Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3832

Igazad van ezzel a "kvázi-baloldal" szóösszetétedben.

De másért, mint gondolnád: Ugyanis a mi jobboldalunk is csak kvázi jobboldal.

Ugyanis a mi jobboldalunk is baloldal.

 

A ma és most kishazánknak "baloldalinak" nevezettek ugyanis gazdasági felfogásban jobboldaliabbak a "jobboldaliaknak" nevezetteknél. (a Jobbiknál is)

 

És a mi "jobboldalunk" csak a nemzetiszín pántlikák és retorikák terén jobboldaliak, mert gazdaságilag balosabbak/komcsibbak a "baloldali"-aknál.

 

 

Valszeg kell egy hatalmas nemzeti sokk, egy ébredés (és egy új generáció felnövése) ahhoz, hogy ebből a csapdából kikerüljünk.

Előzmény: Antisystem (3830)
Nikolaj Luminescu Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3831

Persze. Csak ha fel akarja borítani a kukát, el kell engednie a járókeretet. Akkor meg ő maga dől inkább el.

Előzmény: arnys2 (3829)
Antisystem Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3830

Pontosabban a magyar kvázi-baloldal "van mit vesztenie" része ugyanúgy felheccelne bárkit, akit tud...

Csak hát amíg a jobb lehet nyugodtan akár elitista is (meg nem is ), addig az elitista baloldal oximoron, a Föld azon sója, ami elvesztette az ízét...

(ugye scrőderizmus-blairizmus és az európai baloldal válsága)

 

ÜdV

 

Előzmény: arnys2 (3829)
arnys2 Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3829

A magyar baloldal is elkezdene borogatni, ha Orbán felmondaná az EU-tagságot és a FÁK-kal írna alá társulási szerződést.

Előzmény: dearce (3828)
dearce Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3828

"a baloldal mire fel borogatná a kukákat, nincs okuk rá, mert megy a szekér az országban"

 

2006-ban sem szekérszakértők borogattak, hanem a Fidesz által felheccelt focidrukkerek.

 

Ha meg a szekér érdekel, nézd meg az eurót, a svájci frankot, a benzint, az államadósságot, meg az adókat. Ha nem látod, akkor narancs szemüveg nélkül is nézd meg.

 

Aztán megnézheted a visszamenőleg ható törvényeket, az alkotmánybíróságot, a sajtó körüli disznóságokat, a földmutyit, trafikmutyit, és végül, de nem utolsósorban az egy hét alatt lezavart coitust Putyinnal. Ez az a törvény, amit Áder előbb írt alá, mintsem hogy a parlament eredetileg tárgyalta volna.

 

Szerintem, a kukaborogatás elmaradása csak kulturális különbség a jobb és baloldal között.

Előzmény: balkan_kobra (3822)
arnys2 Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3827

Gondolj Orbán ellenzékére, abban is van antiszemita irányzat, meg nyugatos-baloldali-liberális irányzat is.

Előzmény: 5496 (3824)
perkelto Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3826

Remélem, hogy belőled nem buggyan ki semmi...

Előzmény: 5496 (3824)
Nikolaj Luminescu Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3825

Lakva ismeri meg az ember a másikat.

Előzmény: perkelto (3820)
5496 Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3824

Fontos megemlíteni, hogy az ellenzék korábban már négy éven át kormányozta Ukrajnát, s akkor nagyon jó kapcsolatot tartott fenn a zsidó néppel és a zsidó közösséggel.

 

Ebből a vak is látja, hogy a gójokban nem lehet megbízni. Látens antiszemiták, amikor épp nem látszik rajtuk, olyankor ravaszkodnak, de aztán előbb-utóbb csak kibuggyan...

Előzmény: perkelto (3820)
Antisystem Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3823

"Hát ha neked nem elég informatív az a tény, hogy janukovics röpke 3 év alatt ellopott egy fél megyét" - ugyanmár, az ukrámn oligarcha-körökben sem nem feltűnő, sem nem főbenjáró... de meg merte azt tenni, hogy keletre kacsingatott, amikor az elit nagyobbik része már kiépítette a hídfőit nyugati irányba... na, az főbenjárt...

Lásd a kedves Gázhercegnő őméltóságát.... meg a kedves férjét a csehországi cégével, ahol politikai menedékjogot is kapott a gonosz Janukovics elől...

 

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (3819)
balkan_kobra Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3822

a baloldal mire fel borogatná a kukákat, nincs okuk rá, mert megy a szekér az országban

 

Előzmény: dearce (3813)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3821

Talán ez egy másik ellenzék.

Előzmény: perkelto (3820)
perkelto Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3820

Zaporozsjében tegnap molotovkoktélt dobtak egy zsinagógára. Szerencsére csak minimális anyagi kár keletkezett.

 

“Our synagogue is surrounded by a barrier, the doors are all automatic, and we have round-the-clock security staff,” Chabad Rabbi Nachum Ehrentrau says. “In these uncertain times, we are, of course, even more cautious, doing all we can to ensure the safety of the community center and its visitors.”


