Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

yoggi Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6970

Néhány ilyen rendezvényen részt vett már, tudja miről beszél... :)

A legjobb "csapatépítés" a közös főzés és ami utána van.

Előzmény: okosvinetu (6968)
Órarugópattanó Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6969

Én nem tudom mi az, de ha ketyeg, dobd ki!

Előzmény: GToni (6960)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6968

„ebédet rittyentsünk mi magunk bográcsba”... Csípom a realitások iránti érzékedet. Vajon mikor főztél legutóbb több mint harminc főre bográcsban? Pláne ebédidőre. Hiszen azt már bőven a megérkezésünk előtt el kellene kezdeni. Nem lenne egyszerűbb mégis leadni egy rendelést? A létszámot tekintve pedig nem csúszhat be a gatyamadzag, hiszen ahogy elnézem, nem nagyon van körünkben olyan balfasz, aki kér a menűből, de nem jön el...:-)

Előzmény: Törölt nick (6966)
nasika Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6967

Rendbem legyen   "nyélgáz"  az nem változó fordulatszám 

meg biztosan 2500 körül van;)

Előzmény: duralyt (6963)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6966
Leadott rendeléssel az a baj, hogy nem tudjuk garantálni a létszámot. Aki nem jelenik meg annak senki nem fizet ki az ebédjét, így veszteséget okozunk a vendéglátónak. Szerintem ebédet rittyentsünk mi magunk bográcsba, vacsira meg teljes lesz a létszám ezért megszállhatunk konvojostúl egy gyanútlan agárdi éttermet.
Előzmény: okosvinetu (6958)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6965
Ismereteim szerint a gyárban minimum szintig töltik az autókat és a szalon feladata feltölteni a közepéig. Úgy tűnik a közepe tág fogalomnak számít a szervizesek körében. Addig nincs baj amíg nincs a minimum alatt, illetve nincs látható fogyás.
Előzmény: okosvinetu (6952)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6964
Hívjuk inkább változó fordulatszámnak. 3000 fölé ne menjen.
Előzmény: nasika (6962)
duralyt Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6963

NA-na...csak óvatosan azzal a pörgetéssel !

Előzmény: nasika (6962)
nasika Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6962

Elfelejtettem , hogy hatezerig bejáratós  is a kicsike  jót tesz neki a pörgés!

;)

Előzmény: nasika (6961)
nasika Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6961

Szia  meg elégednél 3.5 literrel ?  mit szeretnél , e böszme kasznival nem tolnám 

120- 130 km . Nem autópályára való ;)

A nyugis 100 - 110 km a normális. A  jou-n tolta a Német  pályán 150-nel

úgy is lehet ha nem számit semmi .

Előzmény: dusterofil (6956)
GToni Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6960

Tudja valaki esetleg, hogy ez a rozsdás vasdarab mi célt szolgál az autó jobb elejében?

duralyt Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6959

Hahó! Nekem, dci 110-sem van. Tegnap 7.1-re jött ki a fogyasztás 100-110-es tempóval autópályán. Persze az autó még nagyon friss. 700 km-ről indultam és 1207-re érkeztem.

Természetesen a fogyasztás függ a felszereltségtől is ( vonóhorog, ESP, tetőcsomagtartó…stb)

A végleges fogyasztási érték kb. 6000 km megtétele után tekinthető állandónak.

Előzmény: dusterofil (6956)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6958

Hékások! Rossz hír, hogy jönnek az eleddig elhanyagolt nyamvas kivitelezési/szervezési bökkenők. Kiderült ugyanis (mert gyanús volt számomra az éttermükkel kapcsolatban való maszatolás a holnapjukon, és most beszéltem velük), hogy a Pálmajorban igen lazára veszik a figurát étkezésileg. Étterem van is, meg nincs is. Csak akkor van, ha jóelőre bejelentjük, hogy milyen menüt kérünk ebédre és hányan, szóval mennyi adagot. (A vacsorát mindenképpen zsebből kell megoldanunk, de ez szerintem nem is baj. Nem kell annyit zabálni...) Holnap délelőtt átküldenek a postafiókomra háromféle opciót, az árral együtt. Ezt nyomban felteszem ide, meg az excell táblába is. Legkésőbb szerdáig kell majd dűlőre jutnunk, hogy melyiket kérjük (csak egyet lehet) és leadni a rendelést. Az egyelőre még nem világos számomra, hogy milyen módszertani fogódzók alapján fog eldőlni, hogy melyik legyen a nyerő. Izomból (erősorrend), vagy netán valahogy másképp. (Ez azért fontos, mert ha tőlem függne, az egész bagázs halat enne hallal...:-) Egyszóval holnap legyetek résen.

