Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40033

Nézd, közeledhetünk kicsit as jelenkorhoz és ontopichoz is, és beszélhetünk kicsinyég a Fuggerek helyett a Forbesekről is:))) Az is egy jó kis polip, ami folyamatosan jelen van az USA politika mindkét oldalán, demokrata és republikánus politikusok, szenátorok, sőt még elnökjelölt is akadt a családban, és ugye uralják a  média egy szeletét... meg momentán az USA külügyet:)))

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (40028)
szerda7 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40032

Egy újabb határincidens, ma hajnalban, áldozatok nincsenek, jelenti Moszkva.

http://izvestia.ru/news/573359

Antisystem Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40031

Dehogynem, Spanyolország volt (és ma is) az egyik legkatolikusabb európai ország, tudtommal. A jezsuiták meg oly annyira katolikusok, hogy manapság Ferenc személyében az első jezsuita pápát tisztelhetjük Péter trónján:)))

A Fuggereknek meg nem csak a jezsuitákhoz voltak kapcsolatai, hanem az egész katolikus egyházhoz, pápák bankáraiként is működtek, jelentős részük volt a búcsúcédula-biznicben, mint említettem már az imént - sőt egy időben ők finanszírozták a pápák személyes testőrségét, a Svájci gárdát is... A jezsuitákkal valszeg azért közismertebb vagy mélyebb a bankárféle kapcsolata mint a többi renddel, mert a jezsuiták ugye gyakran vettek részt hittérítő missziókban a gyarmatosítók oldalán... a gyarmatosítás várható extraprofitja meg ugye vonzotta a bankár-fajtát, mint a döglegyeket, abba mindig szívesen fektettek be... (nincs ez ma sem másképp, ma az Irakhoz meg az ontopic ukrajnaihoz hasonló "demokráciaexport"-neokolonializmus vonzza be ezeket a döglegyeket...)

ÜdV

Előzmény: loding (40019)
yaouank Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40030

A koherens gondolkodas ugy latom nem tananyag a kihelyezett tagozatokon :-)

ya

Előzmény: szerda7 (40025)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40029

bocs a szóismétlésért... :-)

Előzmény: Törölt nick (40028)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40028

Érdekes dolog lehet olyanokkal vitatkozni 500, 1000, vagy akár 1500 évvel ezelőtti kérdésekről vitatkozni, akik azt nem tudják, hogy 2014. július 03.-án mi történt a világban...:-)

Jó kis középkor és keresztény vallási vita kerekedett itt.

Súlyos tévedésekkel.

Mert aki a páli (judeo-christianity) kereszténységet nem tudja megkülönböztetni a bizánci (ortodox, pravoszláv vagy görög), vagy a kopt, vagy akár a szíriai kereszténységtől (a mezopotámiai kérdésről, vagy akár Manicheizmusról ne is beszéljünk) azzal a kérdés megvitatása hasonlatos lesz a "vak vezet világtalant" esetéhez.

A középkorral szintén ez a helyzet, mert aki a középkori Magyar Királyságot bármiben is akár a brit, akár a francia, akár a németalföldi középkorhoz hasonlítja, az max a foximaxin tanulta a történelmet, vagy valamelyik liberós nyugati fércintézményben.

Javaslom az elvakult euroatlantista USA-szektás fanoknak, inkább maradjanak azokban a kérdésekben, amihez legalább konyítanak.

XXIV.
Quod Ismaelitae et judaei non teneant officiolatus Comites camere monetarii salinarii et trib utarii nobiles regni, Ismaelite et Iudei fieri non possint.

(latin, tetszik tudni, ez egy nyelv...)

Fordítása:
24. §.
Az izmaeliták és zsidók kamarai tisztségviselése ellen
Kamaraispánok, pénzverők, sótisztek és vámszedők, az ország nemesei izmaeliták és zsidók nem lehetnek.

