Keresés

Részletes keresés

perkelto Creative Commons License 2014.02.08 0 0 563

Miért nem mész rongyos gárdistának Kárpátaljára? Ott aztán tevőlegesen is felléphetnél a Kárpát-Duna Nagyhaza megvalósítása érdekében. 

Előzmény: balkan_kobra (560)
sealwash gunboats Creative Commons License 2014.02.08 0 0 562

majd megint kapunk a pofánkra

Előzmény: balkan_kobra (560)
balkan_kobra Creative Commons License 2014.02.08 0 0 561

Boszniában is balhé van!!!

Előzmény: Bradanek F (550)
balkan_kobra Creative Commons License 2014.02.08 0 0 560

most nagy az esély Kárpátalját visszaszerezni a tolvajoktól

Előzmény: egy hazafi (554)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.08 0 0 559

Zoxo Whitney Creative Commons License 2014.02.08 0 0 558

Nem!

Előzmény: egy hazafi (554)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.08 0 0 557
herwest Creative Commons License 2014.02.07 0 0 555

A csalók módszere, hogy előnyt kínálnak fel, aztán elhúzzák a mézesmadzagot.

Előzmény: egy hazafi (554)
egy hazafi Creative Commons License 2014.02.07 0 0 554

Egyébként meg Kárpátalját vissza kell szereznünk. Egyetértesz?

Előzmény: perkelto (553)
perkelto Creative Commons License 2014.02.07 0 0 553

Elég rosszul végzi a dolgát. Például a bankrobbantót sem kapták el. De voltak korábban is terrorakciók, amire csak néztek a rendőreink.

Előzmény: egy hazafi (552)
egy hazafi Creative Commons License 2014.02.07 0 0 552

"Én nem szeretném, ha ukrán terroristák robbantgatnának Magyarországon."

 

És miért robbantgatnának? Talán rosszul végzi a feladatát a magyar rendőrség?

 

"A két világháború között Nyugat-Ukrajna lengyel megszállás alatt volt, időről-időre terrorcselekményeket hajtottak  végre. A 2. világháború alatt pedig tízezrével gyilkolták le a lengyeleket az ukrán nacionalisták."

 

És mi volt a helyzet a Magyarország részét képező Kárpátalján?

Előzmény: perkelto (548)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.07 0 0 551
Bradanek F Creative Commons License 2014.02.07 0 0 550

Ukrajna: a tüntetők blokád alá vették a kormánynegyedet.

 

 

Néhány ezer ellenzéki tüntető körbezárta a kijevi kormánynegyedet, miközben a parlament ismét nem tudott előrelépni az alkotmánymódosítás kérdésében.

A csütörtöki ülésen második nekifutásra végre sikerült elfogadnia a képviselőknek a jelenlegi ülésszak naptári tervét. Ezen túlmenően azonban semmilyen határozatot nem hoztak. Volodimir Ribak házelnök közölte, hogy nem szavaznak a kormányoldal által javasolt alkotmánymódosítást előkészítő különbizottság létrehozásáról, mivel az ellenzék közölte, hogy nem delegál tagokat a testületbe. Az ellenzék olyan alkotmánymódosítás elérésére törekszik, amely jelentősen szűkíti az államfői jogköröket a parlament javára, gyakorlatilag addig, hogy az államfő hatásköre Ukrajna külföldön való képviseletében kimerül. Az ellenzék az erős elnöki hatalomról a parlamentáris demokráciára kíván áttérni.

A házelnök az ülés lezárása után – a képviselők által előző nap elutasított indítvánnyal összhangban – kijelentette, hogy a héten már nem lesz több plenáris ülés. A jövő hét a bizottsági üléseké, ugyanakkor Ribak nem zárta ki, hogy rendkívüli plenáris ülést tartsanak.

herwest Creative Commons License 2014.02.06 0 0 549

http://index.hu/kulfold/2014/02/06/bassza_meg_az_eu/

 

Abban is egyetértettek, hogy Arszenij Jacenyuk lenne az alkalmas kormányfő, de ezt valószínűleg Klicsko nem fogadná el, szóval őket valahogy egymás kellene tartani, mert ha ők szakadni kezdenének, akkor azt az oroszok kihasználnák a háttérben.

 

 

Mondjuk ez a Jacenyuk elég hitvány alaknak tűnik Klicskóhoz képest, jobban passzol az amcsik ízléséhez.

perkelto Creative Commons License 2014.02.06 0 0 548

Én nem szeretném, ha ukrán terroristák robbantgatnának Magyarországon. A két világháború között Nyugat-Ukrajna lengyel megszállás alatt volt, időről-időre terrorcselekményeket hajtottak  végre. A 2. világháború alatt pedig tízezrével gyilkolták le a lengyeleket az ukrán nacionalisták.

