Keresés

Részletes keresés

outcyber Creative Commons License 2000.06.26 0 0 971
Hogyne. Nem olyan vadnehéz az. Gerecsén is végigcipeltem, bár alig öt perc anyag készült vele.

Ilyen képet tudok produkálni:
Eötvös 50 kitűző
Persze itt elég gyatra a megvilágítás...
Szóval rajtam ne múljon. Akár minden elágazásról csinálhatunk képet, aztán szépen feliratozzuk a gy.k., hogy itt most balra, ott a kis ösvényen, etc.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (970)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.26 0 0 970
Ha cipeled... :-)
Azért úgy heccből egyszer tényleg érdemes lenne egy ilyen színes prospektust megcsinálni webes formában. De mi lenne, ha mondjuk a K-100 éjszakai szakaszát adnánk ki bőrkötésben, ha már K-100 topic? Persze a MAXI is érdekes lenne.
Előzmény: outcyber (969)
outcyber Creative Commons License 2000.06.26 0 0 969
BEAC bejárás.

Én is benne vagyok. Videokamera biztosított, tuner kártya szintén, úgyhogy akár színes prospektust is készíthetünk a túrára. :)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (962)
Gödény Creative Commons License 2000.06.26 0 0 968
Hát igen, az US-International kevés helyen van kiválasztva.
Ez megkülönbözteti a jobb és a bal ALT gombot.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (967)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.26 0 0 967
>Ha véletlenül a jobb ALT még le van nyomva, amikor a t-t leütöm,
Én is ezzel próbálkoztam először! Erre feljött egy necckép ablak, hogy hány aktív kapcsolat van meg hány URL áll sorban. (Sok nullát írt ki, néhány mélyértelmű indexelőnek biztos teszene!)
Előzmény: Gödény (964)
Gödény Creative Commons License 2000.06.26 0 0 966
Az a szomorú helyzet, hogy a szomszédban (Városi és elővárosi közlekedés topic) balhé van. Elment némi időm.

De nyugi. A teljesítők - egy-két apró javítás híján - már aktuálisak, a többit meg úgyis olvastad papíron.

Előzmény: altvizsla (965)
altvizsla Creative Commons License 2000.06.26 0 0 965
Gödény: Mikor kerül már fel az új Kinizsi honlap ?
Előzmény: Gödény (964)
Gödény Creative Commons License 2000.06.26 0 0 964
> Ce doriţi ?
> ????
> Bocs, de a műveltségem még egy kicsit hiányos... :-)
Pedig csak ide a szomszédba, Romániába kell érte átmenni.
Csupán visszakérdeztem: tessék ?? Mit kér ??

Na, én a "US International" nevezetű klaviatúrakiosztást használom. Ebben a betűk pontosan ott vannak, mint az egyszerű angol készletben, a magyar ékezetesek legjava (kivéve az ő és ű) pedig a jobb oldali ALT és egy logikus gomb lenyomására jönnek elő. Ha véletlenül a jobb ALT még le van nyomva, amikor a t-t leütöm, akkor keletkezik az alsó vesszős t: ţ , amit a románok c betűnek használnak (hiszen a c-t a követő magánhangzótól függően k-nak vagy cs-nek ejtik).

Aki nem hiszi, az meg pucolja le a légypiszkokat a képernyőjéről!

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (963)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.26 0 0 963
>Hát ez az, mi törţént a 't' betűvel?
Én is törtem a fejem, megpróbáltam rekonstruálni, de csak furcsaságok történtek...

>Ce doriţi ?
????
Bocs, de a műveltségem még egy kicsit hiányos... :-)

> K100 túrabeszámoló közlésre engedélyezve.
Köszönöm! Van egy kis átfutási ideje, de aki átfut, az fusson bét is. Várom a többiektől is!

Még egy sztori: alkalmi útitársam mesélt a Mátrabércről, ahol korábban bringával is lehetett menni, de aztán a legtöbben csak cipelték a hátukon felfelé. Ennak hatására feltaláltunk egy új extrém túrát. Ez gyalogos teljesítménytúra lenne, de azzal a feltétellel indulhatnának rajta a tagok, hogy van a hátukon egy bicikli. :-) Persze ráülni nem lenne szabad! Már be is lehet tenni a jövő évi túranaptárba, április elsején rendezzük.

