Keresés

Részletes keresés

Gödény Creative Commons License 2000.06.13 0 0 724
Egyszer megtörtént, hogy a javítgatott adatbázist felülírtam egy régebbi változattal :-( - vagyis az évközbeni javítások elvesztek. Írd meg - akár levélben - az adatokat, javítani lehet. Sőt, kell.
Előzmény: altvizsla (723)
altvizsla Creative Commons License 2000.06.13 0 0 723
Gödény: van egy régi problémánk: az a srác akivel a Kinizsin együtt szoktunk végigmenni, rosszul került fel a teljesítők közé, vagyis ugyanaz a személy 2 sorban szerepel. Egyszer már beszélt valakivel (rendezővel ?) telefonon, de a probléma nem oldódott meg. Szóval lehet-e helyesbíteni az adatbázisotokban az illető adatát ? Mi a teendő ? Megírjam hányas volt most a rajtszáma ?
pataporc Creative Commons License 2000.06.13 0 0 722
Persze, ezt en is igy gondolom. Nem en vittem a butykost, vittem magammal rendes cuccot is, es nem en szerveztem az egeszet. En is megdorgaltam a Foszervervezot utana... Ez alapvetoen olyan vicces tortenet akart lenni (bar a tura kozben mi is jocskan az idegosszeomlas szelere kerultunk...).
Előzmény: Gödény (720)
Gödény Creative Commons License 2000.06.13 0 0 721
Legkésőbb novemberben - a jövő évi TTT naptárban már meg fog jelenni a végleges útvonal és a cél. Én magam a szárligeti cél mellett vagyok, de a döntést öten hozzuk.
Előzmény: altvizsla (719)
Gödény Creative Commons License 2000.06.13 0 0 720
Amikor először ott jártam (1974), a Bilea házban mondogatták a helybéliek, hogy két nappal korábban 5 magyar halt meg a Negoi ház környékén. Aztán itthon kiderült: a Műegyetem filozófia tanszékének vezetője és családja, hatan indultak, egyikük jött csak haza. Nem ütötte agyon a dolog az élményeinket, be az emlék mélyen bennem maradt.

A Fogaras (és bármelyik, 2000 fölötti hegy) nagy élmény, de nem vicc. Az ilyen bohóságok, hogy félig ürült butykos, a meleg ruha, esőkabát hiánya, szanaszét szakadt csapat, egyedül kószálás a csúcsra tragikus véget is érhetnek. Irgumburgum!

Előzmény: pataporc (718)
altvizsla Creative Commons License 2000.06.13 0 0 719
Gödény: mikor dől el hogy a 2001-es Kinizsinek mi lesz a végállomása ?
pataporc Creative Commons License 2000.06.13 0 0 718
Udv turatarsak! Fogaras: en a szegrol-vegroli kollegaimmal mentem, akik elkovettek azt a hibat, hogy mindenfele tudatlan pereputtyal erkeztek, lasd haztartasbeli feleseg, aktualis baratno stb.es nem tartottak elotte eligazitast. Az A. B. peldaul tetotol-talpig aerobickszerkoban erkezett, fel centi hamvas barackszin sminkkel az arcan... felmentunk a gerincre, addig nem volt gond, aztan eleredt a ho (juliust irtunk!), es akkora szel kerekedett, hogy engem ketszer is a foldhoz teremtett zsakostul-mindenestul. Ekkor elokerult egy butykos, a ferfiak jol bepalinkaztak, a nok meg atvizesedtek es koveteltek a visszafordulast. Oke, menjunk le... - hopp! Laci eltunt. Mivel Laciban pihent akkor a flaska tartalmanak mintegy fele, ertheto volt az aggodalom. Kis haromfos expedicionk ket oran keresztul nyargal fel-ala a gerincen, Lacit azonban vegleg elnyelte a homaly. Ket napig nem is kerult elo... aztan megleltul a feltetelezett vegallomason (ahova eredetileg terveztuk a beerkezest), nagyon jokedvuen es egy cseppet megfagyva. Kicsit megorroltunk ra.
En meg az elso napon beleestem egy vizmosasba. Egyedul mentem fel egy csucsra, de elmertem az idot, es mire felertem, mar jocskan alkonyodott - ezert lefele sprintelnem kellett, de elgancsolt egy bozot es csunyan belehulltam egy volt patakba. Birkanyaj tortetett at reggelente a satrainkon, egyszoval hangulatos tura volt. De vissza fogok menni, ez az egy biztos...
Előzmény: Gödény (717)
Gödény Creative Commons License 2000.06.13 0 0 717
> Legfeljebb a topic tartalma átmegy 'Két Százas között"-be, de ez miért baj?
Nem ez lenne az első topic, amelyik nem pontosan a címe szerint működik. Már az indexesek is figyelmeztetik a nagyérdeműt, hogy egy topic címe nem szentírás.

