De ugy láttam hogy az egyházi könyvek nincsenek teljesen az egyházi anyakönyveknél csak születést lehett indexelni vagy lehet házaságot vagy halálozást is indexelni?
A bejelentetkezésig eljutottam de utána csak nagy fehérség de ahogy láttom más is írta hogy már lehett online is megprobálom ott köszönöm a válaszokat! :)
Send a Message (üzenetküldés) Category (kategória) -- a legördülő menüből a "Records"-ot szoktam használni.
First name (keresztnév, nem vezetéknév, mint a szószerinti fordítása) Last name (családnév, nem utónév) Email (a bejelentkezéssel összekötöttet célszerű használni) Phone number (telefonszám; üresen nem engedi hagyni, de az 111-111-1111-et elfogadja)
Subject (tárgy): Requesting that a microfilm be digitized Message (üzenet): I would like to request digitization of the following item: Evangélikus Egyház, Bokor (Hungary, Nógrád, Bokor - Church records): Kereszteltek, házasultak, halottak 1799-1895. Granite Mountain Record vault, International Film 632538.
Ha ez mind ki van töltve, a kék "Send Message" (üzenet elküldése) gomb megnyomásá van csak hátra.
---
Az utasítás csak a filmszámot és a "Film/Digital Notes" alatti címet/megjelölést említi, de én szeretem odaírni a pontos helységet és felekezetet, mert a számokat könnyű melléírni.
Abban szeretném a segítségeteket, vagyis olyan valakiét aki tud angolul egy kicsit (mert én nem tudok), hogy legyen szíves megírni a Familysearchnek a
support@familysearch.org címre, hogy ha van rá lehetőség legyenek szívesek digitalizálni a mellékletben is szereplő 632538 számú Bokor község evangélikus anyakönyveit. Hátha sikerül, mert hallottam már olyat hogy valaki írt nekik és digitalizálták. Segítségeteket előre is köszönöm.
Az FS-TOOLS-al nem az FS-en néznéd a filmet, hanem az FS-TOOLS-ban. Amúgy nagyon egyszerűen kezelhető program, magától értetődő benne minden, és a letöltése is kevesebb, mint egy percbe telt. Nekem az egyetlen komplikáció az volt, hogy az antivírus/tűzfal program háttérben, szó nélkül blokkolta. Enyhe pofont kellett adni az Avast-nak, azután ment minden, mint a karikacsapás.
Igen, ezek a polgáriak, a böngészőn keresztül, amiket már megtaláltunk. A katalógusban változatlanul nincsenek, mint ahogy a ténylegesen keresett görög katolikus anyakönyvek sincsenek, mert a katalógusban egyszerűen nincs a helység, semmilyen név alatt, semmilyen formában.
Köszönöm szépen. Őszintén szólva csak ezért tölteném le a programot és ha nem szükséges, nem rágnám át magamat az egészen. Tudod esetleg, hogy konkrétan hogyan jutok el kapásból oda, hogy meg tudjam nyitni ezeket az anyakönyv-oldalakat? Köszi még egyszer!
Jól értem, amennyiben letöltöm az FS-TOOLS programot (1376-os hozzászólásban látom), megszűnik a "Image not available" probléma a Familysearch honlapján? Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Igen, azt én is megtaláltam. Közben viszont olyan információhoz jutottam, hogy 43-ban a szovjetekkel bevonuló románok megsemmisítették ezeket a könyveket. :/
Hiba van a katalógusban: a polgári anyakönyvek böngészős felületében Szabolcs alatt ott van Nyírvasvári, de a katalógusban se Szabolcs, se Szatmár, se Szabolcs-Szatmár alatt nincs ilyen helység -- vagyis a polgáriak sincsenek katalógizálva.
Azt hiszem, a polgári anyakönyvek indexelése során történt a hiba (vagy az egyik hiba): amit megnéztem nyírvasvári indexelést, "Szabolcs, Szabolcs, Hungary"-ként volt jelölve -- de ilyen jelzettel csak 1950-től vannak polgári anyakönyvek.