Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22611

Példa:előállítasz 1000 dollár értéket,ebből megkapsz 350 -at,350a munkáltatónál csapódik le céges nyereségként,300 meg adóként az államhoz folyik be.

 

 

Ez nagyjából a kínai modell,itt a megtakarítás a 350 dollár,ami a munkáltatónál jelentkezik megtakarításként/ befektetésként.

 

 

Van pár lakóházad,amelyeknek az értéke 10000 dollárt emelkedett egy év alatt.Felveszel 6000 dollár hitelt,aminek fedezete ez az értéknövekedés.

 

4000 dollárt megtakarításként a házban hagysz.

 

Az első példa valós megtakarítás,ami azonban másnál csapódik le,amint aki az értéket előállította.

 

A második nem valós.

 

Vagyis nincsen ellentmondás,pusztán megértési rés- nálad :D

Előzmény: Liberális gondolkodó (22608)
Liberális gondolkodó Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22610

Az oroszok sem tudják, milyen az a liberális, piaci demokrácia.

Sőt. Valószínűleg ezért kevesebb az oroszok egy főre eső GDP-e,  a német GDP/fő felénél.

Azt nem tudja a nyugat, hogy hogyan kellene átalakítani Ukrajnát, de tudják, mivé kellene.

Az oroszok tudják miből kellene átalakítani, de fogalmuk sincs, mivé.

Előzmény: Törölt nick (22605)
finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22609

"A nyugati mintát követő ukrajna gyakorlatilag összeomlott,és működésképtelen."

Mutasd már meg, hol követte Ukrajna a nyugati mintát. Tettekben persze, nem szavakban.

Előzmény: Törölt nick (22597)
Liberális gondolkodó Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22608

"A tipikus gond világszerte, hogy nem a munkát generáloknál csapódik le a jövedelem egy része,amit nem a dolgozók,hanem mások fordítanak megtakarításra."

 

Pontosan. Vagyis nem igaz az sem, hogy "A megtakarítás per definíció akkumulált munka."

 

Akkor most gondold végig még egyszer, de most vedd figyelembe a beírásodra adott, saját cáfolatodat is.

Előzmény: Törölt nick (22604)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22607

-"Ha a kínaiak befejezik a kötvény vásárlást,akkor az amerikai foglalkoztatás durván emelkedni fog,ami jó lesz az amiknak,viszont pl. a katonai kiadások durva visszavágását fogja igényelni ."-

 

Oszt mit csinálnak a kommunisták a gyülemlő pénzükkel? Feltornyozzák? Van egy apróság, melyet nem szeretnek figyelembe venni a kommancsokat bámuló, usákokat utáló nosztalgiára hajlamos közönség. Az usákok önfenntartó tud lenni. Azt sem jelent előnyt, hogy Kína még egy durva társadalmi boom előtt áll, de ez a kommunisták csodálóinak biztos nem szempont.

Előzmény: Törölt nick (22593)
finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22606

"ugye, itt az egyik fél az oroszok a másik fél az EU kezére játszik, ebben tehát a deklarációk szintjén nincs különbség. "

Persze, hogy nincs, hiszen mindkét fél területeket játszik át...vagyis mégsem, szóval van különbség, és talán nem is lényegtelen xD

Előzmény: Antisystem (22522)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22605

Az ukrán válság oka sokkal inkább volt az, hogy a megkövesedett, orosz, szocialista típusú, korrupcióval, sógorkomasággal rossz gazdasági teljesítményre képes.

Putyin érdemei nem kicsik. Bődületes fejlődést produkált, de attól még igaz az, hogy alacsony bázisról, nagyságrendekkel könnyebb fejlődni.

Az oroszoktól nyugatra (még Magyarország esetében is) egyáltalán nem vonzó alternatíva az orosz társadalmi berendezkedés. Ezen lehet rugózni, hogy miért nem, de attól még tény, hogy az oroszok csak az ázsiai, volt szovjet köztársaságok területén "vonzó".

 

 

A nyugat európaiak nem tudják ,hogy egy szovjet stílusú gazdaságot hogyan kell átalakítani demokratikus,piaci alapúvá .

 

Az oroszok tudják.

Előzmény: Liberális gondolkodó (22602)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22604

Mivel az USA államkötvény az egyik legbiztonságosabb értékpapír a világon, így ha a kínaiak nem vesznek, akkor elsősorban a kockázatosabb államkötvények irányából fog áramlani az USA irányába ez a kereslet.

