Keresés

Részletes keresés

El Qradi Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11085

"Tessék mondani, hány áldozata volt idáig a gonosz orosz krimbéli agressziónak?"

Erre tessék válaszolni, nem terelni a figyelmet elfelé. :)"

 

Tessék a válasz:

nagyságrenddel kevesebb, mint a Majdanon balhézó, gyújtogató,

rendőröket ölő csürhének.

Megfelel?

Előzmény: Jani2-3 (11057)
El Qradi Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11084

"A Krímben Putyin Hitler taktikáját ismétli - egy orosz történész véleménye"

 

Csak szólok:

a történészt másnap kirúgták (5 nappal ezelőtti a hír), erről valahogy nem szólnak a hírek...

Előzmény: perkelto (11065)
Peter Altenberg Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11083

Putler viszont semmit nem használ a goebbelsi módszerekből.

Előzmény: Ellenörző Kód (11076)
El Qradi Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11082

"Lehet, hogy az ukrán hadsereg megpróbálja visszafoglalni a Krímet"

 

Lehet, hogy este piros hó esik.

Az ilyen okos cikkek írónak fingja sincs az ukrán hadsereg harci moráljáról.

A katonák tömegesen állnának át az oroszokhoz, mint eddig is történt.

Előzmény: perkelto (11068)
El Qradi Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11081

"Jacenyuk közölte, hogy egy újabb telefonbeszélgetést kért Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnöktől, akivel az elmúlt szombaton már tárgyalt telefonon."

 

Kérni lehet..... minek tárgyalni egy illegitim puccsista személlyel?

Előzmény: Bradanek F (11070)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11080

A történész úr párhuzamai nagyrészt stimmelnek, de van egy fontos különbség. Pl. Csehszlovákiában az állam nem akarta korlátozni a szudétanémetek jogait. A német kisebbség a hitleri propaganda befolyása alá került és egyszerűen csatlakozni akart Németországhoz.

 

Ukrajnában viszont magában a fővárosban fegyveres lázadás tört ki és azonosíthatatlan erők megdöntötték a törvényesen megválasztott ukrán elnököt. Ezután első dolguk volt a kisebbségek elleni fellépés, a nyelvtörvény eltörlése.

 

Az orosz kisebbség joggal érezte magát veszélyeztetve. Az más kérdés, hogy ki szervezte a kijevi puccsot. Talán sosem tudjuk meg. Ha lett volna orosz Krím-visszaszerzési szándék, akkor a kijevi eseményeknél kedvezőb forgatókönyvet nem tudtak volna írni.

Előzmény: perkelto (11065)
loding Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11079

még,

 

csak át köll öltözni, oszt kész ;-) benn van 2-200 ezer ember :-D

 

http://filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5804

 

tatár testvér :-DD

Előzmény: loding (11078)
loding Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11078

:) szal nem egy cirkuszi mutványos szintársulat van a felvételen

Előzmény: loding (11077)
loding Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11077

;-) nagyon jó:

 

http://filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5743#

 

Elhangzó szöveg: A rettegett vörös hordák elől menekülve, közel kétszázezer ukrán, kalmük, kirgiz, cserkesz, vogul, mongol és tatár lépte át erdélyi hágóinkat. Ki-ki azt hozza magával, ami legkedvesebb volt neki. Elhozták lovaikat, tevéiket és menthető motyóikat.

 

 

nevem teve

:-DDDD

hazafele meg visznek gyere kecskét :)

 

Ellenörző Kód Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11076

A Nyugat pedig a krimi helyzet kapcsán Joseph Goebbels propagandafogásait követi.

Előzmény: perkelto (11065)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11075
Antisystem Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11074

http://index.hu/kulfold/2014/03/08/elfoglaltak_egy_ukran_tamaszpontot_szevasztopolban/

 

Ebből a hírből tökéletesen levehető, hogy hogyan készül a szenzációhajhász sajtó-manipuláció...

A cím úgy néz ki, mint ha valami haditettről szólna a sztori, a sztoriból magából meg kiderül, hogy a valós hír az "odamentek, vitáztak kicsit egymással, majd elmentek" jáccik, szóval ha ez "elfoglalás" akkor ugye egy nagyobb focimeccs után a szurkolótáborok világháborút vívnak egymással...

 

Ez pont olyan, ahogy tegnap hosszasan az volt a hírfolyam linkje az Indexnél, hogy "amerikai romboló a Fekete tengeren" - aminek ugye a világon semmi köze a hírfolyam tárgyához, az amerikai bárka a románokhoz gyütt vendégségbe egy hónapokkal ezelőtt Ukrajnával és Oroszországgal is egyeztetett közös gyakorlatra... de jól hangzik.