Fogaras. Hát arról nekem is van néhány élményem. A legelső - még újdonsült kirándulóként, négyen, egyetemisták mentünk el három hétre a nyári szünetben. Fogaras - Királykő - Bucegi, sátorral. A Suru háztól elértünk a Podraguig, onnak aztán a hóvihar lekergetett minket. Sebaj, felmentünk Brassóból Poianára, át a Keresztény-Havasokon a Bucegi-be, a Királykőbe, majd hátulról megint a Fogarasba. A Podragu háznál már jó ismerősként üdvözölt minket a hóvihar :-)

Előzmény: Ermak (716)
Ermak Creative Commons License 2000.06.13 0 0 716
>Beemeljük a topicba! Jöhet!

Így van!

Legfeljebb a topic tartalma átmegy 'Két Százas között"-be, de ez miért baj?

Én is szívesen elmesélem, hogyan túráztunk-vadkempingeztük a Liptói-havasokban (Nyugati-Tátra), meg hasonlók.

Pati!
A cserepes curry még mindig rejtély számomra!

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (715)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.09 0 0 715
>Hazafele egyedul stoppoltam, Ausztriaban, Becs korul elrabolt egy tejszallito kamion.
>Csodaval hataros modon menekultem meg egy kefirekkel belelt gyarbol. Ez mondjuk nem magashegy, de erdekes kaland...

Patkó, ez nem volt szép, így bedobni, aztán meg itthagyni minket felcsigázva... Hol vannak a részletek?

>arrol is van vicces sztorim, de mara mar eleg az OFF-megmozdulasokbol
Beemeljük a topicba! Jöhet!

Előzmény: pataporc (714)
pataporc Creative Commons License 2000.06.09 0 0 714
En jarok... Tavaly voltam Magas-Tatraban sokadszorra, meg a Bohinji-to korul (Szlovenia, Triglav mellett). Elmeselem...
Magas-Tatra. Az akkori parommal kettecsken - kocsi, szalloda, Lanovka (sportfotos volt a gyongyom, de en lepest sem volt hajlando tenni segedeszkoz nelkul). Odafele eltevedtunk, veletlenul az Alacsony-Tatraba mentunk, de aztan visszatolatott az Edes. Osztan harom napig dekkoltunk a szobankban, mert potyogott az eso. Harom nap utan vegre kivonszoltam Magistrale legalabb! csatakialtassal (a Risyrol mar letettem), felmentunk a Lanovkaval, aztan ra a Magistralera. Mar azt hittem, hogy gyoztem, amikor rank esett az eg, zaporoztak a jegkockak, meg ilyesmi. B. sikoltva osszeesett (en becsomagoltam magam egy hullazsakba, ugyhogy egesz jol ereztem magam...), fel ora multan egy ko alol sikerult kiszednem a roncsait. Na, vissza. B. a lefele is lanovkazott volna, de akkor mar annyira recsegtek a fogaim az idegessegtol, hogy inkabb kovetett lefele a turistauton. A kozepen lefekudt egy reten es elaludt. Tanulsag: jol valogassa meg az ember az utitarsait!
Triglav: Nem tudtunk felmenni, mert nem volt eleg penzunk arra a rohadvanyos turistahazra. A to koruli 2000-es hegyekben turazgattunk, es mar az elejen feltunt, hogy a turat vezeto srac olyan aggasztoan lassan megy. Aztan kiderult, hogy csak fel tudeje van!!!!!!! Elfelejtette megmondani!
Hazafele egyedul stoppoltam, Ausztriaban, Becs korul elrabolt egy tejszallito kamion. Csodaval hataros modon menekultem meg egy kefirekkel belelt gyarbol. Ez mondjuk nem magashegy, de erdekes kaland...
Iden is szeretnek menni valahova - remelem, ez jobb ev lesz, mint a tavalyi.
Ha extremet akarsz, akkor ne hagyd ki a Fogarasi-havasokat! Tuti remalom (arrol is van vicces sztorim, de mara mar eleg az OFF-megmozdulasokbol).
Előzmény: altvizsla (713)
altvizsla Creative Commons License 2000.06.09 0 0 713
Gyerekek, jár valaki közületek magashegységbe ? Mondjuk 2000m felett ? Végül is a Kinizsit magashegyjárók szervezik azért hogy kondiba tartsák magukat a hétvégéken legyalogolt 100km-ek által. Amúgy nem vagyok mérges vagy ilyesmi csak a véleményeimmel szeretném életben tartani a topicot. Egy K100 topic nem halhat meg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az előbbi hozzászólásom szine nem jött be :-(
altvizsla Creative Commons License 2000.06.09 0 0 712
Gyerekek, jár valaki közületek magashegységbe ? Mondjuk 2000m felett ? Végül is a Kinizsit magashegyjárók szervezik azért hogy kondiba tartsák magukat a hétvégéken legyalogolt 100km-ek által. Amúgy nem vagyok mérges vagy ilyesmi csak a véleményeimmel szeretném életben tartani a topicot. Egy K100 topic nem halhat meg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.09 0 0 711
Barlang:
Totál kavar a hétvégével!
A gyerekek keresztbe szerveznek, így vszleg kedden fog kiderülni, hogy melyik hétvégén (17-18. v. 24-25.) óhajtanak a Balatonra menni. Remélem, addig eldöntik. Azért a csütörtök az még most is tuttibb.
larzen Creative Commons License 2000.06.09 0 0 710
Fejetlenül fogok nekivágni a túráknak. Mondhatni, ész nélkül. :-)
Előzmény: altvizsla (707)
Ermak Creative Commons License 2000.06.09 0 0 709
Nem, nem, a fekete bárányok máshol vannak (a TTT honlap szerint):

