Keresés

Részletes keresés

Gödény Creative Commons License 2000.06.16 0 0 771
> Működik-e még Szárligeten a Liget borozó?
Liget söröző néven működik. De ekkora létszám ellátására teljesen alkalmatlan.

> Volt-e gond a szárligeti céllal ?
A gond előtte volt. Az iskola konyhája is kicsi. Mint a gyakorlat mutatta, a gond áthidalható.
Lehetett volna panasz, hogy egyesek a térdükön egyensúlyozva vagy a földön fekve ettek - de ebből csak az a tanulság, hogy kell a célba még egy olyan rendező, akinek nincs dolga a beérkezéssel, csak az elhelyezésre ügyel (másik osztálytermet berendezni étkezésre, azokat, akik befejezték az evést, kitessékelni stb.)

> Sosem gondoltatok még arra, hogy K100 pólókat árusítsatok?
Sok-sok évvel ezelőtt volt már pólóárusítás, több évig. Sok gond és munka. De nincs kizárva, hogy megint csinálni fogjuk. Talán még a szita is megvan. Nagy ritkán lehet olyan rendezőt látni, aki még nem koptatta el a trikóját ennyi év alatt.

Pataporc: érvényben lévő szakosztályvezetőségi határozat alapján jelvényt utólag nem árusítunk. (Ez a kérdés sokkal drasztikusabban jelentkezett abban az évben, amikor elkezdtünk jelvényt adni - a legelső években nem volt, csak oklevél). Kitűzőre még semmilyen határozat nem született - mert csak az utóbbi néhány évben van választási lehetőség.

Előzmény: Ermak (768)
pataporc Creative Commons License 2000.06.16 0 0 770
SK, outcyber, bongesszetek at a postaladatok!
pataporc Creative Commons License 2000.06.16 0 0 769
Godeny, nem valaszoltal a kituzos kerdesemre! Lehet venni? Az utolso meglett, leesett a zsakomrol, de veletlenul nyitva volt az elso zseb es beleesett :)) Mak.
A polo szerintem tok jo otlet, ha lesz, en szivesen megtervezem. Mondjuk 5 kituzoert...
Előzmény: Ermak (768)
Ermak Creative Commons License 2000.06.16 0 0 768
>Legkésőbb novemberben - a jövő évi TTT naptárban már meg fog jelenni a végleges útvonal és a cél. Én magam a szárligeti cél mellett vagyok, de a döntést öten hozzuk.

Kinek a meggyőzésére küldjek egy demizson házi bort? (Északi fekvés, homoktalaj, úgyhogy veheti az illető életveszélyes fenyegetésnek is... :-))

Apropó:

1. Működik-e még Szárligeten a Liget borozó?

2. Volt-e gond a szárligeti céllal (én panaszt a célban vagy a vonaton nem hallottam)?

3. Sosem gondoltatok még arra, hogy K100 pólókat árusítsatok? Igaz, hogy kell némi befektetés, a haszon is csak néhány tízezer Ft évente, de tovább emelné a 'K100-feelinget'.

Előzmény: Gödény (721)
outcyber Creative Commons License 2000.06.16 0 0 767
No, igen, aktuális az Eötvös. Én valószínűleg 7.00-kor indulok a rajttól, ez nem jelenti azt, hogy nem találkozunk valamikor a túra folyamán, ugyanis a tüdőm legutóbb elég nehezen bírta a kaptatókat. Na, mindegy, engem onnan lehet megismeni, hogy ha az idő megengedi Indexes póló lesz rajtam, és walkman. :)
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (765)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.15 0 0 766
Ja és:
Jövő héten lesz Balaton 50, Tortúra 65...

SK

Előzmény: pataporc (764)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.15 0 0 765
Az Eötvös 50 még mindig tartja magát! Írjál, mikor találkozzunk. Én autóval megyek, ha nem akarsz 800 m-t bemelegíteni a HÉV-től a startig (én nem akarok a 2100 szint előtt), akkor találkozhatunk Békáson vagy Pomázon.

