Keresés

Részletes keresés

pert2 Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3474

Még nincs lejátszva a meccs, annyi pénze bőven van Putyinnak is, hogy finanszírozzon egy párezer fős forradalmat.

Előzmény: toloba (3467)
puzdra Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3473

Ukrán válság – Az izraeli lapok Putyin várható lépéseit latolgatják

 

 

Jeruzsálem, 2014. február 23., vasárnap (MTI) – A másfél milliós orosz ajkú lakosságnak is köszönhetően az ukrajnai események szerepelnek a vasárnapi izraeli lapok címoldalain: az értékelések szerint Oroszország még nem mondta ki az utolsó szót szomszédja ügyében.

 

 

 

 

A Háárec című lap vasárnapi száma szerint Putyin Janukovicsra tett Ukrajnában a 15 milliárd dolláros kölcsönnel, de Janukovics “nem volt elég putyini” az ellenzéki hangok időben történő elfojtásában. Azonban az orosz elnök semmit sem bíz a véletlenre és már előkészítette az utat ahhoz, hogy választás elé állítsa Ukrajnát: vagy Oroszország fennhatósága alatt marad, vagy elveszíti területének jelentős részét.

Ennek érdekében három hete megalapították az ország keleti részében, harkivi központtal az Ukrán Front nevű új szervezetet. Ennek neve azonos a második világháború idején Ukrajnát a nácik alól felszabadító szovjet hadseregcsoportok nevével. A cél érdekében kijátsszák a “zsidó kártyát” is: egy, az ukrán főrabbival, Jakov Bleichhel szemben álló, a Putyinhoz hű Chabad szervezethez tartozó kijevi rabbi menekülésre szólította fel a zsidókat az antiszemitizmus veszélye elől, hogy ezzel az ukrán tüntetőket neonáci színben tüntessék fel.

 

Putyin a Háárec szerint nem engedheti meg magának Ukrajna elvesztését, mert ezzel egyrészt erőt adna az orosz ellenzéknek, másrészt külpolitikai tekintélye is csorbulna. Az orosz elnök az utóbbi években sikeresen megakadályozta a nyugati beavatkozást Szíriában Bassár el-Aszad elnök ellen, erejének nyugati értékelésekor fontos tényező, hogy ukrajnai “előszobájában” miként képes képviselni érdekeit, ezért politikai sorsa összekapcsolódik Janukovicséval.

 

A Mááriv című lap is elsősorban Oroszország várható lépéseit taglalja. Mint írja, Janukovics távozása nem jelenti az erőszakos események végét. Az utóbbi években belső harc dúlt Ukrajna nyugati és keleti részei között, de a lap szerint a kérdést nem a belső ellentétek vagy kompromisszumkészség dönti majd el, hanem a külső erők. Ukrajna elvesztése nagyon meggyöngítené Oroszország térségbeli pozícióit, magát Putyint is, aki egyszer tíz éve taktikai okokból már félrehúzódott és lehetővé tette a nyugatbarát Viktor Juscsenko hatalomra jutását. De pár év alatt ismét visszakerült egy Kremlhez hű politikus az állam élére, és noha a mostani forradalom erőteljesebb a 2004-esnél, és kerekei maguk alá gyűrték Janukovicsot, Oroszországnak továbbra sem áll szándékában “lemondania kishúgáról” – vélekedik a Mááriv szerzője.

 

A Jediót Ahronót Demokrácia vagy Jugoszlávia címmel értékelte a helyzetet. A lap szerint nem a nyugati részek tüntetői határozzák meg a következő választások eredményét, Putyin hosszú karjai átnyomhatnak még egy hozzá közel álló vezetőt, aki majd visszavezeti az országot “Oroszország anyácskához”. Ugyanakkor esély van arra is, hogy Jugoszláviához hasonlóan részeire szakadjon Ukrajna. Jelenleg mind Amerika, mind Oroszország a nyugalomban érdekelt, de Putyin még nem mondta ki az utolsó szót – írta a Jediót Ahronót.

