Keresés

Részletes keresés

Rebarbara10 Creative Commons License 2007.10.11 0 0 2433

sziasztok!

Ismeri valaki a mastodynone cseppet (homeopátiás)? mire való?

/a googleban kerestem, de hasznos infot nem találtam róla.

Köszi!

Az orvosom pcosra ajánlott fogamzásgátlót vagy metformint, de ha nem akarok terhes lenni, akkor inkább fogamzásgátló.

A metformint egész életünkben kell szedni állítólag, és mi van ha elkezdem szedni, és mondjuk 5 év múlva úgy gondolom, mégsem szedem. ???

Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.10.11 0 0 2432

Szia kedves Szállóhó!

A pcos-t nem mi csináltuk!!! Ők külön orvosi honlap.

Rajtuk kívűl még van a www.hipofizis.hu honlap is. Itt is nagyon sok értékes, és érdekes információhoz juthatsz, ha ellátogatsz hozzájuk!!

Itt az indexben a pcos betegek egymásnak adnak segítséget, tanácsot!

Az én idősebbik lánykám is PCOS-beteg, ez év áprilisa óta a Meforal 500-al, amit 3x1-es adagban kap, 140-150.gr CH-val, már 14.kg fogyott!! Az aknéi szépen letisztultak, már csak itt-ott van néhány. A menzesze is "beállt" 30-32.napra, a 30-75.napból!

A fiatalabbik lánykám kedden volt cukor, és hormon vérvételen, ma pedig cukor-inzulin vérvételen.

Ami cukros löttyöt meg kellett innia, még mindig hányingere, és erős fejfájása van, és gyenge, mint az őszi légy!

Kb.3.hét múlva lesz kész a laboreredménye!

Szerinem, nyugodtan írhatsz ide is, és a hipofizisre is, mert szinte midenben tudnak tanácsot adni mind a két honlapról!

üdvözlettel:Zsuzsanna-Cecilia

ui: ha szeretnél még gyereket akkor is, és a saját egészséged miatt is jobb lenne tisztázni, milyen "állapotban" van a pcos-od!!!

Ha magas az inzulintermelésed, a hasnyálmirigy kimerül egy idő után, és akkor lesz diabétesz!!!

Előzmény: Törölt nick (2429)
almirena Creative Commons License 2007.10.11 0 0 2431
nlc mint nők lapja
Előzmény: almirena (2430)
almirena Creative Commons License 2007.10.11 0 0 2430

Szia Hó! Ugyis mint turkálós topiktárs!

a metformint csak az szedje, akinél valóban kizárható, hogy pl pajzsmirigy vagy egyéb probléma okozza a PCOS tüneteket. Aki inzulinrezisztens, annak kell kapnia. Szóval először endokrin kivizsgálás, terheléses cukor+inzulin, aztán dől el....

Aki a pcos.hu-t csinálta, inkább a ncl-s topikon van mostanság (norka).

A honlapon van orvosajánló is.

Előzmény: Törölt nick (2429)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 2429

sziasztok :)

most gyorsan beleolvastam a topikotokba, nagyon jó kis topik, kedvesek vagytok :)  a pcos.hu-t is ti csináltátok? mert az is nagyon jó!  vagy félreértettem?

és tényleg ez a metformin akármi csodaszer? :)) csak elkezdem szedni és lefogyok?hurrráááá :))))

van nekem egy császáros szüléskor diagnosztizált pco-m, de aszonta az orvos hogy majd egyszer menjek visssza szoptatás után, aztán olyan sokáig szoptattam, hogy elfelejtettem visszamenni :)) 

Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2428)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.10.10 0 0 2428

Szia kedves Szeleszte!

Nagyon sajnálom, hogy nemigazán vagy jól!

Remélem, a bogyók, és a gyógytorna használni fog!

