Keresés

Részletes keresés

cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.19 0 0 459
Nagyon élvezetes volt a beszámolód erről a "be nem jutásról" - nagyokat nevettem, míg olvastam.
Na, én se azon nevettem, hogy kimaradtatok - csak jópofán írtad le az egész tortúrát.
Nagyon sajnálom, hogy nem lehettetek ott! Tényleg fantasztikus volt.

A jegyárak meg ... Ki tudja? A keddi - gondolom, azért volt ingyenes koncert -, mert azt igazából a katonáknak szervezték - Attiláék meg elvállalták a felkérést -, de érdekes módon mégsem volt zártkörű, bárki bemehetett a katonákon kívül is. A vasárnapi azért lehetett viszonylag drágább, mert az, ha jól sejtem, Attila saját szervezése volt, tehát a terembérlés, cuccok biztosítása mind őt terhelték; a Millenáris meg egy folyamatosan működő létesítmény, így nyilván ki tudják gazdálkodni, hogy két együttes koncertje legyen szintén 1200,- Ft.

Előzmény: EeToN (458)
EeToN Creative Commons License 2003.12.19 0 0 458
Jaj, az előbb azt írtam, hogy szomorú volt olvasnom a pozitív kritikát: ez azért nem ennyire egyértelmű, hiszen persze eszemben sincs rossz koncerteket kívánni Kolláréknak csak azért, mert nem vagyok ott rajtuk; másrészt tényleg örülök, hogy jól éreztétek magatokat; csak lemaradni róla volt nagy kár úgy, hogy ilyen közel álltunk hozzá... Hozzáteszem, imádom, amikor keményebbre veszik a figurát Attiláék...

Amúgy köszi, cirrocumulus, a részletes beszámolót!

> Februárra újabb kocerteket terveznek...
- Jaj de jó!!! Ha lesz Budapesten - vagy a környéken valahol - is, akkor arra kizárólag abban az esetben nem megyek el, ha Mike Oldfield-koncert lesz ugyanazon a napon, ezt megígérem. :)

Azt egyébként nem értem, hogy mikor miért kerül mennyibe a koncertjegy: vasárnap 1200, kedden ingyen, most meg 600 Ft-ért ugyanolyan hosszú a koncertműsor? :)

EeToN

Előzmény: cirrocumulus (456)
EeToN Creative Commons License 2003.12.19 0 0 457
Nos, a következő volt a terv:

A Fugato koncertre a terv szerint elmentünk, ami ugye fél 8-kor kezdődött a Városmajori Gimnáziumban. Úgy számoltuk, hogy valamikor 9 körül vagy inkább előtte véget ér, és akkor elrohanunk a Millenáris Parkba, amely onnan kb. 10 percre van gyalog, ha sietünk. Reméltük, hogy a Mindflowers koncert lesz az első, remélhetőleg késnek is valamennyit, és elég sokáig játszanak, utána valószínűleg lesz még egy tízpercnyi szünet is. Ha sikerül "besurranni" valahogy a szünetben (ugye jegy nélkül), akkor némi lelkiismeret-furdalással (mert ők aztán igazán megérdemlik a koncertjegy árát) nyert ügyünk lett volna, de persze fizettünk is volna a jegyekért, ha nem engednek be (bár meglehetősen valószínűtlen volt, hogy lehessen jegyet venni a szünetben). A Fugato koncert előtt megpróbáltunk mindenféle stratégiát kitalálni, hogy a bejutást milyen módon lehetne végrehajtani (mint említettem persze nem kihagyva a jegyár kifizetésének lehetőségét). :)

Ez lett belőle:
A Fugato koncertre rendben odaértünk, csak ők különböző okok miatt késtek egy negyed órát, így 19.45-kor kezdődött el. Alpár Balázs szavai kicsit megnyugtattak, hisz azt mondta, megpróbálnak sietni, hogy mindenki még haza tudjon jutni megfelelő tömegközlekedési eszközökkel. :) A koncertjük ezután remek volt (bővebben a Fugato topicban fogok is írni róla), igazán jól éreztük magunkat. 9 óra előtt tíz perccel elkezdtünk volna szedelőzködni, de a konferálás szerint épp az utolsó szám következett, úgyhogy azt még megvártuk - meg még utána a ráadást is. Amint a ráadásnak vége lett 9 óra után öt perccel, szegényeket nem tapsoltuk meg, hanem iszkoltunk ki a gimnáziumból, és szinte rohantunk a Millenáris felé... Igen ám, de egy kis bökkenő közbejött: mi korábban mindig a Moszkva tér felől érkeztünk a Millenárishoz, így erről csak a térkép segítségével juthattunk el oda (bár az kétségtelenül volt nálunk). A probléma nem is ez volt, hanem hogy bár voltunk már egy párszor ott, csak annyira emlékeztünk, hogy a Lövőház utca környékén van, sőt én teljesen máshova képzeltem a térképen... Ennek persze az lett az eredménye, hogy a Nyúl utcából rossz felé fordultunk, és elindultunk északnyugat felé, amikor kelet felé kellett volna... Aztán szerencsére elég hamar eszméltünk, hogy nem egy hegy tetején van a Millenáris :), úgyhogy visszafordultunk, és most már tényleg rohanva megpróbáltuk másfelé keresni, megkérdeztünk járókelőket, és végre húsz perccel a Fugato koncert befejeztét követően (tehát tíz perces késéssel a korábbi számításainkhoz képest) megérkeztünk a parkba. Igen ám, de akkor már a szünetnek vége volt, és biztonsági őrök állták el az ajtót... Annyira reménytelen volt még pénzért is a bejutás ilyen körülmények között (mit gondolhattak volna rólunk az őrök, amikor még jegyünk sem volt...), hogy még ott az épületen kívül maradtunk egy kevés ideig, és hallottuk kiszűrődni a Próféták és álmodozók hangjait, de kívülről ez az elmosódott hang nem volt túl élvezetes, úgyhogy kénytelenek voltunk szomorúan elbaktatni a helyszínről... :( Ezek után különösen szomorú volt olvasnom az ennyire pozitív reakciót. :( Jaj, bárcsak bent lehettünk volna!!!