(Aranybulla 1222)

És itt elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy a valódi történelmet és a középkori Apostoli Magyar Királyság történetét képtelenség PC megfogalmazásban interpretálni. Nem lehetséges. Mert az 1222-es megfogalmazáshoz 2014-ben hozzárendelődik mindaz, ami a két időpont közötti cca.  800 évben megtörtént. Mindaz a fogalom, amivel az akkori törvényalkotók nem voltak tisztában.

Így elérkeztünk egy történelmi axiómához: egy adott történelmi kort, egy másik történelmi korból visszatekintve sem erkölcsileg, sem gyakorlatilag NEM LEHET megítélni. Még véleményt sen lehet mondani. Kizárólag a tényeket (ha azok igazi tények) közölni.

Aki ezt nem fogja fel, azzal történelmi kérdésekben felesleges vitatkozni. Mert az nem érti a történelem alaplényegét.

Szoba került reggeli hozzászólásomra írt reagálásokban a szabadkőművesek és a Bilderberg-csoport.

Nos, rossz hírem van.

Ténykérdésekről sem vitatkozom.

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40027

"Azert nemi fogalmam van Putyinisztanrol"

Kb. ennyi......

Előzmény: yaouank (40023)
szerda7 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40026

Mostmár rájöttem. Európai Tanács az eu-s szervezet :)))))

Hogy ilyen fantáziátlanok legyenek névadásban.... :))

A helyzet rosszabb. Valójában három tanács van: Council of Europe, Council of European Union és European Council.

Az utóbbi kettő az EU 7 szervének egyike.

Előzmény: AeNau (40007)
szerda7 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40025

Akkor kerdezz meg egy jogaszt, hogy mi a kulonbseg a "garde a vue" (orizetbe vesz) es az elozetes letartoztatas kozott.

Az utobbi eset fennallasa eseten nem hinnem, hogy Sarko meg aznap este nyilatkozhatott volna TV-ben

Édesem, utoljára.

1.) Én: letartóztatták (szinoníma:őrizetbe vesz)

Mire te: nem tartóztatták le, hanem kivizsgálják

Előkeressem vagy elfogadod végre? Kezd krumpli-élményem lenni...

2.) Lé-nyeg-te-len.

Tele vannak a politikusok bűnügyekkel, erről volt szó. Ez csak egy futó példa volt. A részletek lényegtelenek, még az is, hogy mit csinált.

Azert nemi fogalmam van Putyinisztanrol

ya, a reggeli alapján, kb annyi, hogy szidni kell. És pont.

Előzmény: yaouank (40023)
szerda7 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40024

Naív vagy.

Még Közép-Európával is ellenségesek, hogy finoman fogalmazzunk.

Előzmény: Grigorij Sandorovics (40020)
yaouank Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40023

Akkor kerdezz meg egy jogaszt, hogy mi a kulonbseg a "garde a vue" (orizetbe vesz) es az elozetes letartoztatas kozott.

Az utobbi eset fennallasa eseten nem hinnem, hogy Sarko meg aznap este nyilatkozhatott volna TV-ben

Azert nemi fogalmam van Putyinisztanrol

ya

Előzmény: szerda7 (40016)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40022

A spanyol az jezsuita inkvizíció volt.

Az is érdekes, hogy a jezsuitáknak milyen jó összeköttetései

voltak a szabadkőművesekhez és a Fuggerekhez....

Előzmény: loding (40019)
loding Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40021

képzeld milyen érdekes lenne, ha dokumentumok kerülnének elő az okokról is :-)

hány embert nyírtak ki... szintén "vallási alapon" azok a szekták... gondolom arra is megy a dolog, hátha terít a pápa ;-)

Előzmény: Törölt nick (40018)
Grigorij Sandorovics Creative Commons License 2014.07.03 -1 0 40020

Na akkor, mivel vannak itt nagyokosok, akiknek a mondando nem lenyeges, fo a reszletek pontossaga.

