Keresés

Részletes keresés

antrios Creative Commons License 2002.06.02 0 0 516
ÉLETEM EGYIK LEGNAGYOBB ÉLMÉNYE VOLT, BENN VOLTAM A TÁNC- ÉS ÉNEKKARBAN. CSAK SZUPERLATÍVUSZOK. MEGISMÉTELHETETLEN,
S FELIDÉZNI SEM LEHET, ÚGY HOGY UGYANAZT ÉREZZEM, MINT OTT, hiába homevideo,
koncertfilm, fotók. 1992-ben még gyerek voltam, max. a videóval lehet összevetni, de most ez mellékes.
STATISZTIKÁK ÉS BECSLÉSEK SZERINT, ILLETVE LÁTÁSOM ALÁTÁMASZTÁSA ALAPJÁN KB.
90-100 EZER EMBER VOLT KINN LEGALÁBB A SZIGETEN. AMEDDIG A SZEM ELLÁT, ELKÉPESZTŐ.
A 2 KONCERT BELÜLRŐL (MAJD KICSIT A KÖZÖNSÉG SORAIBÓL NÉZVE) ŐRÜLETES VOLT, BORZONGATÓ,
MEGRÍKATÓ, FELEMELŐ. ÉLVEZÉS MINDEN SZINTEN. MIND RÉSZTVEVŐKÉNT, MIND
NÉZŐKÉNT.
EZ TÉNYLEG EGY KIS CSODA VOLT. KÖSZÖNÖM EZT A NAPOT MINDENKINEK!

Ui: itt nem az újatmondás volt a lényeg, hanem a találkozás, a csendes-kedves, barátságos,laza, nyugodt fieszta.
Ui2: Somló tényleg fád volt, kényszeredett, szürke.

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.02 0 0 515
Semmi bajom a nosztalgiakoncertekkel - amennyiben azt egy már halott zenekartól kapom és a beharangozók is egyértelműen csak ennyit igérnek. A Loksi esetében (naívan?), különösen egy új albumot a kezemben tartva, NEM erre számítottam. Azt hittem, hogy egy még élő zenekar képes és AKAR is újat nyújtani, nem csak hogy új számaikat is eljátsszák, hanem a régieket is átdolgozzák, felújítják, újraértelmezik. Most vagy én tévedtem ebben egy baromi nagyot (ami hatalmas csalódást jelent nekem), vagy a közeljövőben turnéra indulnak egy vadonat új programmal. (Ez utóbbira azonban sajnos kevés esélyt látok...)

A 'Képzelt riport' koncert abszolút nem mozgatott meg bennem semmit (ill. újfent konstatálhattam, hogy Borlai k*jó, ezt viszont eddig is tudtam), de türelmesen kivártam nem csak ezt, hanem még a két majom újabb kritikán aluli ámokfutását is.

Nagyon jól kezdődött a koncert! Őszintén: annyira megörültem azoknak a daloknak; annyira jól indult az egész, hogy ekkor még tényleg azt hittem, végre megint egy olyan igazi Loksi-koncerten vagyok, mint legutóbb 1985-ben. A 'Pokolba már a szép szavakkal' és főleg 'A dal a miénk' pont olyan kellemes meglepetés volt, amitől fülig ért a szám.
Aztán jött a 'Zenevonat" és vele a lelombozódás és a csalódások sora. Nyögvenyelős előadás, újramelegített konzervek, semmi valódi újítás. Nem csodálom, hogy Somló is olyan unott képpel, kényelmes rutinból nyomta végig az egészet, mint még talán soha. Én tényleg nem értem, hogy miről szólhattak a mostani próbáik...! Talán arról, hogy "hogyan is játszottuk ezt TÍZ ÉVE a Búcsúkoncerten?" és semmi többről???

TÉNYLEG nem tartották fontosnak, hogy akár csak EGYETLEN új nótát megtanuljanak és eljátszanak, amikor per pillanat úgy tűnik, megint nagyon hosszú időre ez volt az egyetlen fellépésük??? (És most ne hozzátok szóba nekem a 'Magyarországot', mert bár ezt is a max. 4 kellemes meglepetés közé sorolom, de egy-(2)szál gitárral elpöngetni egy dalt - a szöveget monitorról olvasva - azért NEM ugyanaz, mint meghangszerelni, megtanulni és begyakorolni!) Elhangzott még a jól ismert 'This Is Not America' a 424-esről, aztán ennyi... :( E két (fél-)dal kivételével az EGÉSZ KONCERTEN NEM HANGZOTT EL SEMMI, AMI HÚSZ ÉVESNÉL ÚJABB LETT VOLNA!...

Pedig baromi jó lett volna hallani az újakat, érezni, hogy igenis van még spiritusz a csapatban. Persze, nem gondolom, hogy ne tudták volna eljátszani őket, ha nagyon akarták volna. James a legjobb zenészeink egyike, Jánoska vérprofi - és hát ott vannak a bérelt muzsikusok is. Nagyon nagy csalódás volt számomra, hogy nem merték meglépni az új dalok előadását.

