Keresés

Részletes keresés

rudai gyerek Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47268
rudai gyerek Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47267

"Véletlenül szerintem elég nehéz orosz gépnek nézni, és egy ukrán parancsnok sem annyira hülye, hogy feltételezne egy nagy orosz felderítőgépet mindennemű kíséret nélkül...?"

Amint éppen Kijev irányából közelít...

Előzmény: Biga Cubensis (47265)
baculum Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47266

meg talán az indiai mobilhálózat fejelesztését végzi, szal valami szörnyteg tenderben vannak, de lehet csak pletyka, mindenesetre nem a mobiltelló a lényeg, hanem a hálózati pontok, meg a saját gyártású központok telepítése, az egy jóval hosszabb távú üzlet és sokkal nagyobb dudva :-)

India egymilliárdnál nagyobb létszámú gazdaság.

mindegy a döntő hogy kivonul, ezek mind egyformán működő cégek

Előzmény: Törölt nick (47264)
Biga Cubensis Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47265

Néztem, amit a lenti linken a vitában is írsz erről a festés dologról. 

Nekem több minden nem kerek ezzel kapcsolatban.

Ha már olyan közel repültek, hogy látták a festést (és összetévesztették az orosz színekkel), akkor miért nem vették észre, hogy ez egy B777? Olyan nincsen az orosz légierőnek. A légierő gépein pluszban ott van még a csillag is, ezt pont egy ukrán pilóta ne tudná?

Amiket az oroszok felderítésre használnak, a Mi-25, Szu-24 spec változatai, de ezek itt szóba sem jöhetnek. Il-20, Tu-22,Tu-142, Tu-95m utóbbiak légcsavaros gépek. A-50 AWACS változata szintén elég elütő a radartányér miatt, de a felderítő változat is négy hajtóműves.

Véletlenül szerintem elég nehéz orosz gépnek nézni, és egy ukrán parancsnok sem annyira hülye, hogy feltételezne egy nagy orosz felderítőgépet mindennemű kíséret nélkül...?

Előzmény: Platon (47105)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47264

Sem a Nokia, sem az Ericsson nem döglődik...

A Nokia biztosan nem. Eladták a Microsoftnak és az a további leépítések ellenére megtartja a vietnámban létrehozott tízezer fős Nokia gyárat, amely miatt bezártak ithon, Romániában és részben Finnországban is termelést.

Előzmény: Platon (46983)
rudai gyerek Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47261

Köszi :)

Előzmény: Antisystem (47258)
baculum Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47260

http://www.themoscowtimes.com/article/500999.html

adalék a fegyvergyári témához... szempillaspirál mellé :-)))

(ettől függetlenül azért gyanítom, hogy ha rend lesz egyszer, akkor sem fogják a 70000 fős gyár kapacitását visszaállítani, mivel ugye a buszgyártás és a traktor bizniszt sem fogja a eu tolni, a boeing futómű, kevés, a rakétát meg majd gyártja au Iljusin azt csá'

szempillaspirál az, meg f ... :-))))

Antisystem Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47259

Köszi, de inkább maradnék itt:)))

ÜdV

Előzmény: Order of Hermes (47255)
Antisystem Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47258

Zichermannnal volt itt pár vitánk - egyszer akaratomon kívül sikerült is megsértenem egy rossz fogalmazással - de egyáltalán nem olyannak ismertem meg Istvánt, aki tényeket ferdítgetne... amikor egyszer nekem lett igazam valamiben, egyszerűen odaírta, hogy "valóban, neked van igazad" és kész.

Az a cikk meg annyiból tényleg szerkesztői elszúrás volt, hogy az István szakmai cikke mellé betett egy propaganda-elemzést párnak, ami így kezdődik, hogy "Az amerikai elnök, Barack Obama és John Biden alelnök bejelentették, hogy bizonyítékok vannak a CIA birtokában, miszerint oroszbarát szeparatisták lőtték le a maláj utasszállítót. " - na, innentől az ember általában tovább se olvassa, mert nem tekintélyelvű hülyeségre kiváncsi, hanem tárgyszerű elemzésre... ami nem arról szól, hogy ki mit mondott, hanem, hogy mire mutatnak a tények.

ÜdV 

Előzmény: rudai gyerek (47253)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47257

Nem Hitler vágya valósult meg az én történelem-olvasatom szerint. Ő is csak egy volt azok közül, aki a megbízóinak akarata szerint tette azt, amit bevállalt. Én innentől kezdve (http://hu.wikipedia.org/wiki/Frank_birodalom) nézem a folyamatokat, és vonok le a történésekből konzekvenciát egészen a máig. Valahogy képtelen vagyok befogadni azt az okítást, amit sulykolnak az emberek agyába történelem/történelmek kapcsán. Ennek része az Ukrajnában történő események is.