EeToN

Ui.: De legalább voltunk egy nagyon jó Fugato-koncerten. :)

Előzmény: cirrocumulus (455)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.19 0 0 456
Szóval, hogy folytassam: ma másféleképpen szóltak, ez egy újabb változat volt - a zenekeri számokban totál átmentek metálba! ESZMÉLTELEN VOLT !!!
Vámos Zsolti betorzítózta a gitárját, a hangerő is bődületes volt, az elején egy kicsit soknak találtam, de aztán hozzászoktam. Fantasztikus feeling volt a színpadon, annyira elemükben voltak: Attila olyan energikusan fuvolázott, Pócs Tamás sem volt szigorú arcú, rajta is igencsak látszott, mennyire élvezi a koncertet! Jó volt nézni őket, Edina is akkorákat mosolygott, és nagyon elismerően bólogatott a jó kis heavy-s részeknél.
A koncert után tudtam pár szót váltani velük: szerintük is ez a koncert volt a legjobb és nagyon sajnálják, hogy most nincs több koncertjük már, hiszen most jöttek csak igazán bele, mostanra forrta ki magát az egész.

Viszont talán nem kell sokat várni a folytatásra...
Februárra újabb kocerteket terveznek, és nagyon szeretnének vidéken is játszani. Szóba került eddig: Pécs, Miskolc, Eger, talán Debrecen és Veszprém is sorra kerülhet.

Már írtam róla régebben, hogy ez a metálos dolog mennyire nem idegen tőlük, hiszen a Solaris-tagok még 1989-ben - a Napoleon-os időkben - kiadtak egy ŐS-METÁL című lemezt.

Idemásolom, amit akkor részleteztem róla (ne kelljen keresgélni):

"...Aztán kiadták '89. tavaszán az ŐS-METÁL c. lemezt Gerdesits Ferenc közreműködésével.
(Ő az, aki a Nostradamus-lemezükön is énekel, többek között.)
G.F. '89-ben már az Operaház magánénekese volt, a '70-es években pedig a Ferm együttes tagjaként énekelt Deep Purple, Led Zeppelin stb számokat is, tehát ez a lemez számára nagyon is testhezálló volt.

A lemezen ugyanis a következő számok hallhatók:

1. Look at yourself (Uriah Heep - Czigi) 3'42"
2. Child in time (Deep Purple - Czigi) 5'08"
3. You really got me (Kinks - Czigi) 2'30"
4. Stairway to Heaven (Led Zeppelin - Attila) 3'57"
5. Hocus-pocus (Focus - Attila) 3'45"
6. Lady in black (Uriah Heep - Robi) 3'51"
7. Whola lotta love (Led Zeppelin - Attila) 4'14"
8. Fireball (Deep Purple - Robi) 3'08"
9. Gipsy (Uriah Heep - Robi) 2'27"
10.I'm a man (Yardbirds - Czigi) 2'32"
11.Sorry, Giuseppe! (Verdi - Robi, Attila, Czigi) 3'04"
-----------
totál: 38'18"

(az együttesek mellett annak a neve, amelyikük átdolgozta)

Eszméletlen jól szólnak ezek a számok az ő felfogásukban is !
A Hungaroton Gong adta ki annakidején, csak LP-n.

(Meg régebbi riportokból az is tudható, hogy Attilának és Gömör Lacinak is az egyik kedvenc együttese a Dream Theater.)

Szóval, ezen az utolsó koncerten "zúztak" a fiúk rendesen - és baromira élvezték !!!
Az akusztikus blokkok viszont továbbra is nagyon meghitt hangulatúak voltak.
Tudnak ők, nagyon tudnak!