 

Az meg jó kérdés, hogy ténylegesen hányan vallják magukat ruszinnak. A népszámláláson összesen 10 ezer ilyen kárpátaljai lakos volt.

Előzmény: egy hazafi (544)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.06 0 0 547

Egy dobozba rejtett robbanószerkezet lépett működésbe csütörtökön Kijevben, az ellenzék által főhadiszállásként használt Szakszervezetek Házában, aminek következtében legalább egy aktivista súlyosan megsérült.

egy hazafi Creative Commons License 2014.02.06 0 0 546

A Jobbik történelmi lehetősége

 

„Az ukrán válság könnyen teremthet olyan történelmi lehetőséget, amely megnyugtatóan és akár véglegesen is rendezheti a kárpátaljai magyarság helyzetét” – idézte az MTI a párt közleményét. Szávay István, a Jobbik nemzetpolitikai kabinetjének elnöke szerint a Fidesz nem ismerte fel a lehetőséget. A hétvégén tartott müncheni biztonságpolitikai konferencián „Martonyi János külügyminiszter Ukrajna területi épségéért aggódott, miközben a visegrádi négyek miniszterelnökeinek közös sajtótájékoztatóján Orbán Viktor egyetlen szóval sem említette a kárpátaljai magyarságot”. 

Szávay Gyöngyösi Mártonnal közösen a múlt héten levélben fordult az Országgyűlés Külügyi, illetve Nemzeti Összetartozás Bizottsága elnökeihez, a két bizottság együttes, zárt ülésének összehívását kezdeményezve. Ezen az ukrajnai belpolitikai fejleményeket és a 120 ezres kárpátaljai magyarság helyzetét tárgyalják meg. A javaslat nyomán az ülésre csütörtökön kerül sor.  A Jobbik szerint egy ötpárti delegáció megalakítására van szükség, amely Kárpátaljára utazva tájékozódna a helyzetről.

 

http://index.hu/kulfold/2014/02/06/mi_van_ha_szetesik_ukrajna/

tejet iszok és pipázok Creative Commons License 2014.02.06 0 0 545

A helyzet az, hogy közép-kelet Európa képtelen funkcionálni a jelenlegi határai között.

Végülis pontosan azért trancsírozták fel, hogy ne legyen konkurrencia a Nyugat számára.

 

Azt hiszem, erre már keleten is egyre inkább kezdenek rádöbbenni.

 

Minden tisztességes nacionalista, legyen az román, magyar, ukrán vagy tót, azt szeretné, hogy népe jobban éljen.

A jobb életet pedig úgy lehet elérni, hogy lebontjuk azokat a struktúrákat, amit azért építettek közénk, hogy mások arathassák le munkánk gyümölcsét.

Az ukránokban nincs olyan erős nemzettudat, területük is sokat változott a történelem során, valószínűleg lemondanának Kárpétaljáról ha cserébe "közelebb" kerülhetnek az Eu-hoz.

 

egy hazafi Creative Commons License 2014.02.06 0 0 544

"Nekünk még kevesebb hozzá a közünk. A lakossága 80%-a ukrán, a magyarok csak a 12%-ot tesznek ki."

 

Az, hogy bő 1000 évig hozzánk tartozott Kárpátalja, nem elég, hogy több közünk legyen hozzá, mint Ukrajnának?

Az, hogy kik mekkora %-ban laknak egy területen, tudtommal még nem jogalap arra, hogy azt mondják: nekik több közük van hozzá, mint a magyar anyaországnak.

Egyébként is, abból az ukránból mennyi a ruszin? Ők is szívesebben élnének az EU-tag Magyarország lakosaiként, főleg ha autonómiát is adnánk nekik, ha kérik.

 

"Az cseszne ki velünk igazán, ha hirtelen megjelenne 150.000 ágrólszakadt kárpátaljai menekült Magyarországon."

 

Érdekes, hogy ez az állítólag dübörgő gazdaságú, EU-tagként annak támogatására is számítható Magyarország belerokkanna, ha 150-200.000 magyarral több élne itt, főleg az általuk lakott országrészünk hazatérésével.

Én inkább örülnék, hogy többen vagyunk, és olyan országrésszel gyarapodtunk, amely természeti szépségeivel, magashegyvidékével, történelmi vonatkozásával igazán egyedi és értékes része hazánknak.

Te alapból ilyen borúlátó vagy? Ilyen hozzáállással még a maradék Magyarország sem fog megerősödni.

Előzmény: perkelto (533)
egy hazafi Creative Commons License 2014.02.06 0 0 543

"A szélsőséges nacionalisták mindenütt határváltozásokról ábrándoznak."

 

Nem tudom, hogy a szélsőséges nacionalisták miről álmodoznak (bár sejtéseim vannak a szomszédos országok magyarellenes cselekményei alapján), de én mint hazafi arról, hogy hazatérnek Magyarországhoz az igaztalanul elrabolt területei, hogy általuk is nagyobb, gazdagabb, jelentősebb legyen hazánk.

