Én mindenesetre bevállaltam reggel a Katicát, és szerintem meg jó döntés volt. A Katicának a Flirt tökéletesen alkalmas.
Igen, nem az a vonat, amivel az ember szívesen megtesz két órát, de tiszta, kultúrált, megy a klíma, van konnektor, alacsonypadlós. Mindenhol megállósnak pont jó.
Ahhoz képest, hogy Füredről 4 perc késéssel indult, azt lazán eltüntette Fehérvárig. Szerintem még 1-2 percel előbb is beért volna, ha a nem tolják ki a 9-esre.
De boldog lennék, ha ez egész évben járna... és ez nem az a végtelenül fellazított Katica menetrend, ami nap közben van. Füredről gyorsabb a vízipóknál is. Szóval munkába járósnak tökéletes.
Az a ronda nagy helyzet hogy először nem tudtam miről beszélsz. Aztán látom hogy mi maradt le?? Egy "nem" szó, miszerint nem én vittem az átadó menetet 🤣🤣
Az alapelvekkel maximálisan egyetértek, csak annyit tennék hozzá, hogy ennyi vonat esetén egy vágányú pályán 10 perc úgymond nem esemény.
És persze megint jönne az, hogy na ennyi milliárdból azt akarták volna, hogy az utasnak legyen a legnagyobb előrelépés, akkor mennyi mindent másképp kellett volna csinálni (vagy leginkább csinálni kellett volna...)
Minden nap (akár többször is) sikerül beírnod erre a fórumra, hogy ez a villamosítási projekt egy hű de sz:r dolog, erre neked kell elvinni a fejeseket? Ez az, amikor a hóhért akasztják, nem véletlenül lettél épp te kiválasztva! :)
Amúgy miért nem álltál eléjük büszkén, hogy te egyáltalán nem támogattad ezt a dolgot, miért nem mondtad el a véleményed nekik szemtől szembe? Ott kellett volna kerek perec kijelentened, hogy tiltakozásul az egész dolog ellen, te ott azon nyomban megtagadod a munkát, menjenek gyalog, ha akarnak!
Mindegy, ha akkor nem is sikerült, azért az utasforgalomban megtehetnéd egyszer-kétszer! Van hozzá kurázsid?
(Persze, hogy nincs, inkább tiltakozásképpen kommentelj ide továbbra is :) )
19745 határozottan iparkodik Füred fele. Jól látom Buzenka. Oké, hogy csak Tapolca > Füred személy, de biztosan elég kapacitást nyújt így, egy meleg nyári hétvégén?
Hát szerintem meg az a magyar mentalitás, hogy természetesnek vesszük a szart és még tapsolunk is hozzá meg hálálkodunk érte.
Szeritned egy civilizált országban, hány percig maradna a helyén egy vasúti vezető, amikor egy jelentős fejlesztés után átadott vonalon - amire 23 milliárdot költöttek el az adófizetők pénzéből - már a legelső nap, az összes vonat minimum 10 perces késésekkel megy? Te meg elvárnád, hogy csendben örüljön mindenki, mintha ajándékba kaptuk volna ezt az egészet.
Ez egy szolgáltatás, amiért fizetünk, nem kegyből jár a vonat! Az a 23 milliárd se a semmiből hullott oda, azt is mi fizettük, az a legminimumabb minimum, hogy ha erre terveztek egy menetrendet, az legyen betartható és tartsák is be! Főleg, hogy még megállásokat is feláldoztak a gyorsaság oltárán.
Az, hogy menetrendben epphogy gyorsabb a vonat mint a fejlesztés előtt, a gyakorlatban meg lassabb az nem fejlesztés, legfeljebb álca a lopáshoz.
Őszintén szólva, baromira unom már ezt az örüljünk mindennek, akkor is ha szar mentalitást, miközben tonna szám ömlenek ki a millárdok az ablakon. De mi csak nyeljünk. Nyeljünk, hogy késik a vonat a frissen átadott vonalon, hogy nem megy a klíma az új vasúti kocsiban, hogy a frissen átadott állomáson 2 hónap múlva már nem megy a lift és így tovább. Mert nekünk csak ez jár...
De ha végigolvastad volna hozzászólás-láncot, akkor rájöhettél volna, hogy így értettük, (ahogy a 2. mondatból is látszik) mert nem én írtam el elsőre. De neked okvetlenül kötözködnöd kellett..
Lehetett rá számítani, hogy lesz Szili. Nem sok gép van, ami a tengelyterhelésbe belefér ezen a vonalon, Füreden meg tervezett gépcserékkel számoltak a projekt során, ami miatt megépült a csonka is. Már ez önmagában beszédes jele volt ennek.
VEKE-nek meg nem sok beleszólása lehet az üzemeltetésbe egyesület lévén, max ajánlásokat tehet, de sokra nem biztos hogy megy vele.