Keresés

Részletes keresés

noemi.75 Creative Commons License 2005.08.15 0 0 604

Bocsi, hogy a konyhával kapcsolatban írtam, de talán nekem is hozzá lehet szólni. És az megbocsájtható, hogy bár visszaolvastam én is, de nem 600 hozzászólást. Tehát megérthetö, ha ismétlödnek a kérdések.

 

A kutya témára visszatérve kicsit fordított a helyzet. Ugyanis amíg ennyi kutya piszkít oda én le nem viszem a gyerekem, tehát nem lehet ez visszatartó erö. Arról nem is beszélve, hogy este milyen sokan sétáltatják itt a kutyájukat.  Amennyit meg a parkra költünk ahhoz képest néhány tábla már nem jelent nagy kiadást. Mert akkor már nem lesz "joguk" oda vinni a kutyáikat. Vagyis jogosan szól bárki nekik az már nem kérés lesz, hanem a mi "jogunk" védelme.

De ha mindenki így áll hozzá, akkor szerintem kár füvesíteni, gondozni, mert én tutti, hogy nem fogok azért fizetni, hogy a kutyák élvezzék. Ezt ök is megérthetik.

Előzmény: joc_ (602)
zatar Creative Commons License 2005.08.15 0 0 603

 

Szia!

 

Ha nádorligetes vagy, akkor feljtsd el a gáztűzhelyet mert nincs gáz bevezetve a lakóparkba. Mi elég sok lakóparkot megnéztünk és kb. a 80 %-ban csak villany van. Amúgy szerintem simán lehet amerikai konyhásba gáz, láttam már 40 m2-es konyhána gáztűzhelyet.

Előzmény: kerub1 (601)
joc_ Creative Commons License 2005.08.13 0 0 602

Noemi es Grunfeld,

Ha visszanezitek a korabbi hozzaszolasokat, lenyegeben mindenki azt javasolta, hogy ne itt csinaltasd a konyhat, mert _jobb_ minoseget _sokkal_ olcsobban kapsz akar konyhabutor studioban, de egy maszek asztalosnal is.

 

Kutyakkal kapcsolatban: Azt latni kell, hogy tablat annyit rakhatunk ki amennyit akarunk, a kutyak (es sajnos a kutyasok) nem fogjak figyelembe venni. Egyetlen megoldas van: amikor valaki latja hogy egy kutya odapiszkit es a tulaj nem szedi ossze, hatarozottan de udvariasan szol neki (esetleg lehet hangosan is, hogy aki eppen az erkelyen van az mind hallja) hogy szedje ossze. Ha nem szedi, akkor pedig akar itt a forumon kozzetenni, hogy a 9. emelet 89-es lakasban lako felszolitasra sem szedte ossze. Egyedul a kikozosites tud eredmenyre vezetni.

 

Ha mi magunk tobbet lennenk (es majd ahogy tobb gyerek lesz valoszinuleg tobbet leszunk) lent a parkban, valoszinuleg nagyobb nyomast tudnank gyakorolni a kutyasokra. De addig amig egy kutyas _barmilyen_ feltetelhez koti hogy osszeszedje a piszkot (lasd peldaul az 563. hozzaszolast), addig rakhatunk ki annyi feliratot meg tablat amennyit akarunk, ez puszta penzkidobas. A kutyasok a "jogaikat" nagyon ismerik, de hogy a kutyajukon kivul barki masra is tekintettel legyenek, tisztelet a kivetelnek az mar nem megy.

Előzmény: noemi.75 (600)


kerub1 Creative Commons License 2005.08.13 0 0 601

Sziasztok!

 

Ha valaki tudja, kérem gyorsan válaszoljon: amerikai konyhás lakásokban a gáztűzhely megengedett, vagy csak villany lehet a közös légtér miatt ? 

 

Köszi!

noemi.75 Creative Commons License 2005.08.12 0 0 600

Én sajnos pontos összeget nem tudok mondani, de egy viszonyítási alapot igen.

Én a Tormától kértem, hogy MDF lapos ajtók legyenek a konyhában. A felár amit megállapítottak: 600.000,- Ft lett!!!!!