 

 

Mondom,komoly hiányosságok vannak a gazdasági téren :D

 

Ha Kína leáll az állampapírok vásárlásával,akkor a dollár árfolyama lefele kezd menni, mivel megszünik az ami pénzügyi befektetések iránti nemzetközi kereslet legföbb forrása (itt NETTO számokról beszélünk,nem a két oldaláról a mérlegnek)

 

A dollár egyensúlyi árfolyama oda fog beállni,ahol a nemzetközi áruforgalom kereslet kínálata beviszi,ami a kínai termékek megdrágulása miatt( mivel az állampapír vásárlás leállás magával hozza a kínai export csökkenését) .Ez egyenlő lesz azzal az árfolyammal,ahol a marginális termékek már eltűntek,és az export/import egyensúlyba kerül az amiknál (korrigálva a többi merkantilista nemzet ker egyensúlyával)

 

 

Ez automatice inflációt gerjeszt,illetve beruházás/foglalkoztatás élénkítést generál ,ami egyben a kamat emelését,és az államháztartási kiadások egyensúlyba hozását.

 

Azt kell látni,hogy az amiknál a hadiipar,és a hadsereg egy foglalkoztatási eszköz,amivel a gazdasági ciklusokat és a munkanélküliséget kompenzálják.

 

ajánlom a Wages of Destruction-t  ,ez leírja nagyon szépen hogy a gazdasági élénkítés,fegyverkezés között milyen az egyensúly:

http://www.amazon.co.uk/The-Wages-Destruction-Breaking-Economy/dp/0141003480

 

 

és nem is igazak. Van aki rabszolgamunkával teremt megtakarításokat, van aki üzleti sikereivel, megint mások energiahordozók eladásával, stb.

 

 

A megtakarítás per definíció akkumulált munka.

Tehát a munka elhalasztott elfogyasztásával lehet megtakarítást generálni, a többi csak papíron létezik.

 

A tipikus gond világszerte, hogy nem a munkát generáloknál csapódik le a jövedelem egy része,amit nem a dolgozók,hanem mások fordítanak megtakarításra.

 

Előzmény: Liberális gondolkodó (22599)
RIKA424 Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22603

A nyugat minden szankciója szájkarate csupán, amíg az Oroszországban érdekelt európai és amerikai olajvállalatok Putyin térfelén játszanak.

 

A nyugati sajtó Putyin felett aratot győzelemként ünnepli, hogy a japán bankok felfüggesztették az együttműködést korábbi orosz partnereikkel. Pedig nincs többről szó, minthogy a japánok most inkább nem kezdenek újabb üzletekbe, nem adnak újabb hiteleket Oroszországban. Az óvatosságuk nem megalapozatlan, hiszen az EU és az USA által ígért újabb szankciók bevezetése esetén büntetésekre számíthatnak, ha oroszokkal üzletelnek.

 

Ez azonban egyáltalán nem aggasztja az Oroszországban is érdekeltséggel rendelkező olajvállalatokat. A holland Shell vezérigazgatója pénteken látogatta meg Vlagyimir Putyint, hogy az orosz elnököt személyesen biztosítsa arról, hogy cége elkötelezett oroszországi tevékenysége folytatása mellett. Ben van Beurden szerint a Shell a szankciók ellenére is mindent megtesz, hogy a Gazprommal együttműködve az orosz cseppfolyós földgáz-üzemét tovább bővítse.

Az orosz fennhatóság allatt lévő északi-sarki olajlelőhelyek feltárására kivételes engedéllyel rendelkező norvég Statoil sem látja veszélyben együttműködését a Rosznyeftével, sőt a cég nemzetközi temelésért felelős igazgatója, Lars Christian Bacher szerint minden oroszországi tevékenységük a tervek szerint alakul.

A francia Total március végén jelentette be, hogy oroszországi partnerével, a Lukoillal vegyesvállalatot hoz létre, hogy az elképesztő palaolaj-tartalékokkal rendelkező orosz Bazsenov-mezőt együtt tárják fel. A Total ráadásul az orosz földgáz-bizniszben is érdekelt - 16 százalékos tulajdonrésze van a Gazprom utáni legnagyobb orosz gázipari vállalatban, a Novatekben.