SK

Előzmény: pataporc (764)
pataporc Creative Commons License 2000.06.15 0 0 764
Sziasztok, ma nagyon vagytam egy kis hegyre, felmentem hat a Gellertre (idotakarekos megoldas...). Szep volt, ures volt (fenn hatan voltunk: harom japan turista, en meg ket pok), de melysegesen elszomoritott a latvany: sorosdobozok, szatyrok, pizzasdobozok, csikkek (mondom en, de en mindig begongyolom egy zsepibe es lenn dobom ki a csikkjeimet) tomkelege, piszok es szemet mindenutt. Egeszen felidegesedtem, ugyhogy dontottem: en bizony en hullazsaknyit lehozok ebbol. Ezen mondjuk meg Don Quijote is rohogott volna... mindegy, egy kupaccal lehoztam, bar eleg szomoru, hogy masok utan kell takaritani a hegyeket. Raadasul csak tuneti kezeles - penteken ugyis visszatermelik a reszeg tinik. Mit lehetne tenni???????? Megjegyzem, Kinizsin is dobalnak szet elemeket, csokipapirt stb. Hathatos modszer, ha felkapod a cuccot, amit veletlenul "elpotyogtatott", es melyen a szemebe nezve ennyit szolsz: azt hiszem, elejtetted. Eddig mindig bejott... le vagyok torve. Hetvegi turaajanlatok vannak?
Gödény Creative Commons License 2000.06.15 0 0 763
Fürödni tilos, meg egyébként is magánterület. De hozzál csak fürdőnadrágot nyugodtan, lehetőleg többféle színben is - puhább, mint köveket rakni a hátizsákba.
Előzmény: altvizsla (762)
altvizsla Creative Commons License 2000.06.15 0 0 762
Tavaly év elején jártam arra és akkor mindkét forrásnál nagy kartonpapírra volt írva hogy a víz nem iható. Persze ilyeneknek nem kell bedőlni !!! Méghogy forrásvíz nem iható !!!
Jövőre viszek fürdőnadrágot és egy óriásit fogok úszni a horgásztóban, főleg ha ismét ilyen meleg lesz !!!
Gödény Creative Commons License 2000.06.15 0 0 761
> Annak ellenére hogy azt írták nem iható a vize,
Ki írt ilyet ? Van, aki messzi földről (szomszéd faluból) jár oda vízért !
Jóízű, és minden egészségügyi problémától mentes.

Ha azon a helyen, ahol a "fehér négyzet" jelzésre tértél, és elindultál a szűk ösvényen felfelé, továbbmentél volna a földúton, 50-100 méteren belül egy másik kerítéshez értél volna. A töltésre fölkapaszkodva észre lehet venni a picire nőtt mesterséges tavat. Van előtte, már bekerített területen egy kis házikó is. Tehát nem a Hegyeskő mellett van a horgásztó, hanem Tokod "fölött", közel ahhoz a helyhez, ahol a Tokod felé jobbra fordul a kék jelzés, a Százas útvonala meg idén balra fordult.

Előzmény: altvizsla (760)
altvizsla Creative Commons License 2000.06.15 0 0 760
Amit kicsit hiányoltam: az új útvonal nem érintette a "Szent kutat", csak a templomot érintettük. Pedig milyen jó is volt a kút vizéből inni ! Annak ellenére hogy azt írták nem iható a vize, én mindig ezzel a vizzel töltöttem meg a kulacsot. Lehet hogy ennek a víznek a hiányát éreztem meg 60km körül ? Egyébként gondoltam rá, hogy mégiscsak megérte volna meglátogatni azt a helyet egy kis kerülővel. Van olyan is aki ott tetőtöl talpig lefürdik.
Amit viszont nem tudtam meg: hol volt a horgásztó, Hegyeskő mellett ? Vagy lehet hogy kiszáradt a melegben ?
Gödény Creative Commons License 2000.06.15 0 0 759
Nem az volt a baj. Mogyorósbányán már 2 éve is döglődött az ABC - azért költözött a pont a Kultúrházba -, nem tudta a tulaj, hogy még nyitva lesz-e egy-két hét múlva, és úgy nézett ki az áruválaszték, mint egy román boltban a 80-as évek elején. Úgy látszik, a hosszú haldoklás után végleg kimúlt.
Előzmény: altvizsla (758)
altvizsla Creative Commons License 2000.06.15 0 0 758
Ermak: úgy bizony a Kesztölc elötti betúnút előtt valamivel volt egy nő. Mi is vettünk ott szódavizet. Na az is durva volt, 500%-os haszonnal csinálhatta. Én is 3 dl szódát ittam 45 Ft-ért. Az egyéb helyeken lévő sört árulókkal nem volt semmi baj, csak annyi hogy a sör nem volt hideg. Akármilyen hideget is kértünk nem volt annyira hideg, de sebaj jól esett. Végül is a sör olcsóbb volt mint a kesztölci víz. A mogyorósbányai ABC viszont zárva volt, pedig tavaly és azelőtt is ott vásároltam. Lehet hogy az volt a baj hogy 6 után értünk oda ?
Ermak Creative Commons License 2000.06.15 0 0 757
Én sem komálom a büféshiénákat (idén a szántói műútnál, Kesztölc előtt és a tokodi pincéknél láttam őket) - ha nem muszáj, nem kell tőlük vásárolni.

