Keresés

Részletes keresés

Ronix009 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39937
200 év múlva ugyanilyen lekezelően beszélnek majd erről a korról...hát milyen primitívek voltak már, fel kellett állni a kanapéról, h elmenj szarni és nem tolerálták az ember-kutya kufircot ;)
Előzmény: Antisystem (39934)
messzehordó mordeháj Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39936

A középkorban a francia király is csak kéthetente fürdött

Nono! Biztos?

Előzmény: Ronix009 (39933)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39935

Igen. Ez a kérdés. Csak ugye ami írsz, az kőkemény sztereotípia, mivel nem mindenki az a multinak kaparó bérrabszolga...szemben a középkori, a társadalom kb. 90%-át kitevő, sárbatiport jobbágyságnak. 

A jobbágy élete meg nem választott volt..ebbe született és és halt bele. Érdekképviselet max. a parasztfelkelés volt, amit jó eséllyel vérbefolytottak. Ma azért a munkavállalónak sokkal több az érdekérvényesítő lehetősége....és nem is kötelező a multinak dolgozni. 

Előzmény: Antisystem (39934)
Antisystem Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39934

Kérdés, hogy kinek mi az élhető élet, ugye... itt kezdődik... korántsem biztos, hogy egy jobbágynak rosszabb élete volt, mint ma egy multinaci kaparó workoholic bérrabszolgájának van...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (39931)
Ronix009 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39933
Ezt nyugodtan írd a technikai-tudományos haladás számlájára. A középkorban a francia király is csak kéthetente fürdött ;) soros szemében ugyanolyan jobbágyok vagyunk, csak más lett az elnevezés
Előzmény: Törölt nick (39931)
Ronix009 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39932
Működnek az uniók csak nem ezek a túlbürokratizált szarok. Autonómia, szubszidiaritás a jelszó
Előzmény: szerda7 (39928)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39931

Lehet, hogy nincs, viszont nagyon jó esélyed van egy élhető életre. Míg a jobbágynak csak az a fos volt, amiben a nagyapja is élt és jó eséllyel az unokája is élni fog (vagy fogott:) )

Előzmény: Ronix009 (39929)
messzehordó mordeháj Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39930

Figyelemre méltó jelenség, hogy akármekkora sietséggel indítanak is megdemokratizáló-megelőző csapást, a múzeumok kifosztása sosem marad el. Arra mindig van kapacitás.

Előzmény: Ronix009 (39924)
Ronix009 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39929
Az elitbe betörni ugyanúgy semmi esélyed...max vehetsz egy bmwt, a Renault helyett...többet fogyaszthatsz, puff neki... Úgyis az az élet értelme mi? :)
Előzmény: Törölt nick (39925)
szerda7 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39928

És amit lertál, az rossz? Mivel kurva sokan vagyunk már a Fő'dön és a nemzetállami keretek nagyon nem működnek. Nyilván egy Oroszország, USA , Kína esetében igen, mert nagy területűek, van (még) nyers és emberanyag, de mondjuk nehezen tudnám elképzelni egy Magyarország vagy Svájc esetén a globalizáció kikerülését és mindeközben a normális, élhető ország fenntartását együtt. És nem kell azzal jönni, hogy micsoda élhetetlen ország a miénk, mert mindennel együtt még mindig a világ felső 10%-ban vagyunk.

1. Persze, hogy rossz. Sok-sok szempontból.

- Csak a nemzetállami keretek működnek szinte. Történelmileg bizonyítottan. Ne keverd össze, még ha ezt kívánják is tőled, az individuális anyagi érdeket, a társadalomépítő, funkcionáló, megtartó hasznossággal.

- A túl nagy egységek előbb-utóbb összeomlanak. Részekre bomlanak.

- Teljesen ellenkező előjelű formáció, mint a demokrácia. Már akinek ez lényeges, persze.

- A nemzetállam fogalma nem ellentétes a nemzetközi kereskedelemmel. A globalizáció viszont támadja a nemzetállamot, ből. köv. célja más kell, hogy legyen.

2. Az egy rettenetesen szomorú bizotnyítvány a világról először is, másodszor pedig nem a globalizációnak köszönhető. Az csak rombolt, nálunk is, mint máshol is.