 

"De ennek minimális az esélye."

 

Az is több, mint a semmi. Bár megjegyzem, hogy leginkább rajtunk múlik a dolog, hogy mi akarjuk-e egyáltalán?

 

"Orbán országos marha, de azért annyira nem hülye, hogy fegyveresen megtámadja a legnagyobb szomszédunkat. Arról nem is beszélve, hogy jelenleg kebelbarátok Putyinnal, aki nagyon morcos lenne, ha az EU vagy annak egy tagországa ukrán területre küldené a hadseregét."

 

Miért kéne megtámadni? Elég lenne megegyezni az oroszokkal, hogy ha Ukrajna felosztásra kerül, akkor Kárpátalját mindenképpen kapjuk vissza. Nekik úgysem fog kelleni, mert elég nagyok anélkül is - ahogy egyik politikusuk nyilatkozta pár éve.

Hruscsov is visszaadta volna már 1964-ben, meg Leonyid Kucsma is a rendszerváltás után röviddel.

 

"Nekünk az az érdekünk, hogy Ukrajnában nyugalom legyen. Gondolj csak az Ukrajnán keresztül vezető gázvezetékekre, de a kőolaj nagy része is onnan jön."

 

És egy Kárpátalja nélküli Ukrajna nem lehet ilyen?

Előzmény: perkelto (542)
perkelto Creative Commons License 2014.02.05 0 0 542

A szélsőséges nacionalisták mindenütt határváltozásokról ábrándoznak. De ennek minimális az esélye. Orbán országos marha, de azért annyira nem hülye, hogy fegyveresen megtámadja a legnagyobb szomszédunkat. Arról nem is beszélve, hogy jelenleg kebelbarátok Putyinnal, aki nagyon morcos lenne, ha az EU vagy annak egy tagországa ukrán területre küldené a hadseregét.

 

Nekünk az az érdekünk, hogy Ukrajnában nyugalom legyen. Gondolj csak az Ukrajnán keresztül vezető gázvezetékekre, de a kőolaj nagy része is onnan jön.

Előzmény: balkan_kobra (536)
perkelto Creative Commons License 2014.02.05 0 0 541

Magyarország is erőszakkal telepítette ki a német kisebbséget. Ettől még nem gátolták az Ausztria és  Németország felé, illetve azokon keresztül menő áruforgalmát.

Előzmény: balkan_kobra (535)
egy hazafi Creative Commons License 2014.02.04 0 0 540

"A kijevi helyzet fokozódik"

 

Remélem addig, míg Magyarországnak lehetősége lesz visszaszereznie Kárpátalját, és élni is fog ezzel a lehetőséggel.

balkan_kobra Creative Commons License 2014.02.03 0 0 537

Szlovákia még  egy gyerekállam múlt nélkül.

Előzmény: perkelto (534)
balkan_kobra Creative Commons License 2014.02.03 0 0 536

nekik meg mit kellene adni??

Előzmény: perkelto (534)
balkan_kobra Creative Commons License 2014.02.03 0 0 535

erőszakos lakosságáttelepítés lenne a vége

 

 

 

és akkor merre mennének nyugtra az ukrán szállítók, mert rajtunk keresztül többé akkor soha?????  :)

Előzmény: perkelto (533)
perkelto Creative Commons License 2014.02.03 0 0 534

Mi van a román és szlovák igényekkel?

Előzmény: balkan_kobra (532)
perkelto Creative Commons License 2014.02.03 0 0 533

Nekünk még kevesebb hozzá a közünk. A lakossága 80%-a ukrán, a magyarok csak a 12%-ot tesznek ki. Ha ott kitörne a nacionalista balhé, akkor könnyen erőszakos lakosságáttelepítés lenne a vége, különös tekintettel arra, hogy ma már a magyar nemzetiség jelentős részének illegálisan magyar útlevele is van (ami az ukrán állampolgárság elvesztésével járhat).

 

Az cseszne ki velünk igazán, ha hirtelen megjelenne 150.000 ágrólszakadt kárpátaljai menekült Magyarországon. Nem véletlen, hogy Orbán válságstábot állított fel.

Előzmény: balkan_kobra (530)
balkan_kobra Creative Commons License 2014.02.03 0 0 532

4 részre fog, a történelem már csak ilyen:

 

Ukrajna kisebb lesz, Oroszország, Lengyelország és Magyarország   kapnak majd területeket

Előzmény: perkelto (529)
perkelto Creative Commons License 2014.02.03 0 0 531

Ha bármely nyugati hatalom beavatkozna fegyveresen az ukrán konfliktusba, akkor ez felhívás lenne a táncra az oroszoknak. Én addig vagyok nyugodt, amíg Oroszország és Magyarország között ott van Ukrajna.

Előzmény: Zoxo Whitney (528)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!