Előzmény: Törölt nick (47240)
Order of Hermes Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47256

Latom azert Zicherman nem hazudtolja meg onmagat, miutan innen kitiltottak mashol folytatja a ruszofil hazudozast.

Előzmény: rudai gyerek (47253)
Order of Hermes Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47255

A kozossegi szellem nagyon szep dolog, ha onkentesen az ember sajat elhatarozasabol csatlakozik hozza, nem pedig raeroltetik.

Itt van pl Svajc ahol elek. Alapveto berendezkedeset tekintve rohadtul individualista orszag, extrem alacsony adok, maganbiztositos EU, kb a levegovetelert is fizetni kell. De magat az orszagot megis athatja egyfajta "kozosen dolgozunk valamiert" erzes.

Csakhogy ez teljesen mas, mint az a bolsevik lazalom amiben Orban, Putyin meg az osszes itteni fanjuk hisz.

Előzmény: Törölt nick (47248)
Antisystem Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47254

Antisystem olvtárs, milyen marxista vagy Te, hogy dícsőited a nemzeti tőkét?:-)

Csak mint Marx, aki a Kommunista Kiáltványban hosszasan fejtegeti a tőke pozitív hozadékát IS. - egyébként nem jó, de a jóval kisebbik rossz:)

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (47251)
rudai gyerek Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47253
Antisystem Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47252

OFF: Na ya... csak tudod, Orbán Viktor az egy politikus, aki sem hozzá nem tesz, se el nem vesz a nemzeti karakterünkből - lévén nem lenne képes rá, ahogy eddig egy politikusunk se volt az - mindösszesen azt manapság a RELATÍV legügyesebben használja ki. Attól még Magyarország döntően kb ugyanaz a hely marad.

Mi magyarok - szöges ellentétben az amcsikkal - olyan szelektív individualisták vagyunk, akiknek az individualizmusa a mindenkori hatalomal szemben-re korlátozódik, egyébként mindegyikünk alapvetően "élni és élni hagyni" akar, és ezt is várja el... ez pl nagyon jól tetten érhető a magyar vállalkozási szerkezeten, amelyiknek a 9x%-a nem tőkés vállalkozás, hanem önfoglalkoztatás NULLA expanziós szándékkal, "annyi meló legyen, hogy mi" - család, baráti kör, akikből a "vállalkozás" áll - "megéljünk belőle..."

Az amerikai meg pont fordítva működik, hasra esik a saját "csodálatos" államától, de eltapossa a konkurrenciát minden gátlás nélkül... szerintem magyar vagy európai szemmel a legirritálóbb egy átlag amerikaiban, hogy VAKON HISZ a saját államában.... az amerikai társadalommal megítélésen  szerint az a nagy baj, hogy gyakorlatilag nem érintette saját területén háború 150 éve, ezért kimaradt nekik a felette egészséges kérdőjelek kitételére inspiráló közösségi tapasztalás...

ON

ÜdV

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47251

belekotyoghatok-e?

A globáltőke az az elszabadult hajóágyú, elitista, a privatizáció szószólója, s főleg nem elkapható, hiszen egyik pillanatról a másikra elillan másik országba, például.

A nemzeti tőke más: mivel a hosszútávú befektetésekbe gondolkozik (Magyarországon az Audi, vagy a Mercedes jó példa), felépít gyárat, üzemet, stb, majd üzemeltet, a lehető legnagyobb elérhető profittal.

Ehhez viszont szüksége van stabil környezetre, úgy földrajzi, mint politikai, törvényhozási szempontból. Mivelhogy a liberális állam kockázatos, ezért inkább a hosszútávú, konzervatív államberendezkedés az ő terepe. A legjobb kontroll, egyékbént, ezért áldoz (infrastruktúra, rendőrség támogatása) az államnak is. („Adjátok vissza ezért a császárnak, ami a császáré, és ami az Istené, az Istennek!”)

Antisystem olvtárs, milyen marxista vagy Te, hogy dícsőited a nemzeti tőkét?:-)

Előzmény: Antisystem (47242)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47250

Errol 100-szor iratm.

Az Egyesult allamok mint elheto orszag a nepesseg elegge meghatarozo szazalekanak es mint egy allami gepezet, foleg a kulpolitikajaval es financial politikajaval - elegge ket kulonbozo dolog. Ahogy altalaban az orszagok tobbsege :))

Ettol fuggetlenul az en mentalitasom nem huz az USA-ba (ismerosok, baratok elmeselese alapjan). A kozeposztaly ott is a csalason, amitason epul. Egy kifejezetten besugo, karierista rendszeru emberviszony, ami ugye nem a legjobb. Es stb.

Viszont oriasi lehetosegek azoknak, akikben van biznesz szikra. Elegge konnyu a vallakozas ott - de viszont oriasi a konkurencia.

