Keresés

Részletes keresés

Jani2 Creative Commons License 2005.11.30 0 0 880

Ne nekem köszöd, hanem a témának örökké hálás mard.

Köszi a kedvességedet. :-)

Előzmény: Sch.Lacika (869)
Jani2 Creative Commons License 2005.11.30 0 0 879
Bedobtam 1-2 helyesírási hibát. Elnézést kérek. :-) Így színesebb. :-DDD
Jani2 Creative Commons License 2005.11.30 0 0 878

Csak annyit még - 2:

Ha a mai "tudósok"  nem produkálnak valamit, akkor a szponzor megvonja a pénzét, eredmény hiánya miadt. Nincs profitja! Csak ez a problémája! Egyem a kis kedves lelkét szponzorásilag.  :-((((

Régebben a máglyahalál sem volt kizárható a "tudósnak" a projekből.

Akkor inkább "tudományosan" firkálok. Ha térkép kell, akkor az is megy, 1-2 irányvonal rá, oszt jól is kinéz. Az asszonynak is tetszik. Így már elfogadható. 

Legfeljebb a tenger viharos volt. :-(

DE ez csak szélsőségesnek ítélhető vélemény. Az a bajom, hogy így is értem!

Meggyőzhető vagyok, de vasakarattal.

Jani2 Creative Commons License 2005.11.30 0 0 877

Csak annyit még, hogy a Neven Teve és általaml felállított teóriához.

Ha a presszió miatt melegebb szélességi fok alá került az Anktartisz, ami részben jégmentessé vált, akkor a térkép készítője miért nem tünteti fel az Antlarktiszi félszigetet, aminek nyítván jégmentesnek kellene lennie.  Pedig ez a rész eléggé feltűnő. A térképen elmosódott partvonalak találhatóak.

Azt azért nem zárom ki, hogy valaki(k) utalltak rá. De ezzel nem lehet bizonyítani semmit!! Bár Collonbusnak lehettek nyomvonalai. :-)

Tudvalévő, hogy a földrész már rég nem tartozik, az időhiánya miatt ( :-D ) a Gondvana & Laurázsiai  földkéreghez????

(legalább a Topic felélénkült. :-D )

Előzmény: NevemTeve (852)
Jani2 Creative Commons License 2005.11.30 0 0 876

Kiran

Off.

Ez döbbenet ez a hozzészólásod is. Miért kell így viselkedni, Felrobbantál már?

Végi sem bírtam olvasni, de legalább Te legyél már az, hogy megteszed! Az általad említett Kolombusz térképét, a hozzászólásod alatt Colombus név alatt megjelöltem.

Döbbenet a hozzászólásaid. Pedig normálisan is meg lehetne beszélni ezek a dolgokat. :-)

ON:

Ha a Föld presszióját 26 ezer évnek veszük, akkor kb 10,5 ezer évvel elött kb. 25 fokkal magasabb szélességi körön helyezkedett el az Antarktisz!

Így nem is kell visszamenni a peleontológiai régi időkbe.

Nyílván egészen més volt a Nap besugárzása, és még hozzátehetjük az időjárási tényezőket.

Állítólag akkor jégkorszak volt, ami azt jelenti, hogy a tenger magassága a mainál sokkal kisebb lehetett, akár 90 méterrel is.  A Gibraltári szoros kőhidja lezárhatta a medencét. KI is tudhatja ezt ma.

Ekkor kiemelkedett az adott tengerszintből az Antarktisz, jéghegyek lehettek útban, de ez 1 tányező.

Mint írtam - Kiran is, bár nem veszi észre !! - Columbus feltételezhetően térkép alapján talán tudta, hogy más is van a Földön, mint Európa. Felvilágosított volt? Felkérték rá.

Na ez igen szövenyényes. Tuti, hogy tudtak ez oda indídtítóik, mert nem tudom elképzelni, hogy az állam által képviseltek csak úgy elküldenek 1 hajóhadat. :-)))))

(El fogom olvasni nyugodtabban a lentabbieket.

Köszi a Topic megnyitójának a türelmességet!)

Csak 1 adalék, Málta szigetén az un. kocsinyomok [rendeltetése ismeretlen a váltóival egyetembe] a mai tengerszint alá vezetnek bőven.