Pedig csak az ajtók vannak MDF lapból, a többi változatlan. Utána érdeklödtem konyhabútorosnál, ahol elöször azt hitték, hogy egy nullával elírták az összeget. Ezért pontosítottam a Tormásékkal, de az ár változatlan maradt. Úgyhogy lemondtuk a konyhát és ezen az áron gyönyörüszép tömörfa bútort kaptunk.

De ha nem áldoztunk volna rá ennyit, akkor a Torma árán számolt laminált bútor árából simán kijött volna az MDF lapos konyha is.

A kellemetlenség csak annyi volt, hogy nem volt konyhánk az elsö hónapban de megérte, hogy nem fizettünk irreálisan magas árat.

A munkalap felára, hogy matt helyett fényes legyen több volt, mint az egész munkalap vételára.

Érdemes odafigyelni, mert viccesen magas árat állapítanak meg.

Előzmény: grunfeld (598)
noemi.75 Creative Commons License 2005.08.12 0 0 599

A kutyás témához lenne egy hozzászólásom.

Én sem örülök neki, söt egyenesen FELHÁBORÍT, hogy a mi pénzünkböl fizetett nem kis költségen megvalósult szép gyep a kutyások birtokába került. Drága fünyírót is beszerzett a ház, de ez nagy luxus, hogy néhány kutya élvezze. Mert hiába szedi fel (aki felszedi) a kutyapiszkot, azért én egyáltalán nem szívesen viszem le a gyermekeimet játszani.

Ebben az ügyben már tettem is egy javaslatot a közös képviselönek, de még nem történt változás. A javaslatom az lett volna, hogy a házak közötti nagy terület maradjon az EMBEREKÉ és a kutyások az épületek elötti kis területre vigyék kedvencüket. Elvégre az elég, hogy a dolgukat elvégezzék, kutyafuttató pedig a Bikás parkban található. Természetesen így is össze kellene szedniük a piszkot, de legalább mi nyugodtan használhatnánk a gyerekekkel a parkot. Úgy tudom, hogy a tiltó táblákat már megvették, de még nem lett kirakva.

Előzmény: md22 (569)
grunfeld Creative Commons License 2005.08.12 0 0 598

Sziasztok,

 

Azt szeretném kérdezni, hogy MDF ajtókból készült konyha, melynek magassága 232cm, méterenként most mennyiből jön ki, ha asztalossal csináltatjátok? Természetesen szerelést, szállítást beleértve.

 

És 260 magasságú beépített szekrény szobába, fürdőbe, előszobába, laminált faforgács lapokból készítve mennyi?

 

Üdv,

   grunfeld

lurko Creative Commons License 2005.08.08 0 0 597
Ok, a gondnok nincs 24 órában. Ezt megértem, az indokokat is mögötte.

Csak pl azt nem értem meg, hogy ha mondjuk télen kedden, csütörtökön és szombaton esik az eső, akkor mi van? jó, jó .. ez nem picit demagóg kijelentés, de ha ő a gondnok, elvileg azzal van megbízva, hogy a házban minden jól és gond nélkül menjen, akkor miért nem tud ilyen esetekben eljönni? Miattam ne jöjjön akkor egyik délután, "csúsztassa" le a ledolgozott órákat. Senki nem szólna neki egy szót sem.

Ki lehet számolni, elvileg heti hány órára alkalmazzuk és semmi mást nem ellenőrizni, csak azt, hogy az adott óraszámot ledolgozza, addot ideig itt legyen.

Na mind1, csak jártatom itt a számat tök feleslegesen.
(A többit majd megbeszéljük élőszóban ...)

Üdv,
lurko
Előzmény: joc_ (596)
joc_ Creative Commons License 2005.08.08 0 0 596
Sajnos a gondnok sincs 24 oraban itt (H,Sz,P du van), igy a tavolbol o sem latja ha gaz (pontosabban viz) van. Meg hat ugye most nem a "szokasos" mennyisegu vizrol beszelunk. Termeszetesen az alapproblema ezzel sajnos nincs megoldva, az tervezesi es/vagy kivitelezesi gond.
Előzmény: lurko (593)
kofish Creative Commons License 2005.08.08 0 0 595

Sziasztok!

 

láttátok a nádorliget.hu honlap új dizájn-ját? már az 5. ütemre vonatkozik.

hát nem is tudom......