 

A kormányhoz közeli Iszrael Hajom (Izrael Ma) című lap szerint Ukrajna jövőjének bizonytalanságával csak jelenének bizonytalansága versenyez. A labda Putyin térfelén van című cikk szerint sem fogja Moszkva feladni befolyását Ukrajnában. Az ukrán gazdaság a csőd szélén állva kiszolgáltatott, teljesen Oroszországtól függ, és az oroszoknak szükségük van szomszédjukra mind kulturális és történelmi okokból, mind stratégiai megfontolásokból, ugyanis a fekete-tengeri orosz flotta az Ukrajna részét képező Krím-félszigetnél állomásozik. Ráadásul Putyin új nagyhatalmi álmai miatt sem mondhat le Ukrajnáról: elég súlyos csapást jelentett számára a balti államok és Kelet-Európa elvesztése.

 

 

 - MTI -

kukurikútörökcsászár! Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3472

Magyarország hagyományosan mindég a kezdetben nyertesnek látszó oldalra áll... de most talán mégse. (-: Az oroszok mindég így szokták, kezdetben mindég vesztésre állnak. (-:

...mondjuk az nem kicsit, nagyon lesz perverz, ha pont ez az Orbán Viktor kér onnan segítséget ha a választás után esetleg minket is demokratizálni akar a szabad világ és pl fellázítják baz és szabolcs megyében a cigányokat ... vagy ilyesmi...., az ukrán minta majdnem pontosan stimmelne is, mert olyan hagyománytisztelő zászlós társaság is akad éppen itt is és elég rámenősek, fiatalok itt is.

Előzmény: balkan_kobra (3469)
balkan_kobra Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3471

Gazda Albert :))))  a szocialista megmondó  :))

Előzmény: toloba (3467)
puzdra Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3470

A cikk természetesen marhaság!

 

Különösen ennek a mai hírnek a fényében:

 

Izraeli segítség érkezik Ukrajnába 2014. február 24. 12:07

Azonnali segélyt küld Ukrajnába az izraeli székhelyű Zsidó Ügynökség a zsidó intézmények védelmének megerősítéséhez - közölte a Maariv című izraeli napilap hétfőn.

Az újság értesülése szerint a nemzetközi diaszpóra és Izrael kapcsolatait ápoló Zsidó Ügynökség vezetősége rendkívüli ülésen értékelte az ukrajnai helyzetet. Ezt követően Natan Scsaranszkij elnök bejelentette, hogy azonnali segélyben részesítik az ukrajnai közösségeket.

A sajtóbeszámolóból kiderül, hogy az ülésen voltak, akik az ukrajnai zsidók azonnali tömeges Izraelbe vándorlását szorgalmazták.

Jakov Hagoel, a szervezet egyik vezetője levelet is írt Benjámin Netanjahu miniszterelnöknek, közbenjárását kérte benne a közösség zsidó államba költöztetésének támogatásához. "A megrázó helyzet nyomán fokozódik az ukrajnai zsidókért érzett aggodalom" - fogalmazott Hagoel.

"A tüntetők egy része már eljutott a zsidó közösség lakónegyedébe, és ott üzleteket tettek tönkre. Sokan elhagyják a várost a közlekedés és a gazdaság teljes megbénulása miatt" - tette hozzá, megjegyezve, hogy "sajnálatunkra a jelenlegi helyzet előtt is veszélyes volt Ukrajnában kipával vagy más zsidó jelképpel mutatkozni."

 

hirado.hu - MTIMit gondol a cikkíró, a zsidók Putyint vagy a pénzért felkelőket  fogják támogatni?

Előzmény: toloba (3467)
balkan_kobra Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3469

Miért álltunk volna a vesztes oldalra???

Előzmény: toloba (3467)
loding Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3468

;-) nudelman

 

toloba Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3467

Végülis Orbán nemrég járt Putyinnál, nem élhet már sokáig az orosz medve. :)

 

Megint a vesztes oldalra álltunk

 

Magyarországot óriási geopolitikai szerencse érte, de a magyar kormányt épp az ellenkezője. A kijevi események hosszú időre megállították Oroszország egy évtizede tartó nyugati expanzióját.

Moszkva energiáit az elkövetkező években Ukrajna fogja lekötni, ez pedig ki fogja élezni viszonyát az EU nagyhatalmaival.

Orbán Viktor a legrosszabbkor kezdett kötéltáncot Nyugat és Kelet között.