(A keddi koncerten sem rajtuk múlt a dolog. Mondjuk, a zenekari számokban ott is jól érezték magukat, az látszott rajtuk. Tamás mondta is most, hogy őt különösebben nem érdekelte, hogy béna közönséget fogtak ki. Hát igen, nem is akkor volt rossz a hangulat, mert a húzósabb nótákat azért jobban megtapsolták a katona srácok is, néhány "bravó" bekiáltás is volt - az akusztikus részeknél volt zavaró a nihil, azzal meg leginkább Attila és Naszádi Gábor szembesültek.)

Most egyébként itt a Millenáris Teátrumban nem voltunk túl sokan. A koncert - 1/4 9-től kb. 9-ig volt a Mindflowers, aztán egy kis átszerelés után - kb. 1/4 10 körül kezdődhetett és valamivel 11 óra után volt vége. Úgyhogy most is 100-105 perces lehetett.

Máskor ne gondolkodjatok annyit rajta, gyertek el inkább a koncertjeikre ! o:)))

Előzmény: cirrocumulus (455)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.18 0 0 455
Srácok!

Nem tudom, voltatok-e a mai koncerten?
De aki a mait kihagyta... Fantasztikus hangulatú koncert volt: a három közül a legjobb!
Totál ugyanaz a program volt, mint vasárnap: a 2 ráadás is! Vagyis ismét kétszer hallhattuk a "Ba-rock"-ot !!!!!!!!!

És ma nagyon kitettek magukért a fiúk!

Előzmény: Törölt nick (454)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 454
Hmmm. :)) Igaz, Musical Witchcraft másodiknak lép fel (bár már annyi kavarás volt e téren, ki tudja?), viszont a Fugato "hazai" pályán játszik, ráadásul 19:30-tól ugye... Nem hinném, hogy arról a koncertől könnyen - s egyben hamar - lehetne szabadulni. A Fugatot én sem hagynám ki, reménykedek benne, hogy most zongora is lesz a szinti mellett...
Előzmény: EeToN (453)
EeToN Creative Commons License 2003.12.18 0 0 453
Köszi, Wardog! :)

Hm, most egy olyan őrült megoldáson gondolkodom, hogy mivel nagyon közel van egymáshoz a két koncerthelyszín, valahogy mindkettőn részt kellene venni. :)

EeToN

Előzmény: Törölt nick (452)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 452
1. Igen, a Millenáris nagyobb hely, szokot jegy lenni még kezdés előtt is.
2. 2 órás tuti nem lesz, talán úgy 80 perc - de ez csak tipp. Kérdésed második felére: valószínű.
Előzmény: EeToN (451)
EeToN Creative Commons License 2003.12.18 0 0 451
Ááááá!

Nem tudom, nem késtem-e el, de két (három) kérdésem van:

1. A koncert helyszínén lehet-e még jegyet kapni?
2. Milyen hosszú lesz a Kollár Attila-koncert? Várható-e így a Musical Witchcraft I-ről is valami (pl. Ba'rock')???

Jaj, A skóttal már eldöntöttük, hogy ma Fugato-koncertre megyünk, mert valószínűleg rövidebb és ezért "utópiásabb" lesz a mai Kollár-koncert, de a szentendrei koncertkrónikád _nagyon_ megingatott. :)) Hm, most mi legyen?... Csak aztán nehogy addig gondolkodjunk, míg mindkét koncertről lemaradunk... :)

EeToN

Előzmény: cirrocumulus (450)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.18 0 0 450
És ugye nem felejtettétek el, ma este is lesz koncertjük:

2003. december 18., 20 óra - Millenáris Teátrum

(már csak 3 óra van addig :o)) )

A terembe 1/2 8-tól lehet bemenni, helyfoglalás érkezési sorrend szerint.

cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.18 0 0 449
2003. december 16. - Szentendre
Hát … első meglepetésem az volt, ahogy beléptem a Tiszthelyettes Képző Intézet előterébe: szép rendezett sorokban egy csomó katonatanuló ült ott. Mi tagadás, először azt hittem, rossz helyen járok, pedig a házszám stimmelt. (Persze, nem tudom, végül is mire számítottam egy ilyen nevű intézet esetén? De azt hittem, ez csak egy régről megmaradt elnevezése az épületnek.) Egyiküktől megkérdeztem, hogy tényleg itt lesz a koncert??? Aztán mondták, hogy igen, bent a színházteremben. Akkor végre megnyugodtam, mert eleinte hirtelen azt hittem, hogy ott az előtérben lesz a koncert, hiszen olyan szépen ültek a sorokba rendezett székeken; bár színpadnak ott, persze, nyoma sem volt szerencsére.
Mindenesetre fura volt civilként ott téblábolni, nem sokan voltunk rajtuk kívül.
Aztán kellemes meglepetés volt a belső: emelkedő széksorok a színházteremben, így jól ki lehetett választani, honnan is érdemes a koncertet végignézni, -hallgatni. A színpadon pedig nyoma sem volt annak a zsúfoltságnak, ami a vasárnapi koncerten volt a gimnázium dísztermének színpadán. Egyrészt nagyon jó méretű volt ez a színpad – tényleg koncerteknek megfelelő -, másrészt már nem volt a színpadon az a böhöm nagy konga, ami vasárnap rengeteget kitakart a képből, a billentyűs állványokkal egyetemben. (Mindenesetre szívderítő látvány volt látni az egyik billentyűs állványon a sárga színű Solaris korongot!)
Vasárnap zavaró volt, hogy csak az előtérben lévő zenészeket láthattuk, a dobosból semmit és a két gitáros is nagyon ki volt takarva végig. Pedig jó lett volna az ő játékukat is figyelni.
Hát, most prímán lehetett mindenkinek a játékát élvezni, köszönhetően annak is, hogy nem alulról, hanem felülről láttuk a színpadot.

