Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.23 0 0 690

Szia gerii18, mi juni 16-23.-ig ha ti is ebben az időpontban akkor szívesen megosztjuk autónkat! :)

Előzmény: gerii18 (689)
gerii18 Creative Commons License 2016.05.22 0 0 689

Sziasztok! 

Mi is hasonlóban gondolkodunk. Szívesen beszállnánk autóbérlésbe, mert nekünk sajnos nincs jogsink. Ti mikor mentek? 

Előzmény: zsom-borica (683)
Mangyula1945 Creative Commons License 2016.05.21 0 0 688

Bocs ha zavarlak , érdeklődni szeretnék, hogy, milyen tapasztalatod volt a Sun Wick apartmannal  kapcsolatosan? Hol van kaja,és reggeli vásárlási lehetőség ami bevált. Mit kell vinni itthonról. Minden rendben volt? mi most megyünk jun. elején majd.Köszi ha információt kapok !

Előzmény: Briarleas (539)
Mangyula1945 Creative Commons License 2016.05.21 0 0 687

Nem Ibusz szervezéssel, de akkor megyünk mi is egy géppel repülünk .:)

Előzmény: Törölt nick (682)
BekeToni Creative Commons License 2016.05.13 0 0 686

A járat menetrendterve (időpontok helyi időben)

Előzmény: Törölt nick (685)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.13 0 0 685

Sziasztok! 
Info a járat indulási idejéről.A Personaltours szerint:"Várható menetrend tájékoztató jelleggel: 

Budapest-Karpathos: 18:25-22:00 

Karpathos-Budapest: 22:50-00:25"

Pontikos1 Creative Commons License 2016.05.11 0 4 684

"milyen a szigeten a busz-közlekedés?"

Jobb és sűrűbb, mint amennyit te visszaolvastál...

Ne haragudj, de ezen a fórumon is már alaposan ki lett vesézve, másik magyar fórumon is, megtalálod a karpathos.hu, messzemenőkig informatív és igényes honlapon is, de a google hozza a buszok weboldalát, és egyébként a facebookon is fent van. 

ha valki tud hasznos tanácsot adni, megköszönném

Sokan nem sajnálták a időt, és rengeteg hasznos infot (tanácsot...) leírtak itt is, kezd ezzel. Ha valamire nem találsz választ, kérdezz konkrétan - és utazás után, ha hozzá tudsz tenni az infohalomhoz, térj vissza ide, és segíts az utánad indulóknak.

Előzmény: zsom-borica (683)
zsom-borica Creative Commons License 2016.05.11 -2 0 683

Szép napot!

Mi június 30-án megyünk Karpathosra, Pigadiaban szállunk meg. Ez lesz az első utunk ide, ha valki tud hasznos tanácsot adni, megköszönném.  Pl. milyen a szigeten a busz-közlekedés? Esetleg ha valaki éppen akkor megy, közös autóbérlés. (Nekünk ez tavaly nagyon bejött Kefalonia szigetén).

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.19 0 0 682

Idén jön valaki június 16.-án a szigetre az Ibusz szervezésében?

geodo1 Creative Commons License 2016.01.16 0 0 681
Előzmény: Aliz1979 (680)
Aliz1979 Creative Commons License 2016.01.16 0 1 680

Sziasztok! 

Idén édesanyámmal utazok, Karpathosra. Kedden foglalok a Kalimera Apartman - ba,Pigadia-ba, augusztusra. Mit lehet tudni a leendő szállásunkról? 

