Keresés

Részletes keresés

T64BM Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45266

Hogyan értelmezed az éles kanyarral való kitérést elöször északra (balra, ca. 1 perc), utána egy még élesebb fordulóval délre (jobbra)? Ha a pilóták már nem voltak észnél, ki kapcsolta be az autopilot-ot? Az utánuk jövö indiai gép (25 km, ca. 1,5 perc) pilótája szerint a maláj gép pilótája "direct route" repülésre kért engedélyt, azaz még beszélt és élt.

Nagyon sok még a tisztázatlan kérdés, de ez a két éles kanyar nagyon szokatlan egy ilyen menetrendszerü járattól. Egyébként van egy igen ismert eset, amikor egy repülö objektumot a robotpilóta próbálta rángatni  egy "optimális" pályára, pedig a burkolat már kezdett lassan szétesni és az utasok már valószínüleg a végsö szétesés elött halottak voltak. Találós kérdés: Melyik esetröl van szó (nagyon ismert)?

Előzmény: baculum (45260)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45265

számomra olybá tűnik, hogy a magyar sajtó az esetek nagy többségében nem hírt közöl, hanem véleményt hírként tálalva. Lehet, hogy ez a régi kommancs beidegződés, amikor is az újságírók igazodtak az elvárásokhoz, ám hiába telt el 25 év  rendszerváltás óta, sok minden nem változott. Max a piros zászló helyett a pénz a vezérlő elv.

A fiatal újságírókat meg a régi rendszerben szocializálódott újságírók tanították a sulikban, szóval, el kell telnie kis időnek, mire ez lassan átfordul.

Ami elkeserítőbb, hogy a radikálisabb (szókimondóbb), vagy jobboldali (nak tartott) újságírók is ezt a trendet követik, azaz szintén a véleményüket közlik hírként, csak hangosabbak. (lásd például a BArikád, vagy most már Alfahír)

Előzmény: Antisystem (45256)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45264

viszont a britek kilépésének lebegtetésével lehet revolverezni az EU-t (USA részről)

mondhatni UK az USA trójai falova.

Előzmény: Gianniz (45263)
Gianniz Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45263

Az EU-ból nem lehet kilépni, tűzzel-vassal egybentartják. Ez az új szovjetúnió.

Előzmény: T64BM (45257)
baculum Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45262

nyilván ez az utóbbi idők ellentmondásiból adódik, meg abból hogy nem divat a dolgokat a nevükön nevezni

Antisystem Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45261

Az egész világ által megkajolt promociós hamisítás, emléxel?:

http://www.youtube.com/watch?v=eKtGXPfabLQ

(ugye a "kékhalál" soha sem oldalról kúszik be, és soha sem ilyen "gondolat-nyíllal" alul - ez bizony egy Power Point "kékhalál"...)

ÜdV

Előzmény: rudai gyerek (45255)
baculum Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45260

látva a széthullott gépet tartok tőle nem adott le semmilyen vészjelzést, ezt szétvágták a rakéta repeszei, majd a légnyomás utána mint kő zuhant alá, még ha egy két műszer működőképes is maradt a széteseést túlélők azonnal eszméletüket vesztették, nem hogy bármi tudatosat tegyenek.

itt van egy lehetséges ellentmondás

Előzmény: T64BM (45248)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45259

meg annak hogy a szakadaroknak fasza orosz fegyvereik vannak, aztan leszedik a SZu25osket mint az agyaggalambokat.

Előzmény: rudai gyerek (45249)
rudai gyerek Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45258

Köszönöm. :)

T64BM Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45257

A harmadik verzió az EU polgárok  (de legalább a német tömegek) számára olyan áremelkedéssel járna, hogy még az EU-ból való kilépést kezdeményezö népszavazásokra (több EU országban is!) is bizton lehet számítani. Attól kezdve szétesne az EU és a szabaddá váló országok egyenként kezdenének el üzletelni az oroszokkal, minden EU kényszerzubbony nélkül. Gondoljunk csak az euroszkeptikusok eredményeire nemcsak Németországban de Franciaországban és a UK-ban! A volt KGST államok jó része azonnal hídszerepbe menne át az EU bürokrácia hülyeségeitöl mentesen. De erre nagy valószínüség szerint nem fog sor kerülni, mert azért a legtöbb EU ország vezetése nem teljesen tökkelütött. Azért lesz itt még egy-két éles kanyar és le meg fel, mint egy hullámvasútnál.