Vlagyimir Putyin nem titkolt nagy álma a Szovjetunió hatalmának helyreállítása. Ennek érdekében már évek óta azon dolgozik, hogy megalkossa az Eurázsiai Uniót, ami a volt szovjet tagországok (mínusz Baltikum) Moszka központú szövetségi és közös piaci rendszere lenne. Ukrajna ennek a víziónak a legfontosabb mozaikja. Még a negyvenes években lengyel emigránsok alkották meg azt a teóriát, amit aztán az Oroszországgal foglalkozó szakirodalom jelentős része át is vett, miszerint Oroszország Ukrajna nélkül “csak” egy nagy ország, Ukrajnával együtt viszont egy birodalom. De Ukrajnának kiemelt szerepe van az orosz stratégiai gondolkodásban is. A Putyin idéjen gyakori hivatkozási alappá lett eurázsiai filozófia “európai” része ugyanis többé-kevésbé értelmetlen Ukrajna nélkül.

Kijev nélkül a moszkvai központú birodalomnak nincs nyugati lába.

Putyin ezzel kapcsolatos tervei azonban egészen látványos vereséget szenvedtek az elmúlt héten. Könnyen lehet, hogy amint Gazda Albert írja, nem a jó és a rossz fiúk harca volt mindez, és az is lehet, hogy káosz és konfliktus vár Ukrajnára az elkövetkező években, de az teljesen egyértelmű, hogy az ukrán emberek 10 éven belül immáron másodszor utcára mentek azért, mert nem Oroszországhoz, hanem Európához akarnak közeledni. Sőt, nem csak utcára mentek, hanem fegyvert fogtak a regnáló hatalom ellen. Még az európai vezetők által rájuk kényszeríteni kívánt kompromisszumot sem voltak hajlandóak elfogadni – pedig Sikorski lengyel külügyminiszter azzal fenyegette őket, hogy ebben az esetben mindannyian meghalnak. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy igazuk volt-e a tüntetőknek (egyébként szerintünk igen), az egyetlen igazán fontos tény az, hogy bármilyen kockázatot hajlandóak voltak vállalni azért, hogy kikerüljenek az orosz érdekszférából.

Hiába volt Moszkva egy évtizeden át tartó lekenyerezési és zsarolási sorozata, hiába volt az oroszbarát diktatúra lopakodó kiépítése, a helyi orosz kisebbség vezetőinek ötödik hadoszlopként való alkalmazása, és a nyugatiak Ukrajna ügyében mutatott vészes hanyagsága – az ukránok nem akarnak Moszkvának jelenteni. Ezek után a következő évtizedben nem lesz olyan vezetője Ukrajnának, aki akár csak egy pillanatra is elfelejti ezt a tanulságot.

Ezzel Putyin elvesztette Ukrajnát és ezer kilométerrel távolabb került az EU délkeleti határától.

Sőt, valószínűleg el fogja veszíteni az ukrajnai gáz- és áramhálózat felett nagy nehezen megszerzett orosz kontrollt is. Nem tudjuk, hogy mi lesz minderre az orosz reakció, de biztos, hogy a korábbinál sokkal több energiát és pénzt kell költeniük az EU határaitól távol. Ezzel pedig jelentősen gyengülni fog a befolyásuk Kelet-Közép-Európában és ezzel együtt egész Európában.

Az is nagyon valószínű, hogy az érdekeiben és büszkeségében mélyen sértett orosz vezetés a korábbiaknál antagonisztikusabb pozíciót vesz fel a Nyugattal szemben.

Mint minden esetben, most is Moszkva-ellenes nyugati konspirációt látnak majd az ukrán események mögött és mindenáron törleszteni akarnak majd. Minél inkább vagdalkoznak azonban, annál inkább elveszítik az elmúlt években visszaszerzett szalonképességüket a Nyugaton. Nyugati piacok és tudás nélkül viszont esélyük sincs kitörni abból a fenntarthatatlan és egyre inkább recsegő-ropogó modellből, amibe a Putyin által hajszolt energiahordozó-függőségük kényszerítette őket.

