Relative persze, Kina kifejezetten szegenyen el. Nagyobb resze meg elektromossagot se latott. De nezni kell honnan rugaszkodik el. Ojan mejsegekbol jon fel, hogy az csak na.
Europai szemnek csak azt mondom - hogy meg nemreg nem volt naluk polgari szemelyauto - csak allami. Most pedig a vilag egyik vezeto szemelyauto piaca :)).
Az egy fore eso kinai husfogyasztas magasabb, mint a magyar. Iden az elso fel evben 40 millio tonna hust allitottak elo, es ettek meg (naponta majdnem 2 millio disznot vagnak le es esznek meg).
Az R-77 ütősebb cucc, 90 km hatótávolság, 22kg robbanótöltet.
Ha az oroszok hazudtak az ukrán harci repülőgéppel, miért nem egy SU-27-est hazudtak be? Ha már hazudnak és adatokat hamisítanak, nem mindegy lett volna nekik?
(egyébként de, valójában komoly hatása lehet, ha sikerül az oroszok felelősségét kikavarni az ügyből... ha nem, akkor csakugyan kevesebb, de akkor is lehet hatása, ha Csokibáék szorulnak sarokba, sokkal hatékonyabban lehet képviselni a magyar autonómia ügyét Ukrajnában.)
Az azért az imént a német egyesítés kérdésnél alapban bebizonyosodott, hogy nagyon nem mindegy, hogy az ember még egy adott országon belül is milyen közegben él, fordul meg, informálódik... PÉLDÁUL külföldiként teljesen más képed lesz Magyarországról, ha egy budapesti romcsehóba, vagy egy alföldi falu becsületrontójába ülsz be beszélgetni...
Se mikroelektronikája, se ásványi kincse, se high-tech-je, se semmi.
Szerintem átaludtad az elmúlt 15 évet.
Kínában van a leghosszabb híd és a leggyorsabb vasút.
Elektronikában is a csúcson, ha egyelőre nem is a legjobb, de ez is csak pár év kérdése.
Már a new yorki metrót is ők építik.
Még van néhány elszigetelt ágazat, amiben a németek vagy az amerikaiak jobbak, de de azok is eltűnnek pénzhiány miatt.
Lehet, hogy kevés vasa meg olaja van, de a ritkaföldfémekért mindet röhögve meg tudja szerezni.
Ja, és még valami: Az USA 100 év alatt folyamatos háborúkkal, hazugságokkal, a világ 140 országában állomásozó katonai erőkkel tudta csak pozícióját megszerezni és tartani.
Kína meg gyakorlatilag puskalövés nélkül kerül vissza* a világ vezető szerepébe...
(*Vissza... ugyanis az elmúlt 2000 év túlnyomó többségében Kína és India adta a világ GDP-jének 80%-át. Csak a brutális brit gyarmatosításnak köszönhetően esett ez vissza az utolsó 3-400 évben, de az eredeti egyensúly visszatérni látszik. Érdekes, hogy a Római Birodalom fénykorában sem adott sokat a világ GDP-jéhez... termelni szinte semmit nem termelt, csak rabolt)
én úgy gondoltam, hogy az egész "ATO" nevű genocídiumért amire bizonyíthatóan ők adtak parancsokat, és aminek ez az eset egy kis epizódja... persze nem gondoltam túl komolyan, inkább csak afféle "I have a dream" alapon - ismerem a sajnálatos realitásokat...
Hm, és 9 év alatt még nem esett le a tantusz, hogy hogyan kopasztanak meg havonta a Soli-val. Kérlek bocsáss meg nekem, ha erös kételyeim vannak a te német társadalomba való integráltságoddal kapcsolatban. A 2013 szeptemberi parlamenti választások kampányában biza ez egy elég kemény téma volt, helyenként és idönként még a vizcsapból ist ezt nyomták....