Előre is köszönöm :) 

geodo1 Creative Commons License 2015.12.06 0 0 679
Előzmény: palmu (678)
palmu Creative Commons License 2015.12.06 0 0 678

Sziasztok! Volt már közületek valaki június eleji, közepi szezonban a szigeten? Milyen idő lehet olyankor, illetve a tenger milyen hőfokú olyankor? Köszi előre is a válaszokat. :)

syssy48 Creative Commons License 2015.09.21 0 0 677

Na jól van megnyugodtam, nem csak nálam nem vízszintes a vízszint:DDDDDDDD

Ami homokkő, az homokkő:) nagyon tetszett. Még jobban a lábfejemnél nagyobb kavicsok. Nem, nem sziklák, kavicsok. Vagy gömbölyített sziklák:)

Az étlap az állandó volt, de volt ott egy napi menű elnevezésű tétel, na az volt minden nap más, az igazi "echte" görög. A nevüket nem nagyon jegyeztem meg, egyrészt mert angolul beszéltünk, másrészt meg nem a megszokottak voltak.  És az előételekre hivatkoztam, mert ott a tzatzikin és a görög salátán kivül (merthogy náluk nincs ilyen, hogy görög saláta, viszont van karpathos saláta, ami hasonló, de több minden van benne) minden nekem ujdonságnak számító görög étel volt. Én pl. még sosem ettem sajtgolyókat citrommal!!!!!!!!!!  fenséges volt (maga a sajt is finom volt, trap-pistából meg sem próbálnám. Vagy pl. a halikra saláta. Na az egy rózsaszín!!!! krém volt, állagra hasonló, mint nálunk a kőrözött. Különleges nem túl erős halíz, fűszerezve és citrommal. Igazi nyam-nyam. A dolmes-t mindenki ismeri, én itt ettem először, finom a savanyított szőlőlevél. Na ennyit a gasztronómiáról.

Azt hiába írnám le, hogy ott Othos felé láttam egy gyönyörű fát, mert azt élőben kell látni. És nem mindegy, milyen fényben.

Fotó ügyön dolgozom, sajnos nem vettem észre időben, kapott a hajón egy fröccsöt az obilencsém, így most minden képet ki kell takarítanom először. És mivel én botor nem minden képet ugyanabban a szögben és kivágással készítettem, így egyenként kell azt a pár száz képet pöttytelenítenem. És még csak az első napnál tartok. De ami késik, az múlik is:D

Előzmény: BekeToni (676)
BekeToni Creative Commons License 2015.09.21 0 0 676

Az nem lehet, hogy válasz és méltatás nélkül maradjon egy sor tudományos és gasztronómiai felfedezés…

Bizony nem beton a tengerfenék. Természetes, mint a csacskaság. Ezzel a felfedezéssel nálam kiérdemelted a Földtani Kiscsákány kitüntetést. :) Persze lehet üledékes kőzet, - ahogy írod homokkő, vagy magmatikus, azaz vulkáni eredetű.

http://2.bp.blogspot.com/-qQnJ1DCkIe8/Vfg49WS1VII/AAAAAAAAQ6M/hjIrHDVAlJU/s1600/DSC01391.jpg

A jövő utazóinak kissé ijesztő lehet ez az étlap, - mindenki nyugodjon meg, vagy legalább higgyen a leírásodnak, éhen maradni biztosan nem fog senki. A görög konyha a valóságban sokkal gazdagabb, ez a borzalom nyilván a populáris igények kielégítésére jöhetett létre.

Láttam nálad szép fotókat, - biztosra veszem, van közöttük bemutatni érdemes Karpathos témában is…  

Előzmény: syssy48 (675)
syssy48 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 675

Sziasztok! Mibitibi!!!! Szerencsére mi egészen mást tapasztaltunk. Általában a körülményekről igen sok negatív dolgot olvastam, és mivel még alig tudtam járni, félve indultam neki az útnak. Nagyon nagyon kellemesen csalódtam.

Minos beach hotel. Már érkezéskor nagyon kellemes meglepetés ért minket, mindenkit személyes fogadtak, lehetőség volt választani a szobák közül, és megvártak minket a vacsorával is. Kaptunk egy tál tzatzikit és egy nagy tál görög salátát. Gondoltam, milyen jó ötlet, a repcsin kaptunk kaját, így nem tömjük estére tele a pocakunkat. Kiderült, ez csak az előétel volt. Jött a főétel, nem jut eszembe azóta sem a neve, három finom húsgombóc, rengeteg körettel. Hát ez már nem fért belém. És ez még nem is volt elég, jött a desszert, süti és dinnye. Szóval nagyon jól kezdődött.

