Keresés

Részletes keresés

Rebarbara10 Creative Commons License 2007.10.18 0 0 2493

Rambóka, (VAGY AKI TUDJA) ez pontosan mit jelent: rebound (visszacsapás) effektus miatt, mármint ha a Diane fogamzásgátlót abbahagyja az ember akkor ez történik

Ha metet és fogigátlót szedek együtt egy fél évig, akkor az az IR szempontjából nem gáz? többet ártok magamnak, mint használok, vagy egy fél év nem nagy idő, és mehet együtt? Doki rám bízta a döntést.

Köszi!

kinga71 Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2492

Angéla,

az 5. napig csináltasd meg, az a lényeg.

Előzmény: Törölt nick (2488)
almirena Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2491
Igenigen, mindenki nagyon dícséri.
Előzmény: Törölt nick (2490)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2490
dietetikus: Én nála jártam (terhesen a diéta miatt - egyébként meg más okból kifolyólag többször is), kifejezetten spéci esetekkel szokott foglalkozni úgyhogy nagyon képben van, talán 3e volt nála egy alkalom ami addig tartott amíg át nem beszéltük a témát, recepteket is ad. Jó középvonalas -ld. semmi szélsőség- dietetikus aki szerintem teljesen képben van a reform kajákkal kapcsolatban (ld. alternatív gabonafélék)... tankonyhát is szokott vezetni de azt nem tudom, hogy hol... én mindenkinek őt szoktam ajánlani mert megfizethető, korrekt és jó (ráadásul hatalmas klinikai tapasztalattal rendelkezik) (azért merem berakni az elérhetőségét mert rátaláltam a neten így gondolom publikus - szerintem e-mailben is simán lehet tőle kérdezni, neki a tanácsadás az élete, úgyhogy szerintem szívesen segít úgy is)

KLIKK

Itt van néhány receptje is

receptek
Előzmény: Szeleszte (2487)
almirena Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2489

Szia!

szerintem egy 1000 kalóriás diétát hosszasan nemigen lehet tartani. 1500-asat láttam a PCOSos cikkek némelyikében.

Ha rólam lenne szó, ujra kezdeném azt a candidás diétát (nem a candida miatt, hanem mert bevált), esetleg azzal a különbséggel, hogy nem puffasztott rizst hanem zabpelyhet ennék, cukormentes müzlit, diót. Vagy ha rizst, akkor barna rizst, abból is van előfőzött, azt nem kell órákig aszalni. Répa főzve is. Szerintem a főtt durum tészta is beleférne (tudod, amiben nincs tojás)

Abban meg lehet egyezni, hogy a cukros kajáktól eltekinthetnél most is, ugyanúgy a kifli, zsemle és péksütemény esetén.

Persze jó lenne egy jó dietetikus. Neked meg figyelni kell továbbra is, melyik kaja az, ami után baj van, és azt is elmondani neki.

Bocsánat, ha feleslegesen járatom a szám.

Előzmény: Szeleszte (2487)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2488

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem (lehet, hogy hülye kérdés, ne nevessetek ki légyszi :) )

Mint már írtam a 3. napi laborra várok. Már vannak kisebb jelek, talán a napokban megjön.

Na, a kérdés az az lenne, hogy jön most a hosszú hétvége, mi van akkor ha pont úgy jön meg, hogy nem tudok a 3. napon elmenni?

2-3 napos eltéréssel is tudnak pontos értékeket mutatni a vizsgálatok?

Szép napot!

Angéla

Szeleszte Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2487
Szia Almirena

Azt a fél szem gyógyszert este kapom be, akkor nincs is semmi bajom, lefekszem aludni és már kora reggel hasmenéssel indítok. Akkor még nem etttem nem ittam semmit, ezzel kezdem a napot.