A metformint kapod még? Az én lánykám kapja még mindig. Már 14.kg-ot fogyott április óta! Az arcbőre is sokkal szebb már! A fizikai terhelhetősége is sokat javult! Egyre könnyebben dolgozza le a diákmunkahelyen a 11.órás műszakot! Sőt, olyat is meg tud csinálni, éjszakai műszak után megy ki az egyetemre, és délután 2-3.óra körül jön haza! Az igaz, hogy este  kb.7-8.óra körül kidől, és reggelig tentikél!! :-o))

Tudomásom szerint, ha nincs zsíranyagcsere zavar= lipémia, akkor tudja csak könnyen leégetni az ember gyereke a kalóriát!

A testépítő-versenyzők, verseny előtt nagyon minimális szénhidrátotfogyasztanak, mert azt nem tudják még avval a nagyon nehéz edzéssel sem "leégetni"!

Én már 27.éve diabéteszes vagyok!

A paksamétámban benne van: nem ettem, ettem, tellett a diétára, nem tellett, odafigyeltem, nem figyeltem oda, ráértem magammal foglalkozni, vagy nem, rosszul voltam, vagy nem.

Kb.12.éve kezdődött a komoly rosszullétek sorozata, ami miatt elkezdték adni a tablettákat. 3 év alatt napi 6.bogyó mellett éhgyomri értékem: 16 körül kóválygott, reggeli után pedig 23-25 !!!! Ekkor kerültem kórházba, 1999.novemberben, és átállítottak inzulinra. Akkor 2x kaptam, összesen 46.egységet.

A hasműtétem óta napi 4x inzulin, ami 50.egység.

A diéta nem okoz gondot, mert szívesen eszem a zöldséget, gyümölcsöt, barna- és magos kenyeret, szóval, mindent, ami  a mai szemlélet szerint egészséges!!! Csak csirkezsirt szoktam időnként enni, inkább a  margarint helyezem előtérbe!

A diétával kapcsolatban: nagy előny, és szerencse, a munkahelyen tolerják, hogy a diéta, és az inzulin miatt más a napirendem! Bölcsödében dolgozom háttérszemélyzet vagyok most már, mert nem tudok úgy dolgozni, ahogy régebben!

Az izületeim, és a túlsúlyom kritikán aluliak! Pedig finoman fejezem ki magam!

Az egyéb betegségek miatt nem kaphatok szuinte semmi kezelést az izületeimre!

Még 1x.visszetérve a diétára: a mai tudás szerint, életünk végéig diétázni kell, a diabétesz miatt is, és a PCOS-miatt is!!

//szörfözés közben rátaláltam 2.honlapra. Hátha tud Neked segíteni!?

www.dietetika.hu

www.fogyokurak.hu , sőt, ha a goole-be beírod: Déltengeri receptek, itt is sok tanácsot lehet  találni!

A lánykám tegnap is , és mai is nagyon "rossz" volt, mert tegnap tortázott, ma pedig raffaellózott!!! :-o((( sajnos én sem voltam kivétel! :-o(( // azért időnként ilyen dögök vagyunk ! //

Bocsika, hogy kicsit hosszúra sikerültem!

Minél hamarabbi jobbulást kívánok, üdvözlettel:Zsuzsanna-Cecilia

Előzmény: Szeleszte (2427)
Szeleszte Creative Commons License 2007.10.10 0 0 2427
Szia Kedves Zsuzsanna Cecília

Mostanába egy kicsit tényleg el voltam veszve, de a napjaim rohanással telnek. A gerincemmel is vannak gondok, így elküldtek heti kettő torna, masszázs, és úszásra.

Voltam nőgyógyásznál is a rossz rákszűrés eredmény miatt. P-3 as szövetelváltozást diagnosztizált, most ezekre írt hüvelykúpokat, ami csökkenti a gyulladást és helyre állítja flórát. Azt mondta, hogy lehet hogy csak gyulladásról van szó, de az ilyen szövetelváltozás könnyen átfordulhat rosszindulatú daganatra. Szóval ez a helyzet a nőgyógyászat területén. Az október havi menszi késik három napja, de remélem azért meg fog jönni.