 

lurko Creative Commons License 2005.08.08 0 0 593
Igazad lehet, csak hát ha minden esetben, amikor a kocsibeállónk vízben áll felhívnám a közös képviselőt/gondnokot, akkor lényegében egész ősszel-télen-és tavasszal - amikor emberi számítás szerint azért több eső esik - napi kapcsolatban kéne állnunk. Tudom, miért az a helyet választottam, akkor nem kéne minden ilyen alkalommal kb 2-4 cmes vízrétegen keresztül beszállnom.
Ez van, így jártunk. Azért én bízom a mihamarabbi megoldásban.

A többi kicsit lehet, hogy hozzáállás kérdése is:

Én ha tudom, hogy valahol probléma szokott adott szituációkban lenne (ha az átlagosnál kicsit több eső esik, a kapunál mindig gáz van), akkor figyelek rá. Különösen ha az a dolgom. Nem várom meg, míg szólnak, hanem elmegyek és megnézem. Ez egy kicsit hozzáállás kérdése is. Ezen nem segít, ha naponta felhívok és lecseszek valakit, hogy már megint nem csináltad meg.

Igen, rám lehet fogni, hogy lusta vagyok, vagy sajnálom a pénzt a telefonra ...
Előzmény: joc_ (591)
TopáZ Creative Commons License 2005.08.08 0 0 592

Egy tanulságos történet, hátha mások is hasonlóan járnak.

 

Amikor átvettem a lakásomat, és először próbáltam bemenni, nem sikerült, mivel beragadt a zár. Szóltam a Tormásoknak, és nagyon segítőkészen másnap reggel ott is voltak kinyitni az ajtót. Először egy ember, aztán kettő, végül 4, de a zár meg sem nyikkant. Akkor bevették a szuperfegyvert, felhívták az ajtó szállítóját, ahol azt mondta, a szaki, hogy az nem létezik, hogy ne tudja kinyitni, anélkül, hogy szét kellene fúrni a zárat. Végül már 6-an szerelték a zárat, és előkerült a spéci fúró a titánbetéthez. Valamikor délutánra le is fúrták, zárat kicserélték, működött, én meg örültem. Azóta tudtam is használni az ajtót, annak ellenére, hogy időnként néha picit akadt a zár, de ha kicsit megmozgattam, mégis bezáródott. Ettől függetlenül időzített bombának éreztem az egészet.  A bomba vasárnap reggel fel is robbant, csak most a változatosság kedvéért belül voltunk. Sokáig próbálkoztuk, végül egy nagyobb lökéssel egybekötött nyitásra valahogy kipattant a zár.

Ezután viszont már csak 1-re lehetett zárni az ajtót. Arra gondoltunk, hogy az előző zár szétfúrásakor keletkezett fémforgács tömíthette el a reteszt. Végül elhatároztuk, hogy szétszedjük az egészet. Azt rögtönláttuk, hogy a zárbetétnek nem volt semmi baja, aztán amikor a kazettátis kiszedtük, elkezdük kirázogatni belőle a fölösleges dolgokat. Valóban tele volt fémforgáccssal, valamint néhány, az előző zárból belekerül kis pöcökkel, de továbbra is akadt. Nem adtuk fel, tovább rázogattuk a kazettát, végül kiesett belőle egy kb. 1,5*1 cm-es kődarab, kb. olyan mint az erkély burkolata. Azóta a zár tökéletes.

Sokat gondolkoztam, hogy kerülhetett bele a kő a zárszerkezetbe, végül arra jutottam, hogy amikor már a szerkentyű benn volt az ajtóban, de a zárbetét még nem, valaki viccből, vagy szemétségből bedobta a kulcslyukba a kavicsot, amit aztán a zár szépen bevitt ebbe a szerkentyűbe.