A Candida diéta:
Megkülönböztöttek tilott élelmiszereket ilyenek voltak:
Az összes pékáru: sütemények, kenyér, zsemle kifli, tészták totál tiltó listás volt.
Az összes cukor: minden ami cukros és édes tilos volt. Lekvárok, kandirozott és magas cukortartalmú gyümölcsök.

Ami fogyasztható volt:
Én egy ilyen probiotikumos joghurtot ettem egy kis paradicsom paprikával uborkával ez volt a reggeli. Ha veszett éhes voltam akkor puffasztott rizst rágcsáltam. Szabadon fogyasztható volt szinte minden zöldség, a gyümölcsök egy része, pufffasztott rizs, búza, tojás teák. Az ebéd is inkább valami nagyon szolid leves és főzelék volt. Vacsorára szintén puffasztott rizs (kenyér helyett ettem) egy kis felvágottal vagy joghurtal.
A gomba nagyon utálta a fokhagymát, vöröshagymát, szóval joghurtba ezt is daraboltam,valamint sokat rágcsáltam répát mert lugosította a savas gyomrot, megnyugtatta és egyszerre jóllakottság érzést kelltett. És rengeteg gyógyteát megittam napi 2 litert is.

Ez volt a candida diétám, csináltam egy fél évig, nyár elejétől egészen késő őszig. Utána aprodonként visszaszoktam a kenyérre. MOst már ha megeszek egy szelet süteményt nem jön rám a hasmenés. Máskor úgy volt megettem eltelt fél óra és spurizhattam a wc-re, de volt olyan is amikor nem jött a székelési inger és kifolyt belőlem a hasimasi úgy hogy nem is éreztem, hát ez egy kellemetlen időszakom volt. Ahhoz képes most egész jól eszegetek ezt azt, maximum a böfögés felfújódás és szelesedés jön rám. Ezért nagyon tömény édességgel óvatosan bánok, mert attól szoktam ennyire rosszul lenni.

Üdv

Szeleszte
Előzmény: almirena (2486)
almirena Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2486

Szeleszte drága! azt a felet (Metformin) este kellene bekapni, evés közben. Ez tuti fix.

Még azt is írjad meg, mi volt az a candida diéta nagy vonalakban. Amit én láttam, az nem különbözött nagyon lényegesen attól, amit most kellene tartani.

vehetnél zabpelyhet pl.

Előzmény: Szeleszte (2485)
Szeleszte Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2485
Sziasztok

Na már most kezdem a legelején. Gastroenterológust már nem kell felkeresnem mert másfél éve folyamatosan járok hozzá. Tavaly áprilisban okos bőrgyógyász két három doboz doxicilin antibiotikummal kicsinálta a bélflórámat, akkor kezdődött ez az egész hasmenés. Elküldte belgyógyászra, onnan gastroenterológushoz ahova folyamatosan járok most is okt 25 én kell visszamennem.
Először ő is elszörnyülködve fogta a fejét, hogy lehetett ilyen állat a bőrgyógyász hogy semmi gyomorvédő nélkül ennyi antibiotikumot felírt.

Elkezdődtek a kivizsgálások:
-Tejcukorterhelés negatív
-Lisztérzékenység negatív. Főbb jellemzője: egész darabos emésztetlen ételek a székletben, ami nálam nem volt, valamint hírtelen fogyás, nekem hízás volt, szóvel ezt a lehetőséget kilötték.
-Helycobakter: negatív. Nézték kilégzéssel és vérképből is.
-Cukorterhelés: Nem vércukor, hanem rendesen megitattak velem egy bögre mézes cukros vizet és kilégzési tesztet néztek. Na ez lett pozitív, úgy átszaladt rajtam, hogy épp hogy csak hasmenéssel elértem a wc-t. Böfögtem, szelesedtem ment a hasam.

Na most erre azt mondta az orvos, hogy a vékonybélből a bacik felmásztak a vastagbélbe és jelen van a gombásodás is a rengeteg antibiotikumtól.