Bob Dudley, a BP vezérigazgatója a hét közepén látogatott Moszkvába, hogy hogy Putyinnal találkozzon, és megerősítse a brit olajvállalat elkötelezettségét orosz beruházásai iránt. „Sziklaszilárdan elköteleztük magunkat a Rosznyefttel közös beruházásunk mellett, hiszen az üzlet megy tovább.”

Márpedig nem a Putyin holdudvarához tartozó politikusok és üzletemberek elleni privát szankciókkal, hanem az orosz központi költségvetés legfőbb bevételei forrásának számító energiaszektorral szembeni korlátozásokkal lehetne megfogni Putyint. Egészen addig, míg az orosz büdzsé forrásainak 52 százalékát adó az olaj- és gázipari exportból származó bevételek zavartalanul befolynak, Putyint semmi nem állítja meg, hogy felségjelzés nélküli, vagy akár rang és felségjelzéssel ellátott orosz katonákat küldjön Ukrajnába.

 

Amíg az európai és amerikai energiacégek a Kremllel egy térfélen játszanak, és semmi nem fenyegeti a napi 21,8 millió hordó olaj és gáz exportját Oroszországból, a nyugat tehetetlen lesz Putyin hatalmi visszaéléseivel szemben.

Liberális gondolkodó Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22602

Az ukrán válság oka sokkal inkább volt az, hogy a megkövesedett, orosz, szocialista típusú, korrupcióval, sógorkomasággal rossz gazdasági teljesítményre képes.

Putyin érdemei nem kicsik. Bődületes fejlődést produkált, de attól még igaz az, hogy alacsony bázisról, nagyságrendekkel könnyebb fejlődni.

Az oroszoktól nyugatra (még Magyarország esetében is) egyáltalán nem vonzó alternatíva az orosz társadalmi berendezkedés. Ezen lehet rugózni, hogy miért nem, de attól még tény, hogy az oroszok csak az ázsiai, volt szovjet köztársaságok területén "vonzó".

Előzmény: Törölt nick (22597)
RIKA424 Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22601

Záhonyban érzékelhető az ukrán válság hatása

 

Diószegi József   |   2014. április 20. vasárnap 11:07

 

 Napi Gazdaság Online

 

A záhonyi logisztikai cégek egy része nem, másik fele viszont érzékeli az orosz–ukrán konfliktus kedvezőtlen hatásait.

 

Akad olyan vállalkozás is, amelyiknek jelentősen visszaesett a munkája, miután a Nyugat-Európából a FÁK-országokba irányuló áruféleségekből kevesebbet kell vagonba rakniuk.

 

Bár egyértelmű bizonyíték nincs arra, hogy mindezek hátterében a megromlott ukrán–orosz politikai kapcsolat áll, de többségük mégis ezzel hozza összefüggésbe az áruk, így a munka megcsappanását, épp ezért várják a helyzet mielőbbi normalizálódását.

 

Mindeközben Záhony térségében üdvözlik a kormány paksi beruházással kapcsolatos döntését, ettől ugyanis az Oroszországból Magyarország felé irányuló szállítást és egyben a régió fellendülését is várják.

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22600

Népességszámra vetítve kétharmad annyian emigrálnak be HIVATALOSAN mint az usa-ba

 

Nem hivatalosan valsz megegyezik az emigráció mértéke.

Előzmény: Törölt nick (22594)
Liberális gondolkodó Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22599

"Érdekesek ezek az összefüggések."

és nem is igazak. Van aki rabszolgamunkával teremt megtakarításokat, van aki üzleti sikereivel, megint mások energiahordozók eladásával, stb.

Mivel az USA államkötvény az egyik legbiztonságosabb értékpapír a világon, így ha a kínaiak nem vesznek, akkor elsősorban a kockázatosabb államkötvények irányából fog áramlani az USA irányába ez a kereslet.

Kína nélkül sem az USA fog finanszírozási nehézségekkel küzködni és még a katonai kiadásait sem kell csökkentenie.

 

Ez inkább volt "Blikk" szerű hsz, kedves Bomlat?!

 

Előzmény: Törölt nick (22593)
Mostmár Elég Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22598

Magyarország, amely 56-ban fegyvert ragadott az orosz gyámság ellen, mára ütőkártya lett Putyin hatalmi játékában, habár az ország az EU és a NATO tagja. Ezt a paradoxont csak felerősíti a választások eredménye, amikor Európa súlyos válság kapcsán néz szembe Oroszországgal. Április 6. nyertese ugyanis a Fidesz és a Jobbik, mindkettő a Nyugat erkölcsi hanyatlását hirdeti és más-más fokon ugyan, de visszakerül Moszkva érdekövezetébe.

