Keresek nagy fényerejű obit (2,8 vagy az alatt) viszonylag emberi áron. Van valakinek esetleg eladó? (Még nézelődő státuszban vagyok, szóval nem sürgős a vétel :)) Illetve használ itt valaki olyat, ami megbízható, szép rajzolatú, variáns felhasználásra? (A makrótól a portrén és a tájfotón át az eseményfotóig, tudom, ez nem egyszerű :D) Melyiket ajánlanátok a fent leírt célok tekintetében?
ha átkukkantasz a k10d topicba, hasonló ügyekről olvashatsz norborg1 és személyem által. (kb. ez év áprilisáig tekerj vissza, akkor kezdődött mindkettőnk kálváriája...)
Engedjétek meg meséljem el nektek felháborító esetemet a magyar Pentax "szervízzel" ami tulajdonképpen nem is létezik... Mindenek elött felháborítónak tartom, hogy egy ország forgalmaz egy terméket aminek csak németországban van szervíze...
Tehát..
Vettem egy K20D-t, nagyon megvagyok elégedve a kamerával, viszont 3-4 hónap után, megjelent a kijelzőn illetve a képeken egy csík kersztben végig. Bevittem a Camera KFT.-hez ahol kedvesen átvették a gépemet és közölték, hogy 2-3 hét a javítás, mert csak németországban javítják...
Vissza is jött a gép, látszólag teljesen rendben is volt. Aztán egy hónap elteltével megint jött a "csík". én megint mentem a Camerához...
Ott közölték hogy most hosszabb lesz a javítás, mert a német szervíz megszünt és valaki más vette át a Pentax gépek javítását blablabla...
Ami furi az egész történetben, hogy az állításuk semmilyen szinten nem ellenőrízhető le!!! azaz, nem hajlandók megmutatni az okmányokat amivel kiküldték és a kinti szervíz címét állítólag szigoruan tilos megadniuk... Szóval lehet a gépem csücsül Bp-en immár 2. hónapja!!!
Hívtam a fogyasztóvédelmet, és sehol egy törvény egy paragrafus ami arra vonatkozna, hogy mennyi ideig "javíthatják" a gépet... a Camerások szerint akármeddig...FELHÁBORÍTÓ!!!!
Ha van köztetek, ügyvéd vagy olyan aki ért ezekhez a dolgokhoz segíthetne tanácsokkal, nem nekem, mert két és fél hónap!!! után talán jövőhéten megérkezik a gépem, de ma én, holnap más járhatja meg... Nem tudom elfogadni, hogy ne lenne valami megoldás, cserekészülék vagy ha nem tudják megjavítani X napon belül akkor cseréljék ki stb...
Természetesen a Camera KFT, huzza a vállát és a kinti partnerre hivatkozva beszél össze vissza!!! Lehet igazat mond, de mivel semmivel nem tudja igazolni állításait ezért kb egy nagy O az értéke.
Bocsánat mindenkitől akit nem érintett de szerintem tanulságos...
Kívánom nektek senkinek ne legyen ilyen, vagy hasonló problémája!!!
Közben kiokoskodtuk, hogy pont annyi az eltérés, amennyi az infravörös és a látható fény fókuszpontja közötti különbség. Lehetséges, hogy a K20D érzékelője előtt nincs IR-szűrő?
Húszasok, épp eladásra kínálok egy Sigma 28-105 f/2.8-4-es obit. Egy K20D vázra felpróbálva annyira különbözik a váz által jelzett élességi pont és a keresőben látható kép szerinti élesség (12-15m-re fókuszálva kb. mínusz 2m az élesség), hogy azt menüből már nem lehet korrigálni. A váz amúgy tökéletesen működik kit obival, DA* 50-135-tel, Tamron 18-250-nel, az obival pedig hibátlanul állít élességet a K10, K100D, filmes vázak, és egy őskövület *ist-D.
Ha olyan témát fotózol ami elég közeli pl. épületek ott érdemes szerintem. Épp a Pentax Fan Clubban említettem 18-200-as obimnál 18-30 között érdekesen torzul bicit a perspektíva. Egy speciális obinál nem lenne ilyen gond, igaz meg is van az ára. Tehát pénztárcád és igényeid függvényében dönts.
K20D vásárlását tervezem és az objektívet illetően elég tanácstalan vagyok. Szerintetek kezdéshez elég a kitobi? Nézegetem még a Sigma 17-70-est, de most elég húzós ára van. Ér annyival többet? Vagy van valakinek eladó használtan?:)
Főleg tájfotózás, kirándulások alkalmával lenne használva, illetve makrózásra.
Makrózáshoz utánanéztem már az M42-es obiknak, elég jónak tűnnek, főleg ha nem mozog az alany:)
A tied jobb lett, mint az enyém :) Csak nem szintén Szegeden készültek?
Úgy látom, szintén manuális obi. Én a CZJ 135-össel bénáztam az erkélyről, de csak a végén vettem észre, hogy Auto-n áll a blendemód-kapcsolója, úgyhogy az összes kép nyitott rekesszel készült. Kicsit körülményes mozgó témára dolgozni egy M42-es obival... :)
Viszont mikor frissítés UTÁN bekapcsolod, előtte szedd ki a kártyát, s ha már elindult akkor tedd be és töröld a bin filet (vagy kártyaolvasóban töröld), mert nekem pl. annó a DS-em egy ilyen frissítés után nem indult el, eléggé megijedtem, míg kiderült, hogy csak ennyit kell csinálni. (A txt-ben is írják, úgyhogy gondolom K20D-re is igaz még.)
Köszi, ezek szerint itt a legutolsó verzió. Megformázok egy kártyát, letöltött filet kicsomagolom, bin filet felmásolom a gyökérbe, betszem és futtatom. Ennyi az egész?
Tiszteletem mindenkinek. Új K20D tulaj lettem. Kérdés az, hogy valami gyári szám előttiekre kell firmware vagy mindegyikre? Bocs a hülye kérdésért, de volt olyan gépem ahol igaz volt, hogy XZYCS sorozatszám előttire kellett csak feltenni.