Kezelés:
Pylorid, Tetra Wolf 500. Végigcsináltatott velem kettő ilyen kúrát, amitől jobban lettem. ezek melett természetesen Pro gastro 825 jótékony baktérium telepítése is volt. Azt mondta még hogy irritált bélszindrómám van, ami kialakulhatott a stresztől is ezért dicetel bélműködés szabályzóval kontrolálja.
MOst fenn áll a lehetőség a refruss betegségnek is, mert folyamatosan visszajön a gyomorsav az étel a nyelőcsövembe egészen a számig és majd szétmarja az egész rendszerem:S Na ez a gastro történet.

Ami a Pco-t illeti:
Elmentem nőgyógyászhoz aki a balpetefészkembe észre vette a cisztákat, valamint rossz lett a rákszűrésem eredménye is.
Endokrines folyamatosan egy évig három havonta szúrkált nézte a hormonoknak a működését: kizárta a lehetőségek közül a pajzsmirigyalulműködést, és a vesekéreg hormonműködését. Minden hormont többször megnézett, engem is megvizsgált a tűneteim alapján, majd arra a következtetésre jutott, hogy ez PCOS.

Kezelés:
Előírta az 1000 kalóriás diétát, amit képtelen vagyok tartani, valamint heti háromszori intenzív mozgást, és a metformin dózist kellene 2*1-re felrakni, most este fél szem az adag a hasmenéses állapotaim miatt, így minden reggel azzal kezdek.

Most itt áll a tudomány, hogy diabetikus kellene keresnem, aki személyre szabná az étrendet.

Kicsit hosszúra sikeredett, de kb mindent leírtam. Nagyon köszönöm a válaszaitokat.

Üdv

Szeleszte
almirena Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2484
Rambóka! a Velveten néztem egy candida diétát és abban sok teljes kiőrlésű gabona szerepelt. Azért gondoltam esetleg laktóz intoleranciára. Lehet persze, hogy nem jó ötlet.
Előzmény: Rebarbara10 (2483)
Rebarbara10 Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2483

Rambóka, ez mit jelent: rebound (visszacsapás) effektus miatt?

Ha metet és fogigátlót szedek együtt egy fél évig, akkor az az IR szempontjából nem gáz? többet ártok magamnak, mint használok, vagy egy fél év nem nagy idő, és mehet együtt? Doki rám bízta a döntést.

Köszi!

Előzmény: Rambóka (2476)
Rambóka Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2482

Szeleszte!

Csakegy rátapintott vmire, ami nekem is motoszkált már az agyamban veled kapcsolatban:

Nem lehet, h. coeliákiád van? Ez a gluténszenzitív enteropathia v. lisztérzékenység. Többnyire kisgyermekkorban kifejlődik, de egyes esetekben csak felnőtt korban jelentkezik.

Itt olvashatsz róla bővebben:

http://www.allergiainfo.hu/inda13l.html

Kiemelném belőle a következő mondatot:

"felnőtteknél fogyást, gyengeséget, fejfájást, hajhullást, bőrkiütést, csontritkulást, vashiányt okoz, nőknél menstruációs zavarok és meddőség is felléphet."

Ha megnézed a kiiktatandó kaják listáját, szerintem kb. fedi a candidadiétád során kiiktatott dolgokat. Lehet, h. a candida diéta ezért volt hatásos!!!!

Lehet, h. tényleg célszerű lenne gastroenterológus szakrendelést felkeresned!

http://www.hazipatika.com/articles/Coeliakia_sprue?dtid=316

Itt találsz egy csomó mindent. Szerintem a cikkben ajánlott coeliákiás klubbok megkeresésével keress gastroenterológust is, h. ne kelljen felesleges köröket futnod. Ők biztosan jobban tudják, h. melyik doki ért a legjobban ehhez a problémához!!!!

http://www.informed.hu/?&article_id=41721

A jó hír, h. pattogatott kukoricát azt nyugodtan ehetsz mellette! ;)

Lehet, h. PCOS-d is van mellette, de ha bebizonyosodik a lisztérzékenységed, akkor a diétát mindenképpen komolyan kell venned!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2481
nekem ez gyanús... sok embertől hallottam már, hogy akinél a Candida diéta ilyen drasztikus javulással jár annál valószínűleg valami ételallergia lehet a háttérben...