A fentiek ellenére nagyon jó volt hallani a 'Visszatérés'-t és a 'Mindenki'-t is, de sajnos a koncert túlnyomó részét a csalódottságtól földbe gyökerezett lábbal álltam végig, a 'Neked írom a dalt' közben pedig már tényleg fontosabb volt az, hogy a tömegnyomort megelőzve próbáljunk átjutni a sziget hídján...

Ezzel nem akarom (és nyilván nem is tudnám) senkinek a kedvét szegni - tiszteletben tartom, hogy nagyon sokaknak szép élmény volt az egész buli. Úgy látszik, csak én mentem oda túlzó elvárásokkal. Nekem igenis MINDEN koncert azt a várakozást jelenti, hogy vajon az illető ott és akkor mi újat tud mondani nekem. Ha semmit, akkor inkább meghallgatom otthon lemezről.

Hoborc Creative Commons License 2002.06.02 0 0 514
Ha jól tudom a film a Tv2-n fog menni. Más volt mint annak idején a Tabánban, de azért óriási élmény volt. Érdekes volt a közönség korösszetétele, inkább az idősebb 40 körüli és feljebb korosztály volt többségben (legalább is azon a környéken, ahol én voltam.
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.02 0 0 513
Hát ez az... :(
Az én jegyemre 2002-es dátum volt írva, nem pedig 1982...
Előzmény: döbrögi (510)
waters Creative Commons License 2002.06.02 0 0 512
Egyáltalán nem volt csalódás a koncert,szerintem baromi jó volt!!!
A 2 majom tényleg nem kellett volna,de ez van:(
emerze Creative Commons License 2002.06.02 0 0 511
Ha esetleg valaki felvette videora, en be tudom digizni. Nagyon szivesen latnak filmet a koncertrol, megha a hang csak videoval lett is felveve. Lehetne belolle csinalni videocd-t, es azok is kaphatnank belolle akik nem lattak, vagy szeretnenek egy nagyon szep emleket maguknak. Szerintem ez egy jo otlet. (kar, hogy nekem nincs videokameram...) De a koncert akkor is frenetikus volt. (eshat ha nem is klappolt mindig minden azert 3 eve jatszottak utoljara nagykoncerten!) Nekem nagyon-nagy elmeny volt...
döbrögi Creative Commons License 2002.06.02 0 0 510
A következő dalokat játszották, természetesen nem ebben a sorrendben. Az 'Ezüst nyár' csak néhány hang erejéig, szöveg nélkül volt megemlítve a már klasszikus 'Miénk ez a cirkusz – Mindenki' darabban.
Unplgged jellegű volt a kezdés: Áldd meg a dalt, Pokolba már a szép szavakkal, A dal a miénk.
Az első harmadban volt még egy akusztikus blokk: Ha a csend beszélni tudna, Miénk itt a tér, Magyarország. Ezekben a dalokban Presser zongora helyett autoharpon játszott.
Ráadás volt a Fiú, Ringasd el magad, Ha eljönnek az angyalok (Presser szintén autoharp), A szél lassan elfújja az utolsó dalom.
A pontos sorrendet majd a jegyzetelők beírják. A koncertről készült filmet szeptemberben mutatja be az HBO.

LOCOMOTIV GT
Ezüst nyár

RINGASD EL MAGAD
Kotta nélkül

BUMMM!
Ringasd el magad
Kék asszony
Ő még csak most 14
Miénk itt a tér

MINDIG MAGASABBRA
Neked írom a dalt
Álomarcú lány
Elfelejtett szó
Ülök a járdán

LOCOMOTIV GT V.
Mindenki
Fiú
Ha a csend beszélni tudna

MINDENKI MÁSKÉPP CSINÁLJA - ZENE
Visszatérés

MINDENKI
Mi lesz velem
Nem adom fel

DUPLA KISLEMEZ
Miénk ez a cirkusz
Pokolba már a szép szavakkal

LOKSI
Ha eljönnek az angyalok
Boksz
Sziszifuszi blues
Embertelen dal
Primadonna
A dal a miénk
Áldd meg a dalt

LOCOMOTIV GT X.
Zenevonat
A síneken
Lesz-e még?
A szél lassan elfújja az utolsó dalom

MOZDONYOPERA
Ígéret földje

A FIÚK A KOCSMÁBA MENTEK
Magyarország

Ja, és legalább kétmillióan voltunk! :-)

Előzmény: Emigrans14 (507)
csa1 Creative Commons License 2002.06.02 0 0 509
Hello!
Rengeteg ember , de annál is több, szóval nagyonsok.
Kezdődött a csalódásom (17:00-körül) ezzel a 2 ripacs Boros-Bocskor duó kritikán alluli produkciójával , hozták a mérhetetlen igénytelenséget. Nem tudom elmondani , de valami hiányérzetem volt végig. Pedig ideális körülmények, a legjobb LGT nóták baró szinpadkép , stb stb.
Valahogy a srácokból elfogyott a spiritusz, nem volt olyan igazán beindulós a buli. Hiába no öregszenek :)
Azért jó volt ám nagyon ! Csak a végén a tülekedés kifele az nagy gáz volt.
NA üdv és éljen az LGT !!!!!!!!!
TündérKata Creative Commons License 2002.06.02 0 0 508
Nem :)

Nekem nagy élmény volt, tényleg, no és köszönöm, fiúk!