Én három deci szódát vettem a kesztölcitől 45 Ft-ért - utána ugyanennyit a kocsmában 15 Ft-ért.

Viszont ismételt köszönet jár a Dorog végén álló vízosztó hölgynek.

Előzmény: altvizsla (754)
Gödény Creative Commons License 2000.06.15 0 0 756
> hogy a fenébe adhatta az a nő a 2 literes bonaqua ásványvizet 400 Ft-ért ?
Milyen nő és hol ?

Mi magunk Pilisnyergen és a Gete tetején árultunk, ami a Getén megmaradt, azt Koldusszállásra átvittük. Partizánok mindig vannak - így pl. a Pilisszántó - Pilisszentkereszti út előtt mindig van egy árus.

Van a szakosztályban egy APEH-es meg valaki az Állategészségügyi és Élilmiszer Ellenőrző Állomásról. Már eljátszottunk a gondolattal, hogy majd együttesen megjelennek az ilyen árusoknál :-)

Előzmény: altvizsla (754)
trebb Creative Commons License 2000.06.15 0 0 755
Mert egy rohadt tetű nyerészkedő!!!

Elnézést. A Pilis-nyergen miért tudták elfogadható áron árulni??

Előzmény: altvizsla (754)
altvizsla Creative Commons License 2000.06.15 0 0 754
Pucros Maci: valóban ott Dorog vége felé mindig elhalálozik valaki. Mi láttunk egy srácot aki a Pilis tetőre felérve teljesen "meghalt", ott feküdt a fűben szanaszét dobálva a cucca, és látszott rajta: "elhaláloztam". A kajákat kirakta a fűre mondván: egye meg aki akarja... Mi is ránéztünk egy-egy túratársra akinek az arcáról ez volt leolvasható: "na ezt mégegyszer az életben SOHA TÖBBET".
Ezen a túrán valahogy nem igazán volt kedvünk beszélgetni, egyetlen téma volt ami legalább 10-szer szóba került a még a túra legfárasztóbb szakaszain is: "hogy a fenébe adhatta az a nő a 2 literes bonaqua ásványvizet 400 Ft-ért ? Ráadásul az előttünk álló srác 2*2 litert vett..."
Ermak Creative Commons License 2000.06.15 0 0 753
Hát igen, a hírszerző hálózatomon van még mit fejleszteni. A két helységgel kapcsolatban viszont nem titok számomra a meztelen igazság.

:-))

Előzmény: Pucros Mackó (752)
Pucros Mackó Creative Commons License 2000.06.15 0 0 752
Erről nem sokat tudok, én még sosem jártam ott:-)))

Gondolom, a nyaralásunkra célzol - három nap Balatonberény, egy nap Délegyháza. (Találós kérdés: mi a közös a két helységben? :-))) Nagyon szép volt, jó volt, talán túlságosan is (UV és ínyencfalat-túladagolásokat szenvedtem, utóbbit a súlyosabban).

Előzmény: Ermak (751)
Ermak Creative Commons License 2000.06.15 0 0 751
Milyen volt Horvátországban?
Előzmény: Pucros Mackó (750)
Pucros Mackó Creative Commons License 2000.06.15 0 0 750
A kameráról beugrott egy jelenet a Százasról, amit megígértem magamnak, hogy nem felejtem el:

A legrekkenőbb hőségben jövünk kifelé Dorogról, balra a temető, és egy hatalmas tábla virít az út felé: "TEMETKEZÉSI ÜGYINTÉZÉS". Magamban abszurdul poénkodom, hogy ez mennyire ideillő, amikor az előttem vánszorgó srác - cseppet már túljutva a táblán - megáll és visszanéz a tábla felé. Aztán kiissza kis palackjából az utolsó kortyot, és megindul arrafelé (a tábla egy kapunál volt).

Hatalmas jelenet lett volna filmen. Persze valószínűleg vízforrást sejtett a temetőben, de teljesen úgy nézett ki, mint aki most befekszik és kész :-))))

Ermak Creative Commons License 2000.06.15 0 0 749
>Tudja valaki, mit jelent az a szó, hogy Körtvélyes? Már legalább 3 hegységben találkoztam vele, és fúrja az oldalamat.

Szerintem egyértelmű, de a biztonság kedvéért megnéztem a Földrajzi nevek etimológiai szótárában is: "(vad)körtével benőt hely".

