Keresés

Részletes keresés

altvizsla Creative Commons License 2000.06.23 0 0 918
Pataporc: A padon ülök ! Ez egy tavalyi kép amikor hajnalban a tatai vonatmegállóban ülünk és várjuk melyik az a vonat amelyik végre hajlandó lesz megállni, és nem csak 150km/h-val átvágtatni Tóvároskerten :-))
Kérdés: melyik vagyok én abból a pár emberből ? Amúgy Neked tudnod kéne, hiszen 1999-ben...(de erről bár írtunk...)
pataporc Creative Commons License 2000.06.23 0 0 917
Azt hiszem, a hoseg kiirtotta az agyam egy reszet.
Nem Ermaknak szolt a kerdes, hanem AV-nak, es arra vonatkozott, hogy melyik foton lathato o.
A 20 literes zsak pont jo, tekintve, hogy mindenem kicsike. Kicsi szendvics, kicsi valtocipo (37), kicsi palack. Anno nagyon dohogtam, hogy az en 37-es bakancsom ugyanannyiba kerult, mint a haverom 44-ese. Fele anyagkoltseg!!
Előzmény: pataporc (914)
Ermak Creative Commons License 2000.06.23 0 0 916
Utolsó tipp dörzsölésre:

Korábban már írtam, hogy egy túrán (Téry 75, egyszeri rendezés, és én ott voltam, bizony!) a hibás gatyaválasztás hasonló gondot eredményezett, ami a kérdéses ruhadarab levétele után megszűnt.

Ha ez sem segít, akkor ennyivel torosabb lesz a túrád.

Ja, van még egy sportszerűtlen megoldás: Lidocain kenőcs. A helyzeten nem javít, viszont a romlást sem érzed...

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (911)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.23 0 0 915
:-)))))
Nagylányos vigyor abszolválva. :-)
Előzmény: pataporc (914)
pataporc Creative Commons License 2000.06.23 0 0 914
Becs, Ermaknak szolt. Ez a sietseg atka...
SK: Kozlesi engedely megadva. Teccik a lap!!
Előzmény: altvizsla (909)
Ermak Creative Commons License 2000.06.23 0 0 913
Az SK-H/ß0.99 TETSZIK!!!

Node, tegnap megdicsértek, hogy jó kritikus vagyok, úgyhogy megjegyzés nélkül azért nem hagyom: illendőbb lett volna egy szlovákiai szerverre felpakolni... ;-))

exit.index.hu - áldás vagy átok?:
1. Láttad a Tortúra-cikket és honlapot?

2. Én levelezgettem az exites cyberx-szel (emlékeztek, beszámolót kért a K100-ról), és azt írtam, hogy nekem a topicban megjelenten kívül nincs kedvem beszámolót írni, de szerintem használja nyugodtan az írásainkat, egyben felhatalmaztam, hogy az enyémet nyugodtan közölheti.

Ezek után az enyém nem került föl (hüpp-hüpp) - viszont azt hittem, a többiektől kért engedélyt. No de mailbombát küldeni sohase késő... :-)))
Egyébként az origo Fórumán pl. egyértelműen rögzítik, hogy tilos az írások kereskedelmi célú felhasználása.

outcyber Creative Commons License 2000.06.23 0 0 912
Így nekivágsz a Tortúrának?

Személyes tragédiám, hogy ezen a hétvégen nem érek rá, a jövő hét végén viszont abszolút semmi programom, akkor meg nem lesz túra. :-(
Azt hiszem célszerű lenne valamelyik hosszabb nyári túra éjszakai részét bejárnom.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (911)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.23 0 0 911
Pataporc! Ritkán jössz, és nem követed az elmaradásodat. :-)
Légy szíves, nézd meg a 866-ot és a 885-öt (is).

Kenőcsök: a patikába nem jutottam el, csak ma délelőtt. A Reparon, amit AV írt, nekem is megfordult a fejemben, ha hátsóra jó, combra miért ne? (Ugyanilyen gondolatmenettel mentette meg a háborúban egy tiszt a gyomorvérzéses katonája életét, amikor lenyelette vele a borotválkozáshoz használt timsót, mert az is vérzéscsillapításra való. Nyert.) Hasonló gondolattal jött be a borotválkozás utáni krém. Továbbá a hintőporra is gondoltam, és a szarvasfőzet is jó ötletnek tűnt Ermaktól. Így aztán ezt a négyet kétségbeesetten kevergettem egész nap. :-))) Eddig semmi látványos eredmény. Most kezdtem a Neogranormont, majd beszámolok. Legvégső esetben ugye van még az orvos is, de annak lassú az átfutási ideje, és nem a túráimhoz igazítja a kezelést.