Valahol azt is olvastam, hgoy a szénhidrát is csinálja a gondot, de a zsír mégjobban, mert hgoy azt nem tudja az ember elégetni, pontosaban a szénhidrátot égeti először, és a zsírt már nem mert nem éget el a szervezet annyi kalóriát, így az rakodik le súlyfeleslegként. Az tény, aki diétázik, az sem szénhidrátot sem zsírt nem fogyaszt. De meddig diétázik az ember? élete végéig?

Jobban nem vagyok, de remélem alakulni fog ez a fogyás dolog. A lányodnak gratulálok ügyesen csinálja, és jól bírja a diétát, ami nem kis megpróbáltatás lehet.

TE hogy vagy Zsuzsanna Cecilía? Őszintén tisztellek, hogy ekkora életmód váltást tudtál véghez vinni, nem lehet egyszerű, bár lehet hogy megszokás kérdése az egész.

Üdvözlettel:

Szeleszte
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2423)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.09 0 0 2426
küldök mailt egy nagyon jó dietetikus elérhetőségével. Kategóriákkal kevesebbe kerül mint a másik ráadásul iszonyú profi... (anno én is hozzá mentem és mindent elmondott a GI diétáról nagyon korrekt magyarázatokkal)

Ha tudsz akkor szerintem méress SOS egy progeszteronszintet is (ha nem megy TB-re akkor fizess érte, néhány ezres max.) és ha az alsó határ közelében vagy akkor kérj rá azonnal Utrot vagy valami hasonlót... (valaki automatikusan felírja ilyen esetben - ami egyáltalán nem árthat úgyhogy lehet, hogy neked is ezt kéne kérned!)
Előzmény: tavaszibarka (2424)
almirena Creative Commons License 2007.10.09 0 0 2425

úgy emlékszem, hogy  Laufer Dr (Spock) szerint nem lehet baj, ha a fogigátló után 3 hónappal estél teherbe.

Dietetikus: Zentai Andrea , a pcos honlapon a Mens Mentisben megtalálod az elérhetőségét.

A terhesség alatti metformin szedés Magyarországon nem elfogadott hivatalosan, de egyre több tudományos cikk jelenik meg arról, hogy a vetélést is megakadályozza. Te amúgy kezelés alatt állsz a pcos-oddal?

Előzmény: tavaszibarka (2424)
tavaszibarka Creative Commons License 2007.10.09 0 0 2424
sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni Tőletek és némi bátorítást.
Írtam régebben, h a nőgyógyászom 8 éven keresztül szedette velem a fogigátlókat, most nőgyógyászt váltottam, abbahagytam a gyogyót, és kaptam injekciót is a krónikus hüvelygyulladésomra.

Na, és úgy néz ki terhes vagyok. Szerintetek, így, hogy 3 hónapja hagytam abba a fogiszedést nem lesz baja a babának? egyáltalán pcos nőként mennyire számíthatok rá, hogy megmarad?

és tudotok ajánlani egy diedetikust? (én nem voltam elhízva, csak nagyon félek, hogy a terhesség alatt baj lehet)

köszönöm előre is

tb
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2423

Szia kedves Szeleszte!

Olvastam a válaszát is a dietetikusnak.... Lehet, hogy tudálékoskodok, de először a CH-nak van jelentősége a diétában, amit a PCOS-ban, diabéteszben tartani kell! Azért ajánlják a mediterrán diétát, mert abban a szénhidrátokat tiltják a legjobban, ami a diabétesznek is jó!!!

A kalóriát leégeti az ember egy kis-vagy nagyobb mozgással! A CH-t viszont nem!

Találtam dietetikai honlapot: www.hipofizis.hu

www.dietetika.hu

www.fogyokurak.hu

A google.hu-ba ha beírsz, ott megtalálod a Déltengeri diétát is, és még nagyon sokféle diétát is!

Ha jól emlékszem, a dietetika.hu-n emailben is foglalkoznak diétás tanácsadással is, nem csak a www.hipofizis.hu honlapon!

Ezeken a honlapokon nagyon sok hasznos, értékes, és érdekes információt találhatsz!

Remélem, jobban vagy, nem beteg, hogy már régóta "nem vagy" itt!