Az ellátás tökéletes volt (nekem legalábbis). Igaz reggelire "csak" kontinentális reggeli volt, jam, méz, vaj, sonka, sajt, főtt tojás, paradicsom, yoghurt, 2-3 féle sütemény, facsart narancslé, almalé, kávé........mittudoménmégmi. Szinte minden nap mást ettem. Szóval tökéletesen megfelelt, itthon sem eszem angol reggelit.

Vacsorát magyar-angol nyelvű étlapról választhattunk, 6 féle előétel és 6 féle főétel közül. Minden nap készítettek valami görög specialitást (napi menű) főételnek. Mi általában azt ettük, de fenséges volt még a carbonara is. Az előétel kétszemélyes volt, végigpróbáltunk mindent, nem tudok olyat mondani, ami nem ízlett. A szakácsnő igen jóízűre főzött mindent. És hát a Mythos………….

Reggelit és vacsorát is a teraszon tömtük magunkba, mindig kellemes szellő fújdogált, de soha homokot nem fújt sem ránk, sem az ételbe. Igaz, mi nem a homokba ültünk, hanem a köves teraszra. Szóval az ellátás tökéletes volt. Ja és reggeli héttől, vacsora fél nyolctól.

Külön ki kell emelnem a személyzetet. R.-t kivéve új személyzet volt, és mindannyian nagyon kedvesek, barátságosak, segítőkészek voltak. Sokat beszélgettünk velük, de olyanokhoz is volt mindig pár kedves szavuk, akik nem tudtak velük beszélgetni. Igazán jó kapcsolat alakult ki közöttünk. De ezt általában elmondhatom a szigeten bárhol jártunk, sehol nem találkoztunk olyan emberekkel, akik ne lettek volna kedvesek, barátságosak.

Szoba:  nagyméretű szobánk volt , legalább 25 m2, ha nem nagyobb. Két nagy ágy, a szokásos bútorzat és egy óriási tükör, akkor is láttam benne magam, ha nem akartam:DDDD   Ja és az asztalon egy jól működő falba szerelhető hajszárító. Hogy ez miért érdekes? Mert benne volt a két tipli szögekkel. Viszont sem a fürdőszobában, sem az asztal közelében nem volt konnektor:DDDDDDD  Így aztán jó szolgálatot tett a mindig magunkkal cipelt (mindenféle töltőkhöz alkalmas) elosztó. Így az ágyon ülve lehetett hajat szárítani. Na ez volt az egyik negatívum. A másik a zuhanyfülke mérete: jóindulattal sem volt nagyobb 70*70 nél, de szerintem egy kicsit még túlzok is. És az általam útált zuhanyfüggöny. De ez volt minden negatív dolog, amivel a nyaralás során találkoztunk. Minden nap takarítottak, mindenütt tisztaság volt.  Geodo: a törülközőket két naponta cserélték, és oliva szappant adtak:DDDDDDDD

Másnapra strandolást terveztünk. Na itt kell eloszlatnom egy tévedést. A tenger nincs lebetonozva. Homokkő padok természetes eredetűek, aki volt valaki már máshol is nem homokos "szardíniás" beachen, az tudja, hogy ez nem beton, hanem homokkő. Nagy kavicsok is voltak. Így aztán kis segédlettel simán tudtam fürödni, csak a be és kimenetelhez kellett segédlet, de az a szárazföldön is sokszor kellett. A tenger gyönyörű kristálytiszta volt mindvégig, tökéletes hőmérsékletű, sok apróbb, nagyobb halat láttam. Ami a szelet illeti, az volt a baj, ha véletlenül nem fújt. A napernyőért és a két ágyért nem kellett fizetni, mert ebédelni is ott ebédeltünk, ha aznap nem akartunk másfelé menni. És minden délben hoztak le a partra nekünk egy kis pohár invitálót. Na nem alkoholt, hanem jéghideg üdítőket, nagyon fincsiket. És ebéd után is mindig kaptunk desszertet, meg gyümölcsöt, ezt fizetni sem kellett. Háááát, híztunk pár kilót:DDDD

Úgy a szobánkból, mint a strandról ráláttunk Pigadiára, mert mi az öböl másik felén voltunk, kb. 20-25 perc sétára a kikötőtől. Közvetlenül mellettünk voltak az Agia Fotini templom romjai, háttérben Pigadiával sok sok kép készült. Mint az út során mindenütt.