Grigorij Sandorovics Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39927

+100

Csak talan a NATO - szerszam. Ki varja - talalos kerdes :))

Előzmény: heiler (39926)
heiler Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39926

Az oroszok elég türelmesek

Szerintem nagyon is.....   talán a "speciális helyzet" miatt, ugyanis testvér-népről szól a dráma.....

A kibic, meg NATO képében, alig várja az ürügyet, hogy nyíltan bevonuljon, és rátegye kezét Európa gázcsapjára.....no meg Ukrajna nemzeti vagyonára és természeti adottságaira.

Előzmény: Törölt nick (39921)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39925

mert ott volt a nemes meg a jobbágy, a jobbágyot nem presszionálta folyamatosan a "kaparj, kaparj, hogy nemes lehess", és ha fellázadt, azt nem azért tette, hogy ő maga nemes lehessen, hanem azért, hogy minden jobbágy helyzete javuljon a sajátjával együtt.

Ennyire aljas ideológiai alapon nyugvó társadalom még soha nem volt a világon, mint a mai nyugati mainstream.

Ne haragudj, de ez tömény baromság. Nyilván nem presszionálta a jobbágyot, mert lényegében esélye sem volt a jobbágynak. Viszont a jelenlegi, általad mélyen lenézett rendszer igenis ad lehetőséget. Igaz, hogy ezzel nem sokan tudnak élni, de szerencsével, szorgalommal ki lehet törni. Szóval.....tömény baromság olyan értelemben, hogy a rendi társadalmak jobbak(tisztességesebbek) voltak ennél.

Előzmény: Antisystem (39920)
Ronix009 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39924
Ja, engem is az oroszok türelme fogott meg. Eddig ahhoz voltam hozzászokva hogy ilyen esetben rövid határidőn belül rakétázás vagy drónok, netán embargó van. De hát azok a jó amcsik szoktak lenni, nem a csúf oroszok
Ronix009 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39923
Szerencsére látják ezt már lassan a hangadók is lásd a milliárdos hapsit, aki megírta hogy így vagy rendőrállam vagy vasvillárahányás lesz. Okos is lett egyből mindenki az egyenlőtlenségek témájában :)
Előzmény: Törölt nick (39918)
Antisystem Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39922

Persze, mint tegnap említettem, az USA politikai gondolkodás (és sajnos jó részben a közgondolkodás) alapja is az, hogy kettős mérce, mást szabad nekik másokkal szemben, és mást szabad másoknak velük szemben...

ÜdV

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39921

"Minimum a kezdéshez, hogy az elfogyasztott gáz tartozásukat rendezzék (kifizessék)."

Ha az USA-nak nem fizetne Mexikó vagy Panama a jogdíjakért meg

a Microfo$ licencekért, akkor már vagy gazdasági embargó lenne

ellenük, vagy az ENSZ előtt lenne az általuk fejlesztett tömegpusztító

fegyverek ügye.....

Az oroszok elég türelmesek, pedig lenne elég jogalapjuk a

katonai lépésekre.

Előzmény: heiler (39919)
Antisystem Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39920

Az összes eddigi társadalmi berendezkedés így működött. 

Látszik, hogy érted a lényeget.... :(

Nem, eddig az emberiség eddigi történelmének egyetlen társadalmi berendezkedése sem működött így, hogy az a velejéig aljas vezérideológia, hogy a 100% kussoljon és kaparjon AZÉRT, hogy ő meg az övéi majd esetleg az 1%-ba kerülhessenek... tudod, ennél még a klasszikus rendi osztálytársadalmak is ezerszer tisztességesebbek voltak, mert ott volt a nemes meg a jobbágy, a jobbágyot nem presszionálta folyamatosan a "kaparj, kaparj, hogy nemes lehess", és ha fellázadt, azt nem azért tette, hogy ő maga nemes lehessen, hanem azért, hogy minden jobbágy helyzete javuljon a sajátjával együtt.

Ennyire aljas ideológiai alapon nyugvó társadalom még soha nem volt a világon, mint a mai nyugati mainstream.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (39918)
heiler Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39919

Békeidőben vitatéma lehetne, de most....

Minimum a kezdéshez, hogy az elfogyasztott gáz tartozásukat rendezzék (kifizessék).

Előzmény: Törölt nick (39892)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39918

Az összes eddigi társadalmi berendezkedés így működött. Az  1%-nak volt cukrászdája, a többinek meg nem. Mi a faxnak annyi cukrászda? És ide nyugodtan lehet pékséget, autókereskedést vagy farmot is írni.