A lánykám már a 14.kg fogyásnál tart!! :-o)))

Minél hamarabbi gyógyulást kívánok, üdvözlettel:Zsuzsanna-Cecilia

Előzmény: Szeleszte (2417)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.10.05 0 0 2422

Szia kedves csakegysokadnick!

Köszönöm szépen a hasznos infókat!!! :-o)))

Előzmény: Törölt nick (2421)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.01 0 0 2421
Az őrlő az egy sima Bosch robotgép kiegészítő alkatrésze (kb. 10e Ft volt - ami egy gabonamalom árának a töredéke - a robotgép úgy 15-20e körül lehetett a Médiában de ahhoz a húsdarálón át a turmixgépig minden volt ... és a durva az, hogy ez a kettő együtt került kb. annyiba mint máshol egy gabonamalom...). Aszongyák az okosok, hogy csak így szabadna gabonát enni, mert a gyárban őrölt és sokáig tárolt lisztekből lebomlanak a legfontosabb aminosavak (vagymik... akit érdekel nézzen utána)...

Mondjuk nálunk a fő indok a frissen őrölt gabona mellett az, hogy így a kenyér lényegében fehérkenyér állagú lesz (amiben pesze a sikérnek is nagy szerepe van)

Friss élesztő vs. szárított: tök mindegy, csak mi mindig a Budafokit vettük szárítottból aztán megnéztük mi van benne és ledöbbentünk. Azóta csak frisset veszünk (ugyancsak B.foki)

Mi sima bioboltból szoktuk megrendelni a gabonát (XVI. kerület, Sashalmi sétány)de zacskósan is szokták árulni. Nem olcsó de kategóriákkal jobb mint a bolti liszt... (ld. a boltiból mindig kőkemény kenyér lett vagy legalábbis tök száraz... a frissen őröltből meg pl. olyan sütiket gyártottam, hogy a kutya meg nem mondta, hogy nem fehér liszt van benne....)

Nálunk mondjuk a férjem a pék és a szakács és aki egyszer eszik a kenyeréből azonnal elrohan gabonamalmot venni :)))))
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2420)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.10.01 0 0 2420

Szia kedves csakegysokadnick!

Köszönöm a jó ötletet, ki fogom próbálni!

//  Csak barna liszteket még nem mertem "összerakni",nehogy beton-termés legyen!//

A friss élesztőt nem szeretem ,mert már többször is pórul jártam vele!

Az itthoni őrölést nem tudom megoldani, mert nincs hozzávaló szerkentyűm!

//  Azonkívűl nem tudom, hol szerezhetném be az őrölnivalókat!?//

Hol, és mennyiért lehet kapni??? Légyszike írd meg! Segítséged előre is köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (2418)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.10.01 0 0 2419

Szia kedves Szeleszte!

Olvastm, amit írtál a hipofizis.hu-ra! Én is kíváncsi-fáncsi vagyok, mit fog tanácsolni a dietetikus!!!???

A lánykámnak az arcbőre nem zsírosodik, és nagyon kevés a pattanása!

A hajas fejbőr korpásodik. A hátán, mellkasán még azért vannak aknék.

A súlya is szépen csökken, már 13.kg-val kevesebb!

Neked az epéddel nincs probléma? Attól is lehet ilyen makacs aknés bőrprobléma!!!

A kenyérsütőgép valóban nagyon jó, mert olyan finomságokat csinálhatok, amit a pénztárcám, és a fantáziám "megenged"!!!

Remélem, jók lesznek az eredményeid, további kitartást, jobbulást kívánok,

Előzmény: Szeleszte (2417)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.01 0 0 2418
tudok jobb receptet ami tényleg TK (ld. minek bele fehér liszt?)