En ugy ertettem hogy nem csak ugy az EU-ba - atlag. Hanem Europai (nekem EU=Europa, boccs, akinek ez kulonbozo dolog :)) mechanizmusokba. Kettot felhoztam emlekezetbol, de van vagy 10, talan tobb is beloluk.

Nekem az se tetszik, hogy mast a sajat szamlankon toltjuk fel az EU-s gaztarozokat az Ukran balhe miatt. Mi a faxert? Ha biznesz - akkor biznesz!

"ha ennyire ellenseges Europa az oroszokkal"

Ezzel a gondolattal nem ertek egyet. En nem latok ellensegeskedest. Latok egy nagy burokrata rendszert (mar reg hasonlitottam az EU-t a volt SZU-hoz), amely komoly zavaraban esetlenkedik.

Sot itt egyetertek sokakkal, hogy az EU-ban most kifogytak a nagy volumenu politikusok, s talan tenyleg csak Merkelt lehet nehezsujnak felfogni.

Előzmény: szerda7 (40015)
loding Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40019

a spanyol nem romkat inkvizició volt, úgy tudom

Előzmény: Antisystem (40017)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40018

Ha így folytatják, akkor hamarosan a Vatikán is kárpótlást fog fizetni......

Előzmény: Antisystem (40017)
Antisystem Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40017

Eme együttesnek 400 év alatt háromezeregynehányszáz ügye volt, jól dokumentálva.

OFF: Nézd, a világért sem akarok itten vallásháborút:) - der itten kicsit más adatokat találsz - és ez csak az ibériai:

Adatok és tények az ibér inkvizíció jellegéről

Mekkora volt az inkvizició áldozatainak a száma?

Arra a kérdésre, hogy mennyi lehetett az inkvizíció áldozatainak a száma, megközelítő, sok százezres nagyságrendekben lehet válaszolni. A kora-középkori eretneküldöző inkvizíció természetesen más volt, mint a kora-újkori, a katolikus ortodoxia felett őrködő modell. Az alábbi adatokat az utóbbiról Francisco Betthencourt "História das Inquisiçoes - Portugal, Espanha, Itália", Círculo dos Leitores, Lisszabon, 1994 alapján gyűjtöttük ki:

http://www.inkvizicio.hu/iber.html#top

ÜdV

ps:

azt meg említettem, hogy nálunk szerencsére nem nagyon jutottak szóhoz - annak dacára, hogy az egyházi hivataloknak nálunk is adott volt a pallosjoga...

Előzmény: Törölt nick (40010)
szerda7 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40016

Ez nem nyelv, hanem jogismeret. Nagyon nem azonos a ketto.

Te jó ég! Te még mindig ezen rugózol? Nesze:

letartóztat (ige)Image:Letartóztat.jpg

1. valakit bevisz a rendőrségre, mert azt gondolja, hogy bűnt követett el; őrizetbe vesz.

A betörőt tegnap letartóztatták.

És ha nem is tartóztatták volna le, hanem csak táviratilag kérdezik ki, vagy akármi. Vagy, hogy szabadlábon védekezik, akkor mi van, akkor kevésbé vagy esetleg nincs is meggyanúsítva? Vagy mit akartál ezzel valaha is mondani, ha egyáltalán bármit?

Neked gondolom egyik sincs.

Legalabbis egy jogallamban. Oroszorszagban persze el tudom kepzelni, hogy maskepp van :-)

Hogy te mit tudsz elképzelni, meg mit nem, az lényegtelen. Ez nem fantázia verseny. 

Az orosz jogi állapotokról pedig halványlila gőzöd sincs, mint az reggel kiderült.

Előzmény: yaouank (39988)
szerda7 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40015

Pontositsunk. Nem ugy az EU-ba, hanem annak kulonbozo mechanizmusaiba.

Peldaul a parlamentbe, az EBESZ-be es ijenekbe :))

Elegge meghatarozo, szep osszegek. Mar olyan jo ket eve itt megy lassan a lazadas, mi a fenenek fizetunkezeknek?

