsz jó szakembert mert ök már rég elhúztak. Otthon maradtak azok akikröl te írsz, (pénz az kéne, de dolgozni azt nem akar, vagy nem is tud).

 

Nem hogy baj lesz, hanem máris nagy baj van. Magyarországban már nincs szakemberpotenciál. Ez még rövidtávon is nagy baj.

 

Most jelen esetben a kevesebb több elvét látnám megoldásnak, ha egy vállalkozó hosszú távon kiszámíthatóan képes munkát adni és biztosítani -még relatív kevesebb bérért -akkor egy idő után a fejlődésnek is látszódnia kell a fizetésekben is.

Lehet ,hogy utópia amit erről gondolok,de remélem az idő visszaigazol a közeljövőben!

 

Azt nem tudom hogy ez utópia-e vagy nem, de én mint munkavállaló nem a majdani jövöben akarok jól keresni (feltéve ha majd lesz fejlödés, stb...) hanem azonnal.

Előzmény: mykeman72 (15282)
niváskarcsi Creative Commons License 2016.08.04 0 0 15290

Sziasztok.Olvasom itt a megnyilvánulásaitokat,sokmindennel egyetértek.Ide általában azok írnak akik fejlődőképesek,és jobbak akarnak lenni.A szakma nagyrésze nem ilyen sajnos.csak a kaszálás érdekli,ha alkalmazott,ha főnök egyaránt.1979 óta vagyok kasznis,2000 óta repülőgép lemezes is.Tehát, harminc év körüli szakmai tapasztalatom van kasznisként,folyamatosan próbálok fejlődni.De ez a főnököket egyáltalán nem érdekli,nem számít mennyire vagy jó ,tucat vagy dolgozz éhbérért,de a meló szuper legyen.Bácskiskunban jó főnököt találni,szinte lehetetlen.Nulla megbecsülés.ezer százalék elvárás.Nem értik miért nem akarok százötvenért dolgozni havonta,hisz az nekik egy hétvégére is elég.Énmeg szeretném, jó munkával tisztességesen eltartani a családom.Jó főnököt keresek ,tisztességes szakmunkáért.

Atti6909 Creative Commons License 2016.08.04 0 0 15289

Sziasztok! Kecskeméten vagy Cegléden jó festékboltot tudtok ajánlani? Idáig Mobihellel dolgoztam,de most kezd elegem lenni. Visszatérő problémám,hogy időnként csúnyán gázosodik. Utóbbi 2 hetem a próbálkozásra ment. Valamejest javult a helyzet amikor hígító nálkül fújom,de így nehéz kiteríteni tükrösre. 20_25 perc szikkadást hagyok,s mégis előfordul gázosodás. Ágasbogas mtoralkatrészeket fújok amiket több irányból kell megfújni,s így átporzódik a már tükrös részre,s azt bepöttyözi 'nem olvad össze/.  Novolt próbáltam,meg voltam elégedve,de már nem érem el a környéken. Jó minőségű akril 2k-ra lenne szükségem. Kösz előre is.

Steven 68 Creative Commons License 2016.08.04 0 0 15288

Igen ez így van ahogy írtad csak ez a kétélű fegyver,mert akinek van szaktudása és nem pöcsöl, az bagóért nem fog dolgozni,és olyan helyen keres munkát ahol a szaktudását normálisan megfizetik. Gondolom ezért is van annyi lakatost,fényezőt kereső hirdetés feladva a portálokon. Itt ( Sz-Sz-B  megye ) egy küszöb cseréért 10000 Ft-ot is sokallnak, az ilyen embereknek felesleges a nagy szaktudású ember.

Előzmény: bádogember86 (15287)
bádogember86 Creative Commons License 2016.08.04 0 0 15287

Sajnos egyetlen mondatodba sem lehet belekötni... :(

Javítóként én is kerestem/keresek munkatársakat de az első kérdés; "mennyit fizetsz?". Nincs ezzel sem semmi gond, de előbb had lássam már hogy mit tudsz? :) 

Mindenki sokat szeretne keresni, én is de hiába van '83-as mestervizsgád ha egy modern autó ajtókárpitját cafatokban tudod csak leszedni. Ez is egy olyan szakma ahol folyamatosan fejlődni és tájékozódni kell. Dolgoztam olyan márkaszervízben ahol olyan gépparkvolt hogy rendesen reggel rádköszönt, csak a ponthegesztő volt 3,5milla de a kolegák mégis lánggal tették fel a küszöböt "mert régen is így csináltuk". Mindíg morogtak ha tanfolyamra kellett menni, én meg a "maszek" világban pont ezeket sírom vissza.Nyitottnak kell lenni az új technológiákra mert lassan egy lökhárító leszerelés egy laikusnak egy napos kihívás lesz, azt meg ugye ki fogja kifizetni ha egy napig pöcsölsz mert lövésed sincs. 