 

Nem, tudom mi a tanulság,talán az, hogy ha bárkinek akad a zára, érdemes szétszedetni az egészet, mert ki tudja mi minden kerülhet elő. Ezek után én már a cigarettacsikken, uzsannamardványon sem csodálkoznék. Nagyjából ennyi, + a felháborodás, most meg a megkönnyebbülés. Tudniillik, baromi nyomasztó egy olyan lakásban lakni, ahol csak szerencse kérdése, hogy éppen be- vagy ki- tudsz e jutnio a lakásba/ból.

joc_ Creative Commons License 2005.08.05 0 0 591

Khmm. Es bocs, de a forumra irni ezugyben valoszinuleg nem tul hatekony. En 11 elott jartam lent, eszrevettem, azonnal hivtam a gondnokot es a kozos kepviselot, addigra sajnos mar a lift ala is befolyt a viz. Aztan nekialltunk 4-en es a nagyjat kb. masfel ora alatt feltakaritottuk. Mindannyian csodalkoztunk, hogy ha valaki jelezte volna korabban, akkor sokkal kisebb munka lett volna. (Az elegge hihetetlennek tunik, hogy ez csak 1-2 ora alatt lett volna ekkora, tehat azert emberi szamitas szerint eleg sokan jottek-mentek ugy hogy nem szoltak.)

 

Sajnos a beton osszetetelenel a kapu mellett befolyik a viz, a vizgyujto valyunak pedig nincs lefolyasa sehova, az egy zart valyu. Onnan szivattyuzni kell a vizet, mar persze ha eszreveszi valaki hogy megtelt. (MOST be van allitva egy remelhetoleg automata szivattyu, csak senki sem szeretne otthagyni, mert esetleg laba kel.) Az meg csak hab a tortan, hogy a vizgyujto valyu a garazs legMAGASABB pontja. Hogy ezt hogy lehet hosszu tavon rendbehozni, azt nem tudom.

Előzmény: agha (590)
agha Creative Commons License 2005.08.05 0 0 590
Sziasztok,
Az II. ütem F lépcsőházból a garázsba kilépve borzalmas víztócsa áll, lehetetlen nem eláztatni a cipőt. Ugyanez a helyzet több kocsibeálló alatt is. Az ember vagy csónakkal közlekedik, vagy sehogy. Esetleg felmászik az autója tetejére...
Máshol is ilyen állapotok uralkodnak? A II. ütem másik fele pl.?
Mit lehet ezzel kezdeni, ez így nem állapot...
GhostPunk Creative Commons License 2005.08.05 0 0 589
Hello! Várhatóan szeptembertöl fogok albérletben lakni egy III.(?) ütembeli lakásban, és ez ügyben kérném a segítségeteket, hátha tud valaki mondani egy átlagos fűtési díjat egy 60nm es lakásra a lakóparkban.(téli v nyári hónapok szerint jobb lenne, de akár éves átlag is érdekel). A többi kérdésemre már megtaláltam a választ a topicban, de erröl még nem nagyon írtatok, gondolom azért mert nagyban függ attól h mennyit használjuk a fűtést, de valami átlag jól jönne viszonyítási alapként, hogy lehessen számolni a költségekkel.
Köszönettel,
GhostPunk
the praetorian Creative Commons License 2005.08.04 0 0 588
Ismet nincs melegviz (I. utem), de allitolag mar rajta vannak az ugyon...
joc_ Creative Commons License 2005.08.02 0 0 587
Allitolag a dolog ugy mukodik (mukodoptt), hogy a szabad (ertsd: nem sportrendezvenyre lefoglalt) kapacitast valami rendezvenyszervezo cegen keresztul ertekesitik. A mult heti esemenyek folyomanyakent az e hetvegere tervezettet visszamondtak.
Előzmény: Imimet (584)
joc_ Creative Commons License 2005.08.02 0 0 586
Megertem az indulatodat olyannyira hogy en is hivtam a rendoroket vasarnap hajnalban. De azert a bombariadot nem tamogatom. Maradjunk a legalabb jogilag helytallo lehetosegek hatarain belul.
Előzmény: kerub1 (585)
kerub1 Creative Commons License 2005.08.02 0 0 585

Remélem, egy kamubombariadót nem fognak olyan lazán venni, mint a néhány rendőr megjelenését.