Pl. gluténérzékenység - egy enyhébb formája... vagy tej vagy akármi más... én lehet, hogy egy gasztroenterológust is meglátogatnék... (a glutén azért sumák egy dolog, mert az enyhébb formájánál csak az történik, hogy folyamatosan gyulladásban van a vékonybeled (?) viszont durva tünetek (még) nincsenek... magas cukor és hasonlók viszont lehetnek miatta...

(nekem is van egy beutalóm a gasztroizére csak én még nem szántam rá magam, hogy elmenjek... bár ha csak 30 napig érvényes akkor elbuktam a 300 pénzt és kérhetek újat...)
Előzmény: Szeleszte (2478)
almirena Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2480

Szia Szeleszte!

mi volt az a candidás diéta, ami alatt jól érezted magad? Hátha ki tudunk valamit okoskodni.

Igy, hogy se a metformint nem birod normális adagban szedni, se a diétát nem tudod tartani, nehéz lesz bármit is elérni. Olyasmit jutnak az eszembe, hogy párolt sárgarépa a hasmenésnek jót tenne. 

Nem tudom, az a gyógynövényes tisztító kúra nekem nem igazán szimpatikus.

Nem vagy tejérzékeny például?

Az mindenképpen fontos lenne, hogy csokit meg sütiket ne kapj be, legyen nálad olyan szénhidrátos kaja (pl. Korpovit keksz ), amit gyorsan bekaphatsz.

Bocs hogy beleugatok.

Előzmény: Szeleszte (2479)
Szeleszte Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2479
Szia Rambóka

Köszönöm szépen a leírást, ez volt a rákszűrési papíromon, de írtak oda cysztákat és polypokat is. Remélem csak tényleg gyulladásról van szó.

A klion 100 ból a hüvelytablettát kaptam valamint utána egy flóra visszaállító kúpot. Azt nem tudom hogy a két kúp használata között kell e valamennyi szünetet tartani? Először az orvos is ezen vacillált, de utána azt mondta hogy először klion vége a kúrának utána flóravisszaállító. Nem tudom még azt, hogy ezeknek mi lesz az eredménye?
Elviekben lehúzza a gyulladát vissza állítja a flórát, és nem lezs semmilyen polypot és negatív lesz utána a rákszűrésem eredménye? Hát reménykedek benne, hogy legalább ez rendben lesz.

Ami a székletet illeti tenyésztették a candida negatív lett, mégis candida gyanus a bélrendszer. Valami erős antibiotikumot kaptam, amitől aztán minden bajom lett, azt hittem hogy kipurcanok tőle, de azt mondta az orvos hgoy ezzel jól kiírtotta a rosssz bacikat, mellé szedtem a pro gastrot szóval azt meg telepítette vissza. Igazából mostanába egy vastagbéltisztító kúrán gondolkozom, vannak rá ilyen gyógynövényes kapszulák nem hashajtó de tisztít állítólag:S

Gombára természetesen nem kaptam semmi, igazából tünetei nincsennek hgoy lenne szóval ilyen viszketés meg egyébb jele nicns de attól még lehet hogy van. Grepfruit magcseppeket szoktam cseppenteni a teámba azt iszogatom, jó kis gombaölő.