 

Ja, és persze a "verik a sajtót" - hát, nem akarok rosszmájú lenni, de a sajtó ugye a szenzációból él, ezért utálják, ha nem történik semmi, langymeleg béke van, úgyhogy saját privát emlékem is van, amikor Prágában farkasszemet néztek a tüntetők meg a rendőrök, és a T. sajtó a két csoport közt flangálva próbálta őket összeugrasztani, hogy végre legyen mit filmezniük a címlapjaikra... meg amikor egy közönséges dekktől lánra kaó zsíros szalvettáktól kigyulladt műanyag kukát 3 forgatócsoport vett 5 szemszögből, és izgatott szpikerek darálták mikrofonokba, hogy "ég az óváros a harcokban"... 

Szóval azért ez is hozzátartozik a "haditudósítók szörnyűséges életéhez":)))

 

ÜdV

Előzmény: Bradanek F (11070)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11073

Tényleg, azok számára, akik nem tartják a majdaniakat reprezentatív többségnek....hogyan vélekedtek a 48-as és 56-os forradalomról?

Na, ez a kérdés nekem tegnap kimaradt... 1848-ról abszolút pozitív a megítélésem (de azt sem tartom az ördögtől valónak, ha valaki szerint inkább Széchenyire kellett volna hallgatni Kossuth helyett, abban is van igazság). Viszont magam inkább lázadó karakter vagyok. Viszont ezen a példán jól megközelíthető szerintem a Majdan lényege, mert az is egy tipikus polgári, értelmiségi forradalomként indult. Szóval, ez a réteg két másik réteg között van. Ha az történik, mint 1848-ban, hogy a jobbágyság érdekében (is) lázad, az urak ellen, akkor a megítélése részemről nagyon pozitív. Ugye, amikor ilyeneket követel:

Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben.

Közös teherviselés.
Urbéri viszonyok megszüntetése.

 

Na, ezzel szemben, amikor ilyen Majdanos, arabtavaszos, szinesforradalmas, tökömtudja milyenes forradalomban az uralom, és a nekik kedvező politika érdekében lázad a tömeg, a plebs, ha úgy tetszik a proletariátus ellenében, akkor nyilván nem a többséget képviseli, tehát nyilván elítélem őket. Szóval az, hogy az ilyen helyzeteknek kettős lehet a megítélése az egyszerűen abból jön, hogy egy közbenső társadalmi csoportról beszélünk, és hát vulgárisan szólva az a kérdés, hogy épp merre nyal és merre tapos...

 

Az 1956-os (csakazértis eseményekben:)) meg szerintem mindkét féle trend jelen volt, és annál meg hamarabb verték le, hogy kiderülhessen, melyik csoport, melyik gondolkodás válik dominánssá... ami nyilván nem a forradalom hibája. (na, ezért maradok az "események" szónál, de többször leírtam már, hogy voltaképp ennek a ténynek közönheti 1956 a későbbi ethoszát, hogy megmarad a társadalmat a sztálinista igazságtalanság ellen tömörítő dolognak, nem volt rá idő, hogy a szocializmust reformálni akarók illetve a kapitalista restaurációban reménykedők egymás torkának essenek - ami előbb-utóbb törvényszerű lett volna, ha nem verik le.)

Mondjuk az elutasitottsági listámat furcsa módon nem az utóbbiak, a Horthy-féle rendbe visszatendálni akarók vezetik, hanem az a "haladó polgári" réteg - mert olyan is volt persze - amelyik azzal volt elfoglalva, hogy a saját "jobb élete" reményében kihasználva a 2 hónapig nyitott határokat, magát "politikai menekült"-ként feltüntetve elinaljon karriert építeni... mert hát lássuk be, az akkori 200 000 körüli eltávozó között kb 10 000 volt, akiket tényleg a valós fenyegetettség, börtöntől, kivégzéstől való félelem, a "bújt az üldözött" effekt kényszerített erre, a maradék cirka 190 000 a magát politikainak eladó, de valójában gazdasági migráns volt. Szóval igen, vállalom, elítélem azokat, akik a személyes jólét okán rúgták fel a sorsközösséget - és ez így megy már vagy 40 éve... (családom ezen részével ritka elutasító tudtam lenni, amikor a 70-es évek végén elkezdte őket hazaenni időnként a fene... szemben a család nagyobbik részével, amelyik ott esett hasra tőlük...)

 

Egyébként meg a mi tág családunk egy tipikus magyar család, ahol voltak 44-ben a németek oldalán harcolók, 45 után kitelepített svábok, csakúgy mint kommunisták és Auschwitzba "csak oda jegyet váltók" is, jobbágy-származásúak is, értelmiségiek is, sőt egy fiumei* grófi szál is:)))

 

ÜdV

 

* szóval lehet, hogy hosszas búvárkodással kiáshatnék egy Kádárral közös őst is:)))

Előzmény: Artemis Entreri (10915)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11072

Óva intette az Egyesült Államokat a "bumeránghatású", "meggondolatlan lépésektől" Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az amerikai kollégájával folytatott telefonbeszélgetés során.