Én az ilyen tájékozott szakikra értettem hogy megélnek itthon. Szerintem az hogy valaki milyen szakember lesz az nagyban függ persze a saját szorgalmán, de a munkahelyi elvárásoktól is. Nálunk az első umkahelyen hat (6) lépcsős minőségellenőrzés volt, nem volt olyan hogy "jó az úgy" mert visszahozták az ellenőrök. Valamilyen színten abban szocializálódott az ember és az lett a normális (szerencsére). 

Előzmény: mykeman72 (15282)
mykeman72 Creative Commons License 2016.08.04 0 0 15286

Arról nem beszélve hogy -politikai hovatartozás nélkül- ha a nemzetgazdasági miniszter azt mondta hogy jelentős autóipari beruházást bukott Magyarország mert nem volt elég mozgósítható munkaerő akkor azt gondolom hogy ahhoz súlyos a helyzet hogy kormányzati szinten ne kelljen valamilyen módon beavatkozni. 

Tényleg az lesz a helyzet hogy visszatértünk a szocializmus gazdasági modelljéhez aminek beláthatatlan következményei lehetnek. 

 

B.GY Creative Commons License 2016.08.04 0 0 15285

Ezért is jöttek haza a kollégák,mert rájöttek hogy ott sem élnek meg.Ráadásul haza is kell hozni egy kis pénzt a családnak.Fater 1987-től 1990-ig dolgozott Angliában.Egyszer sem jött haza.Abba az időbe ugye disszidensnek számított.Annyit elért,hogy kifizette egybe a házra a kölcsönt.Úgy volt hogy kimegyünk mi is,de azt mondta akkor már nem élnénk meg 1 fizetésből.Én meg öcsém akkor még iskolába jártunk.

Előzmény: degumentes (15284)
degumentes Creative Commons License 2016.08.04 0 0 15284

Nekem is vegyesek az érzelmeim a külfölddel kapcsolatban, annak ellenére is hogy jó ideje vagyok kint. Meg látok embereket a saját szakmámon belül, akik azt hiszik magukról, hogy "sztárok", de nem illetném jelzővel őket. Ez gondolom itthon is ugyanígy megvan. Én úgy gondolom, hogy nincs nagy különbség aközött, hogy valaki itthon dolgozik (itthon él), vagy mindezt külföldön teszi. Én csak azért vagyok kint mert a kinti fizetésből, ha itthon akarom elkölteni, akkor könnyebben élek, meg valamivel többet tudok, rövidebb idő alatt félre tenni, de az a pénz csak itthon ér valamit,  ha odakint kellene élni és mindent ott kellene fizetni, akkor semmivel se több. A másik gondolatom pedig az, hogy aki külföldön érvényesül az itthon is és fordítva is igaz szerintem. Aki meg itthon is csak létszámot növeli, az odakint se fog más tenni. De javítsatok ki, ha rosszul látom. Az utóbbi időben pedig azt vettem észre, hogy azok vándorolnak külföldre, akik meg akarnak szökni otthonról, a banki tartozásaik elől. Csak egy példa, ha kint akarsz élni első körben lakásra van szükséged, ami egy kisebb bérlemény esetén úgy néz ki hogy kaukció (2-3 havi hideg bérleti díj) kb 1500euró, közvetítői díj másik 1500euró első havi bérleti díj 500euró, ez egyszerre kell kifizetni. ha vásárolni szeretnél 250e euró egy kis lakás:) Autó is kell évi 1000 euró biztosítás plusz a többi adó kb 300euró és lehet számolni, hogy akkor arányaiban, hogy is néz ki a dolog.

Előzmény: B.GY (15283)
B.GY Creative Commons License 2016.08.03 0 0 15283

Nekem volt egy pár kollégám aki nagy elánnal elindult nyugatra melózni.Van amelyik 1 hónap után már megint itthon volt.Aztán van amelyik fél évet is kibírt kinn.Azt hiszik ott is lehet folyamatosan kávézni meg cigizni.

Előzmény: mykeman72 (15282)
mykeman72 Creative Commons License 2016.08.03 0 0 15282

Bocsánat,hogy ebbe a vitába beleállok ,de mivelhogy személy szerint én is érintett vagyok mint munkaadó ,elég vegyes a képem az elvándorlással kapcsolatban.

Úgy látom,hogy a fejekben létezik egy euró orientált fizetési kép amit megpróbálnak az itthoni jelenlegi helyzetbe helyezni.