Előzmény: csa1 (506)
Emigrans14 Creative Commons License 2002.06.02 0 0 507
Miert, mi volt?
Meseljetek! Reszletesen, please!
Előzmény: csa1 (506)
csa1 Creative Commons License 2002.06.02 0 0 506
Jó nagy csalódás volt ez a koncert nem ?
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.02 0 0 505
Szép emlék az van sok - az LGT-től is. De sajnos a mai nincs ezek között... :(
Előzmény: emerze (504)
emerze Creative Commons License 2002.06.02 0 0 504
Kimentem a szigetre, és visszajöttem. Közben volt egy LGT koncert, és olyan gyorsan peregtek a percek, hogy mar itthon is vagyok. Ez a rossz a jó dolgokban, hogy gyorsan eltelik velük az idő. De legalább a szép emlék megmarad. Remélem Ti is, jól éreztétek magatok.
emerze Creative Commons License 2002.06.01 0 0 503
Nemsokara indulok... ;)
kozakz Creative Commons License 2002.06.01 0 0 502
Csak az jöjjön aki birja......

aranyszáj Creative Commons License 2002.05.31 0 0 501
Elvitted az 500-at nyelvtanra:))

Szia Waters újra az emberiség legjobbjai között!
;-))

Előzmény: TündérKata (500)
TündérKata Creative Commons License 2002.05.31 0 0 500
És utána elmegyek nyelvtan-órára, ígérem.
Előzmény: TündérKata (499)
TündérKata Creative Commons License 2002.05.31 0 0 499
:)
Nem bánnám, ha jó sok embert találkozhatnék holnap, de gyanítom, hogy igen kevés esélye lesz. De nem is az a lényeg.

Szóval skacok érezzük nagyon jól magunkat!!!!!!!

K.

Előzmény: CsFeco (498)
CsFeco Creative Commons License 2002.05.31 0 0 498
Én is csak fél 4-től leszek ott a barátaimmal.
Kata drága remélem találkozunk, meg ha nagy is lesz a tömeg! :)
waters Creative Commons License 2002.05.31 0 0 497
Lehet,hogy elöbb megyek,majd kiderül...
Mindenesetre hívlak majd Titeket,ahogy kiértem!
Üdv
Előzmény: TündérKata (496)
TündérKata Creative Commons License 2002.05.31 0 0 496
Képzeld, waters, fél négykor már vége lesz a koncertnek :))) (na, szóval nem tudtok korábban kijönni?)
Előzmény: waters (495)
waters Creative Commons License 2002.05.31 0 0 495
Szia Mindenki!
Ájm bekk!!!
aranyszáj Creative Commons License 2002.05.31 0 0 494
Télleg?!!
Előzmény: TündérKata (493)
TündérKata Creative Commons License 2002.05.31 0 0 493
Szájam, asszem így is, úgy is meglesz az az állapot.

És én tegnap tudtam meg, hogy a konczert végén levetítik a Búcsúkoncertről készült filmet, remélem, marad még addig energiánk!

Előzmény: aranyszáj (492)
aranyszáj Creative Commons License 2002.05.31 0 0 492
Nosza bújjunk be rajta! ;-)

Akkor én valszeg 2 és 3 között kiérek és sorry Waters, de nem várok fél 5-ig, amíg kiérnénk... de ott úgy is találkozunk, aztán BULI!!!

Kata! Emléxem, hogy spiccközeli állapotban akarsz tombolni, ha nem a Zenevonat lesz az első, akkor 1 sörrel hozzásegítelek ehhez az állapothoz :)))

Előzmény: TündérKata (491)
TündérKata Creative Commons License 2002.05.31 0 0 491
Holnap ilyenkor már nyitva lesz az aranykapu :))))))))))))))
döbrögi Creative Commons License 2002.05.31 0 0 490
De jó a Karácsonynak, hogy ellát a Holdig.
Érteni ugyan én sem értek semmit, de a Holdat, azt legalább egyszer szeretném látni...

A szobarádióban tegnap ez szólt :-)

emerze Creative Commons License 2002.05.31 0 0 489
Holnap, néha olyan messze,
Holnap, féltem is, hogy lesz-e,
Mond mit tehetnék?
emerze Creative Commons License 2002.05.30 0 0 488
Szerintem se menj el arra a céges dologra. Nem tudom mikor fogod újra látni, és hallani az LGT-t élőben...
Előzmény: anteus (485)
aranyszáj Creative Commons License 2002.05.30 0 0 487
hát ne menj el rá! lehet, hogy nyernél 1 sört:)
Előzmény: anteus (485)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!