270 ml víz
225g tönkölybúza liszt (TK) - mi frissen őröljük (van a robotgépünkhöz egy kiegészítő kütyü amivel itthon is tudunk gabonát őrölni - teljesen más az íze a frissen őröltből készült cuccoknak!)
225g rozsliszt - mi frissen őröljük
2-3 ek olaj
1 kk méz
1-1,5 kk só
1/4 kocka friss élesztő
3 EK sikér
köménymag + amit akartok bele

gépben sütve: folyadék az aljára, szilárd a tetejére aztán mindent bele

kézzel sütve: összegyúrni a tésztát, keleszted 1 órát, megint összegyúrni, megint keleszteni, megformázni, még keleszteni, be a sütőbe: 225 fokra felmelegítenia sütőt, berakni a sütőbe a kenyeret, azonnal letekerni 200-ra, kb. 40 perc sütés

(pizzatészta u.ez de abba mi csak tönkölyt pakolunk)
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2414)
Szeleszte Creative Commons License 2007.10.01 0 0 2417
szia kedves Zsuzsanna-Cecília

köszönöm a nevet és a honlapcímet, írtam a fórumra 27-én remélem, hogy fog nekem válaszolni:)

Barna kenyérből valahogy kevesebbet eszek. Most rászoktam a rozsos szezámmagos veknire. Egy nagyon kevés Flóra margarinnal kennem meg és így azzal el is vagyok egész nap. Délután eszek főtételt, valamint este egy kis vacsit. MÉg a mozgás hiányzik, de majd elmegyek mozogni is.

Fantasztikus ez a kenyérsütő masinád:) Neked van igazad, legalább tudod hogy mi van benne, és tényleg azt rakod bele ami szükséges és egészséges.

Hát igen jó lenne, ha az orvos megnézné a dolgaimat rendesen, majd valamikor vissza kell mennem kiváncsi leszek, hogy mit mond. Nőgyógyászhoz pénteken megyek a rossz rákszűrés miatt még csinál egy pár vizsgálatot.

Ami a bőrömet illeti nem elég hogy csomós gyulladt pattanásaim vannak, de az egész arcom az egész homlokom tiszta zsír. Komolyan zsebkendővel lehet letörölni, borzalmasan aggasztó:S A te lányodnak is voltak ilyenjei?

Üdvözlettel

szeleszte
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2414)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.09.30 0 0 2416

Sziasztok!!

Még 1.hozzászólás!

A lánykám //23.éves // április óta szedi a Meforal 500-ast, 13.kg-ot fogyott! Menzesze 30-75-nap között volt, most 32.napra beállt! A hangulata, fizikális terhelhetősége is sokkal jobb!! :-o)))

kinga71 Creative Commons License 2007.09.29 0 0 2415

Sziaszok,

csak kis bíztatás, hogy július óta szedem a Meforalt, beállt a ciklusom 29 napra (azért még lekopogom), most voltam hormon-kontrollon, csökkent az fsh és az lh értékem is, az arányuk is normalizálódott. Szóval van eredménye, na :))

Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2007.09.26 0 0 2414

Szia kedves Szeleszte!

A diétával kapcsolatban: a www.hipofizis.hu honlapon már van diétás tanácsadás, online!

Barnáné Susa Éva dietetikus válaszol  mindenki kérdésére!

NEM KÖTELEZŐ A REGISZTRÁLÁS!!!!

Csak ismételni tudom magam: minél hamarabb kellene dietetikussal konzultálnod!

A barna kenyérben is ugyanannyi a CH, mint a fehérben!

1.dkg kenyér 5.gr CH !!!

A barna kenyérnek hosszabb, egyenletesebb a felszívódási ideje, mint a fehér kenyérnek!

A fehér kenyér, zsemle, stb... hirtelen megemelik a cukorszintet, és utána ugyanolyan hirtelen  le is esik a cukorszint!!!!

Ahogy írtam már, én itthon, géppel sütöm a kenyeret!

Most éppen:1 nagy evőkanál  szezámmag, 30.dkg fehérliszt-20.dkg rozsliszt ,kefir,langyosvíz, só, mokkáskanálnyi cukor, kb.2.dkg margarin,1.cs.élesztő,  //ami 50.dkg liszthez elég// összeállításban készül!

Nagyon jó lenne, ha sikerülne végre olyan dokit találnod, aki az inzulint is hajlandó lenne  megcsináltatni!!!!!