Ermak Creative Commons License 2000.06.23 0 0 910
Az Altonak több előnye is van:

1. Magyar.
2. Nemcsak magyar, de ráadásul az egyik alapító egy iskolatársam tesója. (No, _annyira_ azért nem ismerem őket, még én se kértem tőlük sose kedvezményt.
3. Pati! A cuccod (szendvicstorony & tsai) elfér egy 20 literes zsákban?Az enyém úgy 30-35, ez mondjuk kényelmesen elég, de azért sok üres hely nem maradt.

Előzmény: pataporc (908)
altvizsla Creative Commons License 2000.06.23 0 0 909
Pataporc: Szerintem nem jó helyen nézelődöl, vagy én nem értem mit írsz...
Ermak: Csak a páternoszter stimmel, itt nincs automata a földszinten. Sajnálom hogy nem tudok neked bemutatkozni :-)) Valószínű mégsem 1 helyen dolgozunk...
pataporc Creative Commons License 2000.06.23 0 0 908
Bekapcsolodom a reklamkampanyba: Alpamayo 20 az Altotol. Tokeletes!
AV: Melyik vagy te?
Előzmény: altvizsla (906)
Ermak Creative Commons License 2000.06.23 0 0 907
Hát igen, vannak ilyen rejtélyek.

Még a 851-hez kapcsolódva: ha tudod, hogy milyen automata van a földszinten a páternoszter előtt, akkor egy helyen dolgozunk (bár a képeken nem látok ismerőst).

Előzmény: altvizsla (906)
altvizsla Creative Commons License 2000.06.23 0 0 906
Ermak: Szerintem nem a hátizsákkal van gond. Nekem az előző zsák is kidörzsölte a hátam a nyári melegben, de akkor se minden túrán. Hogy miért nem mindegyiken arra nem jöttem rá. 2 éve vettem egy normális hátizsákot (Lynx), de az is ki tudja dörzsölni a hátam, hiszen valahol csak érintkezik a háttal minden hátizsák ! Csak a hát közepén való kidörzsöléssel lehet nálam gond a túrákon. Idén a Kiscell 60 után vettem reparont, és tökéletesen bevált !
Megnéztem az EXIT-en a Kinizsiről írtakat, és a fényképeket, és jé: az egyiken ott vagyok !!!
Pucros Mackó: Nagyon tetszettek a honlapodon a Kinizsiről készült fényképek !!! Legalább téged már képről ismerlek.
Ermak Creative Commons License 2000.06.23 0 0 905
Kezd az a meggyőződésem lenni, hogy a dörzsölés _megelőzésére_ a legtöbb zsíros kenőcs egyformán alkalmas. A már kialakult horzsolások _gyógyítására_ már szűkebb a választék, én változatlanul a Neogranormont javaslom.

Hátizsák-gond: ha hátközépen vagy vállnál dörzsöl, szerintem érdemes elgondolkodnod egy új hátizsák beszerzésén. Nekem a hátizsák 'gumitalpával' (nedves terepen is nyugodtan lerakható) gyűlt meg a bajom: a hátam alját kezdte dörzsölni, pólón keresztül. A derekamra kötöttem az inget, és megoldódótt a gond. Egyébként szuper volt: nincsen haspántja, mégsem 'lengedezett' kocogás közben sem. Ez itt a reklám helye: Jansport márkájú.

Előzmény: altvizsla (900)
Gödény Creative Commons License 2000.06.23 0 0 904
> Remélem, Gödény, hogy más ismert helyekről is elérhető lesz.
Lassú munkához idő kell - de valamikor erre is sor fog kerülni. Addig hízlald csak, mintha koca lenne.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (901)
Szimba Creative Commons License 2000.06.22 0 0 903
Hali!

Olvasható és olvasni is fogom!