 

http://www.lemonde.fr/idees/article/2014/04/19/la-hongrie-un-atout-dans-le-jeu-de-vladimir-poutine_4404222_3232.html?xtmc=hongrie&xtcr=1

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22597

Russia vs Germany 18000 vs 40000. (wiki)

 

Olyan 20 éve ez még 10:1 volt.

 

Az orosz gazdaság az elmúlt 10 évben iszonyatosat fejlődött.

 

Ez az oka az ukrán válságnak.

 

A nyugati mintát követő ukrajna gyakorlatilag összeomlott,és működésképtelen.

Előzmény: Liberális gondolkodó (22591)
Tiran-V Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22595

z orosz lakosság 78 százaléka úgy érzi, hogy az orosz főváros, Moszkva a többi régió bevételeiből él, és a lakosság kétharmada negatívan nyilatkozik a moszkvaiakról. Moszkva egyébként hihetetlen szívóhatással bír, és az utóbbi évek kutatásai szerint maguk az oroszok már régóta kisebbségben vannak a saját fővárosukban. Így az „RBK” folyóirat 2007 év végi kutatása szerint Moszkvában és közvetlen környékén 12 millió ember lakik, de ebből csak mintegy 3,7 millió orosz. Más, óvatos becslések is 4-7 millióra teszik az etnikai oroszok számát a fővárosban.

 

Az etnikai kisebbségek közül az RBK kutatása szerint a legtöbben az azerbajdzsániak vannak Moszkvában (14%), őket követik a tatárok és baskíriaiak (10%), ukránok (9%), koreaiak, kínaiak és vietnámiak (6%), tadzsikok, üzbégek, kazahok és kirgizek (5%), csecsenek, dagesztániak, ingusok (4%), örmények (4%), belaruszok (3%), grúzok (3%), moldovaiak (3%), cigányok (2%), és a zsidók (1%). Vagyis ebből az derül ki, hogy Moszkvában több azerbajdzsáni lakos él, mint magában Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban. Ha megbízunk ezekben a különböző számításokon és felméréseken alapuló statisztikákban (az igazi számadatokat sajnos nagyon nehéz megtudni, ugyanis a Moszkvában élő bevándorlók nem regisztráltak, és illegálisan tartózkodnak a városban), akkor valóban igen robbanékonynak mutatkozik a helyzet, ami 2010 decembere folyamán is a felszínre tört már.

Oroszország területén becslések szerint 12-14 millió külföldi állampolgár él, akik közül több mint 8,8 millió illegálisan tartózkodik az országban.

 

 

http://kitekinto.hu/eia/2011/01/25/milyen_problemakkal_kuzd_a_vilag_legnagyobb_orszaga/#.U1Om41V_uSo

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22594

Népességszám fél, emigránsok egyharmad.

Előzmény: Törölt nick (22586)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22593

Ebben a kijelentésben annyi alapvető hiba van,hogy az valami hihetetlen :)

 

A kínai államkötvény vétel az csak Kína által hajtható végre,más ország nincsen a világon,aki hajlandó lenne rabszolgamunka áron eladni cuccokat jóval a piaci ár alatt,hogy vehessen amerikai államkötvényeket.

 

Ha a kínaiak befejezik a kötvény vásárlást,akkor az amerikai foglalkoztatás durván emelkedni fog,ami jó lesz az amiknak,viszont pl. a katonai kiadások durva visszavágását fogja igényelni .

 

Érdekesek ezek az összefüggések.

Előzmény: Liberális gondolkodó (22589)
Tiran-V Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22592

kis háttér, ördögűzéstől elektricskáig, második felében a bevándorlást is érintve:

http://vilag.transindex.ro/?cikk=8080&nyomtat=1

Előzmény: Törölt nick (22590)
Liberális gondolkodó Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22591

és ugye a magyar az liberális, piaci demokrácia?

Szerintem meg nem.

Szerintem a németek, osztrákok, USA, stb. Velük vesd össze az oroszok teljesítményét.

Előzmény: Törölt nick (22587)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22590
Előzmény: Tiran-V (22588)
Liberális gondolkodó Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22589

Ez megint baromság. Az USA egy főre eső GDP adata többszöröse a kínainak (vagyis több értéket állít elő egy fő az USA területén, mint egy kínai. Többszörösen).

ha kína nem vesz USA állampapírt, majd vesz más.