Előzmény: ka_TARZI_s (45229)
Antisystem Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45256

Az jó lesz:)))

Viccet félretéve azért akad objektívnek tekinthető szerző és forrás Keleten is meg Nyugaton is... csak meg kell jól válogatni...  tudod, ilyen alapkövetelmény, hogy a tények legyenek tények, a vélemény legyen a cikkíró (akármilyen irányú) véleménye, és a kettő egyértelműen különüljön el az olvasó számára... ne a pletykalap szintjét hozza, hogy "azt beszélik róla, hogy", ne sejtessen, ne utalgasson - mert ha az ember erre kíváncsi, akkor vénasszonyokat hallgat, nem cikket olvas. Mint az előbbi HVG-förmedvény.... egy normális cikkben benne van a repcsi legaktuálisabb gyári adatlapja, benne van, hogy mi állt a wikin, és most mi áll, és utána jön az újságíró véleménye... az, hogy "Oroszország nyúlkál" ezért páros lábbal kellene kirúgni ha már magyar-érettségin nem tették, mert totális képzavar mint a szálló idő vasfoga, egy ország nem tud nyúlkálni. Tegye be az IP-t, az IP-hez fixen köthető intézményt, tényeket.

Sokan azt hiszik sajtókörökben, hogy a szabad sajtóba a hírköltés szabadsága is benne van... pedig fenéket...

ÜdV

ps: teljesen általánosan írtam, mindenféle sajtóra.

Előzmény: rudai gyerek (45245)
rudai gyerek Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45255

Az kétségtelen, hogy látványos infografikát bárki tud csinálni, akár egy egyszerű laptop segítségével is.

Előzmény: Platon (45251)
_Bolhás_ Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45254

"Remélem csináltak csendben egy elektronikus másolatot"

Akkor meg hamisításról beszélne a másik fél. Az oroszoknak nem lett volna szabad átadni a dobozokat, hanem független szakértők jelenlétében lejátszani az anyagot.

Előzmény: T64BM (45241)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45253
Ha szakadarok lettem volna 24oran belul lathattuk volna a felveteleket. Ahogy telt az ido egyre valoszinubbnek gondoltam, hogy Kijev a ludas. Most, a feketedoboz atadasa utan, es a felvetelek titkositas utan, reszemrol biztos vagyok benne. Levegobol vagy foldrol, esetleg mindkettorol, vegul is mindegy. Remelem bizonyitek is lesz ra, hamarosan, es az eu erre hivatkozva kihatralhat ebbol az usa bizniszbol.
Előzmény: T64BM (45239)
Gianniz Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45252

A bulvár tömegmédiában szerintem meg nincs változás és nem is lesz. Habzó szájjal fognak ezután is hazudni, és a tények el lesznek hallgatva, ferdítve, mint eddig. 

Előzmény: Antisystem (45246)
Platon Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45251

Titkosították. Nem adják át senkinek. Pont ugyanez volt tavaly augusztusban is. 

Maximum majd ígérgetik. Az Oroszok nem ígértek hanem átadták, és bemutatták. 

Nincs mit ragozni rajta. Majd ha átadták/bemutatták, visszatérhetünk rá, addig az USA infógrafika és ex chatedra vádaskodások objektíve nem elfogadhatóak mint források.

Előzmény: rudai gyerek (45250)
rudai gyerek Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45250

Csak kérdés, hogy a jenkik csak a közvélemény elől titkolják az adatokat, és a jövőben átadják azokat a vizsgálóbizottságnak, vagy teljesen titkolják azokat (ha egyáltalán léteznek).

Előzmény: Platon (45247)
rudai gyerek Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45249

Közben szépen-lassan elfogy az ukrán légierő...

Lassan már a szlovákoknak is több bevethető harci gépe lesz.

Van egy olyan érzésem, hogy az ilyen magas veszteségi adatokban nem kis szerepe van annak, hogy az ukrán légierő pilótái a korábbi években nem kaptak elegendő lehetőséget a gyakorlásra.

T64BM Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45248

Lehet, hogy volt vészjelzés, de a maláj gép Kijev számára egy lukban repült (a donyecki és luganszki légiirányítás nem müködik). Azonkívül---már sokadszorra kérdezem---miért voltak az oroszok az egyetlenek, akik még a lelövés estéjén az elsö hivatalos nyilatkozatukban arról beszéltek, hogy a maláj gép "with emergency beacon" tünt el a képernyöröl? Lehet, hogy nekik (mint bizonyíték) megvan a lehallgatott vészjelzés is, és ennek az amik orra alá való dörgölése után lett Obama is lényegesen visszafogottabb. Nem kaptam diplomáciai képzést, így a diplomácia nyelv (szóvirágok) értelmezéséhez nem értek. De igen feltünö a kommunikációs kezelésbeli különbség Obamánál a szíriai gáztámadásos hiszti és a maláj gép lezuhanása között. Csak a harmadik vonaltól (nem igazán beavatottak) lefelé kezdve volt a szokásos örjöngés, még a második vonal is visszafogottabb volt. Legalábbis nekem ez a SZUBJEKTÍV (és így vitatható) benyomásom.

