Sziasztok. Van egy masfel eves bosch 4000 w kombicirkom, az lenne a problemam, hogy honaprol honapra jobban meg kell nyitni a csapot ahhoz, hogy beroffenjen a lang, es melegviz folyjon. A konyhaban relative lassan folyik a viz, ami tok jo (lenne) mosogatashoz, csak maxon se indul mar be a melegviz, veletlenul sem. Tudok valamit tenni, vagy hivjak szerelot? Koszi, udv, Maross.
Igen, a vegyestüzelésűnek is van egy szivattyúja és igen ezt egy szerelő csinálta (5 rétegűeket). A vastag csövek az eredetiek, azok jelenleg is fűtik a másik házat gravitációs elven. Felül van a padláson neki egy tágulásija.
Szval akkor azt mondjátok, hogy tényleg ennyit tud a rendszer? Hiába cserélném ki a hőcserélőt?
Amugy nagyon gáz a megvalósítás, vagy miért volt idézőjelbe a szerelő?
Az lehet, de pár nap alatt aligha találok olyat aki meghegeszti. Esetleg menetes idomokkal tudnám még megoldani, ha az új kazán 1 méterrel arrébb kerül. Az előremenőnek gravitációs fűtés esetén, okoz valami problémát ha a kazántól egy métert vízszintesen megy? (nem totál vízszintesen, kb 10cm-t tudok neki adni 1 méteren)
Ez a mostani is szimpatikusnak tűnt de brutál megbízhatatlan pedig az árát nézve nem is legolcsóbb típus !
Az a kellemetlen hogy mikor ma délután jöttünk haza /pedig most még nincs is hideg / a lányom a sz...r termosztát miatt a 17 fokos szobában tanulgatott.
Ennyit számítana a szigetelés? Csak ugye soha sem volt szigetelve, igaz akkor a régi nagy vízigényű radiátorok voltak, amik azért tartották a meleget.
Ez a tél már így megy el, remélem nem lesz brutálhideg kint.
Akkor ha már itt tartunk létezik, hogy ha a hőcserélőt kicserélném, ami a vegyestüzelésőnél van, akkor a 80 fok helyett nem csak 40 körüli jönne át a zártba? egy 20-22 cenit hosszú aluminim (gondolom) bordázott valami van most és egy szivattyú, ami a visszatérőre van téve.
nem kell túlspilázni. indulj 70 fokkal, és ha hideg lesz és nem bírja felfűteni a lakást, akkor feltekered 80ra. nincs nagy játéktered. azért az egész nagyon brutál, mostanában 10m3 gáz plusz fa az nagyon sok.
Két szintes a ház olyan, alsó+felső szint 130 nm lehet.
Eddig Fég40-es cirkó volt, ami kiszolgálta ezt a házat meg a telken lévő másik házat, de most függetlenítve lett és azért van új kazán itt.
Jelenleg olyan kb 10 m3 megy el/nap, úgy, hogy be van állítva, hogy 17 órakor kezdjen el melegíteni 22-re és ez 23 óráig legyen. Illetve reggel 7-8 ig 21 fok, hogy ne kelljen hidegbe felkeni. Éjszakára 18 fok van beállítva, hogy ez alá azért ne menjen.
Amúgy de, egy alap 40 fokos temperálás megy fával (mondjuk nem vagyok vele megelégedve, mert ugye ilyen hőcserélőn, meg külön szivattyún megy a történet és eléggé levesz a vegyestüzelésű előremenő 80 fokából. De azt mondta a szaki, hogy a hőcserélő csak ennyit tud, pedig szerintem ha azt nagyobbra cserélnénk lehet jobb lenne. Gondolom a szivíttyú mindegy, mert az előremenő csöve is már csak langyos, de ez egy másik történet)
a Fégnél most néztem meg, úgyhogy 130+kb 60-at fűtött még, ilyen időben (persze ott a vegyestüzelésű teljesen átadta a hőt, mert nem volt hőcserélő, hanem az is nyílt rendszer volt) olyan 8-10 m3 ment el. Télen, amikor már nem volt rásegítés akkr olyan 20-25 m3
Sajnos még nem szigetelt a ház, jövőre tervezem a szigetelést.
Nem a radiátorok nem kicsik, ebben biztos vagyok.
Ok, akkor visszaveszem a gyári 73-ra, csak ugy meg úgy éreztem kissé lassan melegíti fel a házat. (persze a radiátorok tűzforróak, de a terekben hűvösebb volt)
Nincs külső hőmérséklet érzékelő felszerelve. Király, egy gonddal kevesebb, hogy itt is mit kell beállítani:)
Termosztát van, épp most vettem egy programozható q7est. Nekem bejön, bár a hőfok érzékelője kicsit fura, állítani is kellett rajta -0,7 fokot (csalt felfele)
Kiváncsi vagyok, hogy mennyi lesz a fűtésszámlám, elvileg ez egy takarékos kazán, egyelőre nem veszem észre:)
Igen.....bar ha valamennyire hoszigetelt a haz /haz 1 altalan, vagy lakas ?/, akkor soha nem lesz szukseged meg 70- re se.
2
az csak akkor jatszik, ha van kulso homerseklet erzekelo felszerelve !
Neked van ?
Nem arra gondolt !
Onnan 'indulnak' a 'gorbek' alap homerseklete. Es ahhoz adodik hozza a 'hideg' hofokok altal 'kert' + homerseklet. Igy jon ki, hogy adott kulso homersekletnel, hgany fokos lesz az eloremeno viz homerseklete.
Tyűűű, hát végül itt egy nagyon kedves fórumtárs, talán a winwatt-tal számolta ki. Most néztem 22 fokos belső hőm mellett 70/55-ösre. De annál egy picivel kisebbek lettek, mert a fűtésszerelő meglátta a radiátor méreteket és azt mondta, hogy nem vagyok normális. Szval egy 10%kal mondjuk kisebbek lettek a radiátorok.