A pattanások is a PCOS-tól vannak!! Ez az egyik velejárója!!!!:-o(((

Minél hamarabbi jobbulást kívánok, üdvözlettel:Zsuzsanna-Cecilia

Előzmény: Szeleszte (2413)
Szeleszte Creative Commons License 2007.09.26 0 0 2413
Szia Zsuzsanna-Cecília

Na ez meg a másik tényező. ÉN világ életembe sós szájú voltam, nagyon ritkán kívántam meg az édességet, szint alig ettem. Most meg ha elmegyek egy somlói mellett, egy boltban a csokis polcnál egyszerűen késztetést érzek arra hogy valmit egyek. Nem fogod elhinni, valamikor ez a hülye érzés úgy rámjött,lehet hogy most nevetni fogtok, de a spájzból egy kanál kristálycukrot ettem meg.

A tünetek stimmelnek, főnökömmel megettem egy gesztenyepürét, először azt hittem, hgoy az egész nyelőcsővemet szétmarja a sav, majd hányinger és szédülés jelentkezett. Voltam olyan beteg, és annyira rosszul, nem tudtam hova t enni a dolgot..

Na látod, nekem is a cukrom jó volt, viszont az inzulinomról nem tudok semmit, mert a terheléssel együtt ezt nekem nem nézték meg:S

MOstanság az a furi, hogy ha édességet is eszem, vagy kemény szénhidrátot, akkor sem lesz hasmenésem.

végülis nem támad alattomosan, mert ha most megnézték volna nálam is az inzulint, akkor már most felfigyelhettek volna arra, hogy nem normálisan termeli a szervezetem, és biztosítanák számomra a megfelelő gyógyszeres kezelést megelőzésre.

Szóval ennyit a barna kenyérről, mindenhol reklámozták milyen egészséges, mennyire jó a szervezetnek, az hogy mi kerül bele fogalmam sincs, de a szénhidrátja jóval alacsonyabb mint a fehér kenyérért. Barátom azt javasolta, hogy diabetikus boltba vásároljak, azok biztos nem nyomják meg szénhidráttal...

Az biztos, hogy személyre szabott étrend kell nekem és egy megfelelő diabetikus. Könyebb úgy tartani egy diétát, ha van egy táblázat le van írva, hogy mikor mit és mennyit ehetsz. Akkor legalább tudom magamat mihez tartani.

Köszönöm a hosszú válaszod

Üdvözlettel:

Szeleszte
Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (2400)
Szeleszte Creative Commons License 2007.09.26 0 0 2412
Szia kinga

Most már világos, hogy okoz cukorbetegséget. Amit nem értek, hogy amikor nekem az endokrines megcsinálta a cukorterhelést, és a lapomra rákerült, hogy nem vagyok cukorbeteg, miért nem nézett Inzulint is? Ha jól értem, akkor ha az magas, akkor éppen csak egy két lépesre vagyok a cukorbetegségtől, elviekben megelőzésre felírhatná a metformint

Sajnos fellángoló diéta rohamjaim nincsennek. MOst az a gond, hogy alkalmaztam olyat hogy edd a felét, nem sok sikerrel, egyél napi ötször keveset, atttól sem történt semmit, valamint most ilyen egészségtelen táplálkozáson vagyok, hogy reggel degeszre eszem magam, utána semmi, majd délután négykor egy kis főtétel de az csak pár kanálnyi, majd este nyolc körül egy szelet kenyér egy kis szendvicsnek elkészítve, és hát ez sem a legcélravezetőbb. Ilyen aranyközéputat kellene találom, meg az nem mindegy, hogy mit eszek.

Jelenleg szedem a metformint a stuka rendeződik, de az arcom tiszta pattanás, a hajam hullik és tiszta zsírosbödön, ezenkivül mindentől hízok, szerintem még a levegőtől is:S

Szegedi Diabetikust nem találtam a pcos honlapján majd megpróbálok egyet keríteni, a körzetinél meg ilyen téren felesleges köröket futok:S

Üdv

Szeleszte
Előzmény: kinga71 (2399)
kinga71 Creative Commons License 2007.09.25 0 0 2411

Azért kérdezem, mert nekem anno 27-re már bromot kellett szednem. Ház izé, nem ártana egy harmadik napi.