A jó hír: piakészletük van. (Meg gondolom nekünk is lesz. Elvégre elég nagy a csomagtartó, nemiga'?)

okosvinetu Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6957

Nyugi. Ott fogjuk. Én legalábbis biztosan...:-)

Előzmény: bioenergetikus (6955)
dusterofil Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6956

Kedves dCi 4x4 kollégák (107 LE-vel) kérdezem, nektek milyen fogyasztás jön ki autópályán 120-130cal? 8.1-től fetrengjek-e mérgemben....

bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6955

Hali! Az nálam könnyen előfordul, hogy keverek valamit. Jól öregszem, már csak a fontos dolgok maradnak meg.

Viszont egész véletlenül a jövő szombaton is Szfv-on dolgozom, így megent megpróbálom a rövid kapcsolatfelvételt a társasággal. :-) Van valami kontakt tel szám, ha véletlenül nem a fák alatt hüssölve töltitek az időt?

Előzmény: okosvinetu (6951)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6954

Legyen ez fakultatív program vasárnapra. Szombaton még nem lenne illendő szétszélednünk, mert esetleg nem ártana, ha a találkozón mindenki kényelmesen találkozna mindenkivel...:-)

Előzmény: 4str (6953)
4str Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6953

Pálmajorral átellenben, a Velencei-tó túlsó partján található egy volt szovjet lőtér/gyakorlótér, nagyon kellemes terepviszonyokkal, érdemes volna kipróbálni. Mellesleg itt a található a híres Ingó-kő is és a Kőrengeteg is.

okosvinetu Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6952

A hűtőlevet ma reggel hidegen is megpislantottam. Ugyanaz a helyzet, mint mikor meleg volt a motor: minimum és maximum között áll háromnegyed magasságban. Akkor most mi is az ábra? Az illemkódex szerint hol kell állnia?

Előzmény: duralyt (6942)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6951

Jócskán homályra vetődtél dátumilag. Sebaj, legalább megpróbáltad...:-) Mi ugyanis a Gergely-naptár szerinti jövő szombaton megyünk virgonckodni. Akkor is szeretettel várunk. 

Előzmény: bioenergetikus (6950)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.03 0 0 6950

Igen nagy a csend! A törzs fórumosok épp kialusszák a mámoros tegnap fáradalmait?

Szombaton Szfv-on dolgoztam, délben kinéztem Pálmajorba, de nem találtam senkit. Pedig jó lett volna némi személyes benyomást is szerezni, de sajna fél kettőre vissza kelett érnem Veszprémbe.

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.02 0 0 6949

Van valakinek Kenwood KDC-3254U rádió magyar kezelési utasítása?

Ha el tudná küldeni, megköszönném. Elérhetőségem puplikus.

mixolid36 Creative Commons License 2012.06.02 0 0 6948

Tegnap jártam a budakalászi szervízben, ahol mutattam nekik egy fényképet a három együtt égő visszajelzőről. Végeztek egy diagnosztikát, és ők is azt állapították meg, hogy az ABS modul a hibás. Egyből megrendelték az újat, és június 12-én be is szerelik.

Előzmény: Red-G (6945)
Red-G Creative Commons License 2012.06.02 0 0 6947

Rendben, ki fogom próbálni, most úgy is elég esős az időjárás.

Előzmény: Törölt nick (6946)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.02 0 0 6946
Vizes úton egyesben indulj nagy gázzal, a műszerfalon villognia kell a sárga lámpának ha beavatkozott a vellany.
Előzmény: Red-G (6945)
Red-G Creative Commons License 2012.06.02 0 0 6945

Szia!