Ezzel alapvetően nem is lenne probléma,csak ahogy én eddig tapasztaltam a legtöbb "szakember" csak a fizetési igények támasztásában ilyen határozott és biztos a szakmai jártasság,és felkészültségben messze nem közelíti meg az elvárható szintet. Hozzáteszem nem nekem vannak magas elvárásaim. A jelenlegi gazdasági helyzet sem könnyíti meg az autójavító iparág helyzetét,a fizetési hajlandóság és lehetőség tekintetében.

Ezen felül az akarattal /mármint,hogy dolgozni kellene/ is problémák vannak.

Igen sajnos nagyon sok kolléga és igazi szakember megy külföldre,és nagyon nehéz mind kezdő,mind gyakorlott munkaerőt találni.

Eddigi tapasztalatom és véleményem szerint itthon is meglehet találni az arany középutat a munkaadó és munkavállaló között a kölcsönös kompromisszumok vállalása árán is.

Eddig jó pár ember jött haza hosszabb rövidebb külföldi munka után ,és állítom,hogy sokkal nehezebb ezek után munkát találniuk akár a saját akár más szakma területén belül.

Viszont ha ez így folytatódik tovább nagyon komoly gondok lesznek /sőt már vannak/ minden szakma területén.

Most jelen esetben a kevesebb több elvét látnám megoldásnak, ha egy vállalkozó hosszú távon kiszámíthatóan képes munkát adni és biztosítani -még relatív kevesebb bérért -akkor egy idő után a fejlődésnek is látszódnia kell a fizetésekben is.

Lehet ,hogy utópia amit erről gondolok,de remélem az idő visszaigazol a közeljövőben!

 

Előzmény: Stetten (15281)
Stetten Creative Commons License 2016.08.03 -1 0 15281

a jó szakembernek nem kell elhagyni a szülőföldjét mert az itthon is megél.

 

Azért ez nagyon nem így van. Megélsz te otthon is, csak nem hízik olyan gyorsan a bankszámlád mint külföldön. Azért mégsem véletlen hogy elmentek a szakemberek.

Előzmény: bádogember86 (15275)
xj40 Creative Commons License 2016.08.03 0 0 15280

Én is ezt használom mostanában, és tök jó anyag, lehet pakolni vastagon is ha kell, és szépen csiszolható. Nekem akkor lett brutál rücskös, ha túl sok levegővel, kevés anyagot fújtam. Higítás nélkül (csak amit az edző higít), 1.4-es fúvóka, HVLP pisztoly, 3 bar, anyag full nyitva hibátlan. Kicsi ANI pisztollyal tegnap fújtam, 1.0 fúvóka, 2 bar, anyag nyitva csutkára, legszélesebbre nyitott legyező, jó lett.

Előzmény: Kimiki (15182)
degumentes Creative Commons License 2016.08.02 0 0 15279
Na igen, de a mentalitás az maradt a régi. Persze hegesztőként is fizetnek 1700Ft nettót óránként, de tudjuk hogy azzal soha nem jelentenek be. A sógoroknál ilyen nincs, de van 13. 14. havi fizetés.
Előzmény: bádogember86 (15278)
bádogember86 Creative Commons License 2016.08.02 0 0 15278

Tiszta sor, de azért az itthoni cégek is kezdenek rájönni hogy ha nincs rendes fizetés akkor szedi a melós a sátorfáját és kész. 

Nem véletlen hogy ennyi cég itt telepedik le, a magyar nagyon jó munkaerő csak motíválni kell. 

 

Itt nem is szabad megsértődni, mi ide egymást segíteni és tapasztalatot cserélni járunk és nem másokat leoltani. Sajnos vannak dögivel trollok is akik egy nicknév mögé bújva azt hiszik hogy bárkit megbánthatnak de itt az esetek nagy részében azért a segítőszándék vezérel mindenkit. 

 

 

Előzmény: degumentes (15277)
degumentes Creative Commons License 2016.08.02 0 0 15277
Azért nem minden szakmánál van ez így! Otthon nem valószínű, hogy ki tudok alakítani egy olyan csarnokot, ahol a szakmámat űzhetem. Nem vagyok sértődős, nem szokásom az se, hogy alkudozzak azáron és mindig kifizetem amit kérnek! Keveset vagyok itthon, ilyenkor van két hét leállásom, plussz egy hét szabadságom. De most motor swap készül. A másik még nem vittem el az autót lakatoshoz, tehát nem mondta még senki azt, hogy nem vállalja, csak akikhez eddig vittem az autóimat, azokkal nem volt jó tapasztalatom, oda biztos nem viszek soha semmit.
Előzmény: bádogember86 (15275)
bádogember86 Creative Commons License 2016.08.02 0 0 15276

Itt nem lehet szó sértődésről, ahogy az Úr is írta nem szakmabeli, nem látja teljesen át a folyamatokat. Sajnos a rossz tapasztalatai alapján ítélte meg a "lakatos társadalmat" de azért vannak még itthon korrekt javítók csak mint ahogy írtad az elvárás sokszor nem eggyezik a szolgáltatással. 