Felolem - eloszor megvagni /2, ha nem gyogyit /4. De a nulla se all tolem tavol :)).

-------

OK, OK, csak gyorsan írtam, nem is emlékszem a részletekre, mellesleg. Viszont miért nem EU a Parlament? Sok intézmény - már ameddig, mert volt egy-kettő, ami szintén nem EU-ként kezdte... - európai és nem EU, de a parlament éppen EU.

Nem tudom, melyik mi hasznára van Oroszországnak, különösen, ha ennyire ellenséges Európa az oroszokkal, a kérdés joggal merül fel az ottani belpolitikában.

Előzmény: Grigorij Sandorovics (39982)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40014

Nos Merkel egy igen jó politikus és komolyan veszi a feladatát: Az ö felfogása szerint neki a német nép érdekeit kell képviselnie és Ukrajna kérdésében a német nép véleménye eléggé egységes és egyértelmü: Az igen nagy többséget nem érdekli az élettér kelet (Oroszország) felé való kibövítése. Ezt ugye Adolf már megpróbálta egyszer, de rendesen beverték az orrát. Ezen történelmi tapasztalaton okulva Merkel inkább az "el a kezekkel Ukrajnától" politikát részesítené elönyben.

Előzmény: heiler (39999)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40013

Évente 1x!

Előzmény: messzehordó mordeháj (39936)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40012

Valerij Geletej-t nevezték ki védelmi miniszternek, aki nagy lendülettel.... szimulálta az eskü aláírását. Codálatosz.

szerda7 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40011

Ritka darab a nyugati médiában:

By DAVID M. HERSZENHORN JULY 2, 2014 

http://www.nytimes.com/2014/07/03/wo...aine.html?_r=0

MOSCOW — In a stern warning that cited civilian casualties in war-torn eastern Ukraine, Russia on Wednesday demanded that the Ukrainian government reinstate a cease-fire and halt its military operation aimed at suppressing the pro-Russian separatist insurrection that has destabilized the region for more than three months.

“Again we resolutely demand that the Ukrainian authorities — provided they are still able to evaluate sensibly the consequences of the criminal policy they conduct — to stop shelling peaceful cities and villages in their own country, to return to a real cease-fire in order to save human lives,” the Foreign Ministry said.

The statement went on to accuse President Petro O. Poroshenko’s government of the “physical annihilation of citizens of their own country” and, citing the evacuation of an orphanage in the Luhansk region, said that “the Ukrainian authorities do not even care about the fate of small children.”

---

És az USA politikájáról:

http://www.paulcraigroberts.org/2014/07/01/us-war-russia-already-underway-pcr-interviewed-voice-russia/

US War Against Russia Is Already Underway 

VOR: But what exactly is the rationale behind the never-ending wars?

There are several reasons that are mutually supportive. One is that the neoconservative ideology came to full power with the collapse of the Soviet Union. And this ideology says that history has chosen the US to prevail all over the world, that there is no alternative to the American political and economic system, and that this choice by history gives the US the responsibility to exercise hegemony over the entire world.

So, this is a very powerful ideology, a more powerful ideology than the US has ever before had. And it comes at a time when other ideologies are gone. The communist ideology is gone, the Marxist revolutionary movements are gone. And so, it leaves the US dominating on the ideological level.

Another reason is the military-security complex. It is an amazingly large and powerful private interest group with government elements, such as all the security agencies – the CIA, Homeland Security, FBI, the Pentagon. And it absorbs hundreds of billions of dollars, probably close to one trillion dollars annually. And this money is very important to this interest group. Some of the taxpayers’ money is recycled, it comes back to Congress, it comes back to presidential candidates, as political campaign contributions, thus ensuring their elections and reelections. So, this is a second very strong force – a material interest that is very much benefited by wars and a threat of wars.