Üdv

Szeleszte
Előzmény: Rambóka (2476)
Szeleszte Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2478
Szia Csakegysokadicknick

Hát igen minden hülyeséget kipróbáltam már. Ami átmenetileg tartja a frontot bélproblémák terén az a dicetel bélműködést szabályzó,valamint a pro gastro 825 tele tíz jótékony baktériummal. Ami a diétát illeti, fél évig csináltam candida diétát, nagyszerű volt se hasmenés, se hányás, de amint abba hagytam addig tartott a szép élet. Na de megkeresem akit írtál aztán max rákérdezek, ezzel már másfél éve kínlódok.

Ami a pco-t illeti, meg a nőgyógyászati elváltozást, megvárom, hogy mi lesz a nóta vége ezeknek a kúpoknak meg az újabb rákszűrésnek novemberben. Szeretném ha csak tényleg egy gyulladásról lenne szó és semmi másról.

Köszönöm a válaszodat

Üdv

Szeleszte
Előzmény: Törölt nick (2474)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2477

Sziasztok!

Ismét csak köszi a válaszokat!

Most már értem, hogy miért nem igazán jó a diane. Nem akarom, hogy csak pár hónapig hozzon rendbe, hanem hosszú távra tervezek :) !

Tényleg köszi, hogy segítetek!!

Szép estét!

Angéla

Rambóka Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2476

Sziasztok!

Szeleszte!

A P-3, ASC-US AGC reservsejt atypia a következőket jelenti:

ASC-US: atípusos laphámsejtek nem meghatározható okokból

AGC: atípusos mirigyhámsejtek
A P3 a régi osztályozás, a 3 betűs rövidítések már az új.

Az egész összességében annyit jelent, h. valószínűleg hüvelyi gyulladás miatt a méhnyak is gyulladt. 

Ilyenkor a gyulladás kikezelése után újabb kenetet kell venni a méhnyakrák kizárása céljából.

Klion nem fogja kinyírni a bélflórádat, mert nagyrészt inkább anaerob bacikra és egyéb egysejtű parazitákra (ún. protozoonokra pl. trichomonas vaginalis) hat.

Azt azonban nem igazán értem, h. miért tablettában írta fel, amikor a Klion D-100 hüvelytabletta is létezik, ami ráadásul egyéb antibiotikummal van kombinálva, h. a nem anaerobokat is kinyírja a hüvelyedből.

(Hacsak nem arra gyanakszik, h. az egyéb bélpanaszaidat is Klionra érzékeny bacik csinálják?

Székletleoltásod Giardiára volt már?)

Egyetértek Csakeggyel, h. utána célszerű a hüvelyflórát helyreállítani!

Meg abban is, h. azért egy leoltás nem ártott volna! Vagy, ha az nem, akkor komplex kezelés, hiszen nem csak bacik és trichomonas, de gombák is lehetnek a gyulladás okozói! Arra nem írt semmit?

Vki kérdezte a Diane-t:

Ha vkinek súlyosak a tünetei (hajhullás, ragyák), az szedhet Diane-t, de lehetőleg előtte legyen meg a hormonális kivizsgálás az egyéb endokrin betegségek kizárása céljából és az IR kimutatása. És lehetőleg 6 hónapnál ne alkalmazzák tovább!

A met is rendezi a problémákat (bár nem csodaszer!!!!), ha az IR áll a háttérben, ha meg nem, akkor azt a betegséget kell kezelni (pl. pajzsmirigy alul/túlműködés)!

A Diane csak egy mankó, ami élhetőbbé teszi az életet átmenetileg! Gyorsabban rendezi a ragyákat és a hajhullást, mint a metformin, de gyógyulást senki ne várjon tőle!

Metformin szedhető Dianeval együtt, Diane abbahagyását követően a metformint folytatni kell!!!! A Diane abbahagyása után a tünetek újra elő fognak jönni.

Diane után még véletlenül se álljon neki méregteleníteni az illető, ha babát akar, mert a PCOS-soknál a Diane abbahagyását követő 3 hónapban megnő a teherbeesés valószínűsége az ún. rebound (visszacsapás) effektus miatt!!!!!