A koncert ünnepi hangulatban kezdődött: Adventre való tekintettel a református templom kórusa adott elő egy protestáns graduálét. A kórussal együtt énekelt Kollár Attila is, valamint időnként fuvolán kísérte őket, az egészet pedig Naszádi Gábor akusztikus gitárjátéka egészítette ki.
Ezután vette kezdetét az igazi koncert, és itt ért az újabb meglepetés: nagyságrendekkel jobb minőségben szólalt meg a technika, mint vasárnap. Tökéletes volt az erősítés és a keverés (!) is: prímán lehetett hallani az egyes hangszereket, a dob is fantasztikusan szólt.
A zenekari számok igazán monumentálisan szólaltak meg így.
A „Nagyvárosi utópia” hangjai után itt is kezdetét vette az akusztikus blokk (ugyanazok a számok hangzottak el ezen az estén, mint vasárnap, ugyanabban a sorrendben).
Egy darabig nem is volt semmi probléma, bár kissé alábbhagyott a közönség lelkesedése, inkább csak udvarias tapsok voltak az akusztikus számok után. Aztán ahogy jöttek egymás után az akusztikus darabok, egyre többen elkezdtek fészkelődni, beszélgetni, megjegyzéseket tettek. (Baromi „jó” volt hallani ott a közelemben ilyeneket pl.: „Jézusom, ezek lejátsszák mind a két lemezüket!?” vagy – kb. 50 perc elteltével - ”Szólni kéne nekik, hogy tartsanak szünetet! (vihogás) )
Mondhatom, nagyon lehangoló volt ezt hallani számomra. Az utolsó egy-két akusztikus számnál már kifejezetten azt éreztem, hogy fokozatosan megfagy a levegő a nézőtéren és érzelmileg szinte légüres térbe hullanak a hangok. Nagyon kínosan éreztem magam.
Figyeltem közben Attilát, hogy vajon ő hogyan érzékeli ezt az egészet. Egy pillanatig eszembe jutott – és nem is csodálkoztam volna rajta -, lehet, hogy be is rekeszti a koncertet egy utolsó konferálással (hiszen úgysem lehetett volna megtudni, hogy tényleg ennyi volt-e betervezve vagy még játszottak volna tovább). Mindenesetre Attila totálban láthatta – hiszen nem volt teljes sötétség a nézőtéren -, hogy időnként kisebb csoportokban szökdösnek ki a srácok a teremből – „kellemes” érzés lehetett számára! Ennek a negatív hangulatnak tudtam be legalábbis azt, hogy az akusztikus blokk vége felé Attila fuvolajátékában előfordultak bizonytalankodások, kisebb hibák, hiszen semmi érzelmi töltet nem áradt a színpad felé ettől a közönségtől. (Nyilván valamiféle ajándékhangverseny lehetett ez a katonafiatalok számára, akik azt sem tudták, mire ülnek be – baromira nem érdekelte őket az egész. Csak be lettek oda terelve – nyilván ugyanezek a srácok/lányok ültek volna ott, ha pl. aznap este, mondjuk, V-Tech koncert lett volna.)
Aztán amikor a „Tündérmese…” c. számmal vége lett az akusztikus blokknak – meghajlás a színpadon -, akkor a taps egyszercsak felerősödött – de sajnos, ez egyáltalán nem a tetszés jele volt. Abszolút brahiból csinálták. Hallottam, amint bíztatják egymást: Tapsoljunk! Vége, vége! Végre mehetünk haza! Ezt a tapsot a színpadon nyilván másként értékelték…
Aztán kiegészült a többiekkel a színpad, és amikor még csak jelzés értékűen egy pillanatra belecsaptak a húrokba, akkor csalódott megjegyzés a hátam mögül: Mégis folytatják?.
Nagy szerencsére, igen, folytatták: minden elismerésem az övék!
90 perces volt a koncert – csupán a ráadások maradtak el, és a számok közötti tapsok voltak jóval rövidebbek, mint vasárnap. Akkor már koncert közben is sokszor olyan volt a hangulat, mintha máris visszatapsolnák őket, pedig hol volt még a koncert vége! Nem csoda, hogy Attilán akkor látni lehetett, mennyire fel van dobva.
Ég is föld volt ez a két közönség, remélem, többé nem jut nekik ilyen érdektelen hallgatóság!