And the third very powerful interest group is the Israel lobby. Most of the neoconservatives are Jewish ethnics. Many of them are Israeli-US citizens. Almost all of them are closely tied to Israel. And so, the neoconservative ideology of American hegemony fits in very well with the 13 years of wars in the ME, because these wars also serve a subsidiary interest of disposing of the Arab states that are not aligned with the US and Israel, and that could serve as a check on Israeli policy or Israeli expansion in the ME.

So, these three come together, they are all mutually supportive and in many ways it is the same people. The neoconservatives are the same as the Israel lobby. The officials in the Pentagon, in the State Department, they are also neoconservatives. So, it is a very strong three-part foundation that holds together.

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40010

Eme együttesnek 400 év alatt háromezeregynehányszáz ügye volt, jól dokumentálva.

Na ha minden ügyben égettek, ami nem így volt, mert a "visszatérés az egyház tanaihoz" volt a lényeg, akkor is kis szám jön ki évente.

Galileit is azért kérték meg tanai visszavonására, mert bizonyítani azt nem tudta, amit a kor tudományos szintjén nem is tehetett. Némi bibliaátalakítási ügye is volt, csak azt a pc érdekében mellőzik.

Előzmény: Antisystem (39976)
Suleica4 Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40009

Ismerkedj meg a valósággal! Miközben az oligarchák többsége(hülye aki nem) többes -2 vagy több- állam polgára, a köznépet még mindig ezzel a gumicsonttal etetik. Hitvány ukrán banda!Csökönyösek  mint a szamár, a szép szóból nem értenek. Imádnak arról beszélni, amiről fogalmuk sincs.

Kettős állampolgárság engedélyezését kezdeményezték

Ivan Busko sajtószolgálata azt a tájékoztatást adta, hogy az indítvány egyelőre csupán az Európai Unió, az Egyesült Államok és Kanada állampolgárainak adna ilyen lehetőséget. Oroszországot nem említik. Kárpátalja megye képviselője hangsúlyozta, hogy a kettős állampolgárság intézményének bevezetése különösen azoknak aktuális, akik az Európai Unió országaiban készülnek munkát vállalni. 

Véleménye szerint a kettős állampolgárság a külföldön élőknek és dolgozóknak segít abban, hogy a fogadó ország lakosaival egyenlő jogaik legyenek a szociális és az egészségügyi ellátásra, a stabil munkahelyre, valamint az oktatásra. További előnyt jelentene, hogy ezeknek az embereknek megmaradna a kapcsolatuk Ukrajnával.

A képviselői indítványban ugyanakkor szerepel az is, hogy a magasabb állami tisztségekbe ne lehessen kinevezni több ország állampolgárságával rendelkező személyeket. Az érvényben lévő törvények szerint nem létezik Ukrajnában kettős állampolgárság. A képviselő irodájában hangsúlyozták, hogy a kettős állampolgárság intézményének megvalósításához módosítani kell az alkotmányt, és ehhez legalább 300 parlamenti képviselő szavazata szükséges.

http://ujszo.com/

yaouank Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40008

Ennyit szamit egy betu :-)

Mindketto letezik, de nagyon mas

ya

Előzmény: AeNau (40007)
AeNau Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40007

Mostmár rájöttem. Európai Tanács az eu-s szervezet :)))))

Hogy ilyen fantáziátlanok legyenek névadásban.... :))

Előzmény: yaouank (40005)
Antisystem Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40006

Oldalt tudod állítani a nyelvet, fenn van németül, franciául, oroszul és ukrán nyelven is...

ÜdV

Előzmény: heiler (40004)
yaouank Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40005

Az Europa Tanacs sem az.

Ezt szoktak osszekeverni az Europa Parlamenttel, ami viszont EU-s.

Oroszorszag az Europa Tanacs tagja, ide fizet tagdijat.

ya

Előzmény: AeNau (40002)
heiler Creative Commons License 2014.07.03 0 0 40004

Köszi !

Bocsi, sajnálom, de csak tanítottak angolra.....

Azért átböngészem.......

Előzmény: Antisystem (39998)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!