Előzmény: Imimet (584)
Imimet Creative Commons License 2005.08.02 0 0 584
Sajnos a biztositekot nem vertek ki, pedig remenykedtem. Ha jol hallottam, az utcan is volt hangszoro, kifejezetten a Nadorliget lakoparkot besugarozando.
Nekem sajnos az ablakom eppen a sportpalya bejaratra nez, ugyhogy egy szemet sem aludtam aznap ejszaka.
Raadasul a szemetet sem szedte ossze a vendeglos, csak a sajat belso udvaraban. Es persze raparkoltak a fure (ahol meg van), ugyhogy amig nem lesz 2 meteres vasbeton kerites minden zoldfelulet korul Budapesten, addig nem is lesz zoldfelulet... (ebben nem ertek egyet Molnar Gyulaval, aki szerint talan nem kell minden zoldfelulet kore kerites, hogy megvedjuk. De, kell.)
Fizikailag sem rendezhetne 500 emberes bulit, mert nincs parkoloja. Ha 500 emberre csak 150 auto jonne, es 30-50 legalis parkolonal nincs tobb a vonzaskorzetben, abbol kaosz lesz. Magyar autos nem parkol 100 meternel messzebbre, mert ennel tobbet nem kepes bejarni.
Egyebkent ejszaka egyiranyu is lett a Hauszmann Alajos utca, mert a sportpalya oldalan 2 savban tortent a parkolas.
Osszessegeben orulok a nagy bulinak, mert talan ez kellett, hogy meghalljak a kepviselok is :-) Sot, ha csak ez kell, egy meg nagyobbat is szivesen kibirok, kis keselessel, uttorlasszal.

Ez egyebkent iden a harmadik. Tavaly 4-5 volt, ugyhogy meg 2 (???)
joc_ Creative Commons License 2005.08.01 0 0 583

Ez tenyleg minden biztositekot kivert.

Rendorseg tobbszor is volt kint, en a reggel 7-kor kijovo jarorokkel szemelyesen is talalkoztam es beszeltem (ok kapcsoltak le az aramot vegul, ezzel lett vege). (Ezek reggel leptek szolgalatba, az ejszakarol nem tudjak hogy hanyszor voltak kint.) A rendorok ittlete alatt odajott meg valaki a lakok kozul, aki keruleti onkormanyzati kepviselo, mondta hogy hetfo reggel a jegyzonel kezd, es megprobal eljarni hivatalosan is hogy garancia legyen ra hogy ilyen tobbet nem fordul elo. A sporttelep vezetoje is elokerult, o eskudozott, hogy elore probalta keresni a kozos kepviselot hogy jelezze hogy most nagy buli lesz es elore is elnezest kerjen, de nem talalta. Es most "valoban rajott" hogy ilyet egy (most mar) lakoteruleten tenyleg nem lehet csinalni, es nem is lesz ilyen. Egy kicsit emlekeztetni kellett arra, hogy azert az utobbi hetekben sem egyedi volt az eset, bar mindenkeppen kirivo. Mindketten akik oda mentunk a rendorokkel, megigertuk, hogy innentol kezdve 0 tolerancia van, es este 10 utan 2 perccel ha hangoskodas van, akkor ujra rendorsegi illetve hivatalos onkormanyzati intezkedesre szamithat.

Azt hiszem ennel tobbet jelenleg nem nagyon tudunk tenni.

Abban sajnos igazat kell adjak a rendorsegi ugyeletes tisztnek, aki azt mondta, hogy egy ekkora lakodalmat nehany rendor nem tud leallitani.

 

Előzmény: mogi (581)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.08.01 0 0 582
Ezekszerint mégiscsak hallható volt a Nádorliget utcán. Mi valahogy nem hallottuk. Bár az is igaz, hogy mellettünk vendégek voltak és hangosan beszélgettek az erkélyen.
Előzmény: zatar (580)
mogi Creative Commons License 2005.08.01 0 0 581

Mi este jöttünk haza, és eléggé meglepett amit tapasztaltunk.

Nem egy átlagbuli volt, az biztos.

Valahogy nem volt kedvem rászólni a bmw terepjáróban ülőre hogy talán nem a frissen ültetett területre kéne parkolni. (Remélem mindenki elnézi :))

Tényleg kell valamit tenni, ha másnem akkor aláírásgyüjtés, utánna meg betámadni az önkormányzatnál, hogy tiltsák le a helyet.

Én eddig azt hittem, hogy ott egy szimpla sport pálya van, de tévedtem.

 

zatar Creative Commons License 2005.08.01 0 0 580

 

Sziasztok!