Előzmény: Törölt nick (859)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2005.11.30 0 0 873

most nincs kedvem végignézni a topicot, és bekopizni a példáimat, de sehol sem állítottam, hogy hapgood állítását bizonyítottnak tekinteném, és ezt most is fenntartom.

a "hard evidence" hapgoodtól származik. én pedig nem ő vagyok. van saját véleményem.

azt hiszem válaszoltam. úgyhogy jöhet a dulcert portolan:)

vagy inkább még valami kifogás....?

von mackensen

Előzmény: Mr.Q. (871)
Mr.Q. Creative Commons License 2005.11.30 0 0 872
kiran, mit szólsz az ős illírekhez?
Mr.Q. Creative Commons License 2005.11.30 0 0 871

hardevidenszre nem is fog, hiába nyúzod. Elvetette a sulykot és most fojtott ingerültséggel védi a védhetetlent. Igen a kilométerezres tévedéseket én hoztam föl szintén hiába.

Ez van, ennyit tud.

Előzmény: Törölt nick (870)
Sch.Lacika Creative Commons License 2005.11.30 0 0 869
Azt hiszem, hálásak lehetünk Jani2-nek, hogy megélénkült a topic...
AugustvonMackensen Creative Commons License 2005.11.30 0 0 868

elég lett volna, ha a kérdésemre válaszolsz:), de látom, arra hiába várok...

von mackensen

Előzmény: Törölt nick (867)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2005.11.30 0 0 866

Ha valamit elég sokszor elismételsz, attól még nem válik igazzá!

hapgood nem egyszerűen belemagyarázott dolgokat egy térképbe, hanem felderítette a készítés és az ábrázolás technikáját is. (ne tagadd, némely esetben magad is meglepődtél:) pl. azon, hogy van középpontja...)

meg aztán amit végig és tökéletesen figyelmen kívül hagysz, az az, hogy a piri térkép nem áll egymagában...számos további hasonló képpen készült és sokkal pontosabb térkép is van (portolánok). többször belinkeltem őket, de most elhatároztam, hogy csinálok egy képtárat, és felteszem a netre őket. amint készen vagyok, beteszem ide a linket.

addig is szerinted hogyan készült a "Dulcert portolano"?

http://members.tripod.com/~Glove_r/portolan.JPG

von mackensen

Előzmény: Törölt nick (865)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2005.11.30 0 0 863

Üdv,

ezt nem jelentettem így ki sohasem. mindíg is azt mondtam, hogy lehet hogy igaza van, de mindenesetre a cáfolatok egyáltalán nem meggyőzőbbek, mint hapgood munkája és elmélete.

üdv, von mackensen

Előzmény: Törölt nick (860)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2005.11.30 0 0 861

Szia!

valóban, az antarktisz hosszú ideig jégmentes volt, de a jelen földtörténeti elképzelések szerint az elég régen volt. ami hapgood feltételezésében új, az az, hogy akár 10-20 ezer évvel ezelőtt is lehetett jégmentes legalább egy része, főként a partvidékek.

elég sok mindent keresgéltem ebben a témában a neten, és a talált anomáliák jelentős részét a másik topicomba be is írtam ( http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9111843&la=37614348 ).

Ami Kiran hozzáállását illeti, sajnálom, hogy idáig jutott, pedig el jól felkészült vitapartner.  Sajnos, mostani állításával egyetemben egyszersem fedte fel, hogy szerinte mi van a térképen. egyetlen konkrét javaslata volt : a TŰZFÖLD.

Ami pedig a másik hipotézisét illeti -mármint hogy a kínaiaktól származott kolumbusz "térképe"- arról maga is elismerte, hogy gyakorlatilag elképzelhetetlen. volt iegy ilyen topic is, ott megnézheted azt is.

Nos, kb ebben maradtunk.

ami a másik felvetést illeti, szinte biztos, hogy használt térképet kolumbusz, hapgood még azt is észrevette, hogy miből eredhetet az a hiba, amiért alábecsülte az előtte álló utat (ha van időd, akkor keresd vissza a topicban, ha nincs, majd beírom újra-a lényeg, hogy piri reis térképéhez hasonló lehetett neki is). azonkívül vannak teljesen nyílvánvaló jelei is annak, hogy kolumbusz tudta, hogy mit fog találni, azaz nem kínát (a nagy kán birodalmát).

