Keresés

Részletes keresés

kismimóza Creative Commons License 2002.10.10 0 0 52
Igazad van, tényleg nem lehet közlekedni. Félreértés elkerülése végett, engem már régen nem érdekel a Búcsú, nem akarom védeni. Sok-sok éve nem megyek be az eseményre, mégha ezt a család idősebb tagjai nehezményezik is... de ez itt off.
Viszont mindennek ellenére meg tudom érteni az önkori részéről, hogy nehéz a határt meghúzni, visszaszorítani a hintások, búcsúsok hadát.
Előzmény: Nyegleo (51)
Nyegleo Creative Commons License 2002.10.10 0 0 51
Attol h hagyomany, meg nem ok arra, hogy nem tud most bejonni errefele se a mento se tuzolto se senki. Es akkor meg nem is magamra gondolok. A Fo utca aljanak nagy reszen ez a helyzet, es nem csak ket napig hanem minimum egy hetig minden evben. Ha valami gaz van, egy korhintat nem lehet csak ugy arreb rakni. Legalabb egy hatso utat hagyhatnanak de erre se kepesek. Na mind1.
Előzmény: kismimóza (49)
molnartiby Creative Commons License 2002.10.10 0 0 50
Új tárnoki lakos vagyok a TEmplom utcából.

Észrevételeim:
Ófaluban szinte már nem lehet közlekedni a körhintás, céllövöldés, miegyéb autók miatt.
(mi a 'kertek alatt' közlekdtünk a párommal)

A pékségben új fajta pékárút kezdenek hamarosan bevezetni: sokmagos barnakenyér, lenmagos kifli és zsömle Ezekből kóstolót is kiraktak tálcára a pult fölé.
A mi kedvencünk a sokmagos baguett(vagy hogy írják..) 200Ft.
Gyanítom a 750g-os fent említett kenyér sem lesz olcsóbb.
Különben nálam teljesen bevált a pékség.Régebben a Soós-hoz jártunk Érdre, mert nagyon sokáig volt nyitva friss árui voltak és nem volt drága. Most már a tárnoki is van olyan színvonalú.

1előre ennyi, beraktam a kedvenceim közé, még ellátogatok párszor biztosan.

Tiby

kismimóza Creative Commons License 2002.10.10 0 0 49
Sziasztok, tárnoki vagyok én is, újtelepen lakok.

Nyegleo, a Búcsú már iszonyat régóta ott van, ahol most is. Hagyomány. Egyébként a Búcsú, a templom felszentelésének ünnepe. A tárnoki búcsú pedig egy fogalom, iszonyat nagy, a környező településekről is sokan jönnek át, ráadásul két napos mulatság.

Répi,
Roma házakkal kapcsolatban jogos az aggodalom. Rémtörténeteket én is hallottam, de úgy tudom, hogy már igényesebbek. Egyrészt már annyi házat építettek, hogy már nem kell mindent kispórolniuk, ahhoz, hogy meggazdagodjanak. Másrészt pedig már perelték őket, így azóta normálisabb munkát végez(tet)nek. Esetleg érdekes info lehet az, hogy néhány házat az alapásástól, a kertrendezésig (!) két hónap alatt lezavartak :)

felpillantóküllő,
A Búcsú az ófalu részen van. Tulajdonképpen nem lehet eltéveszteni, olyan nagy. Rengeteg hinta, céllövölde, árus, és persze embertömeg :)

Répi Creative Commons License 2002.10.10 0 0 48
Hali,

tegnap du kinéztünk Ligetre,- és a Petőfiben már nem találtunk eladó házat. A Jókaiban 3 db volt,- de mint kiderült abból 2 roma árul, egy pedig nagyon szép, de nagyon drága. Lehet, hogy mégis az lesz, hogy megvárjuk, míg parcelláznak...
Hvgén újra kinézünk, talán máshol vannak eladó házak.

Előzmény: Buksi (44)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.10.10 0 0 47
Pontosan merre van a búcsú?
Meg mi történik ott? Vattacukor, mézeskalács, körhinta? Meddig tart?

Buksinak:
Bizony, a költözés már csak hetekben mérhető. Kb. 3-4 hét, már eléggé várjuk, bár természetesen kis félelmekkel is. :)

Előzmény: Nyegleo (46)
Nyegleo Creative Commons License 2002.10.10 0 0 46
Na most erkezet meg az amiatt nagyon nem kedvelem a tarnoki onkormanyzatot. Vagyis a bucsu. Mivelhogy leszaggatjak a vezetekeinket, lehetettlenne teszik a beallast a sajat keretembe, meg egy mento vagy tuzolto se tud a kornyekre eljutni. Es ha barkinek szolunk (bucsusok, onkormanyzat) le se sz*rnak mar elnezest. Miert nem lehet ezt a nyomorult bucsut valami szabad teruleten megtartani ahol nincsennek utban?