Fekete Bárány Természetjáró Egyesület
7624 Pécs, Pacsirta u. 8.
(72) 322-210

A helyzetet talán így lehet a legjobban megvilágítani:

Elmegy a pasi az orvoshoz.
- Doktor úr, az utóbbi időben minden apróság felingerel.
- Hm. És miért?
- Mit miért, mit miért ?!?!?!

:-)

Előzmény: altvizsla (707)
pataporc Creative Commons License 2000.06.09 0 0 708
Nem vagy fekete barany, de azert nem kell leutni azt, aki idemereszkedik egy turameghivassal...
Azt hiszem, ugyis kezd doglodni a topic. Egeszseges tunet, elvegre messze van meg az ujabb Kinizsi 100.
De a barlangaszat miatt meg lessetek be ide nehanyszor!
Előzmény: altvizsla (707)
altvizsla Creative Commons License 2000.06.09 0 0 707
Larzen ezennel le van fejezve. Egyébként csak nem azt akarjátok mondani hogy én vagyok a fekete bárány köztetek :-???
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.08 0 0 706
Nem szedi le, csak lekáderez, és lefuttatja rajtad a Lágymányoson tanított összes rendező algoritmust. :-)

A 7 óra fájdalmasan korainak tűnik, de addig még van idő, hogy megpróbáljam szokni a gondolatot. :-)

Előzmény: larzen (705)
larzen Creative Commons License 2000.06.08 0 0 705
Hát ez esetben ide írok, kockáztatva evvel, hogy Altvizsla olvtárs leszedi a fejem. :-)

Szóval.

Pataporc, Sánta Kutya (SK)!