Előzmény: Steven 68 (15274)
bádogember86 Creative Commons License 2016.08.02 0 0 15275

Egy picit "sántít" amit írtál, a jó szakembernek nem kell elhagyni a szülőföldjét mert az itthon is megél. Az ügyes szakembert (most már) itthon is megfizetik. ;) 

Előzmény: degumentes (15273)
Steven 68 Creative Commons License 2016.08.02 0 0 15274

"Nem csoda hogy sokan nem vállalták a munkát",ezt akartam én is írni, csak nem szeretnék belőle sértődést. A másik nagy közlendője a tulajnak,hogy nem akarok rá sokat költeni mert úgyis eladom,én ekkor szoktam összeomlani és megkérdezni,hogy akkor miért kell megcsinálni, ha elakarja adni.

Előzmény: bádogember86 (15271)
degumentes Creative Commons License 2016.08.02 0 0 15273
Ezekel tisztában vagyok amiket leírtál, ha csak a hegesztésen múlna, már rég megcsináltam volna az egészet. A problémám az, amit te is írsz, hogy a jó szakemberek leléptek, én se itthon hegesztek. És mivel nincs jó tapasztalatom, ezért ha jó szakembert találok, azt meg is becsülöm!
Előzmény: bádogember86 (15271)
B.GY Creative Commons License 2016.08.02 0 0 15272

Jól mondod.Haverom évekig csinált egy kocsit.Bár az veterán,meg az idő sem sürgette:)

Előzmény: bádogember86 (15271)
bádogember86 Creative Commons License 2016.08.02 0 0 15271

:)

 

Kicsit kezd bohózatra hasonlítani ez a nagy "castingoltatás".

Nem csoda hogy sokan nem vállalták a munkát, egy csípőprotézis műtétnél sem szabhatod meg hogy meddig fájjon, ott is az a lényeg hogy jó legyen. 

Itt is az a lényeg hogy az elvégzett meló is jó legyen, "tudja" a gyári szilárdságot. Egy küszöbcsere sem abból áll hogy lefúrod a borítást és már hegeszted is az újat. Hol van a belső ill a középsőküszöb, az oszlopok alja és az emelőbakok? Nem egy nap normàlisan megcsinálni, pláne egy rozsdásodásra erősen hajlamos típusnál...

Ez a szakma is erősen összetett, nem megy minden pikk-pakk, kevés az egyértelmű dolog. 

A másik a pénz kérdés; sajnos kevés szakember maradt itthon, sajnos várólisták vannak szinte mindenhol. Mi munkát sosem küldünk el, legyen törött vagy rozsdás, ha az ügyfél kéri és szeretné akkor mi megcsináljuk. Természetesen maximális tudásunkal és elhivatottságunkal de meg kell fizetni. Mindegy hogy ladán vagy maseratin cserélünk küszöböt, mind a két autót ugyanúgy kezeljük; mint a tulaj szemefényét! 

Tizenötéves tapasztalatból mondom; a lakatoláshoz több kell mint egy "co". ;)

Előzmény: degumentes (15269)
Steven 68 Creative Commons License 2016.08.02 0 0 15270

Nem rossz gondolat és ha ugyanolyat sikerül venni ,még alkatrész is lesz hozzá.

Előzmény: degumentes (15269)
degumentes Creative Commons License 2016.08.02 0 0 15269
Lehet hogy az lesz, hogy veszek egy másik hondát is és akkor nem lesz probléma az idő tényező:)
Előzmény: Steven 68 (15268)
Steven 68 Creative Commons License 2016.08.02 0 1 15268

Nincs képem a munkámról,de eddig nem hallottam róla panaszt, nem is hoztak vissza egyet sem,hogy nem jól van megcsinálva.  Tisztában vagyok azzal,hogy az autó minél hamarabb kellene mindenkinek,hogy kész legyen de valamit valamiért hiszen a kapkodás a selejt bölcsője. Amit felsoroltál arra időre vonatkozóan  valóban csak akkor tudnék pontosabb választ adni,ha már a boncasztalon feküdne a páciens,addig csak találgatás az egész. Sőt attól is függ hányan, és milyen minőségű munkát végeznek rajta. Volt olyan is aki 1 hónapot várt az egyik mesterre mert ő abban bízott és végül nem csinálta meg,addig én megcsináltam volna.

Előzmény: degumentes (15266)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!