Hogy mik ezek a jelek: bár követségbe indult a nagy kánhoz, mégis a terület alkirályi kinebvezését kérte-mit gondolt 100 emberrel meghódítja ázsiát? nagyon sok üveggyöngyött vitt magával mint csereeszközt (ezt még piri admirális is megjegyzi az egyik széljegyzetében),  vasco de gama nem vitt magával ilyeneket ázsiába...?

szóval ez a rész is érdekes, mint oly sok más a régmúl korokból. pl. az amerikában található építészeti maradványok. sajnálom, hogy nem harapott rá senki...

üdv, von mackensen

Előzmény: Jani2 (858)
Jani2 Creative Commons License 2005.11.30 0 0 858

Szia AugustvonMackensen

Jégmentesség.

Valamikor régen olvastam, hogy dinoszaurusz maradványt és szenet is találtak az Anktarktiszon.

Én sem tartom kizártnak a részleges jégmentességet.

Valahol láttam egy grafikont, amely a Föld átlaghőmérségletét jelzi, több évmillióra visszamenően.

Ez nem teljesen az, de megteszi.

http://www.kvvm.hu/szakmai/klima/dokumentum/kiadvany/3fejezet.htm

A Jura és Kréta korban jó langyos lehetett. Csak nehogy azt a következtetést vonjátok le, hogy én szerintem a térkép abból az időből való. :-DDDD

Ja, idézek ebből a cikkből: http://bio.univet.hu/person/hornung/jegyzet/biogeogr.html

a Lystrosaurus egy édesvízi hüllő volt. Maradványait öt, ma messze távol levő területen találták meg: ezek közül három Antarktisz, valamint D-Afrika és India, amik a Triász időszakban Gondwana-hoz tartoztak.

Visszatérve a térképhez, állítólag ( :-) ) Colombus is használt térképet és ennek alapján született meg a Piri Reis féle térkép. :-)

Előzmény: AugustvonMackensen (853)
NevemTeve Creative Commons License 2005.11.30 0 0 857
Jani2 Ez jó. :-)
Előzmény: Jani2 (856)
Jani2 Creative Commons License 2005.11.30 0 0 856
NevemTeve Ez jó. :-)
Előzmény: NevemTeve (852)
b325 Creative Commons License 2005.11.25 0 0 855
Hello Olvassuk a topikot, addig is par csemege hatha valaki nem ismeri, teremszetesen az alabbiakban leirtak nem az en velemenyemet tukrozik, mindazonaltal van nehany erdekes resz.: http://www.bibliotecapleyades.net/vimanas/vimanas20.htm http://www.s8int.com/ http://www.marsearthconnection.com/civilizations.html http://members.tripod.com/TheUnexplainedNet/Page7g.htm http://www.godlikeproductions.com/gallery/item.php?keyid=369&category=7 Igi
AugustvonMackensen Creative Commons License 2005.11.25 0 0 854

Könnyen lehet, hogy arról van szó, nem volt időm utána nézni. gondoltam hátha megteszi vki helyettem.

ami a 27 ezer éves illíreket illeti, egyre többen nézik másként az európai népek kialakulását, és vándorlását, vagy inkább nem vándorlását (erről a témáról nem nyitok topicot:)).

üdv, von mackensen

Előzmény: Mr.Q. (851)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2005.11.25 0 0 853

Kedves jani2!

Igazából én sem értem, hogy miért van erre szükség.

a konkrét esetben, én egy elég tudományos cikket linkelte be, amely szerint egyáltalán nem kizárt, hogy lehetett -a nem is túl távoli múltban- jégmentes az antarktisz -legalább- egy része jégmentes.

erre kiran egy tudományosan elküldött a francba.

valszeg nehéz megemésztenie, hogy lehetett, és hogy hapgoodnak is lehet igaza. olyanok által bizonyítva, akik egészen másból indultak ki, és semmit sem akarnak kezdeni a régi civilizációkkal.

ennyi.

egyébként örülök, hogy valaki még beleolvas a topicba, azt hittem a piri reis lecsengése után további témák jöhetnek elő, mint pl. az inka -vagyis a nekik tulajdonított- monumentális építkezések, stb.