Lenne egy nagy kérésem:

MINDENKIT SZERETNÉK MEGKÉRNI, AKI MÁR LEGALÁBB 3 HÓNAPJA SZEDI A METET TELJES ADAGBAN, H. LEGYEN KEDVES KITÖLTENI A HONLAPON TALÁLHATÓ KÉRDŐÍVET, HA LEHET MÉG EZEN A HÉTEN, MERT SÜRGŐS SZÜKSÉG LENNE EGY ÚJ STATISZTIKÁRA, AMIT A DOKIK ORRA ALÁ LEHET DÖRGÖLNI! FONTOS LENNE! ELŐRE IS KÖSZI!
A kérdőív innen tölthető le:
http://www.pcos.hu/pcos_statisztikak.html

Törölt nick Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2475
(bár valszeg már ezeken is túl vagy... :((( )
Előzmény: Törölt nick (2474)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2474
ja még annyit, hogy a bél és az immunrendszer kőkeményen összefügg egymással, ezért én a helyedben biztos, hogy megpróbálnék valami alternatív módszert is a helyreállítására (akár valami keményebb időszakos diétával is - ami ugye a PCO-nak is használ)... (tej, krumpli, banán stb. kiiktatva, hús max. délben,elválasztó diéta -ld. hús max. zöldséggel ami nem krumpli rizs stb, inkább saláta, este már semmi kaja, reggel egy bögre tiszta meleg vízzel kezdeni a napot stb. stb.)
Előzmény: Törölt nick (2473)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2473
hát ez így elég tiszta... igazából csak szurkolni tudok, tanácsot adni nem :(

Szerintem annak a gyógyvíznek azért próbálj meg vagy 4-5 netes dokinál is utána kérdezni, hátha okosabb leszel...

a gyomroddal kapcsolatban pedig esetleg érdemes lenne megkérdezned Békyt (természetgyógyász). Az elixir.hu-n lehet tőle ingyen kérdezni. max. nem fogadod meg a tanácsát... Ő eléggé ott van bélflóra-helyreállítás kérdésében...

(4000 egy receptért???? ez iszonyú durva!)
Előzmény: Szeleszte (2472)
Szeleszte Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2472
Szia csakegysokadiknick

Na már most ez egész pontosan úgy volt, hogy volt egy méhnyakrákszűrés ami pozitív lett, ez megfelel a tenyésztésnek, és ennek következményeként írta fel a kúpokat. A rákszűrés nyáron volt akkor még nem úsztam, a kúpfelírás meg októberben következett be mert ekkor kezdte el a doki a rendelést.

Ahogy írtad, először klion, utána azzal a gynoflorral állítja helyre a flórát. Azt mondta hogy kihagyás nem kell a két kúp között. Várjam meg az októberi menszit rá a klion, befejeztem, rá a gynoflor, várjam meg a novemberi menszit és lesz mégegy rákszűrésem.

A gyomrom már haza van vágva másfél éve kezel egy gasztro orvos, folyamatos kontrollokkal. Dicetel gyomorszabályzót írt fel ami szabályozza a bélműködést, valamint Pro Gastro 825-öt ami erősebb mint a normaflore tele 10 jótékony baktériumtörzssel. Szóval ezzel indul nálam a reggel, hogy észhez térítsem a gyomromat. Ha antibigyót szedek, akkor a pro gastroból reggel és este is veszek be.

Az uszodás dolog az kérdéses, nem hiszem hogy fertőző lenne, mert a barátomtól sem tiltott el. Szóval nem akart plusz szert adni arra hogy őt kezeljük. Ez egy szövetelváltozás a méhnyaknál amit okozhat baktérium gyulladás, polyp, vagy a jó kis pco cisztám. A másik oldala kérdéses, hogy én a hüvelykúpos kezelés mellett összeszedhetek e valamit az uszodából és mennyire ártalmas ha a hüvelyem mosodik kifele ezzel a koszos vízzel.