Meg keress egy normális endokrinológust (imádom ezt, a tartson diétát, meg fogyjon le dumát, ismerek olyat, akin a diéta gyógyszer nélkül csak rontott...)

Előzmény: vogii (2410)
vogii Creative Commons License 2007.09.25 0 0 2410

Szerintem a prolaktinom nem magas 110,5 mU/l (100,0-500,0), viszont ha magas lenne, lenne mivel magyarázni a tejcsepegést.

Ezek jó sokadik napi értékek, egy 54 naposra sikeredett ciklus második felében. Hiába mondtam a nőgyógyászomnak, hogy talán 3. napi értékek kellenének, ő azt mondta, mindegy, és legalább látja majd, hogy van-e peteérésem.

Előzmény: kinga71 (2409)
kinga71 Creative Commons License 2007.09.25 0 0 2409

vogii, ezek hányadik napi értékeid? A prolaktinod is nagyon magas.

Előzmény: vogii (2403)
vogii Creative Commons License 2007.09.25 0 0 2408

Az éhgyomri inzulinom jó, csak a 60 perces a határérték 3-szorosa. Azt mondta, hogy az 1000-es inzulinra ír csak fel metformint.

Jövő hétfőn megyek a másik endokrinológushoz, nála jártam a második babám előtt. Ő lelkiismeretesebb. Csak ugyebár ő fizetős, és most nem állunk a helyzet magaslatán anyagilag, megpróbáltam a kórház berkein belül elrendezni, de úgylátszik a tb-s szolgáltatás annyit is ér.

Előzmény: Szabina100 (2407)
Szabina100 Creative Commons License 2007.09.25 0 0 2407
Akkor én megerősítelek :)
A 120 perces vércukrodnak is vissza kellett volna mennie az éhgyomri értékre, mondjuk nem nagy a különbség, de mi még nem vagyunk cukorbetegek, tehát nagyon kiugró értékeket nem produkálunk.
Bár az érdekes, hogy az éhgyomri inzulinod és a 120 perces is sokkal több, mint a határérték, ezt sem találta rossznak a dokid??
Előzmény: vogii (2406)
vogii Creative Commons License 2007.09.24 0 0 2406
Szerintem bejelentkezek egy másik endokrinológushoz (a városban van összesen 3, ebből 2 a kórházban, egy pedig magánklinikán), meg futok még egy kört a nőgyógyászomnál. Tulajdonképpen megerősítést kerestem itt, hogy nem vagyok hipohonder, hanem tényleg valami bajom van, amit nem szabad csak úgy az asztal alá söpörni.
Előzmény: Szabina100 (2405)
Szabina100 Creative Commons License 2007.09.24 0 0 2405
Szia!

A pcos.hu -ról nem tudsz a lakhelyedhez közeli orvost választani? A pajzsmirigyedet kellene még megvizsgálni és azt kizárni, hogy azzal gond van. Ha ott minden rendben, akkor tényleg a te gyógyszered is a metformin. Az inzulinod nagyon magas szerintem! Metformin+diéta+mozgás ez a pcos kezelésének hármasfogata!
Előzmény: vogii (2404)
vogii Creative Commons License 2007.09.24 0 0 2404

hopp, a vége lemaradt:

Most akkor menjek el másik dokihoz vagy sem? Milyen vizsgálatot/gyógyszert kell kihajtanom még?

Az endokrinológus ezt írta a papírra, még be is keretezte, ami szerintem azt jelenti, hogy tőle ennyi tellett, nem akar többet az én problémámmal foglalkozni: "A fenti vizsgálattal sem IGT, sem diabetes nem igazolódott. Javasolt többszöri kismennyiségű natív cukormentes étrend. Terhességekor ismételten OGTT+inzulin meghatározás javasolt".

</P>

Előzmény: vogii (2403)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!