Előzmény: Törölt nick (45242)
Platon Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45247

A nem objektív forrás is lehet jó forrás, ha bizonyítékokat hoz és elérhetővé teszi azokat független analízisre.

Ezért jó forrás az Orosz bejelentés, amikor is átadták az adatokat az ICAO-nak és az EU nak, és ezért nem jó forrás az USA infógrafika amikor titkosították az "adataikat".

Előzmény: rudai gyerek (45245)
Antisystem Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45246

Ez már kb a gép lezuhanásával egyidőben elkezdődött és nem csak az Indexen... a terroristákból "terroristák" majd szakadárok lettek, Harkivból Harkov, és társai, azt hiszem, tegnap már felhívtam rá a figyelmet. De ez szerintem nem "központilag vezérelt" dolog amiből politikai következtetést lehet levonni, simán csak - tök függetlenül a Putyinról való véleményétől - egyre több ember kap hányingert és tartja vállalhatatlannak, amit a Majdan-puccsisták az erőteljes USA hátszélben művelnek...

ÜdV

Előzmény: T64BM (45244)
rudai gyerek Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45245

Ha objektív forrás kell, akkor ugyebár a nyugati, orosz, kelet-ukrajnai és ukrán források kizárva.

Kínai média? ;-)

Előzmény: Antisystem (45225)
T64BM Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45244

Nem tudom, hogy feltünt-e a tisztelt olvtársaknak az Index jelentösen megváltozott hangvétele Ukrajna ügyében. Ami most áll a fölapon az ukránok "megdönthetetlen" bizonyítékaival kapcsolatban, annak a fogalmazása nagyságrendileg más, mint a tegnapi ukrán híreké és egy fontos lépés a jó irányban. Lehet, hogy Csokihuszárékat hamarosan ejteni fogják?

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45243

Ázsiának semmije sincs, csak túlnépesedése...

A konkurencia lenézése a legjobb mód arra, hogy sikerüljön pofáraesve alul maradni. 

Előzmény: Politikai hacker (44872)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45242

Hihetoen hangzik, de

Akkor a pilotaknak volt idejuk, mert a korrekcio latszik. Lehetett talan autopilota is, de akkor a kerdes mi volt a legenyseggal. Nem passzol.

DE!

Ha a buliban benne van Kolomojszkij (legfrisseb verzio) az erosen valtoztat a hejzeten. O aztan nyugodtan vadaszhatott orosz repulogep utan, sot az elnoki utan is, meg ha gyengecske a verzio - de amilyen elhujult barom - rola elhiszem.

Ennek a tersegnek a polgari legi iranyitasa az o kezeben van, meghozza hivatalosan (az o cege vagy valami ijesmi - nem melyedtem bele).

Haaat.

Előzmény: T64BM (45239)
T64BM Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45241

Ha nem lesz "kozmetikázott" jegyzökönyv a fekete dobozokban tárolt infókról. Sajnos egy objektív vizsgálatnak egyre kevesebb esélyt adok, hacsak a malájoknak nem érdekük legalább a fekete doboz adatainak objektív kiértékelése már csak kártérítési okokból. Remélem csináltak csendben egy elektronikus másolatot még a más kezekbe való átadás elött.. Ez nem tart sokáig.

Előzmény: Törölt nick (45214)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45240

Tudod, ez a fekete gondolat mar atvillant nalam.

Talan menedeket kell nekik felajanlani.

Ahhoz a hamar 100 ezerhez, akik mar kerelmeztek - magas kvalifikacios szakember boven befer :))

Előzmény: Ficium (45238)
T64BM Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45239

Szerintem kapott elöször egy levegö-levegö találatot (bal hajtómü, éles kitérés balra), aztán kapott egy föld-levegö találatot és szétesett.

Hangsúlyozom, SZERINTEM, azaz a rendelkezésre álló infók alapján az én KÖVETKEZTETÉSEM. Lehet, hogy a vizsgálat teljesen más eredményt fog kihozni: Én nem vagyok szakember és nem akarok vádolni senkit. Továbbá, SZERINTEM a maláj gépet tévedésböl és NEM SZÁNDÉKOSAN lötték le. A tragédia tényén viszont ez nem változtat.

Előzmény: Törölt nick (45235)
Ficium Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45238

Remélem nem fognak balesetben meghalni az ukrán légiirányítók mostanában!

_Bolhás_ Creative Commons License 2014.07.23 0 0 45237

Nem foglalkoznak a "hírportálok" az orosz sajttájjal. Pontosan erre számítottam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!