Másik nőgyógyász az egy érdekes szitu. Kettő nőgyógyászom volt alaba, de mióta az egyik pénzéhes lett és 4000 ft- kér azért is hogy receptet írjon, így lemondtam róla és csak egyhez járok, az is bőven elég:S

Üdv

Szeleszte
Előzmény: Törölt nick (2469)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2471
ne aggódj a hányinger elmaradása miatt :) Inkább örülj neki! Nekem tökéletes volt a progeszteronom és hála a jó égnek nálam az összes kellemetlen mellékhatása elmaradt a terhességnek az elején :) (pedig paráztam, hogy nyaralás alatt hogy fogok kiérni a sátorból ha hánynom kell majd:)))))))

(nekem Diane-ra anno Ács Nándor fél évet mondott max. de úgy látom ebben a témában nem igazán értenek egyet a dokik...)
Előzmény: tavaszibarka (2470)
tavaszibarka Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2470
sziasztok

nem köszöntem meg a múlt heti tanaácsokat, elnését kérek, és nagon köszönöm!

egyebkent ma megyünk nődokihoz, ma nézzük meg
a múlt heti progeszteronteszt eredményét (5. heti volt). persze jó kis hipohonder lettem, mert azt olvastam vhol, h az alacsony progeszteronszintre utaló jel a reggeli émelygés-hányinger elmaradása. hát ez elmarad... (csak a kedvesemnek van :)) viszont van egy állandó enyhe szúró fájdalom a jobb csipőcsont mögött. szerintetek ez mitől lehet?

a fogigátló szedése vitához igazán szakmailag nem tudok hozzászólni. én 8 évig szedtem, a szokásos tüneteket többé-kevésbé orvosolta, de az tuti, h ilyen hosszú időn keresztül nem szabad szedni. nekem egyébként rendszeressé vált a szívemben a szorító (nem szúró) fájdalom az elmúlt két évben, ami persze mástól is lehetett...
dianét az előző orvosom szerint sem szabad 2 évnél tovább szedni, az már úgy felborítja a hormonháztartást!

köszi mégegyszer mindent, és elnézést megint!

tb
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2469
szerintem a Klion nem árthat, én tutira végigcsinálnám (ha a bacik nem rezisztensek rá stb. tenyésztés nélkül felírni tényleg furán hangzik de szerintem ezt legtöbbször így csinálják a dokik... sajna) - aztán talán 1-2 hetet kell várni (nem tudom, csak rémlik, hogy várni kell különben semmi értelme különben a friss -jó- bacik is kinyíródnak az antibio hatására) és mehet (kell!) a hüvelyflóra helyreállítása (én a gynoflorra esküszöm, nálam az csodát szokott tenni de abban asszem hormon is van valamennyi ezért lehet, hogy nálad nem szabad használni)

Amire viszont figyelj, hogy nehogy hazavágódjon a gyomrod tőle (asszem normaflore-t szoktak ajánlani? meg protexin pl. és sok joghurt)... csak mert az antibiotikumkúrának lehet ilyesmi következménye ami közvetve de kifejezetten ronthat a Pco-n... (addig fokozottan figyelj arra, hogy kevesebb cukros dolgot egyél stb.). Szóval ártani nem árt ha tudatosabban kajálsz az antibio kúra alatt és után.

A fürdő az jó lehet csak szerintem ha tényleg baci akkor simán lehet, hogy pont attól van arról nem is beszélve, hogy szerintem tutira megfertőzhetsz ezzel másokat is... (én pl. ezért nem járok soha uszodába - és ezért szokták a canestenes tampont javasolni -ld. hogy az ember elkerülje a gombát stb. ami jó kérdés, hogy tényleg elkerülhető-e)

Nem tudnál esetleg egy másik dokival is konzultálni és megmutatni magad?
Előzmény: Szeleszte (2468)
Szeleszte Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2468
Szia Almirena

A P3-as szövetelváltozásra mondta azt hogy szerinte lehet hogy csak baktérium csinálja a kálváriát ezért adta a kliont, meg tényleg írta a flóra vissza állítást. Pozitív volt a méhnyakrákszűrésem, erre alkalmazza ezeket a szereket. Utána megint lesz majd rákszűrésem novemberben.