Mindent összevetve: a hangulat kedden pocsék volt, a hangzás viszont elsőrangú!

Eeton! Skót! Most hallottátok volna a Ba-rock-ot: fantasztikusan nagyszabásúan szólalt meg, a gitárt is kristálytisztán lehetett hallani! (Sőt, most talán egy árnyalattal lendületesebben adták elő, vasárnap mintha egy kicsit cammogósabb lett volna.)

Előzmény: cirrocumulus (447)
A skót Creative Commons License 2003.12.18 0 0 448
Egy kis időeltolódásban élek manapság, bocsi.:-)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.17 0 0 447
A 21.55-ös HÉV-vel tudtam hazajönni.

Azért holnap, 18-án gyere el a Millenáris Teátrumban tartandó koncertjükre! :o))

A tegnapi koncertről (a vasárnapival összevetve) nemsokára írok majd - elég tanulságos este volt számomra.

Egyelőre annyit, hogy a program egyébként ugyanaz volt itt is.

Előzmény: A skót (446)
A skót Creative Commons License 2003.12.17 0 0 446
Attól tartok, későn szóltál.:-(
Túl messze is van, és mire vége, már szörnyű a közlekedés, soha nem érek haza.:-(
Akik mennek, mindenesetre jó szórakozást!

Skót

Előzmény: cirrocumulus (445)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.16 0 0 445
Hali Mindenkinek!

Kollár Attilától megérkezett a válasz eref kérdésére:
"Ma este (dec. 16. 19,30) valóban koncertezünk Szentendrén a Tiszthelyettesképző Színháztermében! A belépés ingyenes."

Gyertek minél többen !!!!!!!!!!!!

A cím: MH Központi Tiszthelyettes Képző Intézet
2001 Szentendre Dózsa György út 12.
Tel: (06-26 311-930)

Előzmény: eref (440)
tillA Creative Commons License 2003.12.15 0 0 444
Sajnálkozom is :( és :)
Attila
Miskolc (hát ez az...)
Előzmény: Törölt nick (442)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.15 0 0 443
"A díszterem valóban szép volt, viszont az akusztikája nekem nem jött be. Körülbelül középen ültünk, s ott néha meglehetősen visszhangos volt. A mélyből elég sok jutott, néha kicsit búgott, csörömpölt is. Így például a hegedűből alig hallottam valamit. "

Igen, ezzel én is így voltam: a hegedűt az első 20-25 percben nem is lehetett hallani, pedig Edina láthatóan élvezettel játszott. A terem pedig tényleg visszhangos volt: néha túl öblös volt a hangzás, néha meg a dobok hangja csak kongott, nem szóltak rendesen.
Ez utóbbi probléma - gondolom - automatikusan megoldódik majd a Millenáris Teátrumban csütörtökön, hiszen azt eleve ilyen programokra is tervezték. A hegedű keverésére meg talán jobban figyelnek majd, érdemes lenne!

Előzmény: Törölt nick (442)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.15 0 0 442
A nővéremmel én is voltunk tegnap este, s osztozom véleményeteken, nekünk is nagyon tetszett. Még annak ellenére is, hogy néhány emberke - ha nem is szánt szándékkal -, de többször elvonta a figyelmemet (gondolok itt a fotós folyamatos vakuzásaira, a kamerás manus balekságára, amikor csörömpöléssel övezve egyik szám közben feldöntötte a kottatartót, hisztis kisgyerekekre, stb).

Mint a koncert előtt kiderült - tesóm az egyik gitáros munkatársa, persze erre is aznap döbbentek rá ketten :) - ők már előtte adtak egy koncertet. Tehát a kis csúszással este 7 után kezdődő koncert már a második volt. Talán ez lehetett az oka, hogy nem lett 2 órás belőle. Én így is meglepődtem, nem számítottam rá, hogy ilyen hosszan ilyen jó zenét fogok hallani. Számomra úgy tűnt, hogy igazából a konci derekán lendültek bele a zenélésbe. Csak a második lemezüket ismerem, így sok meglepetés ért. Legkellemesebb ezek közül a bachos átirat volt, tyűha, az nagyon tetszett! :)

Megtudhattuk azt is, hogy a helyszín kiválsztása nem véletlen. Kollár Attilát és Naszádi Gábort ugyanis e falak között okították. A díszterem valóban szép volt, viszont az akusztikája nekem nem jött be. Körülbelül középen ültünk, s ott néha meglehetősen visszhangos volt. A mélyből elég sok jutott, néha kicsit búgott, csörömpölt is. Így például a hegedűből alig hallottam valamit.