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.26 0 0 962
BEAC: még nem tudom, hogy 70 vagy 110, de valamelyiken szeretnék indulni. A bejárásban benne vagyok! Az én módszerem a diktafon, a Tortúrát is azzal csináltam végig, ennek köszönhetően lehet, hogy még részletesebb lesz a beszámoló, csak legyen időm megírni. :-) Talán a legjobb lenne a diktafon + fotogép vagy videokamera. Otthon aztán magnóról megcsinálom az útvonalleírást. Éjszakai túrák előkészítésénél bevált módszer.

>Volt olyan rendező, aki direkt provokált -
Árulja el valaki, hogy mi ebben a jó! Mi lesz a haszna? Trófát akar a kis piros noteszbe? Amúgy most is vannak nagyon jó túrák a Kinizsivel egyidőben, vagy az előző héten, amikor már nem sokan mennek nagy túrára.

Kivi: voltak bringások, de többnyire nem ugyanaz volt az útvonal, mint nekünk, csak néhány helyen találkoztunk. Nem tudom, hányan voltak és melyiken vettek részt. + még volt biciklis társaság, akikkel felváltva előzve egymást együtt mentünk egy darabon (van ilyen!), aztán kiderült, hogy ők nem is Tortúra, csak úgy. Reggel-este a tornateremben is láttam járgányokat parkolni.

250: este a tornateremben néhányan elég keményen arra tippeltek, hogy bizony sok induló lesz. Hát kíváncsi leszek! Azt is mesélték, hogy hiába érkezik be valaki hamarabb, a váltótársát nem engedik idő előtt elindulni. Talán az lehet ennek a célja, hogy együtt tartsák a mezőnyt (pontok nyitvatartása)?

Eső: a begombolt esőkabát és a sprotni a múlté! Itt az új csodaszer! Nagy zuhét ígértek, és pont a Bükk fölé rajzolták a tévében a zivatart. De egész nap csak egy kis fekete felhő fenyegetett tíz percig. A megoldás: félve, hogy a félig textil futócipő esőben-sárban nem jó, átázva csak cuppog benne a víz, magammal vittem egy pár békebeli csehszlovák bakancsot, bruttó 2 kg összértékben. Egész nap cipeltem, és jól szétverte a hátamat, mert rosszul volt elhelyezve a zsákban, még most is fáj. De nem esett. :-) Azért a sprotni kényelmesebb...

A Neogranormon jót tett, köszönöm Ermaknak és AV-nek az ötleteket. Végül az igazi megoldás a polgári, de kissé merev városi rövidnadrág helyett a szakadt és ronda, de puha és jól bejáratott túrás rövidnadrág alkalmazása volt, amely nem törte a lábamat. A probléma nem múlt el, de nagyjából végig tünetmentes volt.

Gödény Creative Commons License 2000.06.26 0 0 961
Ce doriţi ?
Előzmény: Ermak (960)
Ermak Creative Commons License 2000.06.26 0 0 960
>mi törţént
Hát ez az, mi törţént a 't' betűvel?
Előzmény: Gödény (956)
Ermak Creative Commons License 2000.06.26 0 0 959
SK!

K100 túrabeszámoló közlésre engedélyezve.