Szoval ott olyan az elet. Semmim sincs ellene - addig, amig nem gondoljak - hogy ez az ideal es raketakkal elkezdik impottalgatni oda - ahol masok az eletelkepzelesek.

Kulonben hagynank mar ezt az USA-Orosz allando ellentetesdit. Ki a jobb-rosszabb. Mindegyiknek megvannak a maga dolgai.

Voszont aki nem latja a kulonbsegeket (kulpolitika - ami a lenyeg nektek) annak nagy bajai vannak es szemeszhez kell fordulni :)).

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47249

- miután a perifériák legatyásodtak, mi lesz velük? Utána már max az ujjukat szívják.

Nem érdekli a hódítót az ilyesmi, hiszen a továbbhaladásával jut hozzá a következő áldozatához.

Ha magunkat nézzük, itt már elérte gazdasági vonalunk uralmát, és gazdasági-rabszolgává degradálta a népet, hiszen BEDOLGOZÁSsal vagyunk csak képesek megmaradni, a bevételeinket elérni. És ugye, minden bevételünk összege az általa meghatározott lehet, hiszen a függőség szabad mozgást nem tesz lehetővé.

A földesurat sem érdekelte soha, hogy a jobbágyának több legyen. A lényeg az volt akkor is, meg most is, hogy annyi ereje legyen, hogy a szolgamunkát képes legyen elvégezni.

- lehetséges az EEÁ, paradox módon éppen a neokonok ámokfutása járulhat hozzá.

Mihez is, mikor állítólag az EU szemben áll az USÁ-val? Hogy lehet ez valós, mikor egyazon tábor lakója mindkettő? Az ENSZ-nek is tagjai, az IMF-nek is, a NATO-nak is. Érdekes, hogy ezt az ellentmondást, nem akarják az emberek látni.

A tervbe vett EU-USA megállapodás is a szigetnek jó, mert így tudja, ezen keresztül tudja a további rombolását elvégezni ezen a területen, hiszen a célja azon csoportosulásnak, melyek ezeket a folyamatokat irányítják már a kiköltözésük, átköltözésük óta nem más, mint a terület feletti egyeduralom megszerzése.

Ezért kételkedem abban, hogy a németek a szomszédaikat annak tekintik-e, aminek a látszatát mutatják, vagy csak azt akarják kelteni, de valójában másokat szolgálnak a maguk javára, mert ezért az árért adták el magukat.

Előzmény: Törölt nick (47231)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47248

ehh :)

egyebkent meg szerintem az USAt pusztan az individualizmus oldalarol megitelni nem teljesen pontos, elegge eros arrafele a kozossegi szellem is.

meg aztan elegge keplekeny a hatar az USA mint orszag ahol elni lehet es az USA mint vilagpolitikai tenyezo megitelese kozott. Attol meg hogy az ember utalja Orban Viktort, meg szerethet Magyarorszagon elni :)

Előzmény: Antisystem (47247)
Antisystem Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47247

Lekésted, már megtettem:)))

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (47245)
Antisystem Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47246

:)))

Nem, csak tudod, ha az embernek 555-ször kell ugyanazt elmondani, idővel egy kicsit önmaga is unni fogja... a kulcsszó egyébként az egoizmus és individualizmus, az "önzés erénye" - ugyanis attól függ jelentős részben az USA megítélése IS, meg az illető egyén mobilitása IS - aki inkább a közösségeket preferálja az ego ellenében, az nyilván nem a költözésben fog gondolkodni, annak az a pálya, hogy otthon próbáljon változtatni, lévén nem tudja a közösségeit is vinni... tehát a közösségibb értékrend evidens vonzata a jóval kisebb mobilitás, az ilyen ember, ha megy is, inkább csak olyan helyre, ami közel van és szociokultúrásan nagy mértékben hasonló, ami nem választja le a sorsközösségéről...

ÜdV

ps: előbb 777-et akartam írni, de visszatöröltem, mert az most "repülőgépes"... aztán 666-ot, aztán visszatöröltem, mert az meg "sátáni"... maradt az 555:)))

Előzmény: Törölt nick (47243)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47245

nem biztos hogy itt lenne a helye :)

Előzmény: Antisystem (47238)
dies illa Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47244

Némileg talán OFF-nak tűnik, de a "nagy összefüggésrendszer" szempontjából nem az:

felmerül a kérdés, vajon az USA és az EU hatalmi oligarchiája, (hallgatólagosan és - egyazon zászló alatt:-) - egyesített erőfeszítésekkel), nem azért ösztönzi-e az Európába irányuló muszlim bevándorlást, hogy a földrész őslakossága (jogos) ellenszenvét az iszlámra, mint kulturális entitásra fókuszálja, automatikusan fokozva ezáltal az Izrael taktikai megmozdulásait mintegy jóváhagyó rokonszenvet, majd - e figyelemelterést felhasználva - a Közel-keleten megteremtse az "egyetlen parlamentáris demokrácia" geopolitikai törekvéseit optimálisan kiszolgáló erőviszonyokat?