Előzmény: Antisystem (39915)
Antisystem Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39917

IGEN, teljesen egyértelműen ROSSZ, ha a multipoláris világ sokszínűsége helyére bármi módon egy unipoláris világ uniformizmusa lépne...

És újra elmondom, a globalizáció az egy folyamat, ami önmagában nem visel előjelet, a hordából lett faluközösség, abból városállam, abból nemzetállam... stb. Ami előjelet tesz ki, az a HOGYAN... normális esetben úgy, hogy azzal a többség jól járjon, tehát előbb globalizálódnak a keretek és a kontrollok, és utána - vagy minimum vele párhuzamosan - a tőke... Érted? Egy normális világban olyan NINCS, hogy a retvedék tőke szabadon grasszál a neki legjobban tetsző nemzetállami törvényi keretek között, felborítva minden létező egyensúlyt...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (39914)
yaouank Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39916

Helyesbites :

1; Sarkozyt nem tartoztattak le, hanem vizsgalatot inditottak ellene

2; olyan dolgok miatt indult vizsgalat, amelyek tilalmarol az oroszok nem is hallottak

Putyinra mar regen rarohadt volna a bilincs, ha Franciaorszagban el

ya

Előzmény: szerda7 (39912)
Antisystem Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39915

Tekeredik a munkásosztály burzsoá akar lenni...

Ja, csak hát ugye nem önmagától, hanem a nyugati mainstream nyomja gőzerővel ebbe az irányba - ma erre mutat a propahantafegyver célkeresztje - mert így tudja saját magát elfogadtatni.... "NEKED is lehet Bécsben cukrászdád" - ugye... arról persze kussolnak, hogy majd a 1%-nak bejön, a többi 99% meg "így járt", mert ugye ez a 99% addig se ellenük harcolt, hanem kapart... komolyan hányok ettől az egésztől...

ÜdV

Előzmény: szerda7 (39913)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39914

És amit lertál, az rossz? Mivel kurva sokan vagyunk már a Fő'dön és a nemzetállami keretek nagyon nem működnek. Nyilván egy Oroszország, USA , Kína esetében igen, mert nagy területűek, van (még) nyers és emberanyag, de mondjuk nehezen tudnám elképzelni egy Magyarország vagy Svájc esetén a globalizáció kikerülését és mindeközben a normális, élhető ország fenntartását együtt. És nem kell azzal jönni, hogy micsoda élhetetlen ország a miénk, mert mindennel együtt még mindig a világ felső 10%-ban vagyunk.  

Előzmény: Antisystem (39911)
szerda7 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39913

Persze. Csak újabb komplikációk léptek fel, mert amint a klaszikus zenedarab is mondja:

Tekeredik a munkásosztály burzsoá akar lenni...

Előzmény: Antisystem (39911)
szerda7 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39912

Semmire nincs pénzük, különben sem.

Már hogy ne lenne? Csak Janukovics egyedül megvehetné a fél Balatont. 

-------

Ugye viccelsz? Ilyen csak a mocskos beba§ott oroszoknál van, kérlek, hogy aszongya: a Krímben eltulajdonítja az állam az oligarchák törvénytelenül szerzett vagyonát. Porocsokinak is úszott egy-két gyára. Persze a fejlett nyugaton, annyit lopnak, amennyit bírnak, letartóztatták Sárközyt is éppen...

Krím meg követeli vissza az aranyát, jut eszembe.

Krímnek nincs aranya. Aranya Ukrajnának van. 

------

Tudtam, hogy félre fogod érteni, de akkor már elküldtem. Műemlékről van szó.

http://voiceofrussia.com/news/2014_05_22/Failure-to-Scythian-gold-to-Crimea-will-be-seen-as-theft-Russian-minister-7187/

Előzmény: Törölt nick (39910)
Antisystem Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39911

Még Moszkvában is lehet, ezeket nem riasztja semmi.

Vesd össze: 

Az egyre kiterjedtebb piacnak a szükséglete, amelyen termékeit eladhatja, végigkergeti a burzsoáziát az egész földgolyón. Mindenüvé be kell magát fészkelnie, mindenütt be kell rendezkednie, mindenütt összeköttetéseket kell létesítenie.