A túra indulási ideje 7.00-8.00 között van.
Én Pestről indulok a 6.00-ás HÉV-vel. Ez 6.31-kor landol Pomázon, bőven van idő a 800 méteres útra a művelődési házig + a regisztrációra így biztosított a 7.00-ás indulás. Azért akarok korán indulni, hogy időben beérve este még épkézláb időben Győrbe érkezhessek.
Külön előnye a korai indulásnak, ha mégsem lesz túra, akkor még korán hazaér az ember, hogy tovább alhasson. :-)
Hátránya, hogy ha az első eltéved, eltéved az összes utána jövő. :-) Mondjuk két éve kicsit késve indultunk, szóval mondhatjuk utolsóként és mi voltunk kb. a hetvenedikek. Na mind1.
Amennyiben ez az időpont nektek is jó, akkor - mostmár mailban - egyeztethetjük a továbbiakat.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (701)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.08 0 0 704
Hétvégén akár 35 fok is lehet! Ki merészkedik ki a terepre? Én még nem döntöttem a Super 8 gyalogos meg a Tojás között, de ha belejövök, és bírom, lehet, hogy mindkettőnek nekifutok. Húzom magam után madzagon a kerekeskutat. :-)))
Előzmény: altvizsla (702)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.08 0 0 703
Szerintem inkább rangsoroljál, mint hogy folyton színessel írj... Láttuk, hogy képes vagy rá, és megjegyeztük. :-)))
Előzmény: altvizsla (702)
altvizsla Creative Commons License 2000.06.08 0 0 702
Most hogy tegnap feltettem egy mozgó-arcképet magamról, már ismertek, így illendő lenne nektek is egy ilyen jól sikerült fotót ide rakni !
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.08 0 0 701
Azt hiszem, az Eötvös az én naptáramban is szerepel, otthon megnézem.
Előzmény: pataporc (700)
pataporc Creative Commons License 2000.06.08 0 0 700
Szia Larzen! Altvizsla kartars harapos kedveben van, de en mennek. Voltam anno a 30-as tavjan (vissza kellett erni a gimibe, azt hiszem ballagasra), az nagyon tetszett. Kiprobalnam hat most a teljes tavot is... Irj a e-mail vimemre reszleteket, akkor senki sem fog panaszt emelni.
Előzmény: larzen (694)
lecsoka Creative Commons License 2000.06.08 0 0 699
Még egy kis off.

Rájöttem, hogy jövő szombaton nekem nem jó. Kezdek arra gondolni, hogy a hétközben tényleg egyszerűbb lenne.

Ja, a Nagyszombati esetleg érdekel.

Nézegettem a hozzászólásokat és elgondolkodtam. (jó, mentségemre, ez ritkán van így)

A százason, már ameddig volt szerencsém rajta résztvenni, nem volt probléma a jelzések követése. Azt is megkockáztatom, hogy tulajdonképpen mehettem volna a tömegben. Nem hiszem, hogy jó, ha a jelzések szinte láthatatlanok, azért ez mégsem tájékozódási verseny. Az is igaz, hogy a jó jelzésen meg csak robog az ember, főleg ha időt akar menni. No, akkor mi a jó? És miért is csináljuk mi ?

Előzmény: lecsoka (698)
lecsoka Creative Commons License 2000.06.08 0 0 698
>Miről legyen szó a K100 topikban?

Alapvetően a 100-asról. De!
Ugyebár a dolgok összefüggenek, ezért jó dolog, ha valaki látva a nyüzsgést, hoz egy kis életet máshonnan is. Szerintem minket a 100-as fűz össze (gyérecskén), kár lenne kimúlni hagyni, hogy éppen egy év most hátra van.
Nyilván ha teljesen off, akkor el lehet gondolkodni.
Majd nem lesz az !

Előzmény: Ermak (695)
defekt Creative Commons License 2000.06.08 0 0 697
Lehet, hogy a hozzászólásaimból egy kicsit túlbuzgónak tűnök, de most pl. arra vagyok kiváncsi, hogy mikor van a Nagyszombati Százas ?
trebb Creative Commons License 2000.06.08 0 0 696
Mindenkinek!!

Szólítsátok meg egymást, mert nem működik rendesen a válasz erre!!! Mindenki Inner Circlenek válaszol ma!!! Ne használjátok!!

Bocsi az offért.

Ermak Creative Commons License 2000.06.08 0 0 695
Miről legyen szó a K100 topikban?

Az iménti pengeváltás kapcsán leírom azt a kérdést, ami már egy ideje a fejemben van:

A Százas kapcsán összegyűltünk itt egy páran a topicban és elég jelentős aktivitást mutattunk, miközben a többi tt-topic szundikál. Már a további túrákat is elkezdtük itt tervezgetni. Szerintem logikus lenne a többi tt megvitatására a 'Tájékozódási versenyek-teljesítménytúrák" vagy a "Teljesítménytúra" topicot használni. Vélemény?

Egyébként ahogy nézem, az 50 km-esek között (szint alapján) a legkeményebb az Eötvös (a kicsit hosszabb Lefagysz, Mátrabérc veri csak).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!