Keresés

Részletes keresés

jewel1979 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 2974
Tapi imádja a többi kutyát, sajnos túlzottan is, olyanokhoz is odamenne játszani, akikről már én is látom, hogy nem akarnak vele barátkozni. Ezért egy nagy morgós kutya egyszer meg is cibálta Tapit, mert az a kis hülye nem értette, hogy nem kellene cseszegetni a másik kutyát... persze azóta sem fél tőle, szóval a fene se érti... Tapi a lovaktól és a tehenektől fél, mert azok nagy állatok, őket meg is ugatja. És úgy általában, azt ugatja meg, amitől fél.

A gumikacsás történet tetszik :) Az én ágyamba Tapi mindig a csontjait meg dentastixjeit dugja el, élmény megtalálni őket, amikor megyek aludni :)
Előzmény: Frida999 (2973)
Frida999 Creative Commons License 2009.03.24 0 0 2973
Na és a ti kutyusaitok hogy állnak a többi kutyával? Az enyém eléggé fél tőlük de azért mindig csóválja a farkát szóval játszana velük de nem mer odamenni:D És mindig ugatja őket...
Meg felvett egy új szokást..:D Ha fürdök odajön a gumijátékaival és állandóan bedobálja őket hozzám a kádba :D Biztos gondolja "tessék játszhatsz velük kicsit" :)))
spancsi Creative Commons License 2009.03.23 0 0 2972
Az enyém szombaton lesz 4 éves. Felugrál, húz, és mindent, ami nem illik. De az enyém! A saját elcseszett nevelésem! Így imádom, ahogy van. Igazi egyke, első kutya.
Félretéve a humort, a spanik nem lesznek SOHA jól nevelt, higgadt német juhászok.
Bohóckodó ugrifülesek.
1 éves koráig póráz nélkül hordtam terepre. A szőlőnk erdő mellett van. Az egyéves szülinapján kiugrott az autóból, és úgy ott hagyott, mint ..... Nem kívánom senkinek azt a negyed órát, amit az erdőben kiabálva eltöltöttem!

Szóval sokat higgadnak, de önállósodási szándékaik is felerősödnek! Erre vigyázz!
Előzmény: Frida999 (2970)
jewel1979 Creative Commons License 2009.03.23 0 0 2971
na látod, álomkutyád van :)))
Amúgy az én Tapim se szedett szét semmit, nálunk ez teljesen kimaradt szerencsére. Egyetlen bűne volt, hogy egy-két játékát a nagyobb méretű virágcserépbe ásta el, persze a szobában, de erről leszokott szerencsére!
Előzmény: Frida999 (2970)
Frida999 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2970
Igen én is ezt csináltam eddig ha pórázon vittem le...De gyakran simán póráz nélkül szaladunk le mert nem fut el tőlem messzire és ha szólok neki azonnal visszajön...:) Szóval okos kis jószág..főleg hogy a szomszéd házban lakik egy spánieles csajszi az ő kutyája már felnőtt és múltkor rácsodálkozott h milyen jó nekem mert ő nem tudja póráz nélkül lehozni a kutyáját :) Pont most olvastam a lakásban tartott kutyákkal kapcsolatban, hogy mennyire fel tudják fordítani a lakást amíg a gazdi távol van...Én is nem egyszer arra jöttem haza hogy a wc papír vagy a magazinok 1 centis darabokra tépve hevernek szerteszét, sőt 1 szemüvegem, 1 pár cipőm és 1-2 pulcsim cipzárja bánta eddig :D De ez mind az én hibám volt meg kell tanulni biztos helyre tenni a cuccokat...Viszont nálunk hálisten ilyen bútorszétrágás nem volt, pedig a fonott dohányzóasztalomat eléggé féltettem de eddig még nem keltette fel a kisasszony figyelmét :D
Előzmény: jewel1979 (2969)
jewel1979 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2969
örülök neki :) Le ne cseréld :) Inkább arra próbáltam utalni, hogy úgy kell szeretni, ahogy van :) Amúgy én ha pórázon van, azzal szoktam "védekezni" felugrálás ellen, hogy egyszerűen közelebb húzom magamhoz, rövidebbre fogom a pórázt, és akkor nem tud felugrani. Ez az elsősegély első napra, aztán jöhet a tanulás... :)
Előzmény: Frida999 (2968)
Frida999 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2968
Köszi a tippeket mindenképp kipróbálom!:) Hát már nem fogom lecserélni a kutyim másikra meg nem is akarom mert imádom :D És nem arról akarom leszoktatni hogy eleven legyen csak leginkább erre a felugrálós dologra kellett valami tipp!
Előzmény: jewel1979 (2967)
jewel1979 Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2967
hát, szerintem, amiről írsz, az a spanik alap-természete... ha nyugisabb kutyát szeretnél, akkor pl. válassz basset houndot, az nem fog ilyeneket csinálni :) Félretéve a viccet, szerintem kutyavásárlás előtt tényleg fontos utánanézni a kutyák természetének, hátha nem is olyat szeretnénk, mint ami éppen külsőleg tetszik...

amúgy szerintem olyan 1-2 éves kora körül lenyugszik azért valamennyire, és persze nevelni is lehet, és akkor nyugisabb lesz. De én nem szeretném lenevelni a spanimat ezekről a dolgokról, mert ő úgy jó, ahogy van...