Üdv

Szimba

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (901)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.22 0 0 902
Bocs az ordító betűméretért, eggyel nagyobbra sikerült, mint szántam.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (901)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.22 0 0 901
Tehát akkor, mélyen tisztelt TaToTúTák!

Aki kíváncsi a rövidítés jelentésére, és még más teljesítménytúrázással kapcsolatos dolgokra is, annak örömmel ajánlom a Sánta Kutya-honlap 0.99 public béta verzióját!

http://emil.alarmix.org/sksk

Véleményeket is várok. Olvasható ezzel a háttérrel? Félek, hogy keresnem kell egy világosabbat.

A későbbiek során, ha balga módon nem tettél könyvjelzőt az oldalamra, kattints a nevem mellett az adatok linkre. Remélem, Gödény, hogy más ismert helyekről is elérhető lesz. :-)))

SK s.k.

altvizsla Creative Commons License 2000.06.22 0 0 900
Nekem a REPARON kenőcs vált be. A legfőbb bajom hogy nyáron a hátamat dörzsöli ki a hátizsák. A Kinizsin 25km-ként bekentem a hátamat, és (sánta)kutya baja sem lett, úgyhogy bevált !!!
Ermak Creative Commons License 2000.06.22 0 0 899
>S.O.S.! Kinek van valami gyors és tuti módszere kidörzsölt, kimart combhajlat kezelésére? Így nem mehetek szombaton túrázni.

Tuti módszerem nincs, de tapasztalatom és tippem van. (Vigyázat! Húsba vágó... izé, HUSZ-ba illő részletek következnek!)

Szóval én a K100 előtt _bóraxos popsikenőcsöt_ alkalmaztam azon a környéken, amire a név is utal. Korábban az izzadás már járt itt kényelmetlen következményekkel, most semmi gond nem volt. Ez el is várható ettől a krémtől, elvégre a pelusban uralkodó meleg, párás klíma következményeinek kiküszöbölésére találták ki.

Igen ám, de a combok között, ahol az alsónadrág (vagy rosszu megválasztott nadrág) okozhat dörzsölést, megfeledkeztem erről. Péliföldszentkereszt után jelentkeztek az első tünetek, de a Richtofit megoldotta a gondot (Ben Gay-pártiak, ezt csináljátok utánam!), és minimális károsodással érkeztem be Szárligetre, azt is leginkább azért, mert Somlyóváron a rövidnadrágra húztam rá a hosszút.

További tapasztalat, hogy ha a baba popsija erősen bepirosodik, akkor jó hatású a Neogranormon kenőcs, és én is eredményesen használom kisebb hámsérülésekre.

Szóval javaslatom a következő:

Naponta-1 2-szer Neogranormon, esetleg gézlappal lefedve (jobban szellőzik, mint a gyorstapasz), az Esemény előtt pedig bóraxos popsikenőcs. Utóbbi receptre valami egészen nevetséges összegbe kerül, de anélkül sem egetverő az ára. Ja, mint tudjuk, a szarvasfaggyú szintén jó dörzsölésre.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (896)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.22 0 0 898
Mivel Pataporc örökbecsű művében egy béka is szerepel, felhívom a figyelmet a Békás versek topicra.
Ermak Creative Commons License 2000.06.22 0 0 897
>Ami Kassákot illeti, szerintem egyetlen értelmes mondata volt életében, az a bizonyos nikkelszamováros. Ezért nem érdemes megvenni a kötetét. :-)

Gimnáziumi irodalom szöveggyűjtemény rulez. (Ill. ezt az egy sort fejből is tudom, a többi elszállt, mint az a bizonyos nsz.)

>Hangsulyos magyaros verseles, felezo kabe nyolc. Ha mindenkeppen kivancsi vagy a verstani hatterre... De meg mindig nem jottem ra, hogy tetszik-e. Ilyen egy jo kritikus!

És a sok felkiáltójel? Úgy lelkendeztem, hogy csak na!!! Szuper!!!

>Megjegyzes: Kassak bena volt. Nagyon ruhellem a grafikait

Mondom, hogy nagy hatással volt rád (azt nem állítottam, hogy pozitívval) ;-)

Itt lehet nézgelődni:
http://hungart.euroweb.hu/magyar/k/kassak/muvek/index.html

>Egyebkent nem vagyok alkoholista. Dobogokonel is csak egy pikolo sort ittam...