A burzsoázia a világpiac kiaknázása által valamennyi ország termelését és fogyasztását kozmopolitává formálta. A reakciósok nagy bánatára kihúzta az ipar lába alól a nemzeti talajt. Az ősi nemzeti iparok elpusztultak és napról napra pusztulnak. Új iparok szorítják ki őket, amelyeknek meghonosítása minden civilizált nemzet életkérdésévé válik, olyan iparok, amelyek már nem hazai nyersanyagot dolgoznak fel, hanem a legtávolabbi égövek nyersanyagát, és amelyeknek gyártmányait nemcsak magában az országban, hanem a világ minden részén fogyasztják. A régi, belföldi termékékkel kielégített szükségletek helyébe újak lépnek, amelyeknek kielégítésére a legtávolibb országok és éghajlatok termékei kellenek. A régi helyi és nemzeti önellátás és elzárkózottság helyébe a nemzetek sokoldalú érintkezése, egymástól való sokrétű függése lép. És ez így van nemcsak az anyagi, hanem a szellemi termelésben is. Az egyes nemzetek szellemi termékei közkinccsé válnak. A nemzeti egyoldalúság és korlátoltság mindinkább lehetetlenné válik, és a sok nemzeti és helyi irodalomból világirodalom alakul ki.

A burzsoázia az összes termelési szerszámok gyors tökéletesítése, a végtelenül megkönnyített közlekedés révén valamennyi nemzetet, még a legbarbárabbakat is, belerántja a civilizációba. Áruinak olcsó ára az a nehéztüzérség, amellyel rommá lő minden kínai falat, amellyel kapitulációra bírja a barbárok legmakacsabb idegengyűlöletét is. Minden nemzetet rákényszerít, hogy, hacsak nem akarnak tönkremenni, elsajátítsák a burzsoázia termelési módját; rákényszeríti őket, hogy meghonosítsák maguknál az úgynevezett civilizációt, azaz váljanak burzsoává. Egyszóval: a burzsoázia a saját képmására formált világot teremt magának.

Csak, hogy kedvenc forrásomból idézzek:)))

ÜdV

Előzmény: szerda7 (39909)
szerda7 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39909

Ebbe én bele sem gondoltam, csak eszembe jutott egy ilyen találgatós beszélgetés. Mások szerint meg a fehéroroszoknál... Csak azért írtam, mert akárhol is lesz, megállni nem fognak.

A tegnap belinkelt törvénytervezet világosan előírja az Oroszország területén történő 'felvilágosító' munkát LGBT, liberális, fingamie szervezetek, sata, sata...

Még Moszkvában is lehet, ezeket nem riasztja semmi.

Előzmény: Törölt nick (39898)
szerda7 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39908

"Nemcsak nem fizetnek, de lopott gázzal csurig töltötték az összes tározójukat, így 2015 márciusáig elegendő gázt halmozván fel."

Ez a "2015 márciusig elég az ukránoknak a gáz" infó honnan származik?

Már több helyen olvastam, de sehol nincs hozzá forrás.

Egy magyar okostojás írta le kb.2 hete, azóta terjed, mint a bubópestis.

Az ukránoknak, ha nem szállítanak az oroszok, max. 4 nyári hónapra

elég a gázuk.

----------------

Én meg másképp olvastam ráadásul. Valamennyit loptak, igen, de teljesen messze nem töltötték fel. Ez azt jelenti, vagy tudnak szállítani (de nincs mit) vagy felhasználják (magában messze nem elég rövid időn túl).

Nagyjából, jelenleg, Ukrajna mint tranzit ország nem létezik, mivel a gáz pumpálásához szükséges az extra, 'technikai gáz'. Gondolom, ezért engedték az oroszok, hogy töltsenek egy darabig. Persze a múltkor is ellopták a technikai gázt...

Tehát nem tudnak szállítani, így se, úgy se, ahogy vagyunk. Déli Áramlat pedig sehol. És még mi reverzolunk nekik...

Előzmény: Törölt nick (39895)
szerda7 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 39907

Anyjuk kínja! Jól megörökölték, aztán ba§tak rájuk! 27-et eladtak 2000-ben Iránnak, vagy kinek. Az ilyennek nem való állat...

Semmire nincs pénzük, különben sem. Krím meg követeli vissza az aranyát, jut eszembe.

Előzmény: Törölt nick (39892)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!