Viszont felteszek egy találós kérdést (azt hiszem, tudom a jó választ): miről kapta a nevét a 'Hodcsojjános' (erdőrész Csehbánya fölött a Bakonyban)? A helyes megfejtők virtuális bocicsokiban részesülnek.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (739)
Ermak Creative Commons License 2000.06.15 0 0 748
No, annyira azért nem, hogy a cukor mikrobiális erjexztésével előállítható termékek valamelyikéből is vételezzek. :-) De a mászás-eső-hideg-(ideg- és nagy)feszültség-ijedtség kombinációja megviselte a vércukorszintemet, az biztos. (A cukros tea nekem nagyon bejön, Bányahegyen is kértem még egy evőkanálnyit a teába.)
Előzmény: trebb (743)
pataporc Creative Commons License 2000.06.15 0 0 747
:)))))))))))))))))))
Nekem tavalyrol van par jo fotom. A tehen fotogen (valahol Dorog szelen), de a Peliszentstb. elotti gyonyoruseges szanton keszult foto nem sikerult tul jol. Tenyleg nem jon at a hangulat sehogyse... Egyebkent fotoalany lettem. A fotos topic rajtam csamcsogott ket napig - meghurcoltak. Remes volt. Ja, ezt csak azert irom, mert pont most tapasztaltam, hogy mennyire nehez jo fotot csinalni, aminek lelke is van. Csomo beallitgatas, derites, mericskeles, tologatas - es igy is 1 tekercsbol 5 jo kep. Viszont a Pilis sokkal jobb modell...!
Előzmény: lecsoka (746)
lecsoka Creative Commons License 2000.06.15 0 0 746
Kamera.

Baromi jó dolog. Csak aki filmez az megáll és lemarad, előreszalad, megáll és lemarad, megáll és elfelejt enni, megáll és a hátizsák valamint a kamera táskájával vív egyéni küzdelmeket, ám ha benne tartja a zsákjában a kamerát, akkor az csupa méz, de biztos, hogy elverszik róla valami.
Aztán hazamegy és megnézi a felvételt, aminek időtartama 1,5 perc, de sajnos mozog, jobbra-balra dől.
Nekem ennyire vált be.

Előzmény: altvizsla (744)
pataporc Creative Commons License 2000.06.15 0 0 745
Kinek is van meg az a felvetel? Megneznem...
Godeny, mar megint elhagytam a kituzom (vagy valamelyik irigyem letepte, rekonstrualhatatlanok a tortentek), vehetnek mondjuk... hatot? Most mar mindegyik kituzom az enyeszete :((((
Előzmény: altvizsla (744)
altvizsla Creative Commons License 2000.06.15 0 0 744
Kamera: valóban nem adja vissza a hangulatot, de jobb mint a fényképezőgép. Az igazi hangulatot csak az érzi aki személyesen részt vesz a túrán. Amúgy egy viszonylag jól elkészített film (rövidfilm), ami tavaly volt a Zöld Pont-ban egész jó tud lenni. Persze zenei aláfestéssel, ...
trebb Creative Commons License 2000.06.15 0 0 743
"Ja, ezek után a turistaházban megittam egy teát 6 nagy kockacukorral, és egy tejeskávét 12-vel..."

Netán megijedtél? :)

Előzmény: Ermak (742)
Ermak Creative Commons License 2000.06.15 0 0 742
Hegyi történet Ausztriából:

Az Ötscher (kb. 1800 m) környékén túrázgattunk, és úgy a 3. napon célbavettük a csúcsot. Pontosabban, a társaság egyik fele a csúcs alatt, a könnyebb úton elérhető turistaházat, mi, a "kemény mag" a nehezebbik utat a csúcs érintésével. Hárman voltunk, és nagyjából tudtuk is, mint jelent a magashegyi túrázás. Ehhez képest...

A csúcson ebéd, közben "nézd csak, milyen szép az esőfelhő a szomszéd hegy (kb. 10 km) felett". Mire megkajáltunk, már hullott körülöttünk a jég, és gyönyörűen csillogott a napsütésben. Álltunk, néztük. Hopp, itt a zápor is, elő az esőkabátokat, és húzzunk a házba. Villámok. 20 másodperc, 15, 10, még kevesebb, na jó, akkor most a fémvázas zsákokat egy kicsit arrébb lerakjuk és leguggolunk. A képeken ez úgy szokott lenni, hogy a térdet két kézzel átkulcsoljuk. Nekem az egyik ujjam hegye a földön - és egyszer csak bizseregni kezd, majd előttünk egy villámlás, és fél másodpercen belül a mennydörgés.

Azóta még inkább tudom, hogy a hegy tiszteletet, és sok elővigyázatosságot követel.

Ja, ezek után a turistaházban megittam egy teát 6 nagy kockacukorral, és egy tejeskávét 12-vel...

Előzmény: Gödény (720)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!