Most nézegettem a régebbi írásokat a fórumon, és láttam, hogy a verda átvételekor csak 80000-et fizettél üzembehelyezési költségként. Én kb 1 hónap múlva fogom átvenni a Dustert, de a kereskedésben 130000 körüli összeggel kínálgatnak. Neked mi volt ebben a 80-ban? A vagyonszerzési illetéket ott fizetted, vagy külön az apehnak, önkorm.-nak, akárkinek.... Ahogy olvastam a bejegyzésed van egy olyan érzésem, hogy át akarnak b.ni.
Régebben 70-80 között volt a forg.-ba helyezés, a kereskedő a vagyonszerzési illeték növekedésével magyarázta az árak elszállását.
A 4x4-es tulajdonosokat kérdezném, hogyan lehet tudni /kipróbálni/, hogy működik-e négykerék hajtás? Nekem gyanús, hogy valami gond van, mert egy nem is túl meredek nyomvájús útban pörögtek a kerekek és úgy éreztem, hogy csak az elsők.
Bár az enyém is felhajtható, de gondolom, te sem hajtod fel/le mindenegyes biztonsági öv becsatoláskor. (Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor mi történik a tároló rekeszben lévő tárgyakkal...:))
A felsorolt két hátrányán kívül van egy harmadik is a kartámasznak: a kézifék behúzása is kényelmetlenebb... :(
Nem tudom mi van benne, csak gyanús, hogy nem hidrotőke. A régebbi Citroenekben volt valami megoldás, hogy bő kétszázezer kilométerig nem kellett a szelepekhez nyúlni. Talán valami lapka, amit nagy futásteljesítménynél vastagabbra cseréltek, vagy excenter, nem tudom, de mechanikusan oldották meg a dolgot, az biztos.
A Fabián hidrotőke volt, de ott mindig hallatszott beindításkor pár kósza csattanás. Meg a Mercimen is. Itt semmi.
A franciáknál nem divat a hidrotőke szerintem, csak a szőlő. Valami más megoldást alkalmazhattak a szelephézag állandó értéken tartására, mert nem hallom, hogy hidegen csattognának a hidrotőkék. De tény, hogy ezen sem kell szelepet állítani.
A cégnél 3db 4D dusi van, az első havi fogyasztási átlagok (3-4000 km futásteljesítmény után): 6,6 6,7 és 7,0 l/100km. Gondolom, tudjátok melyik kocsi az enyém... :)
A másik, beszereltem egy kartámaszt is, elsődlegesen a rakodóhelyek bővítése érdekében. Hát...aki a beszerelést tervezi, szerintem jól gondolkodja meg. Az ülésállítás nehezítése még hagyján, de hogy a biztonsági övet csak akrobatikus mozdulatokkal lehet minduntalan becsatolni, az eléggé zavaró...és ez független a kartámasz típusától. Nem véletlen, hogy a tervezők kihagyták ezt a tartozékot.
Ellenben akkor is plusz költséggel jár ha ingyen adják mert tölteni kell bele az olajat. Létezik valami speckó gáz amit a tartályba kell tölteni és az gondoskodik a plusz kenésről. Gondolom az a hátránya, hogy így kevesebb LPG fér a tankba. Valahogy nem fogy el a gázzal ezért több tankolást is kibír utántöltés nálkül. Többet nem tudok róla, egy Suzukis barátomnak oldották így meg a kenést.
A Dusterem üzemanyagbetöltő nyílásának ajtaján belül egy középen lyukas fül van. Szerintem ez arra való lenne, hogy a központi zár reteszelni tudja egy szervomotorral ezt az "ajtót" is. Így, ha az autó zárva van, nem lehet nyitogatni ezt sem. Tudtok olyan felszereltségi szintéről a Dusternak valahol a világban, ahol a központi zár ezt is zárja?
Ha a 4x4-nek is normál pótkereke van, akkor ez nem lehet ok a különbözőségre. Inkább az lehet probléma, hogy annak belül van, így a tartály csöveit ki kell vezetni a csomagtérből.
Én egy kicsit pironkodok is, hogy ezt a távot jellemzően vidéki, alföldi országúton tettem meg és nem ártérben, úttalan utakon, szügyig érő hóban. Tegnap azért rodeóztam egyet az Eger környéki hegyekben, baromira élvezem, hogy nem kell attól félnem odacsapom az alját az első fűcsomóhoz. Valamint a múltkor elismeréssel övezték, mikor a hidegkúti turistaházhoz egy vízmosásszerű úton leereszkedett gond nélkül. (Felfele taktikusan kerültem, 4x2 lévén)
Oké, erről Luberól még nem is hallottam, nem is került szóba. Arról ugyan beszélt a fazon, hogy bizonyos japán autók szelepei nem bírják a gázt, de hogy ez rám nem vonatkozik.
Én is nézegetem már egy éve a gázos infókat, hallok mindenfélét. Meg is tudja keseríteni az ember életét, ha sz@rul működik, de ez a Váci tényleg profi. Lehet a 4x4-be nem fér 60L tartály. Nem tudom...Meg a Flash Lube is egy komoly opció. Tízezreket kérnek érte máshol, a motornak meg vitamin.
Nekem megér 300-at, és együtt szervízeltetem az autóval, nem tudnak kire mutogatni, ha gond van stb...
Az enyémben is pontosan 67400 km van(Dci4x4)... látom mások is tolják neki és nem vasárnapi "misérejárásra" vették! Én eddig tökéletesen meg vagyok elégedve vele!!!
De valami különbség lehet a 4x2 és a 4x4 között, mert előbb megkérdezte, hogy az enyém milyen, majd megkönnyebbülve hozzátette, hogy: "- Akkor jó, az 238 e Ft." Mondjuk én már ezt is sokallom, de ha "ez a legjobb gázszett", akkor legyen.