Remek kis koncert volt, aki lemaradt róla az bizony sajnálkozhat.

cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.15 0 0 441
Megpróbálom megkérdezni Attilától.
Előzmény: eref (440)
eref Creative Commons License 2003.12.15 0 0 440
Igez-e, hogy kedden Szentendrén a tisztiklubban MUSICAL WITCHCRAFT-koncert lesz? Egy programfüzetben láttam, de elég gyanús környezetben és rossz helyesírással (wickraft vagy mi), és amúgy semmi hírverés... Hát nem tudom, hogy elmegyek-e, annyira telítve vagyok jó zenével... Azért jó lenne biztosat tudni.

cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.15 0 0 439
Igen, Szirtes Edina mosolyát én is megjegyeztem magamnak: többször is olyan igazi belső öröm tükröződott az arcán. Jó volt látni, ahogy átéli ezt a zenét!

Hát igen, a most csütörtöki, 18-i koncert biztos, hogy nem lesz ilyen jó hosszú.

Bár úgy lenne, ahogy te is szeretnéd, hogy akár tavasszal is újból fellépnének!
De az eddigiek alapján tartok tőle, hogy újabb nihil vár csak ránk.
Pedig akár egy rövidebb vidéki körutat is beiktathatnának - ne csak mi, budapestiek legyünk ilyen szerencsések!
Vidékről azért jóval nehezebb megszervezni, hogy valahogyan eljöhessenek ezekre a koncertekre. Pedig jöttek volna Miskolcról, Veszprémből, sőt még a határon túlról, Beregszászról is!

Előzmény: A skót (438)
A skót Creative Commons License 2003.12.15 0 0 438
Nem értem ezt a kishitűséget. Mert még ha holmi kísérleti zenéről lenne szó, vagy amatőrök próbálkozásairól, hagyján, de ez jó zene, és biztos vagyok benne, hogy nem csak pár száz ember lenne vevő rá! Meg különben is, Szirtes Edus olyan szépen tud mosolyogni, hát hadd lássák már többen is azt a mosolyt!:-))

Remélem, lesz még azért máskor is koncertjük a közeljövőben (a most vasárnapira ugyanis nem megyek, mivel csak egy órás lesz, és a Mindflowers meg annyira nem tetszik, meg amúgyis zsúfolt leszek).

Skót

Előzmény: cirrocumulus (437)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.15 0 0 437
"Rég nem részesültem ilyen jó koncertélményben, úgyhogy köszönöm (ha valaki esetleg találkozik velük, adja át a nevemben:-))"

Attila tud erről a Fórumról, most biztosan elolvassa majd a hozzászólásainkat :o)

"Kicsit furcsállottam, hogy koncert végén Attila nem harangozta be a 18-ai fellépésüket. Ennyi reklám pedig szerintem nem ártott volna.

Sajnos, sosem volt erősségük önmaguk reklámozása - valószínűleg máshol tartanának hírnévben, ha ezzel többet törődtek volna/törődnének.
Mindig "ökölbe szorul" a gyomrom, amikor azt hallom tőlük különböző interjúkban - és sajnos, nem csak Erdész Robitól, hanem Attilától is -, hogy azért nem propagálják itthon a kinti sikereiket, mert esetleg azt foghatnák rájuk, hogy "messziről jött ember azt mond, amit akar." Ennyire kicsinyhitűnek azért nem kéne lenniük!
Hiszen mutasson bárki is még egy magyar együttest, aki fő meghívottként (!) léphetett fel Los Angelesben, tomboló sikert aratva egy majdnem 2 órás koncerten, s akinek az erről készült koncertlemezét (LIVE IN LOS ANGELES) az egész világon forgalmazzák!

Visszetérve a tegnapi koncertre: öcsém is megkérdezte tőlem, hogy honnan is kellett volna tudnia erről a koncertről, ha én nem szólok neki?
Merthogy sehol semmi plakát nem volt róla - azt az egy-két interjút meg valószínűleg kevesen csípték el. Meg is lett az "eredménye": fél ház volt csak, én is több emberre számítottam.