pataporc Creative Commons License 2000.06.26 0 0 958
AV: Hjjjjj, az arcmemoriam... kopik. Bocs.
Kivi: Beacrol mar folynak a tervezgetesek. Arra gondoltam, hogy valamelyik hetvegen, amikor nincs tura, bejarhatnank a pilisi reszet. En mar elbuktam egyszer ott, iden reszletes, kimerito, centire lebontott utvonalrajzzal szeretnek menni. Vagy elhullajtok nemi zsemlemorzsat (a la Juliska) a jo utvonalon.
altvizsla Creative Commons License 2000.06.26 0 0 957
Pataporc: Nem a középső ember vagyok a padon hanem a zöld nadrágos, fehér pólós. De mintha a pad másik végén Pucros Maci ülne, vagy tévedek ?
A 250km tényleg kegyetlen durva, itt a résztvevők már fájdalomtűrő, idegi képességekből is vizsgáznak. Lehet hogy valaki jól bírja kondival a 250-et, de nem bírja a vízhólyagokat, vagy eltéved az utolsó 50-en, esetleg kissé álmos lesz, vagy a gyomra nem bírja, így a teljesítése sikertelen lesz !!! Én ebből nem kérek. Nem hinném hogy a 250 valakinek jó élmény lenne, hiszen az Árpád Vezérről is azt írták a Nagyok: ezt mégegyszer soha többet !
Gödény Creative Commons License 2000.06.26 0 0 956
Volt olyan rendező, aki direkt provokált - a saját túráját a jól bevált eseményekkel azonos napon (de legalább másik helyen) rendezte. "Nekiment" a Kinizsi 100-nak is, meg a BEAC MAXI-nak is - de mindkét alkalommal ő húzta a rövidebbet, alig volt résztvevője, a nagy túrák statisztikáján meg így utólag meg se látszik, hogy mi törţént.
Előzmény: kivi (953)
Ermak Creative Commons License 2000.06.26 0 0 955
>>Ermak: a szlovák poént nem értem.
>Elmentem ebédelni, és közben leesett. :-) Az ilyesmi jót tesz az ember agyműködésének

Csak nem sztrapacska volt a menü? :-)))

Gratula a teljesítéshez, a botránykrónikához, várom a túrabeszámolót.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (932)
Ermak Creative Commons License 2000.06.26 0 0 954
>Ezt megkaptuk. Szerintem a 250 irrealis - eddig az osszes otszoros, hatszoros Kinizsi-teljesito baratom rabolintott arra, hogy ezt serulesek nelkul valoszinuleg nehezen lehet meguszni (bocs, meggyalogolni). Ez persze csak kocaturazokra vonatkozik, lehet, hogy egy elsportolo kacagva vegigmegy rajta. Szerintetek?

Nagyon durva.
Én a Kinizsit (írtam már) idén viszonylag könnyen teljesítettem, de a térdeim (erről is írtam már) kb. mostanra jöttek rendbe, sőt inkább csak 90%-osnak nevezném az állapotukat. Nem fájtak, csak mintha összekuszálódtak volna a szalagok, vagy mik, néha némi recsegés, szóval megérezték a túrát. Megfelelő rákészüléssel kb. a 150 km-t érzem annak a határnak, ami az ízületek károsodása nélkül teljesíthető. Szóval nem tudom, hogy annak, aki ezt végigcsinálja, hogy fogják bírni a térdei a Kinizsit 70 éves korában :-))

Előzmény: pataporc (943)
kivi Creative Commons License 2000.06.26 0 0 953
Voltak kerékpárosok a Tortúrán? Mert terveink szerint Budapestről 6-an mentünk volna, de aztán közbejött valami, és meg kellett változtatni a programot.

Elolvastam a leirásodat. Hát, tanulságos... Egy kicsit hasonló dolgot műveltek velünk (a kerékpárosokkal) is a jövő héten. Ez szép mondat volt... :)
Tudniillik a jövő szombaton (július 1-én) rendezik majd a Nagy-Szoplák MTB Maratont. Viszont ugyanerre a napra szervezte a Szövetségünk a Duna Maraton című MTB versenyt is. Ezzel azt érték el, hogy a két (amúgy nagy népszerűségnek örvendő) esemény között megosztották a megszállott hegyikerékpárosok amúgy is kis társadalmát.
A két rendezvény útvonala sok helyen azonos, így arra is komoly esély van, hogy a két mezőny keveredni fog, sőt komoly eltévedések is lehetenek.
Miért nem lehet egy kicsit nagyobb körültekintéssel szervezkedni? :(

Más:
Készül valaki a Beac Maxira?

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (952)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.26 0 0 952
Fenn van!

Egyelőre csak a kettős rendezés története, a beszámoló még nincs kész.

http://emil.alarmix.org/sksk/

Előzmény: Gödény (951)
Gödény Creative Commons License 2000.06.25 0 0 951
Erre utaló homályos előjelek már voltak. Ilyen ugye a magyar ember ... Várom a beszámolót.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (950)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.25 0 0 950
Üzenet a Föld bolygó lakosságának:

Feltétlenül menjetek föl a Tar-kőre a Bükkben! Ne hagyjátok ki az életetekből!