Udv es boccs: Nyegleo aki nem kicsit ideges

Répi Creative Commons License 2002.10.09 0 0 45
Buksi, köszönöm az infot - hvégén tuti, hogy kinézünk. Tegnap felhívtam egy embert, és felhívta a figylememet arra, hogy semmi pénzért ne vegyünk házat romától, mert azokkal később nagyon sok baj van. Pl: rossz tetőszerkezet, burkolás, kispórolt anyag stb. Így most egy kicsit elszomordotam, mert eddig még csak romától árult házat láttam eladót.
Előzmény: Buksi (44)
Buksi Creative Commons License 2002.10.08 0 0 44
Sziasztok!

Répi!
A Jókai utcai a Liget részen van, mi két utcával előtte lakunk (a Rákóczi u. felé) a Petőfiben.
Nekünk tetszik!:))

A legjobb tényleg az, amit felpillantó is mondott, hogy ki kell jönni és utcáról utcára végigbóklászni azokat a részeket, amelyek szimpatikusak, mert tényleg sok házon van kint a tábla, hogy eladó, de pl. közvetítőhöz nem adják be a címet. Ma délután is sétáltunk egyet és a Petőfiben is láttunk 3 házon eladó táblát. Kettő új ház, egy pedig régebbi, olyan kocka féle.:)

Felpillantó küllő!
Ti pedig hamarosan már költözködtök!!:)

Hali:
Buksi

Ui.: Ma leszórták kövel az utcánkat!:))

Répi Creative Commons License 2002.10.07 0 0 43
Jókai utca jó környék ????
Répi Creative Commons License 2002.10.02 0 0 42
köszi a segítséget.
Előzmény: felpillantó küllő (41)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.10.02 0 0 41
A falu részen, a Kossuth u. meg asszem Fő u. környékén nézzétek meg.
Előzmény: Répi (40)
Répi Creative Commons License 2002.10.02 0 0 40
OK. Az expresszben csak új házak vannak - azokat pedig már megnéztük. A tárnoki közvetítőnél is szinte csak újak szerepelnek. Már kb 15x kint jártunk, de régi házakat nem nagyon láttunk, de akkor figyelmetlenek voltunk. Hvégén újra kimegyünk.
köszi,
K.
Előzmény: felpillantó küllő (39)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.10.02 0 0 39
Mondom, ki kell menni terepre, és keresni a kitáblázott házakat. Sok van.
Másik megoldás az Expressz, vagy vmelyik érdi ingatlanközvetítő. Neten is találsz ingatlanosokat.
Előzmény: Répi (38)
Répi Creative Commons License 2002.10.02 0 0 38
Valaki nem tud valami jó eladó házát ????
Répi Creative Commons License 2002.10.02 0 0 37
Igazad van, elsiklottam felette :-))))
Előzmény: felpillantó küllő (36)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.10.02 0 0 36
A korábbi beírásomból már kiszámolhattad az árat.

5,5M x 2 = vételár

:)

Előzmény: Répi (34)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.10.02 0 0 35
Bocs, M7-et akartam írni.
Előzmény: Répi (34)
Répi Creative Commons License 2002.10.02 0 0 34
M3??? - az Pestről indul nem ???? Amiket mi néztünk azok téglaházak voltak, de nagyon ramaty kivitelben. A vállalkozó évente 5 db körül húz fel,- és sajnos olyan minőségben. Ha nem gond, akkor mélemben elküldenéd, hogy azon a részen kb. mennyiért lehet hozzájutni egy ilyen házhoz ???
köszi,
K.
Előzmény: felpillantó küllő (33)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.10.02 0 0 33
A faluban, az M3 felé eső részen. Igencsak régi a ház (60 év), de nagyrészt kívül-belül felújított. Sóskúti kőből van, remélem még ugyanannyi ideig kihúzza. Végülis a Parlament is abból épült. :)
Azon a környéken több helyen láttam kitéve "eladó" táblákat, az árakat persze nem tudom.
Előzmény: Répi (32)
Répi Creative Commons License 2002.10.02 0 0 32
Szia, mi sem ragaszkodunk vadi új házhoz, de ilyen klassz lehetőséget eddig nem találtunk. Tárnok melyik részén sikerült vennetek házat ?
Előzmény: felpillantó küllő (31)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.10.02 0 0 31
Ahogy én hallottam, a most parcellázott telkek nagyon drágák (5,5M, 200 négyszögöl).
Mi 2x akkora telken jó állapotú (régi) házat vettünk ennek a kétszereséből.
Előzmény: Répi (30)
Répi Creative Commons License 2002.10.02 0 0 30
Sziasztok,

mi is ki szeretnénk költözni, de eddig még nem találtunk megfelelő házat :-(((. Szerintetek, érdemesebb inkább parcellázott telket venni, mint kész házat ?????
Hol érdemes nézelődni, érdeklődni ???

Kriszti

Buksi Creative Commons License 2002.09.28 0 0 29
Sziasztok!

Előástam, ne hagyjuk elsüllyedni!!

Képzeljétek, ma délelőtt nagy csatazajt hallottunk az utca felől, gyorsan kinéztük és csodák csodájára egy munkagépet láttunk, amelyik éppen túrta az utat!:))
Így a választások előtt jó húzásnak tűnik, hogy az eddig földes utcával kezdenek valamit és remélem, hogy nem csak elkezdték, hanem be is fejezik.
De ha így hagyják, akkor valakit megharapok!:))))

További kellemes hétvégét!