 

Szombaton szerelgettünk a lakásba. A III/A-ban tökéletesen lehetett hallani a szombati lakodalom minden mozzanatát. Mit ne mondjak kicsit megijedtünk, hogy ezt kell hallgatnunk minden este. Össze kellene fogni és szólni az önkormányzatban valami illetékesnek, hogy lakóövezetbe ne adjanak ki engedélyt ilyen bulikra. Ráadásul a kajaszag is terengett az egész nappalinkban. Azt hittük, hogy a felettünk lakónak rosszul kötötték be a szagelszívóját, de miután az utcán is lehetett érezni rájöttünk, hogy a teniszpályáról jön a szag.

the praetorian Creative Commons License 2005.08.01 0 0 579

Nem volt rossz a szombati buli, az I. utemben szo szerint ertheto volt a karaoke, veluk enekeltem en is :-(

Komolyra forditva a szot, ez mar tenyleg durva volt. Nem tudom, hogy a II. utem lakoi hogy tudtak kibirni. Lehet hogy az elozetesen altalam emlitett rendorhivas nem eppen a leghosszabb tavu megoldas, de ebben az esetben tokeletes lett volna.

 

Szerintem

Előzmény: joc_ (577)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.08.01 0 0 578
Ez a szombati buli tényleg durva volt. Az első ütem belső udvarán simán hallottuk. Másnap délben még mindig pakoltak vagy 3 teherautóba ugyanis magában a sportcsarnokban volt a buli nem a vendéglőben. Nekünk szerencsére a Nádorliget utcára néz a hálónk. Oda nem hallatszott el. (Ebből is látszik, hogy nem túl szerencsés, hogy minden épület a Nádorliget utcával párhuzamosan épült a II. és a IV. ben. Sokkal jobb lett volna egy lezáró keresztépület, mint a Prielle felé az U alakú I. ütem. Bár ez a Hauszman felé lakóknak nem segített volna.)
Előzmény: joc_ (577)
joc_ Creative Commons License 2005.07.30 0 0 577

A mai nap szerintem nem tul nagy a tulzas, ha azt mondom, hogy lehet hogy a Fehervari utig is lehetett hallani. Na jo, este 10 utan kicsit levettek a hangerobol, de aludni igy sem nagyon lehet (legalabbis eddig). Mivel nem akarok rasszista hozzaszolast irni ezert nem irom ide hogy melyik nepcsoport volt a latogato, annal is inkabb, mert nem veluk van ez esetben a baj (bar ok alltak el a kapubejarot es ok masztak fel hatalmas Merdzsokkal a fure), hanem a MAFC tisztelt uzemeltetoivel, akiknek szerintem tudomasul kellene venniuk, hogy ez a terulet bizony lakoterulet lett, ezert olyan rendezvenynek nincs most mar helye itt, ami keso este nagy zajjal jar.

Előzmény: kofish (576)
kofish Creative Commons License 2005.07.29 0 0 576

Hello

 

melyik épületnél halljátok a zajt?

a III/D-nél is lehet majd hallani?

ÁdámII Creative Commons License 2005.07.29 0 0 575

Kedves Ma zsola!

 

Ha érdekel, tudok olyan OTP-s kombinált hitelkonstrukciót ajánlani,

amely a jelenleg hatályos jogszabályok alapján a lehető legtöbb

adókedvezményt, állami támogatást foglalja magában. Ezek

igénybevételével hosszabb távon jelentősen csökkenthetőek a

hitelfelvétel terhei, azonban a járulékos költségek

- ahogy a többiek is felsorolták - megmaradnak.

 

Előzmény: Ma_zsola (546)
palatine grove Creative Commons License 2005.07.29 0 0 574

Hát ez szomorú.

 

Szerintem először az üzemeltetőnek kellene jelezni, és ha nem jártok sikerrel, csak akkor a következő lépcső az önkormányzat.

Azért, hogy ne érezzék hátbatámadásnak.

A rossz szomszédság török átok, szép szóval szerintem többet lehet elérni, mint hosszantartó ellenségeskedéssel, ami ki tudja hova vezet.

 

Lehet rendőrt, is hívni, akik ideig-óráig rendet teremtenek, de ez sem tartós megoldás.

 

Mellesleg újra életbe léptették a csendrendeletet, így van hivatkozási alapotok.

 

 

 

 

Előzmény: Imimet (572)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!