von mackensen

Előzmény: Jani2 (850)
NevemTeve Creative Commons License 2005.11.23 0 0 852
A török admirális térképéről az a véleményem, hogy lehet rajta bármi. Ugye akkor már tudott volt, hogy a Föld gömbölyű. Rá kell tenni valamit, mármint oda.
Asszem ezzel a kérdés meg is oldódott... kiran, August meg a többiek mennyi munkát megspóroltak volna, ha hamarabb megmondtad volna a frankót
Előzmény: Jani2 (850)
Mr.Q. Creative Commons License 2005.11.23 0 0 851

Honnan az a magabiztosság h perhecc kijelenti h a bosnyák piramis kb 12000 éves? És hogy állunk a 27000 éves elő-illírekkel? Ha tudományos a cikk, jó volna nem ilyen szenzációszerűen szórni légbőlkapott számokat. Van erről is szó, vagy csak szegény hazáját akarja bevinni a nemzetközi szenzáció vérkeringésbe.

Előzmény: AugustvonMackensen (849)
Jani2 Creative Commons License 2005.11.22 0 0 850

Csak táplálkozás közben este, a szeretett témáimat kezdtem olvasgatni a neten, a vadiúj akármiéknek a segítségével, az újrapofozott sz. gépemen. Igy bukkantam ide.

Hát ez van rontva.

Csesztessük a Másikat, de jó alapból 1 horgos bevitelével.

Ezen hozzászólás végefelé találunk rá jó példákat. Ugyanezt - sajna nagyon sokban egyetértve az alapelgondolással, a kivitel kivéve - sokkal szebben is elmondhattad volna, Keves idézett. Más Topickban is hasonló a stílusod Kedves megszólított!!

Ha nem ilyen ráugorva fogalmáznál ...

Miért nem lehet nyugodtabban jelezni valamit, ami Neked - talán másoknak sem / vagy igen tetszik. ??

A török admirális térképéről az a véleményem, hogy lehet rajta bármi. Ugye akkor már tudott volt, hogy a Föld gömbölyű. Rá kell tenni valamit, mármint oda.

Előzmény: Törölt nick (837)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2005.11.21 0 0 849

nem tudom igaz-e, de ezt olvastam:

Szarajevótól 30 km-re északra, Visoko város közelében monumentális méretû kõpiramis található, amelyet az Amerikában élõ és dolgozó bosznia régész, Semir Osmanagic fedezett fel.
Néhány hónapos geológiai és régészeti kutatást követõen Osmanagic bejelentette, hogy a jelenlegi Visocica hegy kb. 12000 éves lépcsõ-szerû piramist rejt. Osmanagic, aki az elmúlt 15 év folyamán intenzíven kutatta a piramisokat Amerikában, Ázsiában és Afrikában, illetve ebben a tárgyban több könyvet is írt, úgy nyilatkozott, meglehetõsen biztos, hogy megtalálta az elsõ európai piramist, amely eléggé hasonló a Dél-Amerikaiakhoz.

Meggyõzõdése, hogy a projekt teljesen meg fogja változtatni Bosznia besorolását a világ régészetében.

A "boszniai Nap-piramis" tetején templom áll, amit Osmanagic szerint a 27000 éve élt elõ-illírek építettek.

Osmanagic úgy gondolja, a következõ öt évben fel fogja tárni a "boszniai Nap-piramist", sõt, feltételezi a "boszniai Hold-piramis" létezését is, amely a szomszédos Krizo hegy alatt fekhet.

A BBC szerint a Dnevi Avaz vezetõ boszniai újság írja:

"A piramis 100 m magas és bizonyosan tartalmaz kamrákat, valamint monumentális járatokat" A teteje kõtömbökbõl épült, amelyek meglehetõsen fejlett civilizáció jelenlétét tükrözik" írja a napilap.

"Az ásatás üregei a felszín közelében egy fal részletét, valamint lépcsõdarabokat tártak fel" jelenti ki a lap.

"A Visocica hegy nem alakulhatott ki természetes módon" nyilatkozta Nada Nukic geológus az újságnak. "Ez már jóval több, mint feltételezés, de többet várunk a további elemzéstõl" összegezte.