Sziasztok:
Buksi

Buksi Creative Commons License 2002.09.17 0 0 28
Sziasztok!

Játszótér nagyon jó lenne, de ha az állomásnál fogják megcsinálni, akkor a faluból nem nagyon tudnak majd eljönni. :(
Néhány darabból álló játszó van az iskolával szemben, de mostanában nagyon le van pukkanva, ráadásul egyre kisebb a területe, mert folyamatosan adnak el belőle 1-1 darabot (??????) (2 teleknyi területet adtak el, az egyiken már áll a ház, a másikon még nem).

Mi nagyon sokszor átmegyünk Martonba. A kastélykert nagyon szépen rendben van tartva, nyugodtan szabadon lehet engedni a gyereket, szaladozhat, motorozhat, nagy ritkán jön-megy 1-1 autó, nincs tele kutyagumival, szép a környezet, jót lehet sétálni.

2,5 éve költöztünk ide, akkor is volt egy felmérés kábeltévé ügyben. Akkor Battáról vittek valami kábelt Érdre, és szó volt arról, hogy Tárnok felé kanyarodnak ha van elég érdeklődő rá, de aztán semmi sem történt, gondoltuk is, hogy nem jött össze a kellő mennyiségű jelentkező. :( Egyébként talán ismét elő lehet ásni ezt a témát, hiszen nagyon sokan költöztek az elmúlt években ide, nagyon sok új ház épült, és kezdik az építkezéseket a Falu és Liget közötti részen is. Lehet, hogy most már összejönne a létszám.:)))

Ma délelőtt a gyógyszertárban, a másik sor elején egy nénike vacakolt, mögötte egy anyuka a fiával, meg állandóan kiugrált a sorból és a megállót sasolta, hogy itthagyta-e már a busz??:( A néni azon vetyegett, hogy most másik gombásodás elleni lötyit kérne, mert az előzőnek erős, kellemetlen szaga volt. A gyógyszerész nagyon lelkes volt, jó néhány fajtát előhozott, a néni szépen komótosan megszaglászta az összeset, majd megköszönte és egyikből sem vett, mert egyiknek sem volt megfelelő az illata. Közben a mögötte állóknak erőteljesen hullani kezdett a haja az idegtől. Szóval a buszközlekedés elég gáz. Mert az rendben van, hogy tudod, hogy a busz indul a templom elől 9:40-kor és akkorra kimész, de azt már nem tudod, hogy a rendelőben 5-en vannak előtted, vagy 15-en, aztán jön esetleg a gyógyszertár, amit szintén megúszhatsz pillanatok alatt, vagy ácsingózol egy jót, miközben két busz is elmegy és akkor vagy gyalogolsz, vagy valami ebéd után nézel....:(

Tényleg gyermekekkel hogy áll a T. Társaság?? Pl. óvoda miatt kérdezem. Van egy ovi a faluban, van egy a Falu és Liget között (tavaly újították fel, kívülről láttam csak, de az nagyon szép lett) és van egy Ligeten a Templom utcában (legalábbis én ezekről tudok), viszont az ott dolgozókról nem tudok semmit, sőt arról sem, hogy pl. a gyermekfelügyeleten kívül történik-e ott valami, vannak-e foglalkozások, stb.?

Legyetek jók!

Sziasztok:
Buksi

felpillantó küllő Creative Commons License 2002.09.13 0 0 27
Köszönöm az infot, legalább arra sem kell költeni ...
Előzmény: CAIN (26)
CAIN Creative Commons License 2002.09.13 0 0 26
Amennyire tudom nincs kábel. 5-6 évvel ezelőtt elkezdték kiépíteni, de leállították az egészet, mert nem volt rá megfelelő kereslet. Egyenlőre nem is tervezik hogy újraindítják a projektet, mivel a nemrégiben végzett kérdezősködés megint azt hozta ki, hogy csak igen kevesen csatlakoznának rá. (Ha megnézed a tetőket, rengeteg a műholdvevő cucc, akkor meg ugyebár minek.)
Előzmény: felpillantó küllő (25)
felpillantó küllő Creative Commons License 2002.09.13 0 0 25
Elérhető az egész faluban kábeltévé? Nem mintha annyira fontos lenne, de ezt még nem sikerült tisztáznunk.
Előzmény: CAIN (24)
CAIN Creative Commons License 2002.09.13 0 0 24
Az állomásnál az un. Gödörben fognak a tervek szerint egy új az EU előírásoknak megfelelő játszóteret építeni. Egyébként sok infót találhattok a www.tarnok.hu-n elég gagyi a site, de viszonylag informatív.
Előzmény: felpillantó küllő (22)
CAIN Creative Commons License 2002.09.13 0 0 23
Majd csak figyeljetek :). Én Újtelepen lakom, ott pl. leaszfaltozták az utat, majd feltörték, csatornáztak, visszatemették, leaszfaltozták a csíkot. Ledöngölni elfelejtették... Mostanában javítgatják az így keletkezett fél méter mély horpadásokat :).
Előzmény: Buksi (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!