Nagyon rosszkor döntött úgy Orbán Viktor, hogy érdekházasságot köt (Lázár János szavai) Vlagyimir Putyinnal. Az oroszok mélyen sértve és megalázva érzik magukat és az elkövetkező években nagy valószínűséggel az EU-val szembeni politikai konfliktusok sorozatát fogják provokálni. Csakhogy mindezt nem mint egy nyerő, hanem mint egy vesztő helyzetben lévő játékos teszik. Egy magyar kormány megint a vesztes oldalra állt.

http://velemenyvezer.444.hu/2014/02/24/megint-a-vesztes-oldalra-alltunk/

Előzmény: 5496 (3463)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3466

Tisztára olyanok mint az imf.

 

Mert a birodalmak hasonló logika mentén működnek.

Előzmény: toloba (3460)
5496 Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3465

Ne fárassz, keress ha forrást akarsz, és főleg ne szabd meg milyen kifejezéseket használok.

Előzmény: arnys2 (3462)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3464

  Majd Hende besegít

 

Előzmény: toloba (3460)
5496 Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3463

Az oroszok a mi kúrmányainkkal ellentétben nem szarják le határon kívüli nemzettársaik sorsát.

Előzmény: toloba (3460)
arnys2 Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3462

Az tény, hogy hemzsegnek az antigójiták az ún. forradalmi vezetőségben

 

Ha tény, hozz rá forrást.

És használd a "zsidó" kifejezést, ha róluk beszélsz.

Előzmény: puzdra (3452)
loding Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3461

:-DD

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Victoria_Nuland

 

 

Nuland is the daughter of Yale bioethics and medicine professor Sherwin B. Nuland, the family's original surname being Nudelman. One of Victoria's grandfathers was Meyer Nudelman from a family of Jewish immigrants who came to New York City from the Russian Empire.

 

 

toloba Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3460

na így kössél alkut Orbán!

 

 

Bekeményítettek az oroszok - Mi lesz ebből?

 

 

Medvegyev is megszólalt 2014.02.24 13:51

Dimitrij Medvegyev orosz miniszterelnök az orosz hírügynökség beszámolója szerint úgy fogalmazott hétfőn, hogy veszélyeztetve érzi az oroszok érdekeit Ukrajnában. Meglátása szerint az Ukrajnában élő oroszokat veszély fenyegeti és egyúttal megkérdőjelezte az ukrán intézmények legitimációját.

 

Üzentek az oroszok 2014.02.24 13:46

 

Oroszország felemeli az Ukrajnából érkező árukat terhelő importvámokat, ha Kijev megköti a társulási és szabadkereskedelmi egyezményt az Európai Unióval (EU) - mondta az orosz gazdaságfejlesztési miniszter a Handelsblattnak.

 

A német üzleti lapban hétfőn megjelent interjúban Alekszej Uljukajev kifejtette, hogy Moszkva egyáltalán nem ellenzi Ukrajna és az EU szabadkereskedelmi megállapodását, de hangsúlyozza, hogy az jelentős kockázatoknak teszi ki Oroszországot.

 

 

Azzal kapcsolatban, hogy Moszkva folytatja-e az Ukrajnának összeállított 15 milliárd dolláros támogatási programot, a miniszter azt mondta, hogy nem állnak el az ígérettől, de a következő lépés előtt be kell várni, hogy kiderüljön, ki alakít kormányt Kijevben és milyen programot képvisel majd. (MTI)

 

http://www.portfolio.hu/gazdasag/bekemenyitettek_az_oroszok_mi_lesz_ebbol.195751.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

dearce Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3459

Azért szép, hogy ha az ukránok az ellen lázadnak, akit Orbán szeret, akkor egyből terroristák, zsidók és okkal lőtték őket.

5496 Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3458

Miért?

 

Történelmi tapasztalataink is alátámasztják, hogy forradalmak körül mindig a számarányukat szignifikánsan meghaladó mértékben sertepertélnek.

 

 

Vagy mindenkinek le....ellenőrizted a....keresztlevelét?

 

Erre semmi szükség nincs, elég kicsit kutakodni az életrajzaik közt. Ott maguk sem tagadják amit Te nem akarsz elhinni. Aki keres, az talál. ..

Előzmény: Zoxo Whitney (3451)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3457

http://index.hu/kulfold/2014/02/24/szevasztopol_oroszorszaghoz_akar_tartozni/

 

Ha esetleg volt már, bocs.