Délután jött Dóri, mesélt a szigetről, majd következett a fakultatívok, kocsibérlések megbeszélése. Mi a lábam miatt két hajóutat választottunk, egyrészt hajóval Olymposra, másrészt a Blue Day (3 öböl) hajókirándulásra. Ezekről különösebbet nem mesélek, nagyon sok szép élménybeszámolót olvastam már másoktól róluk, a lényeg, hogy ha nehezen is, de végigcammogtam és sok gyönyörű dolgot fotóztam. Még a Vaszilisz etetőbe is fel tudtam mászni:DDDDDDD (aki járt ott, tudja miről beszélek). És mindenütt jókat pancsoltam, Diafaniban is, a Vaszilisz strandon is, Apellában is, Kyra Panagiában nem, mert leugrani le tudtam volna a hajóról, de visszamászni………..  Viszont visszafelé bekanyarodtunk az achatai strandhoz is, így a tenger felől azt is láttuk. Egyik szebb, mint a másik.

A közbenső napokon „otthon” strandoltunk, nagyon élveztem a kristálytiszta vizet, és jól esett az olvasással egybekötött semmittevés.

Az utolsó előtti napra mi is béreltünk egy autót, mert nem bírtam ki, hogy ne lássuk a sziget többi részét. Így aztán körbejártuk a szigetet, Menetes, aztán felfelé letértünk Piles, Othos, Aperi felé, mindenütt megálltunk, fotók tömkellegét gyártva (ahogy elnéztem előzetesben, túl sokat nem is kell kukáznom:)). Aztán következett Spoa, Mesochori, gyönyörű kilátásokkal és fotókkal megfűszerezve. Visszafelé megálltunk Lefkosban, itt fürödtünk, nagyon szuper homokos strand volt, és ugyan nem a legszebb a szigeten, de nekem tetszett az öböl is.

Finikiben ebédeltünk haltálat, aztán Arkasa, majd utána lementünk az Agios Nikolaus partra, részben omboy0503 ajánlsára, részben mert azt olvastam, ott a legszebb a homok. Hát sajnos egy szállodai rendezvény miatt csak a homokra ülhettünk volna, az nekem nem ment, így szomorúan mentünk tovább Diakoftishoz(ott már nem voltam szomorú:DDD), majd fürödtünk a szörfparadicsomban, bámulva a szörfösöket, visszafelé ismét láttuk Menetest, most más fényekben, és sok kis gyönyörű falut és templomot. Mindössze 7 litert fogyasztott az autó, így az sem került sokba. És mivel szerencsénk volt, kihozták a szállóba a kocsit és ott is kellett átadni, így éppen időre, fél nyolcra visszaértünk egy gyönyörű körút után. Na jó, menet közben rámtört a frász, meg a tériszonyom, de azért gyönyörű volt az autóút. Tényleg gyönyörű ez a sziget. Annyi minden szépséget láttunk, nem is  tudtam még igazán feldolgozni.

Utolsó nap egész nap a strandon voltunk, mert a busz este fél nyolcra jött értünk, és kaptunk egy szobát, ahol előtte le lehetett zuhanyozni, így fél hétig lent maradtunk és áztattuk magunkat a tengerben még utoljára. Így mi nem veszítettünk egy napot sem, sőt………ha az első estét is beszámítom……JJJ

Összességében nagyon nagyon jól éreztük magunkat, és külön köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki ötlettel, tanácsokkal, színvonalas leírásokkal látott el, Geodo, Pontikos, Beus, és még sorolhatnám mert így tudtuk egy nap alatt megtenni a teljes kört, felkészülten. És külön köszönet annak, aki azt írta nekem, ne készüljek semmire és akkor minden oké lesz. Így történt:DDDDDD

syssy48 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 674

Nézz utána az áraknak, mi az iroda által ajánlott Bravotól béreltük az autót egy napra 45 euroért biztosítással. Oda hozták az autót a szállodához és ott is vették át tőlünk.