A John Kerry külügyminiszterrel pénteken tartott eszmecseréje során az orosz diplomácia vezetője úgy vélekedett, hogy az effajta lépések óhatatlanul "visszaütnek" magára az Egyesült Államokra.

Grigorij Sandorovics Creative Commons License 2014.03.08 -1 0 11071

"Putin turistai"

http://www.youtube.com/watch?v=VktqzB01hh8

Legalabb is a PR igy probalta korabban pozucionalni azoknak a regiokanak a "lazadoit", akikbek a Kijevi hatalomatvetel nem nagyon tetszik.

A PR szerint autobussokkal hozzak a tuntetoket hataron tulrol.

Igy szuletnek a hazug propaganda anyagok (minden oldalrol, itt mar nem ket oldal van).

 

Bradanek F Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11070

Kijev csak akkor tárgyal, ha az oroszok kivonulnak.

 

 

Ukrajna kész tárgyalni az orosz kormánnyal, de ehhez Moszkvának ki kell vonnia csapatait, és be kell tartania az általa aláírt két- és többoldalú megállapodásokat – jelentette ki Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök pénteki kijevi sajtóértekezletén.

Jacenyuk közölte, hogy egy újabb telefonbeszélgetést kért Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnöktől, akivel az elmúlt szombaton már tárgyalt telefonon. Ez volt az első magas szintű kapcsolatfelvétel a Viktor Janukovics ukrán elnök bukását követő orosz-ukrán válság kezdete óta.

Láma291 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11069

Tényleg, azok számára, akik nem tartják a majdaniakat reprezentatív többségnek....hogyan vélekedtek a 48-as és 56-os forradalomról? 

Természetesen pozitívan mert egyik esetben sem választott kormányzati hatalom ellen lázadtak fel. A korábbi választás ténye önmagában azt igazolja, hogy a többség akaratából kormányoznak. Nyilvánvaló, hogy ez esetben a lázadók csak új választással legitimálhatják magukat.

Előzmény: Artemis Entreri (10915)
perkelto Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11068

Lehet, hogy az ukrán hadsereg megpróbálja visszafoglalni a Krímet

 

Crimea – accession to RussiaPosted on March 7, 2014 by chornajuravka

 

The “Information Resistance” group has obtained some details about the events that triggered today’s hasty decision by the Crimean parliament on the Autonomous Republic of Crimea’s accession to Russia.

In particular, according to our sources, yesterday, the Ukrainian Joint Staff worked out a plan to conduct a military operation in Crimea.

 

This decision on a military operation followed the Russian authorities’ statement that there are no Russian troops in the Crimea. This statement allowed the Ukrainian armed forces to plan the operation without fear of provoking a full-blown armed conflict with Russia.

 

By morning today, restaffing has been completed for certain units of the Armed Forces of Ukraine to participate in

the operation. Earlier, the 79th Independent Airmobile Brigade (Nikolayev) moved out to the [Perekopskiy] Isthmus in order to support the concentration of forces. We do not possess information about the starting date of the planned operation.

 

According to some sources, the Russian authorities uncovered the ongoing preparations (either by means of analysis, or as a result of information leakage), which prompted the Kremlin to demand that the “puppet” Crimean Parliament drop the idea of the referendum, and to make an immediate decision on accession to Russia.

 

What decisions will be made by the Ukrainian military and political leaders in this situation remains to be seen in the near future.

balkan_kobra Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11066

sok vélemény van, ez csak az egyik

Előzmény: perkelto (11065)
perkelto Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11065

A Krímben Putyin Hitler taktikáját ismétli - egy orosz történész véleménye

 

Путин в Крыму полностью повторяет тактику Гитлера, – историк

 

Известный российский историк, преподаватель Московского института международных отношений Андрей Зубов считает, что схема, по которой Путин действует в Крыму, совпадает с реализованными Гитлером планами захвата фашистской Германией Австрии, Судетов (бывшая Чехословакия) или Клайпеды (Литва) в 1938-39 гг.

 

В эксклюзивном комментарии телеканалу БТБ он отметил, что идеология, сопровождающая действия

Путина на полуострове, также очень напоминает поводы, под которыми Гитлер "освобождал" немецкое население этих территорий.