Az a gond, hogy a fürdőt sem magamtól választottam. Az ortopédiusom a gerincem állagának megőrzésére szokta felírni 15 alkalmas négy héten belül meg kell kezdeni, ami már letelt és megkezdtem és 8 héten belül be kell fejezni, ami azt jelenti hogy heti kettő és már az egész októbert telerakták időpontokkal.

Ami a tampont illeti, azt mondta az ortopédus, hogy azt még véletlen sem használjam, mert kész bacitanya lesz a hüvelyem mert televákumozza magát a koszos vízzel:S
Hát nem tudom, ilyennel még nem szembesültem.

Üdv

Szeleszte
Előzmény: almirena (2467)
almirena Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2467

Szia!

A Kliont baktériumos vagy gombás fertőzésre adják tudtommal, a másik kúp meg hüvelyflóra helyreállító. Mindenesetre tenyésztés nélkül felírni kicsit lezser.

A fürdésbe nem merek felelősséggel belepof, de nem szerencsés, az biztos.

Mi lenne, ha először a Klionos kúrát intéznéd el és utána kezdenéd a fürdőt?

A lányok az uszodába tampon használatát szokták javasolni a Spockos topikon.

Előzmény: Szeleszte (2466)
Szeleszte Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2466
Sziasztok

Nekem azt mondta a nőgyógyászom, jól be is ijedtem, hogy P-3-as szövetelváltozásom van, amihez nem kell sok hogy rossz indulatuvá válljon. MOst azt mondta ha megjön az októberi menszi, ami szerencsére egy hét késéssel de megjött utána kezdjem el használni a Klion hüvelykúpot, majd a gynaflora kúpot, majd a novemberi menszi után menjek vissza újabb rákszűrésre.

Szerintetek, mennyire veszélyes ez a P-3-as szövet elváltozás? Ezt is a PCO csinálja?
Amikor említettem neki ezt a pco dolgot, akkor azt modnta hogy ez egy divatbetegség, de látta a bal petefészkembe a tüszőket, ami szerinte nem veszélyes az endokrinosom szerint meg elég komoly baj:S
Volt valakinek ilyen szövetelváltozása, mennyire lehet javítani ilyen kúpokkal? Vagy csak bohockodás és pénzkidobás az egész? Igazából nekem már fogalmam sincs:S

A másik kérdésem, hogy ilyenkor, ha ilyen elváltozás van, mennyire szabad úszni, úszodába menni? Egy 15 alkalmas gerinckezelést kaptam a termálfürdőbe, amire múszáj lenne járnom.

válaszaitokat előre is köszönöm.

Üdvözlettel.

Szeleszte
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2465
a 2. mondatodban ott a nagy igazság, én is ebben reménykedem :)
Előzmény: almirena (2463)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2464
hát izé... szerintem az, hogy profi a cukorbeteg nők terhesgondozásában csak akkor előny ha nem a parázós fajtából való a doki, ha abból akkor sajna simán pokollá teheti a terhességet... (ld. befektet 1-2 hónapokra, megindítja hamarabb a szülést mint az 1-es diabosoknál stb.). Ha viszont a teljesen normális fajta (aki nem a legrosszabbra számít hanem folyamatosan mérlegeli a kockázatokat és a tények tudatában dönt) akkor szerintem főnyeremény :)

(én is azon filózok, hogy a lányomnál mikor nézessem meg az inzlint... de szerintem ráér 14-16 évesen vagy ha bármi is arra utal, hogy gond lehet)
Előzmény: Törölt nick (2462)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!