Felugrálás ellen: amikor rádugrik, pl. amikor hazaérsz és ő vár téged, azonnal fordulj el tőle, és ne törődj vele, amíg le nem nyugszik. Egyáltalán ne vedd észre, mintha ott sem lenne. Menj és csináld a dolgod. Amikor meg lenyugodott, akkor menj oda hozzá, és nagyon dícsérd meg. És ezt persze következetesen mindenkinek kell alkalmaznia a családban. A másik trükk: egy fémdobozba, pl. kólásdoboz, kavicsokat szórsz. Amikor felugrik (fontos az időzítés) megrázod. Hangosan csörög, fura hangot ad. Ezzel elvonod a kutya figyelmét. Utána mondod, hogy ül, leülteted, megdícséred. Ez is segít. A dobozrázást a "Nem" paranccsal is lehet kombinálni, aztán előbb-utóbb elhagyhatod a dobozt.

Húz a pórázon: ehhez a te kötélidegeidre is szükség van. Amikor húzna, megállsz. Vársz, amíg ő is vár, amíg a póráz laza lesz. Utána mehettek tovább. Aztán amint megint húz, megint megállsz, várod, hogy laza legyen a póráz. A másik kombináció, hogy amikor húz, sarkon fordulsz, és elindulsz a másik irányba, egyenletes tempóban. Ő is kénytelen jönni. Kénytelen figyelni rád. Előbb utóbb rájön, hogy arra mentek, amerre te akarsz. Persze ehhez tényleg kell a te türelmed is. Nekünk az első sétánk - egy háztömbnyi mindössze - két óra volt! Már én kapartam a falat, annyira elegem volt belőle. Egy hét alatt, napi három sétával számolva - gondolhatod, egy rémálom. De utána bevált, és azóta minden oké...

Előzmény: Frida999 (2964)
ákotka Creative Commons License 2009.03.22 0 0 2966
Sziasztok vannak még két szép arany cocker spánielem eladó
Tel 20/2625191
panettone Creative Commons License 2009.03.20 0 0 2965
Fuvart keresünk Püspökladányból Budapestre ennek a gazdira váró spaninak lehetőleg április 04-e után. Pest déli részén tudja átvenni a spánielmentés.
Ha valaki vállalni tudja elérhetőségünk 06309983947.
http://gallery.site.hu/d/8139347-1/Spani.JPG
Frida999 Creative Commons License 2009.03.19 0 0 2964
Sziasztok!
Én tapasztalt spániel gazdit szeretnék kérdezni! Az én "kislányom" fél éves fekete angol cocker spániel és lakásban lakunk...Azzal kapcsolatban érdekelne a tapasztalatotok, hogy idővel mennyi "csillapodik" a természete? Mert akárhányszor elmegyünk sétálni, úgy kell visszafognom mert rendre minden emberre felakar ugrálni, és hát nem mindenki értékeli :) Ha pedig megakarják simogatni elszalad nem megy oda senkihez. Az idegen kutyákkal kapcsolatban pedig eléggé félős pedig sosem bántották csak odamennek hozzá megszagolják stb. De megszokta őket ugatni mindig...Pedig ahányszor tehetem emberek ésállatok közé viszem szóval arról nemlehet szó, hogy szokatlan neki...Hozzánk is gyakran jönnek barátok, mégis ahányszor "idegen" ember van a közelében teljes extázisba kerül ugrál ugat persze örömében...Lécci írjatok hogy ez mennyiben fog változni! Köszi

Veronika82 Creative Commons License 2009.03.16 0 0 2963
Igen, pontosan a rossz körülmények miatt, de ezt most hosszú lenne leírnom, a lényeg, hogy tudtuk, hogy még korai, de nem volt más választás, és nagyon szerettük volna őt!