Előzmény: A skót (436)
A skót Creative Commons License 2003.12.15 0 0 436
Én csak röviden annyit mondanék, hogy fantasztikus koncert volt! Egyik legnagyobb kedvencem - nemcsak Kollár Attilát, hanem az egész zenei ízléskörömet tekintve - a Ba'Rock, amióta először hallottam, nem tudok betelni vele, annyira zseniális. És leghőbb vágyam volt, hogy ezt valaha élőben hallhassan, és tegnap mindez megadatott, ráadásul 2-szer! Nagyon jól éreztem magam, és ha lenne még egy ilyen koncert, ilyen hosszúsággal, ilyen körülményekkel, biztos elmennék. Igen, a körülmények is nagyon jók voltak, a Szent Margit Gimnázium dísztermében voltunk, amit - ahogy beléptem - leginkább egy 19. századi párizsi szalonhoz hasonlítanék. Hatalmas terem volt, és ennek köszönhetően - szerintem - jó volt a hangzás. A falakon körbe ódon gyertyatartók (amikben persze villanykörték voltak, de milyen szép lett volna, ha mindenütt gyertyák világítottak volna:-)), és a terem plafonjáról is egy hatalmas csillár lógott le. Meglepődtem, hogy nem voltak olyan sokan, a rendelkezésre álló székek közül csak kb. felearányban volt tele a terem, sőt még annyira se. Persze voltak, akik vettek jegyet, és nem tudtak eljönni, de nem hiszem, hogy ennyien, vagyis a jegyeknek minimum a fele szerintem biztosan nem kelt el.:-( Ez azért elszomorító, hogy ilyen jó zenére ilyen kevesen vevők. A zenekar, ha jól emlékszem:
Kollár Attila: fuvola (szemmel láthatólag élvezte a produkciót) Szirtes Edina: hegedű (tetszett a lány mosolya:-)), Pócs Tamás: basszusgitár (őt viszont nem igazán láttam nevetni), Naszádi Gábor: akusztikus gitár (őt se sűrűn), Szathmáry (nem tudom,jól írom-e) Zoltán: villanygitár (na ő aztán a lovak közé csapott, főleg a Ba'Rockban!:-)), aztán volt még a dobos, egy másik villanygitáros és egy másik dobos, akiknek a nevére sajnos nem emlékszem.

A számok sorrendjére sajnos én sem emlékszem, de azt azért el tudom mondani, milyen számok voltak.
Az első lemezről:
Az első, négy számból álló tétel, szétszórva, azaz:
Wanderers from the 15th Century
The Dark Middle Ages
Poseidon (erről megtudtuk, hogy gimnáziumi éveik alatt szerezték, mármint Kollár és Naszádi)
Ba'rock'

Morning Dance in The Garden of Chenonceau Castle
Alchemy
Ha jól tudom, csak ezek voltak.
A második lemezről pedig:
Utopia, Prophets And Daydreamers, Worlds Closed Into The Stone, At The Light Of The Stake's Fire (vagyis az első négy Utópia-szvit), In The Hiding Place Of Castles, Secrets Of Morus, Inquisition (szintén nagy kedvencem), The Tower's Room Lost In The Fog, Utopia From The City (ez volt az úgynevezett csörömpölős Utopia), Fairy Tale Along The Loire.

Bocs az angol címekért, nekem így vannak meg, és lusta vagyok most lefordítani magyarra.:-) Remélem, nem hagytam ki semmit. A számok többnyire úgy jöttek egymás után, hogy egy régi és egy új, vagy egy csörömpölős és egy akusztikus. Szerintem jól volt megszerkesztve. Kicsit furcsállottam, hogy koncert végén Attila nem harangozta be a 18-ai fellépésüket. Ennyi reklám pedig szerintem nem ártott volna.

Összességében tehát egy nagyon jó koncert volt, és valóban 105 perces volt (bár a beígért 2 órától mégis messze van:-)) Rég nem részesültem ilyen jó koncertélményben, úgyhogy köszönöm (ha valaki esetleg találkozik velük, adja át a nevemben:-)). Na hát ennyit a rövid beszámolóról..:-))

Sziasztok,

Skót

EeToN Creative Commons License 2003.12.15 0 0 435
Csatlakozom, én is nagyon jól éreztem magam, végre-valahára általam tényleg nagyon kedvelt zenész koncertjén is jelen tudtam lenni. :) Nagyon tartottam attól, hogy nem lesz túl sok minden az első lemezről, mert én azt jóval inkább imádom, mint az Utópiát, de szerencsére kb. 50-50% volt az arány végül! :))) Ráadásul 2 Ba'rock'! Félelmetes! :)

Részletes beszámolót én is csak később tudok írni. Amúgy jegyezte valaki a számlistát? Én most kivételesen nem. ;)

> Kíváncsian várom a többiek beszámolóját.
- Én is. :)

EeToN

Előzmény: cirrocumulus (434)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.14 0 0 434
105 (!) percnyi ÖRÖMZENE !!!!!!! Ez volt ma este a Szent Margit Gimnázium dísztermében.

Felszabadult hangulat a színpadon, visszázásra hajló taps több szám után is - a végén lett is 2 ráadás!
Most röviden csak ennyi, részletek majd később.
Nagy kár, hogy jópáran, akik el akartak jönni, de mégsem tudtak, kimaradtak ebből az élményből.

Kíváncsian várom a többiek beszámolóját.