Ki állított ilyet? Furcsa ez a nagy tiltakozás... ;-))

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.22 0 0 896
S.O.S.! Kinek van valami gyors és tuti módszere kidörzsölt, kimart combhajlat kezelésére? Így nem mehetek szombaton túrázni.
(Pedig a metaurológia szerint végre van esély egy kis túrázásra. :-))
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.21 0 0 895
Mackó, kösz az infót!
Két eset van:
a) nem megyek el, hogy megpróbáljak hajnalban felkelni és lejutni a Tortúrára;
b) elmegyek, és ébren maradok, aztán hajnalban olyan állapotban, ahogy leszek, autóba vagdalom magam, és nekivágok (de nem scooner), autózom, lenyomok 65 kilométert, és hazavezetek, és ezen belül
ba) nem megyek fának
bb) de igen, és akkor elkönyvelnek diszkóbalesetnek, mert szombat éjjel. :-)))

Ja, és előtte csütörtökön éjjeli túrán leszek egész éjszaka. Necces. Mikor lesz T14?

Jóéjt, pá.

Előzmény: Pucros Mackó (894)
Pucros Mackó Creative Commons License 2000.06.21 0 0 894
nos, itt az infóblokk alig szerkesztett változata:

Tali 13. a Pesterzsébeti Strandon!

INFORMÁCIÓK:

Mi?
A Törzsasztal és minden index fórumok közönsége úgy gondolta, hogy ideje egy közös nagy találkozó keretében ismételten, immáron kb. tizenharmadszorra megünnepelni magunkat, jólérezni egymást, megismerni az ismeretleneket, újralátni a szeretteket, szemébenézni IRL a nickeknek, vagy akár mögé látni ;-), beszélgetni szavakkal, iszogatni csendesen, bulizni hangosan, táncolni, mulatni, mókázni-kacagni, stb, stb...

Mikor?
2000. június 23-án, pénteken, 19.00-i (enginer szerint 20 óra!!! A szerk.) kezdettel -akár- másnap reggelig.

Hol?
Föld nevű bolygónk, Európa kontinensének Magyarország székesfővárosának, Budapestnek délkeleti szegletében található Pest(szent? ezeréves vita:)erzsébet városrészének strandján.

Azaz, alkalmazva már jól bevált térképet:

Ki?
Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk!!! Lehetőség szerint kéretik feliratkozni! Vezetünk egy listát, több okból. Például, mert így megsaccolható a részvevők száma, mert kérték a strand-vezetők, mert akkor mondjuk 21-én bezárólag én majd csinál(ta)tok szép kis nick táblácskákat, amit mindenki odatűz ahova szeretne :), jól látható módon.
Természetesen nagyon szívesen látunk nem Tasztalozó érdeklődő barátokat is, Sehonnai Bitang Ember kedves, fiktív polgári(sic!) néven is fogadunk feliratkozási igényeket.
Akkor most egy eddigi névsorolvasás:

(itt egy hosszú-hosszú lista következik, megannyi nick)

(megjegyzések: kérdőjeles, százalékos jelentkezést nem fogadok, tessék szépen eljönni!:)
És nagyon hiányolok még jónéhány illusztris nicket...)

Mennyiért?
Belépő: 500 Ft.

Hogyan?
Remélem ismételten remekül fogunk szórakozni. Ebben segítségünkre lesz egy tágas füves terület, padokkal, mászókákkal (libikóka rules:), egy medence sötétedés után reflektorozva, ígény esetén hullámfürdőcuccal, büfé, ígéret szerint bő, minden ígényt kielégitő kínálattal, asztalok székekkel, hátul tűzrakóhely szalonna és miegymás sütögetésre, sátor és minden ami kell paradoxnak zenéléshez, eső esetére pedig egy - viszonylag - tágas fa épület. (de nem fog esni!).
Ha van rá igény kéretik jelezni, hogy ki az aki autóval jön, és szeretne a strand területén parkolni. Megoldható.