Lehet hogy pont ezért nem kéne hagyni hogy egész éjjel nyüszítsen,mert még nagyon fiatal és szüksége van valakire éjjel is, aki vele van? Nem akarom "elrontani" se, de nem tudom hogy egy ilyen pici kutya esetén mi lenne a helyes, hagynám hadd sírjon, vagy oldjam meg hogy mellettünk aludhasson valahogy, persze a dobozkájában?
Előzmény: spancsi (2962)
spancsi Creative Commons License 2009.03.16 0 0 2962
Valami fontos oka volt, hogy ennyi idősen elhoztátok? Gondolok itt arra, hogy pld. nagyon rosszak voltak a körülmények...stb.
Nem igazán jó, ha 7 hetesen kiszakítják a megszokott helyéről!!Leghamarabb is 8 hetesen, de inkább később szokás a kölyköt az új tulajdonosnak átadni.
Előzmény: Veronika82 (2961)
Veronika82 Creative Commons License 2009.03.16 0 0 2961

7 hetes csak, szóval még pindurka. Felhívtuk az állatorvost,azt mondta,hogy ha két-három napon belül nem múlik el a hasmenése,akkor vigyük el, és kap valamit. De valószínűleg elmúlik,mert hülyék voltunk, és nem ugyanazt a tápot adtuk neki,mint amit megszokott előtte, és valszeg ezért van.

Tényleg jó,ha hagyjuk hogy egész éjjel nyüszít??? Tanácsatalan vagyok, mit kéne tenni ilyen esetben :(

Előzmény: spancsi (2960)
spancsi Creative Commons License 2009.03.16 0 0 2960
A hasmenésnek komoly oka is lehet!

Amíg kicsi, addig mozgás, evés, pisilés, kakilás, alvás, majd kezdődik elölről. Ez a napi program. Aztán később nappal egyre kevesebb pihenés, egyre több mozgás, aztán majd végigdurmolja az éjszakát! Mennyi idős?
Előzmény: Veronika82 (2959)
Veronika82 Creative Commons License 2009.03.16 0 0 2959

Jajj ez tényleg nagyon szomorú :((

Mi múlt héten váltunk boldog spániel gazdivá, imádjuk!!! Csak az a baj,hogy nagyon kimerültünk, mivel minden éjjel nyüszít. Mi galérián alszunk, a kutyi oda nem jöhet fel. Nappal csöndben van, de éjjel alszik egy-két órát aztán addig sír míg nem megyünk le hozzá. Mindenki azt mondja, hogy hagyjuk hadd sírjon, de mi se és szerintem a szomszédok se örülnek neki,ha egész éjjel sír :(( ezért lemegyünk hozzá, de nem babusgatni, hanem a helyére tessékelni, kicsit erélyesebben. A férjemre hallgat jobban, ő erélyesebb. Aztán el is megy a helyére, és csöndbe is marad, de egy-két óra múlva újra kezdi :(( Mit tegyünk? Magam mellé nem tehetem, mert a galériára nem vihetem fel, mivel sűrűn kell pisilnie ráadásul most hasmenése is van :(((

mr.debutante Creative Commons License 2009.03.06 0 0 2957

ez szomorú,most kaptam.

Kedves Anyu és Apu"
Meguntatok,és elvittetek a menhelyre. Túlzsúfolt volt, és én egy szerencsétlen számot kaptam. Egy fekete műanyag zsákban vagyok. Néhány más kölyök megkapja majd az én alig használt pórázomat, amit itt hagytatok. A nyakörvem kicsi volt és piszkos, de a hölgy levetette rólam, mielőtt átküldött volna a Szivárvány-hídon. Lehet,hogy még otthon lehetnék, ha nem rágom szét a cipődet? Nem tudtam mi az, csak annyit, hogy bőr, és ott van a padlón. Csak játszottam. Lehet,hogy még otthon lennék, ha szobatiszta vagyok? Az orrom beledugása abba, amit én csináltam, csak megszégyenít. Vannak könyvek és kutyakiképzők, ahonnan megtanulhattad volna, hogy hogyan kell nekem megtanítani, hogy jelezzek az ajtónál. Lehet, hogy még otthon lennék, ha nem viszek be bolhákat a lakásba? Bolhairtó nélkül nem tudok megszabadulni tőlük azután, hogy napokig kint hagysz az udvaron. Lehet,hogy még otthon lennék, ha nem ugatok? Csak énekeltem, "ijedt vagyok", "magányos vagyok", "itt vagyok", "a legjobb barátod akarok lenni". Lehet, hogy még otthon lennék, ha felvidítalak? Ha megütsz, nem tudom megtanulni. Lehet, hogy még otthon lennék, ha szántál volna időt arra, hogy megtanítasz helyesen viselkedni? Az első hét után már nem törődtél velem, de az összes időmet arra szántam, hogy VÁRJAK RÁD!
Ma meghaltam.
Szeretettel: A kiskutyátok "

panettone Creative Commons License 2009.03.02 0 0 2956
Köszönjük mindenkinek aki segíteni próbált, a kutyus rendben megérkezett az ideiglenes befogadójához.
Előzmény: panettone (2955)
panettone Creative Commons License 2009.02.27 0 0 2955

S.O.S. Fuvart keres ez a tízhónapos kis kan BÉKÉSCSABÁRÓL szeretne eljutni BUDAPEST déli részére. Ideiglenes gazdija is lenne csak a fuvarban kérünk segítséget.
Az ideiglenes befogadó tlfonszáma: 06309983947.