Korábban nekem is jelentkezett ez a hibajelenség, nekem tavaly júliusi a Duster egy napon kétszer. Újraindítás után eltünt. Előszőr nem foglalkoztam vele. Majd Én is a fórumhoz fordultam és itt válaszolták sorstársak, hogy nem egyedi hiba és van olyan aki már pereli a Renaultot. Ekkor Én is elvittem a szervízbe ahol azt mondták elektronikai hiba és vigyem vissza később 1 napra, megkeresik a hiba okát és javítják. Annyit sikerült kiszednem belőlük, hogy az ABS-nél jelentkezett a hiba. Mindenesetre megnyugtattak, hogy az üzemi fék megfelelően működik. Visszavittem a megbneszélt időpontban délután mikor mentem érte közölték, hogy a franciák is tudnak a hibáról, egy április végén érkező szoftverfrissítés megoldja. Április közepén-végén kerestem őket, akkor közölték, hogy a szoftverfrissítés mégsem oldja meg a problémát, komplett ABS rendszert cserélnek, ami nem ugyanolyan lessz mint a gyári(más típus), de az még nem rendelhető. Ezen a héten érdeklődtem, hogy ugyan mi tart már eddig, szervízes azt mondta, hogy április 26.-án rendelték meg amit cserélni kell de még nem érkezett meg.

Egyenlőre ennyi. Én ajánlom, hogy járjatok utánn a dolognak, több embernek elintézte azzal a szervíz, hogy az újraindítás megoldja. Amit biztosra mondott a szervíz ,hogy amikor világítanak a lámpák az adott berendezések NEM működnek. Amikor nem világítanak nem garantálja senki, hogy működnek. Azóta is próbálgatom mindíg ,hogy pl az ABS működik-e (vizes úton stb.). Sajnos az ESP-t nem tudom tesztelni.

Egyenlőre ennyi, ha kérdés van még szívesen válaszolok.

Előzmény: mixolid36 (6865)
Isti.71 Creative Commons License 2012.06.01 0 0 6944
Egy lassan nagykorú Alfám van (eladó:) és azt tapasztalom, hogy ha a falunk végi kútnál tankolok, akkor az autó egyszerűen nem megy. Ha az auchan kútnál, akkor eegy fokkal jobban megy, de még mindig nem az igazi. Ha a közeli város kútjánál veszek benzint, akkor érdekes módon megy az autó rendesen. Találós kérdés: a három kút közül melyiknél a legolcsóbb a benzin?
Előzmény: fagy53 (6943)
fagy53 Creative Commons License 2012.06.01 0 0 6943

Nem igazán a motorral van baj szerintem sem, a magyar valóság az ami miatt az utolsó pillanatban a benzines mellett döntöttem, úgy, hogy meg volt a pénz a dízelhez is. :-)

Előzmény: janika1363 (6931)
duralyt Creative Commons License 2012.06.01 0 0 6942

Hali!

Ezek az írások a hűtővíz szintek a kiegyenlítő tartályban … megleptek. Van egy Min és van egy Max jelzés. Hidegen a Min melegen a Max jelzésig kell lennie a hűtőközegnek. Mindig a hideg állapotban ellenőrizzük. Ha netán hiányzik, akkor utántöltünk. Ha a hiány sűrűn jelentkezik, akkor valahol szökik, ezt kell megkeresni.

A füstölésről: Milyen motor, milyen füst – fehér gőz, fehér (tényleg füst), fekete füst? Melyik? Csak hidegen, vagy melegen (üz. hőmérséklet) is? Természetesen ilyen konstrukció nem létezik, és nem gondolom, hogy feleslegesen mennél a szervizbe! A kipufogóvégnek pedig semmi köze a témához.

Üdvlettel: én :-)

Előzmény: talon68 (6935)
bioenergetikus Creative Commons License 2012.06.01 0 0 6941

Janika az 1,5-el nekem sem volt bajom, most is inkább az emberi tényező volt ami kifogott a gépen, de ettől függetlenül elegem lett. Ez szubjektív. Lehet hogy 10 év múlva alig várom hogy megint dízelt vehessek. :-) Mostanság meg már nem is megyek 15-20 ezernél többet évente, ez is nyomós ok volt.

Előzmény: janika1363 (6931)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!