 

Ki mire tippel, lesz szakadás?

 

 

voks02 Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3456

Pénzt így is, úgy is kapnak. Visszafizetni így is, úgy is kell. Még nem sikerült lényeges különbségre rámutatnod.

Előzmény: Salamis (3454)
voks02 Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3455

Hát, jó. És erre az egy kérdésre elhasználtál két dimenziót, de akkor még kell hat másik. Ha neked az jó... A szokásosan political compassnak nevezett megoldás ennél sokkal többre képes, szintén két dimenzióval, de mindegy, hagyjuk ezt, nem érdekes itt.

Előzmény: Törölt nick (3450)
Salamis Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3454

Hát, ha Putyintól pénzt (vagy legalább megfizethető áru energiát) kapnak, akkor azzal azért jobban járnak, mint a kioktatással....

 

Előzmény: voks02 (3449)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3453

Lenin pofára esett Csapon

A Lenin-szobor-döntési hullám elérte Kárpátalját. Tovább »

forrás: Index.hu

puzdra Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3452

Az tény, hogy hemzsegnek az antigójiták az ún. forradalmi vezetőségben, akárcsak nálunk Kun Béla Tanácsköztársaságában, vagy Rákosi kormányában. Erről nem érdemes vitát nyitni. Az viszont érdekes, hogy miért van ez így? -ÍROD

Én meg attól tartok, hogy ez a "forradalmi vezetőség" nem fogja tudni -, vagy nem is akarja- megakadályozni a talán még ma elkezdődő pogromokat.

Előzmény: 5496 (3446)
Zoxo Whitney Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3451

Tény??????

Miért?

Mert egy szélsőjobbos oldal (ahonnan NO11FNA idézte) ezt állítja?

Vagy mindenkinek le....ellenőrizted a....keresztlevelét?

Előzmény: 5496 (3446)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3450

off

 

ez két dimenzió :)

 

én egy parabolára helyezem az egészet, ahol x-en méred bal-jobbot, y-on állami szerepvállalást. És már is működik, magyarban is. :)

 

 

 

 

 

Előzmény: Antisystem (3440)
voks02 Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3449

Dehogynem. És? Ha Putyintól kapják erre a pénzt, akkor nem történhet meg ugyanez?

Előzmény: Salamis (3448)
Salamis Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3448

"nyilván csak arról van szó mindig is, hogy ne költsünk túlságosan többet, mint amennyink van. Ez adott esetben nem mindig kellemes, ez kétségtelen, de azért kár lenne valami egészen ördögi manipulációnak állítani be."

 

Persze. Így van!

 

Most már csak az a kérdés, hogy az ukrán nép, ill. annak politikailag aktív csoportjai, akik az elmúlt 10 év tanúsága szerint elég könnyen kaphatók rá, hogy feje tetejére állítsák a fővárost és kirázzák a nekik épp nem tetsző politikusokat a gatyájukból, mennyire fogja szeretni ezt a "nem kellemes" filozófiát.

Ha esetleg azt találják rá mondani, hogy eburafakó, lenne nekünk többünk is, ha nem nyúlná le valaki folyton, így viszont nem tudunk már miből takarékoskodni, mert megfagyunk, meg éhen pusztulunk, és már azt is eléggé unjuk, hogy még a legszorgalmasabbjainknak sem jut több, mint hogy lusta, de nálunk szerencsésebb nyugat-európaiak háztartásaiban legyenek cselédek.... szóval, ha idáig jutnak, akkor lehet, hogy megint feje tetejére állítják a házat, ezúttal Juliskástul, EU-stul, miegymás....

Nem?

Előzmény: voks02 (3421)
puzdra Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3447

Harkovban nem jósolok nagy jövőt az elszakadáspártiaknak, hiszen ott a lakosság 70%-a ukrán.

 

Érdekes  volt a Janukovics-féle propaganda, az oroszok felé azt mondták, hogy a Majdan tüntetői mind fasiszták, a saját rohamrendőreiknek pedig azt, hogy a tüntetőket zsidók vezetik. - ÍROD

Harkovban a lakosság 70%-a orosz és Oroszország párti!!!