Mit hozzatok?
- 500 Ft a belépőnek
- Fürdőruhát (opcionális)
- Gitárt (opcionális:)
- sütögetnivalót (opcionális)
- éjszakára pulóvert
- Magatokat, jó hangulatot

Mit ne hozzatok?
Alkoholt, vagy bármilyen italt. Ez a szigorú kérése volt a strand vezetőségének, jelzem jogosan. Igazán jutányos belépőért bocsátják rendelkezésünkre a területet, illetve a szolgáltatásokat. Cserébe ők is szeretnének keresni valamit. Megbeszéltük és megígérték, hogy _minden_ lesz a büfében amit szeretnénk. Alap felszereltsége a büfének az üveges (nem kannás!) vörös és fehér bor, üveges sörök, kommersz rövid italok, Martinik, üdítők. De ezen felül _bármi_ lehet, ha szólunk.
Eddig ígényelt 'extrák':
Jack Daniel's
Bailey's
Körtelé
unicum
Búzasör
Tequila
Long Island Ice Tee (Gin, Rum (feher), Vodka, Tequila, Triple Sec, Citromle vagy Lime, egy kis Cola is szükséges hozzá. )
paradicsomlé

gényelt extra:
valami iható jobbfajta bor min.2l. (szőlőből készült)
zakuszka (bocs zuzmo, én vagyok a hülye de mi az a zakuszka? A szerk.)
Tessék szépen ide beírni az extra ígényeket (whiskey, stb) és én továbbítom. Az árak korrektek, (pl. most fejből ez ugrik be, 1dl bor 70 Ft, üveges Gösser sör 190 Ft) ha van rá ígény kérek egy részletes árlistát.
Komolyan szeretnék mindenkit megkérni, hogy ezt tartsuk be, legyünk ennyire civilizáltak, gondolom szeretnénk még néhány strandos bulit tartani, ne rontsuk el a jó viszonyt velük.

Szeretnél többet tudni a buli helyszínéről?
Akkor javaslom látogass el a Tali 8. és a Tali 8.5 topicokba, itt sok infot, élménybeszámolót olvashatsz a tavalyi bulikról, illetve az Iszoldában megtekínthetők a bulikon készült fényképek.

Van még kérdés?:)
Gondolom igen. :) tessék írogatni, ígyekszem tudásom és időm függvényében mihamarabb válaszolni.

Várom a további jelentkezőket!
Azt hiszem jó kis buli lesz ez, én már alig várom!!!:)))))
Már csak 1 nap!

dália

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.21 0 0 893
>hm, nem is tudom, miből gondolom, hogy pataporc szereti a lovakat

Talán a névválasztás? :-)

Adjatok már valami pontosabb koordinátákat! Annyit tudok, hogy Lokális Galaxishalmaz, péntek. Kevés. :-)

Előzmény: Pucros Mackó (892)
Pucros Mackó Creative Commons License 2000.06.21 0 0 892
pataporc! gyere el a Tali 13-ra, nem bánod meg!
Szívesen összeeresztenélek Meggyessel (grafikus lány, fanatikus lóbarát - mondhatni éhezik, hogy eltarthassa a saját paciját).
Persze rajta kívül is számos kitűnő ember lesz ott, sőt rengetegsok.

hm, nem is tudom, miből gondolom, hogy pataporc szereti a lovakat... talán a grafikus lányokkal szembeni előítélet gondoltatja velem:-))) Olyan grafikus lányról is hallottam már, aki mellékesen patkolókovács:-))

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.21 0 0 891
Pataporc!

>Kábán koröz fenn suta sólyom,
Itt az első ö hosszúnak volt szánva? Csak azért kérdezem, mert azon sincs ékezet.
SK

outcyber Creative Commons License 2000.06.21 0 0 890
Remélem, nem most szombaton

Nem, most pénteken. :)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (889)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.21 0 0 889
Hol és mikor? Nem bírtam végigbogarászni azt a hosszú témát. Remélem, nem most szombaton.

Egyébként belenéztem, és láttam ott egy listát több ismerős névvel.

Figyelem! Még mindig kétségbeesetten keresek útitársat a Tortúrára, mert drága a benzin! Amennyire utálok reggel felkelni, most hajnalban kell utazni, de megígérték, hogy hat előtt is elindulhatok. :-)

Előzmény: Pucros Mackó (887)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!