Csupán egy közbevetett kérdés, de talán mégsem jelentéktelen.

Előzmény: Törölt nick (47230)
Antisystem Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47242

A kétféle tőke között egyértelmű a különbség, ami voltaképp a tőkés globalizáció lényege... a nemzeti tőke az a nemzeti kereteknek, demokratikus kontrollnak alávetett állapotban működik, tehát a társadalomnak van gazdasága, a gazdaság működéséhez a szabályokat és a kereteket a társadalom rajzolja ki az intézményein keresztül.

Na, eddig a globális tüke az egy elszabadult hajóágyú, egy minden demokratikus kontroll FELETT álló szuperhatalmi ág, kihasználva azt a tényt, hogy a demokratikus kontroll keretei nagyrészt nemzetállamiak maradtak. A globális töke viszonylatában a tőkének, a szuperhatalmi ágnak vannak tőle függésben tartott társadalmai.

ÜdV

Előzmény: baculum (47216)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47241

:))))))))))))

Ennek a magyarázkodásnak nem hónaljszaga van. Annál kellemetlenebb bukét tol ki magából. Lehet, hogy magadat állítottad ki így a nyilvánosság elé, teljes személyedet mutatva meg vele?

Előzmény: Törölt nick (47226)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47240

Nem melyek, mert elég egy is. Két dudás egy csárdában amúgy sem nem nyerő páros. Hitler vágya megvalósult, ő is olyan Európát szeretett volna, amely német dominanciájú. Mit tesz Isten, lőn. Azt még nem tudni, hogy Isten úgy látá-e, hogy ez jó?

Előzmény: Törölt nick (47236)
berci222+2 Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47239

Na, ezt meg röviden lekarcintom. A vizsgalodas merete ....

Törtent egy ~1 milliard $-os anyagi kar, felbecsülhetetlen eszmei es nem saccolhato politikai következmeny.

Egy ilyen meretü legi szerencsetlenseghez mindenfelekeppen tartozik egy komoly vizsgalat. Az "ügy" meretet tekintve egy 20-30 millio $-os vizsgalat, jelentes feltetlenül dukal.

Ha a ~30 millio $ fele a szakik, guruk ... fizetesere megy el (ugye több hivatal, több orszag, "projekvezerles", munkacsoportok, ...), akkor kb. 150-200 man-year (emberevnyi szellemi munka), szakertes lesz egy helyre összelapatolva.

Az pedig azt jelenti, hogy 1-2 evig 100-200 ember ezzel fog foglalkozni FÖALLASBAN. Ebböl all össze a "vegeredmeny", amely merete legalabb 20-30 000 oldal szakertöi velemeny, tanulmany, protokol, vizsgalati eredmeny, ... lesz.

Tehat igy, "forditva megülve a lovat", visszafele következtetve, kb. arra lehet jutni, hogy ilyen meretü technikai analizisre kerül sor ... amiböl nyilvan kicsit több derül ki, mint az itteni, ideologia bizonygatas alapjan elöallo szubjektiv velemenyek, csapkodasok, ...

Előzmény: berci222+2 (47227)
Antisystem Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47238

X-szer megtettem... szeretnéd újra? :)

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (47235)
Antisystem Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47237

No itt is ez a helyzet. Meg a valoban veresszaju USA gyulolok koze is ha bedobnal egy marek zoldkartyat hat meg ver is fojna a nagy marakodasban.

Ezt hívják HIT-nek... valójában az általam linkelt közvéleménykutatásban erre is van adat, ott van a linkelt cikkben:

A kutatásból az is kiderül, hogy ennek ellenére a világon a legtöbben (9 százalék) Amerikában szeretnének élni. E tekintetben a két másik legnépszerűbb ország Kanada és Ausztrália volt.

Ugye ez globális közvéleménykutatás volt, tehát ha így veszem, a 7 milliárdból 630 millió főt érint ez a fajta gondolkodás. De persze az USA és fanjai imádnak azzal önámítani és önigazolni, hogy mindenki őket irigyli... 

ÜdV

Előzmény: Kuruc72 (47228)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.28 0 0 47236

Minden birodalomnak van VEZÉRÁLLAMA (az elindítója a folyamatoknak) és csatlósai (csak addig, míg szükségeltetnek a cél eléréshez, és a támogatásukkal hozzájárulnak a vezér élenjárásához)! Az EU esetében, melyek is lennének ezek??

Előzmény: Törölt nick (47225)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!