Előzmény: messzehordó mordeháj (22585)
Tiran-V Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22588
Előzmény: Törölt nick (22586)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22587

Ez nettó baromság.

Sem gazdasági teljesítményben, sem fenntarthatóságban nem érnek még a közelébe sem a " liberális piaci demokráciák" teljesítményéhez.

Azért képesek (néhányan) gyorsabb növekedésre, mert rendkívül alacsony a bázis teljesítmény.

 

Az oroszok egy főre eső gazdasági teljesítménye magasabb,mint pl. a magyar.

 

Mondjuk ezt már kb. 10* végigvettük itt,csak mindig van egy friss beeső,aki előröl kezdi a blikk színvonalú mantrát

Előzmény: Liberális gondolkodó (22583)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22586

Jé, most nézem hogy Oroszországba olyan 300 000 ember emigrál be évente.

 

Érdekes.

Fele akkora mint az usa népességszámban.

Előzmény: Tiran-V (22581)
messzehordó mordeháj Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22585

Az nem gond, hogy Kína tartja el az usákokat?

Előzmény: Liberális gondolkodó (22583)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22584

Unalmas volt a biztonsági őrködés, most a donyecki népköztársaságot vezeti

A szakadárok által irányított ukrán területen megismételnék a krími eseményeket. A semmiből érkezett miniszterelnök népszavazást akar. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: herwest (22525)
Liberális gondolkodó Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22583

Ez nettó baromság.

Sem gazdasági teljesítményben, sem fenntarthatóságban nem érnek még a közelébe sem a " liberális piaci demokráciák" teljesítményéhez.

Azért képesek (néhányan) gyorsabb növekedésre, mert rendkívül alacsony a bázis teljesítmény.

 

 

Előzmény: El Qradi (22570)
Tiran-V Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22581

gyk.:

 

Hivatalos amerikai kiadvány szerint

 

Legal Permanent Resident Flow: Fiscal Years 2010 to 2012


                                              2012                           2011                 2010
Category of admission Number Percent     Number      Percent     Number       Percent
Total ..............                 1,031,631 100.0 1,062,040 100.0      1,042,625      100.0

New arrivals ..........         484,072 46.9      481,948    45.4        476,049         45.7
Adjustments of status .. 547,559 53.1       580,092   54.6         566,576         54.3

 

A legal permanent resident (LPR) or “green card” recipient is defined by immigration law as a person who has been granted lawful permanent residence in the United States. Permanent resident status confers certain rights and responsibilities. For example, LPRs may live and work permanently anywhere in the United States, own property, and attend public schools, colleges, and universities.
They may also join certain branches of the Armed Forces and apply to become U.S. citizens if they meet certain eligibility requirements. This Office of Immigration Statistics Annual Flow Report presents information obtained from applications for LPR status on the number and characteristics of persons who became LPRs in the United States during 2012

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (22571)
messzehordó mordeháj Creative Commons License 2014.04.20 0 0 22580

Családok ezrei fizetnek rá: ez az ukrán válság ára

 

 "Sokan úgy vélik, elképzelhető, hogy a fájdalmas nadrágszíjmeghúzás révén az államcsőd veszélye hamarosan elmúlik, ám addig családok tömegei rokkanhatnak bele mindebbe.

 

A már érvénybe lépett törvények között van a banki betétek megadóztatása, ezekre a jövedelmekre 15-től 30 százalékig terjedő különadót vetettek ki. Ismét emelkednek a jövedéki adók, drágább lesz a dohányáru, az alkohol és az üzemanyag is, de az élelmiszer- és gyógyszerárak is pénztárcaszaggatóak lesznek a jövőben. Az egészségügyi készítmények az év eleje óta folyamatosan, 5-15 százalékkal drágultak, de az eddigi enyhe áremelkedést az elmúlt hetekben igazi árrobbanás váltotta fel.

A kijevi kormány hivatalosan is bejelentette, hogy május elsejétől ötven százalékkal nő a földgáz lakossági ára, s bár a miniszterelnök hozzátette, hogy a rászorulók továbbra is kedvezményt kapnak, azt azonban, hogy ki számít rászorulónak, egyelőre nem pontosították.

Ukrajnában ezentúl fizetni kell a hivatalos pénzváltásért is." 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!