De egy kis adalék, a fixnek hitt ukrajnai politikai állásokhoz:

-2013 decemberében Victoria Nuland USA külügyminiszterhelyettes elkottyintotta egy sajtókonferencián, hogy kormánya 5 milliárd! dollárt invesztált egy ukrajnai hálózat megszervezésébe, amely révén Ukrajnának olyan kormánya lesz, amilyet megérdemel. Egy kiszivárgott telefonbeszélgetésben ez a Nuland elmondta a kijevi amerikai nagykövetnek, hogy kiket tartanak kívánatosnak a leendő kijevi kormányban és kiket nem.

-Paul Craig Roberts - Reagen elnök egykori pénzügyi államtitkára- február 18.-án a Foregin Policy folyóíratban kimutatta, hogy a Majdan tüntetői napi 2-300 hrivnyát (4500-7500 Ft.)-ot kapnak a protestálásért Angela Merkeltől, az Adenauer alapítványon keresztül.

- Vlagyimir Csizsov Oroszország brüsszeli uniós nagykövete, egy a múlt kedden rendezett vitában azt kérdezte Elmar Broktól az EP külügyi bizottságának vezetőjétől, (aki többek közt a magyar antiszemitizmusra hivatkozva akarta pénzelvonással és egyebekkel büntetni Magyarországot) - hogy tudja-e, hogy a tüntetők nem Barroso, hanem a Szovjetuniót megszálló németekkel rokonszenvező Stefan Bandera képét emelgetik, és a kijevi izraeli nagykövetség tájékoztatja az Ukrajnában élő zsidókat, mit tegyenek, ha az ellenzék hatalomra kerül és ismét jönnek a pogromok.

Mai hír:

Azonnali segélyt küld Ukrajnába az izraeli székhelyű Zsidó Ügynökség a zsidó intézmények védelmének megerősítéséhez - közölte a Maariv című izraeli napilap hétfőn.

Az újság értesülése szerint a nemzetközi diaszpóra és Izrael kapcsolatait ápoló Zsidó Ügynökség vezetősége rendkívüli ülésen értékelte az ukrajnai helyzetet. Ezt követően Natan Scsaranszkij elnök bejelentette, hogy azonnali segélyben részesítik az ukrajnai közösségeket.

A sajtóbeszámolóból kiderül, hogy az ülésen voltak, akik az ukrajnai zsidók azonnali tömeges Izraelbe vándorlását szorgalmazták.

Jakov Hagoel, a szervezet egyik vezetője levelet is írt Benjámin Netanjahu miniszterelnöknek, közbenjárását kérte benne a közösség zsidó államba költöztetésének támogatásához. "A megrázó helyzet nyomán fokozódik az ukrajnai zsidókért érzett aggodalom" - fogalmazott Hagoel.

"A tüntetők egy része már eljutott a zsidó közösség lakónegyedébe, és ott üzleteket tettek tönkre. Sokan elhagyják a várost a közlekedés és a gazdaság teljes megbénulása miatt" - tette hozzá, megjegyezve, hogy "sajnálatunkra a jelenlegi helyzet előtt is veszélyes volt Ukrajnában kipával vagy más zsidó jelképpel mutatkozni."

MTI

 

******

-Eljutottunk tehát oda, hogy a magyar nemzeti kormány antiszemitizmusától rettegő nyugat Szíriában az al-Kaidát, Ukrajnában pedig a Szvoboda pártot támogatja, melyek messze jobbra állnak a magyar Jobbiktól.

Előzmény: perkelto (3426)
5496 Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3446

Az tény, hogy hemzsegnek az antigójiták az ún. forradalmi vezetőségben, akárcsak nálunk Kun Béla Tanácsköztársaságában, vagy Rákosi kormányában. Erről nem érdemes vitát nyitni. Az viszont érdekes, hogy miért van ez így?

Előzmény: voks02 (3424)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.24 0 0 3445

Mondják, hogy ha sokáig, gyakran ismételgetnek egy hazugságot, azt előbb-utóbb elhiszik. Nos ez is egy ilyen hazugság, mert nem mi, a nép költöttünk többet, hanem csak hagytuk, hogy az általunk megválasztottak (de még ez sem teljesen igaz, mert egyre többen nem szavaznak, rájuk nem vonatkozik) elköltsék/lopják.  

 

Ez így van! 

 

Előzmény: 5496 (3436)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!