Előzmény: bürge (661)
syssy48 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 673

Ha nem akartok autót bérelni, fakultatívokra befizetni, akkor elég. De az sem baj, ha többet viszel, legfeljebb hazahozod:DDDDD

zipperer Creative Commons License 2015.09.05 0 0 672

Kedves szomszéd!

Alighanem elkevertem a reptéren az elérhetőségedet (még azért keresem).

Ha olvasod ezt, légyszi írj az e-mail címemre.

Üdv:

Zipperer József

jgaboca Creative Commons License 2015.09.02 -1 0 671

Sebaj, azért köszi, hogy időt szántál a kérdéseimre. További szép estét!

Előzmény: geodo1 (670)
geodo1 Creative Commons License 2015.09.02 0 0 670

lehet, h még görög szinten is hátul kullog, nem tartom ezt ennyire nyilván, lehetséges. talán majd vki ír tök friss tapasztalást még erről is, meg a repcsis ellátásról is, én nem tudom, mit ad a ts.

Előzmény: jgaboca (669)
jgaboca Creative Commons License 2015.09.02 0 0 669

Rendben, köszönöm! Már régóta járunk Görögországba, sokfelé megfordultunk. A legtöbb helyen tudtuk használni a kártyát, max.összeghatárhoz kötötték a használatot. Valaki azt írta más helyen (fb), hogy ezen a szigeten szerinte egyáltalán nem lehet bankkártyával fizetni, ezért érdeklődtem itt is. :) A gépen az ellátásról nem tudsz valamit?

Előzmény: geodo1 (668)
geodo1 Creative Commons License 2015.09.02 0 0 668

kapsz. :)) van, ahol lehet fizetni, van, ahol nem. de ahol nem, ott se a gazdasági helyzet miatt, egyszerűen görögországban ez közel sem annyira elterjedt, mint pl. itthon. szóval elő fog fordulni, h tudod használni, de nem lesz ez általános azért. jó nyaralást! :)

Előzmény: jgaboca (667)
jgaboca Creative Commons License 2015.09.02 -1 0 667

Sziasztok! Egy gyors kérdés, talán még kapok rá választ, mert holnap indulunk. :) A repülőgépen (travel service) kapunk-e kaját, vagy már ezen sincs? A másik kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata, lehet-e a boltokban bankkártyával fizetni, vagy csak kp? Előre is köszönöm, ha kapok választ.

MR PATKÁCS Creative Commons License 2015.08.29 0 0 666

Szia tomboy0503! Köszi a gyors és teljeskörű választ, ha még eszembe jut valami kérdezek......

tomboy0503 Creative Commons License 2015.08.28 0 0 665

Szia!  Az  épület  nekünk  megfelelt, szép volt. 10  apartman van a szállóban, a tulaj  kedves, bár  sok   dolgunk  nem volt  vele. Én a  4  személyes  apartmanról  tudok  beszámolni.  Két   nagyméretű  háló  egy  étkető, egy fürdőszoba. A  fürdőszoba  kicsi, de nem zavaró.  Ettől zavaróbb, hogy a víznyomás  esetenként  kritikusan  alacsony volt,  lezuhanyozni  ugyan lehetett, de messzeállt a komfort  zónától.  A szobák egyszerűen berendezettek. A   konyhában  elektromos  tűzhely , hűtőszekrény volt.  A szekrényben  a legszükségesebbek, de főzni is  lehetett. Poharakat, kést  kellett  vennünk - nyilván fogyóeszköz. A 4 személyes  apartmanhoz  egy  nagy  kertre  néző  terasz  volt, itt  reggeliztünk.   2 naponta  takarítottak  és törölközőt cseréltek. A légkondiért  külön díjat  kértek , napi 7  eurót.  Kávéfőzőt  és  kávét vigyetek, amennyiben kávéztok.