Furcsa és megdöbbentő botrány történt szombaton: Ugyanazon a napon, ugyanazon a néven, ugyanazon a terepen és útvonallal két konkurens szervezőgárda két Tortúra 65-öt rendezett. Részletek néhány óra múlva az SK News honlapján!

Gödény Creative Commons License 2000.06.24 0 0 949
> Kicsit aránytalan a dolog, az első résztáv Eötvös 50 nehézségű, az utolsón meg 0 m a szint.
Gondolj azokra, akik egyhuzamban teszik meg a távot. Arról lehet vitatkozni, hogy az első 50km szintje nem túl negy-e, ha van még mögöţte 200 km, de az utolsó 50 mindenképpen O.K.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (945)
Gödény Creative Commons License 2000.06.24 0 0 948
A jelenlegi túratervünk szerint én akkor a Dolomitokban leszek.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (945)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.23 0 0 947
Ja. Meg rengeteg csokoládét. :-)
Előzmény: outcyber (946)
outcyber Creative Commons License 2000.06.23 0 0 946
szponzoráltathatnánk az Indexszel.

Ez jó ötlet! Nem mintha azért csinálnám, hogy az Index adjon valamit, de minimun reklámhordozó pólót vagy valami ilyesmit adhatnának.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (945)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.23 0 0 945
>Vigasztalhatatlan vagyok. :-(

Én is. Nem lesz mesterhármas. :-)

Meg kellene fűzni élsportolókat, hogy jöjjenek el. Én is kíváncsi vagyok.

Ha jól bogarásztam, háromtagú a váltónk idáig:
Pataporc
Outcyber
SK

Kellene még két ember + 1 tartalék. Hmm?
Gödény, itt az alkalom az újrakezdésre, múltkor rebesgettél valamit erről! Egy ötvenes viszonylag kis szinttel? A csapatunkat pedig, tekintettel a kormányhókuszpókuszra meg a Duna tévé közvetítésére, szponzoráltathatnánk az Indexszel.

Kicsit aránytalan a dolog, az első résztáv Eötvös 50 nehézségű, az utolsón meg 0 m a szint.

Előzmény: outcyber (941)
Gödény Creative Commons License 2000.06.23 0 0 944
Előzmény: pataporc (943)
pataporc Creative Commons License 2000.06.23 0 0 943
Ezt megkaptuk. Szerintem a 250 irrealis - eddig az osszes otszoros, hatszoros Kinizsi-teljesito baratom rabolintott arra, hogy ezt serulesek nelkul valoszinuleg nehezen lehet meguszni (bocs, meggyalogolni). Ez persze csak kocaturazokra vonatkozik, lehet, hogy egy elsportolo kacagva vegigmegy rajta. Szerintetek?
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2000.06.23 0 0 942
Gödény, a Szent István oldalon a saját honlap linkje nem jön be. Ha kitörlöd az alkönyvtár nevét, akkor a címlap bejöm, ott egy szöveg, hogy hova menjünk, ahol a képek rosszak, de a link kibogarászható, és így némi küzdelem árán ezt kapjuk honlapnak:

http://www.tar.hu/frameset.phtml?path=/szte/szentistvan.htm

Egy aranyos idézet a lapról:
Célunk, hogy a hozzánk hasonlóan a szabadidejüket a természetben eltöltő embereknek egy igazi
kihívást teremtsünk az ezredfordulón. Bár tudjuk, hogy a tervezett 250 km a résztvevőktől hatalmas
fizikai és pszichikai felkészültséget kíván. Bízunk abban, hogy mindezek ellenére nem csekély egyéni
indulót köszönthetünk majd túránk rajtjánál. De gondolva a kevésbé felkészült sporttársainkra is
lehetőséget kívánunk biztosítani a táv 5x50 km-es váltóban való teljesítésére, mely lehetőséget teremt
a sportágunkat még nem ismerők számára is, hogy megismerjék és megszeressék a természetet.

Vagyis a kezdőknek, kevésbé felkészülteknek ajánlják a váltót. Mi az az 50 km! Felkészült túrázó természetesen nem éri be 250-nél kevesebbel. :-(((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!