Előzmény: cirrocumulus (433)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.13 0 0 433
Tehát akkor holnap este találkozunk:

Előzmény: cirrocumulus (432)
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.13 0 0 432
Ma délelőtt a következő rövid interjú hangzott el a Duna TV Luca-napi, KLIPSZ c. műsorában (az interjúalany most Kollár Attila volt):

Műsorvezető: - Holnap délután, vagy inkább talán kora este, a Szent Margit Gimnáziumban - Budapesten - lemezbemutató koncert lesz: a MUSICAL WITCHCRAFT-ot ismerhetjük majd meg. Ezt szeretnénk most megelőlegezni valamelyest.
Attila, akkor mutasd be, légy szíves, ezt a lemezt! Amennyire, persze, ez szóban lehetséges. Mi az, hogy "Musical Witchcraft"? Mert ez a "musical", ez, ugye egy műfajt jelöl - úgy rögtön, általában ...

Kollár Attila: - Igen, ez a kettő így együtt, hogy "Musical Witchcraft", ez "Zenei Boszorkánykonyhá"-t jelent tulajdonképpen, és instrumentális zenét lehet hallani ezen a lemezen, amit be fogunk mutatni - az UTÓPIA címet viseli ez a CD-nk.

M.v.: - Utópisztikus az egész lemez?

K.A.: - Igen, hát ez a zene, amit ezen a CD-n lehet hallani, ez igazából visszavisz bennünket időutazásban a középkorba, tehát egy jelentős mértékben barokk és középkori hangulatot áraszt.

M.v.: - A boszorkányok korába, hogy pontosítsunk.

K.A.: - Valamelyest igen. És ezen a lemezen különös hangsúlyt kapnak az akusztikus hangszerek: a fuvola, a zongora, az akusztikus gitár, a hegedű - és ezt ellenpontozzák azok a kompozíciók ezen a CD-n, amelyek egy klasszikus progresszív zenei hangzást képviselnek, tehát az elektromos hangzást.

M.v.: - Na, de pont ezt akartam kérdezni: akkor ezek szerint ez komolyzene lenne?

K.A.: (mosolyogva) - Nem igazán: progresszív rockzenét lehet hallani ezen a lemezen és a koncerten is majd, és a kettő keveréke tulajdonképpen az akusztikus számok és a progresszív zene.

M.v.: - Ez így eléggé vadul hangzik, első hallásra.

K.A.: - Ha valaki meghallgatja a zenénket meg a koncertet, akkor rögtön látni fogja, hogy nagyon jól megfér egymással ez a két dolog.
És aki ismeri a SOLARIS együttesnek a zenéjét - lévén, hogy én a Solarisnak a fuvolistája vagyok, és ez tulajdonképpen egy szóló produkció, illetőleg egy önálló project ez a MUSICAL WITCHCRAFT -, akkor valamelyest be tudja határolni, hogy ez milyen zenei világot képvisel.

M.v: - Köszönöm. Most határoljuk be a következő percekben, jó? Merthogy van egy klipünk - ha már ez a KLIPSZ ...

(Az első szólólemez 1. száma, a "XV. századi vándorok" volt látható és hallható egy régebbi felvételről, fuvola + 2 akusztikus gitár felállásban.)

Előzmény: cirrocumulus (430)
tillA Creative Commons License 2003.12.11 0 0 431
Kedves topiktársak!
Ezúton kérek mindenkit ünnepélyesen, aki ott lesz a napokban valamelyik MW-koncerten, nekem, aki sajnálatosan (valószínűleg) nem leszek ott, adjon majd tudósítást a látottakról, hallottakról, ki-ki a maga módján.
Ha tényleg nélkülem kell végig élveznetek majd az eseményt, ezúton kívánok kellemes élményt!
Attila
cirrocumulus Creative Commons License 2003.12.10 0 0 430
Kollár Attila épp az előbb hívta fel a figyelmemet, hogy szombat délelőtt a Duna TV-ben a Klipsz c. műsorban is lesz szó a
vasárnapi koncertről
!

Ha valaki nem dolgozik aznap (munkanap lesz ugyanis) és teheti, nézze meg a műsort.

A Duna Tv honlapjáról az idevágó rész:
December 13., szombat, 10.25-10.55 KLIPSZ könnyűzenei műsor - Luca és a boszorkányok napja
(Ismétlés: december 19., péntek, 3.35)

Lévén hogy december 13. Luca és a boszorkányok napja, erre a napra nem hívtunk női előadót, s így kissé maszkulin lett az adás - ám így is sok érdekességgel tudunk szolgálni.
Vendégünk lesz a Musical Wichkraft (Zenei Boszorkánykonyha), Török Ádám és a Mini. Itt lesz Schuszter Lóránt a most kiadott, de még 1980-as Fekete bárányok koncert DVD-jével, Fenyő Miki a szilveszter előtti Fenyőünnep című koncertjével és Gerendás Péter egy Beatles unplugged koncerttel. Hírt adunk egy igen különleges, a "Határon túli magyarok zenéje" címmel immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő folkestről, amely a Budai Fonóban kerül megrendezésre, majd a Kalapács zenekar mutatja be új CD-jét.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!