AugustvonMackensen Creative Commons License 2005.11.21 0 0 848

nem tudom igaz-e, de ezt olvastam:

Szarajevótól 30 km-re északra, Visoko város közelében monumentális méretû kõpiramis található, amelyet az Amerikában élõ és dolgozó bosznia régész, Semir Osmanagic fedezett fel.
Néhány hónapos geológiai és régészeti kutatást követõen Osmanagic bejelentette, hogy a jelenlegi Visocica hegy kb. 12000 éves lépcsõ-szerû piramist rejt. Osmanagic, aki az elmúlt 15 év folyamán intenzíven kutatta a piramisokat Amerikában, Ázsiában és Afrikában, illetve ebben a tárgyban több könyvet is írt, úgy nyilatkozott, meglehetõsen biztos, hogy megtalálta az elsõ európai piramist, amely eléggé hasonló a Dél-Amerikaiakhoz.

Meggyõzõdése, hogy a projekt teljesen meg fogja változtatni Bosznia besorolását a világ régészetében.

A "boszniai Nap-piramis" tetején templom áll, amit Osmanagic szerint a 27000 éve élt elõ-illírek építettek.

Osmanagic úgy gondolja, a következõ öt évben fel fogja tárni a "boszniai Nap-piramist", sõt, feltételezi a "boszniai Hold-piramis" létezését is, amely a szomszédos Krizo hegy alatt fekhet.

A BBC szerint a Dnevi Avaz vezetõ boszniai újság írja:

"A piramis 100 m magas és bizonyosan tartalmaz kamrákat, valamint monumentális járatokat" A teteje kõtömbökbõl épült, amelyek meglehetõsen fejlett civilizáció jelenlétét tükrözik" írja a napilap.

"Az ásatás üregei a felszín közelében egy fal részletét, valamint lépcsõdarabokat tártak fel" jelenti ki a lap.

"A Visocica hegy nem alakulhatott ki természetes módon" nyilatkozta Nada Nukic geológus az újságnak. "Ez már jóval több, mint feltételezés, de többet várunk a további elemzéstõl" összegezte.

AugustvonMackensen Creative Commons License 2005.09.16 0 0 847

http://www.crystalinks.com/dogon.html

elég jó link a dogonokról, képekről, meg a dogonok hitéről, benne a szíriusz történettel is.

AugustvonMackensen Creative Commons License 2005.08.05 0 0 846

Járt már vki ott és látta a szóban forgó építményeket. a piramisokról sokat lehet olvasni, pedig ezek építése talán még "misztikusabb"

"In the ancient city of Sacsahuaman, near the city of Cuzco, Peru, there
is a magnificent wall built by the Incas, deliberately using irregularly

shaped blocks of stone. Some of the blocks weigh as much as 100 tonnes
 and are so accurately fitted together that still today it is not
 possible to insert a piece of paper in the joints between the blocks.
 Even more incredible, however, is a larger stone block in the area. The
 size of a five-storey house and weighing an estimated 20,000 tonnes, the
builders of Sacsahuaman could, and somehow did, move this block! The
feat of moving such a staggering weight has never been attempted, let
alone duplicated, with modern machinery. Even the largest crane in the
world today is capable of lifting only about 3,000 tonnes." (Rene
 Noorbergin, _Secrets of the Lost Races: New Discoveries of Advanced
 Technology in Ancient Civilizations_, Norcom Pub. Co., TN, 1977, cited
in Donald Chittick, _The Puzzle of Ancient Man_, Creation Compass,
 1997. Quoted here from "Creation ex nihilo", Vol. 20 no. 2, March-May,
 1998, p 13)

sok weblapon lehet mindenféle szenzációs dolgokat olvasni, ezért lennék kíváncsi egy szemtanú véleményére (is).

von mackensen

AugustvonMackensen Creative Commons License 2005.07.19 0 0 845

Köszönöm a linket, nagyon hasznos volt!

von mackensen

Előzmény: petfol (844)
petfol Creative Commons License 2005.07.19 0 0 844
Előzmény: AugustvonMackensen (843)
AugustvonMackensen Creative Commons License 2005.07.19 0 0 843

Ismerték az ókori görögök a nullát?

találtam egy táblázatot, és ott nincs rá betű...

http://www.fargonasphere.com/piso/numcode.html

AugustvonMackensen Creative Commons License 2005.07.05 0 0 842

Negyvenezer éves lábnyom mexikóból! az általános vélekedés szerint az újvilág észak felöl népesedett be a legutólsó jégkorszak vége felé...

forrás: new scientist

http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn7627

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!