Utolsó  nap , tekintettel, hogy  a repülő este  indul  - kései  lelépést  lehet kérni  apartmanonként 10  euro-ért - így  este   6-ig  lehet   benntartózkodni. Ekkor  a transzferbusz    7  körül  veszi  fel  a  csoportot.

A part   kb. 300 m-re  lehet , úgy gondolom, nem távolság. A  partra  vezető út kissé  elhanyagolt, de a szálló  környéke  nem az. Az  út mellett részben  olajfák ill. a környék  még fejlődő  állapotának megfelelően üres  telkek ill.  épülő  házak. 

A városközpont kb. 20-25  perces  sétára  van az  apartmantól,  ezt  is  csak becsülni  tudom,   kb. 1000-1200 m.

A parton  lehet  és szerintem kell  is  bérelni  napernyőt - 6 euró / db ( 1 ernyő - 2 ágy) . A  part kifejezetten szép,  rendben tartott, de  zuhanyzó a  parton nincs.  A  part  homokos, de atengermeder   kisebb   nagyobb  kavicsokkal  borított - ezért gumicipő  jól jöhet. Viszonylag lassan mélyül itt a part, kb 30-40 m után már nem ér  le az  ember lába.

Sokat  írtak a szélről . A  kinttartózkkodásunk alatt egy  nap  volt, hogy  élénkebb volt, de akkor  sem  volt  kifejezetten  zavaró. A  többi  napokon  kellemes  enyhe   fuvallat  volt  jellemző, mely  jól is  esett.  Mikor  autóztunk,  Menetes (  igen , szokni  kell a helyiségek nevének ízét, így  utólag  már  olyan  természetesen  és  jól esően  csengenek  ezek a nevek)  alatt  egy  emlékműnél  viszont  majdnem elvitt a szél.

Az  autóbérlésről írtam már, de nyilván a nagyobb tapasztalattal bíró  és  talpraesettebb fórumozókra  érdemes  figyelni. Én nagy különbséget  nem észleltem az iroda  által közölt árak  és a kereskedések között, de az is  igaz , hogy nem  kapkodtam el a bérlést - így  majdnem lecsúsztunk róla.  Bizonyára  különbség  van a csúcsszezoni  és a főszezoni  árak között is.

Szerintem  az  éttermi - tavernai  árak  nem sokkal  drágábbak mint  itthon.  A supermarketekben az árak pedig szerintem kb. duplája  a magyar áraknak. Két  kisebb   bolt  kb. 250-300 m-nyire  van a főúton, nagyobb pedig  500 m távolságban. Egyelőre  ennyi.

Előzmény: MR PATKÁCS (660)
bürge Creative Commons License 2015.08.25 0 0 664

Köszönöm a segitséget. :-)

geodo1 Creative Commons License 2015.08.25 0 0 663

Tényleg igaz, hogy magam járjak utána az autó bérlésnek, mert úgy olcsóbb, mint amit a kirendelt idegenvezető ajánl? - ez százból 99x igaz.

syssy48 Creative Commons License 2015.08.25 0 0 662

Ajánlom a Hellasz . hu  fórum oldalán Karpathos címszó alatt olvass vissza, szinte minden kérdésedre választ kapsz. De elolvashatod ott a beszámolókat is.

bürge Creative Commons License 2015.08.25 0 0 661

Sziasztok!

Mi Szeptember 24-én megyünk Karpathosra Pigadia-ra, szeretnék infót gyűjteni, hogy milyen árban vannak a Tavernák és Éttermek ételei és kb. elég e 400-500 euró egy hétre 2 főre?

Tényleg igaz, hogy magam járjak utána az autó bérlésnek, mert úgy olcsóbb, mint amit a kirendelt idegenvezető ajánl?

Előre is köszönöm a válaszotokat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!