ákotka Creative Commons License 2009.02.25 0 0 2954
Kedves fórumozok vannak kis kutyáim .
Arany Angol cocker spániel kutya babák szépek és 7 hetesek eladók
panettone Creative Commons License 2009.02.23 0 0 2953
Álom spanira várók figyelem!
Gazdit keres Mancsi, a kedves vigyori örökmozgó spani fiú, gyerek mellé bármilyen más háziállat mellé akár második kutyának is ideális. Mancsiról érdeklődni lehet: a 06309983947- es számon. Képek és infok: http://www.spanielsos.hu/mancsi.htm
panettone Creative Commons License 2009.02.19 0 0 2952
Gazdit keres Camyla a szeleburdi nagykamasz angol cocker spániel , ivartalanított szukácska, nagy mozgásigényű, második kutyusnak is ideális, kisgyerek mellé nem ajánljuk mivel szeret felugrálni. Képei:http://gallery.site.hu/u/marcsi_oroszfreemail_hu/spanisos/   Érdeklődni lehet 063099983947
szpsz911 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 2951
Szia!
Mi 2004 karácsonya óta vagyunk spánielesek.
2 eleven gazfickónk van. :-)
Mi is vizes helyen lakunk, vidéken.
Egy tó és egy fenyőerdő van a közelben.
Ha tisztességesen körbe van kerítve a telek, akkor a távollétedben nem lesz gond. Mi is felügyelettel szoktuk a tóba engedni őket.
Lakás vs udvar: van egy zárt előszoba szerű teraszunk, oda bemehetnek, hideg- és szélvédett hely.
Ha otthon vagyunk, akkor ők is bent vannak velünk.
A spániel nem való "ridegtartásra".
Előzmény: Törölt nick (2937)
jewel1979 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 2950
az illatos úton is van épp egy spániel, ne hiányzik valakinek?...
http://www.illatosut.hu/index.php?pid=9135
Előzmény: SzivecskeOrrúTündérBorsó (2949)
SzivecskeOrrúTündérBorsó Creative Commons License 2009.02.16 0 0 2949
Körbe kérdezem azért a környékbelieket,hátha valaki reagál rá.....
SzivecskeOrrúTündérBorsó Creative Commons License 2009.02.16 0 0 2948
Nagyon sajnálom a kutyit :(((
boagfu Creative Commons License 2009.02.15 0 0 2947
S O S !!!!!!
Most telefonált egy férfi...zokogva...akadozó beszéddel a sírástól, hogy barátjuk, családtagjuk egy óriás snauzer ma éjjel a császározást követően meghalt.
9 baba maradt utána...
Bármilyen megoldásra nyitott!
Bármit kifizet bárkinek, csak segítsen.
Dajkakutya lenne a legjobb. Ő bárhová az országba elvinné a kicsiket.
Ha csak 1-2-3 babát tudna bevállalni valaki annak is örülne.
ha menhelyi, vagy kóbor kutya, ő csalágtagnak magához veszi egész életére, ha dajkaságot bevállal valaki az is jó....bármi, csak ne kelljen meghalni a babáknak.
Budapest, soroksáron vannak a babák.
Ha valakinek van ötlete légyszi hívjatok.
 20/9577-181 
Pasit még így nem hallottam sírni...

" Az embernek csak az arca ismerhető, de az arca NEM ő...
Ő az arca mögött van - láthatatlan..."
panettone Creative Commons License 2009.02.14 0 0 2946
Gratulálunk Ön épp most nyert egy ivartalanított, 4 éves arany angol cockert spániel fiatal urat. Kölcsönös szimpátia esetén nyereményét átveheti a spánielmentés központjában, részletekért kérem hívja a 06309983947 - es számot. További infok: http://www.spanielsos.hu/suskind.htm
spancsi Creative Commons License 2009.02.06 0 0 2945
Sok sikert hozzá!
Előzmény: Törölt nick (2944)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.06 0 0 2944
Sziasztok! Köszönöm a segítséget! Eldöntöttem: spánielt veszek, csak még nem tudom, hogy honnan... :D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!