 

"Похожие признаки – они настолько потрясли меня с самого начала, когда узнал о начале действий неопределенных сил в Крыму в ночь с 26 на 27 февраля. У меня сразу возникло сходство с действиями нацистов в Австрии, Судетах и Мемеле (Клайпеде). Районах, которые были действительно заселены преимущественно немцами, но принадлежали другим государствам, хотя абсолютно не притеснялись. В Клайпеде был автономный округ, собственный сейм. В Судетах было внутреннее самоуправление с языком, школами. Австрия была просто вторым немецким государством со всеми правами, которые имело немецкое население. Поэтому, в принципе, никакого резона спасать их не было. Но Гитлеру надо было достичь нескольких целей. Во-первых, добиться ажиотажа среди своего населения. Потому что ничего так не возбуждает народ, особенно тот, который проиграл войну, который подвергся унижениям и потерял часть земель, как возобновление национального величия. Лидера, который это сделает, будут носить на руках. Этим путем пошел Гитлер", – напомнил Зубов.

balkan_kobra Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11064

minden nap egy új helyzet, ez nem csoda

Előzmény: Peter Altenberg (11027)
perkelto Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11063

A szovjetek hetvennégy évvel ezelőtt már megcsinálták azt, amire a világ modern hadseregei még csak készülődnek: távirányítású egységeket küldtek harcba egy nagyon is valóságos harcmezőn, olyan ellenség ellen, ami vissza is lőtt.

 

A Teletank nevű találmány nem volt összetett dolog: a szovjet hadmérnökök egy nagy halom hidraulika és egy rádió-adóvevő segítségével egyszerűen távirányításúvá szereltek át egy T–26-os könnyű harckocsit. Az irányítónak azonban csak annyival volt könnyebb dolga, hogy nem a tankban kellett ülnie, a vezetéshez ugyanis nem analóg joystickot kellett használni, hanem minden funkcióra egy külön gombot egy nagy panelről. Mindezt azonban csak úgy, hogy semmilyen szenzoros jel nem érkezett vissza a tanktól, nem volt kamera, nem volt mikrofon, az egyetlen automatizmus az volt a gépben, hogy a rádiójelek hatósugarán kívülre érve a tank az utolsó parancstól függetlenül fél perc után megállt és mozdulatlanul várta, amíg újra utasítást nem kapott.

 

A Teletankot a finn-orosz háborúban vetették be, a kevés rendelkezésre álló adat szerint a summai csatában mindenképp, de más ütközetekben is megjelenhetett. A távirányított harckocsi szerepe főleg a rászerelt lángszóró használatában merült ki, és a lényege is ez volt: a személyzet kockáztatása nélkül alkalmazhatták a használójára is igen veszélyes fegyvert.

A810 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11062

Az esküvői menet veszélyes, mert előrevetíti a terroristák szaporodását, így írmagjában irtandó a békeszerető világ védelmében.

Előzmény: őszkaján (11060)
Ellenörző Kód Creative Commons License 2014.03.08 0 0 11061

Ők "demokraták".

 

:)

Előzmény: BVNG25 (11041)
őszkaján Creative Commons License 2014.03.07 0 0 11060

Másodsorban meg esküvői menetet írtanak ki.

Előzmény: perkelto (11059)
perkelto Creative Commons License 2014.03.07 0 0 11059

A drónokat elsősorban felderítésre használják. Számos terroristát sikerült így felderíteni.

Előzmény: őszkaján (11058)
őszkaján Creative Commons License 2014.03.07 0 0 11058

Ehhez képes néhány drón nem sok vizet zavar. (képes, helyesen képest. de én tudom értelmezni. )

 Viszont nálad a drónok csak vizet zavarnak, azt sem sokat, a szovjetek meg gyilkolásztak. Ez milyen megközelítés? A demokrácia bajnokai nem is ölnek?

 

Előzmény: perkelto (11055)
Jani2-3 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 11057

Az alapkérdés ez volt: Ellenörző Kód  11034

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=129440276&t=9217451

"Tessék mondani, hány áldozata volt idáig a gonosz orosz krimbéli agressziónak?"

 

Erre tessék válaszolni, nem terelni a figyelmet elfelé. :)

Előzmény: perkelto (11047)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.07 0 0 11056

Ya, róluk van szó....

Persze az is könnyen lehet, hogy úgy értesültek Putyin környezetéből - mert persze a nem tárgyalás a valóságban annyit tesz, hogy nem felső, hanem lejjebbi, szakpolitikusi szinten kommunikálnak - hogy Putyinék a Januk-párt bevonását a koalicióba úgy értelmeznék, hogy helyreállt a febr. 21-ei helyzet... és nem ragaszkodnának Janukovics személyéhez. Ami annál is valószínűbb, mert ugye Medvegyev is meg Putyin is "arcát vesztett ember" ként aposztrofálta... és akkor az oroszok is elismernék őket Ukrajna ügyvivő nagykoaliciós kormányának, és lehetne tárgyalni... persze kérdés, hogy ez elég e az oroszoknak, vagy a szélsőjobbot meg szeretnék ellenzékbe tudni... fene tudja.

 

ÜdV

Előzmény: perkelto (11053)
perkelto Creative Commons License 2014.03.07 0 0 11055

S mit relativizáltam?

Előzmény: őszkaján (11054)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!