Ehrentrau told the Chabad web site that the city’s Jewish residents are confused.

 “On one hand, there are those who are urging people to evacuate. On the other hand, there are those who are minimizing the risks,” he explains. “It is important to remember that the opposition has been in the government for four year, and has kept very good relations with Jewish people and the Jewish community. Yet in a time of chaos and uncertainty, we must keep a low profile and avoid unnecessary friction.”

 

Fontos megemlíteni, hogy az ellenzék korábban már négy éven át kormányozta Ukrajnát, s akkor nagyon jó kapcsolatot tartott fenn a zsidó néppel és a zsidó közösséggel.

Előzmény: puzdra (3816)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3819

gátlás nélkül merik ezeket nyomatni tartalmas és informatív dolgok helyett. 

 

Hát ha neked nem elég informatív az a tény, hogy janukovics röpke 3 év alatt ellopott egy fél megyét, akkor nem tudom mi az? 

 

Előzmény: BVNG25 (3781)
puzdra Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3818

Bocs, hogy egy-két felesleges betűinformáció is átment az előbb.

Előzmény: puzdra (3816)
Antisystem Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3817

"Értelmesnek értelmes a saját logikája mentén, de oldalnak nem oldal, legfeljebb látszólagos. Látványcirkuszt adnak elő, hogy megosszanak, ők azonban valójában nem egymás, hanem a mi ellenfeleink, mert a politikai "oldalak"-at több dolog köti össze, mint amennyi elválasztja. Ott van mindjárt, hogy egy tálból cseresznyéznek, a miénkből!"

 

El se hiszed, mennyire pontos diagnózist írtál:))) A dolgot úgy hívják, hogy elitista demokrácia v. demokratikus elitizmus. Ha gonosz akarnék lenni, azt mondanám, hogy a lenini élcsapat-teória kifordítva - az alapját ugyanaz a gondolat képezi - nevezetesen hogy a társadalom egy inkompetens többségből és egy kompetrens kisebbségből áll - csak eltérő szempontból osztályoz:)

Ez a teória gyakorlatilag olyasmit mond, hogy a "kompetens" elit konszenzusa alakítsa a "korlátozottan kompetens" tömegek hatalomgyakorlásának korlátait, ami egyben jelent minden ellentét mellett véd és dacszövetséget is az elit tagjai között, megbeszélik a vacsoraasztalnál, hogy miben dönthet, mik között választhat az "istenadta"  És hát sajnos az egész világ is erre fele halad a gazdasági globalizációval, de pechünkre, K-Európában az "értelmiség útja az osztályhatalomba" fenomén kitermelte azt, hogy mindenhol ilyen működésű államok alakultak ki az államszocializmus felbomlása után.

Az ilyen Janukovics féléknek mindig az a valódi "főbűne", hogy felrúg egy az eliten belüli hallgatólagos közmegegyezést, ez vezethet el a bukásához. Ha az underclassnak ment volna neki ezerféle megszorító "reformmal", most is a székében páváskodna.... de ő az elit egy részének érdekeit merte besérteni, ezért buknia kellett...

 

ÜdV

Előzmény: 5496 (3809)
puzdra Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3816

Az ukrajnai zsidók védelmének félelme szerinted miért zsidózás.

Igenis féltem őket, mert megfélemlítésük, üldözésük lavinát indíthat.

 

Beírásodat a tegnapi, csak jósoló véleményemre írtad. Itt a mai valóság:

 

http://www.szombat.org/politika/mennyire-veszelyes-most-zsidonak-lenni-kijevben

 

http://www.szombat.org/hirek-lapszemle/azonnal-izraeli-segelykuldemeny-az-ukrajnai-zsido-kozossegnek

 

 

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

014-02-25. 11:19

Molotovok repülnek a zsinagógákra - fegyveres védelmet kérnek Izraeltől az ukrajnai zsidók

Az Európai Zsidó Szervezetek Szövetségének (EJA) vezetője fegyveres védelmet kér Izraeltől az ukrajnai zsidók biztonságának szavatolására, s egyben emlékeztette Netanjáhu kormányfőt arra, hogy Izraelt a zsidók megvédésére hozták létre 1948-ban - jelenti az 'Áruc 7 izraeli hírportál. Az izraeli miniszterelnök egyelőre nem reagált a kérésre.

 

Ukrajnában a Nyugat által fölszított "forradalmi" hangulatnak nem várt fejleménye is van: a zsidó közösségek szinte az egész ország területéről arról adnak hírt, hogy fizikai és verbális támadások érik őket az elmúlt két nap folyamán. Zsinagógákra Molotov-koktélt dobtak, a zsidók 72 órán belüli távozására ösztökélő föliratok jelentek meg a falakon. Ukrajna gyakorlatilag két részre szakadt, s a biztonsági erők bizonytalan státusza is aggodalommal tölti el az ottani zsidókat.

 

Menachem Margolin rabbi, az Európai Zsidó Szervezetek Szövetségének vezetője ma reggel sürgős üzenetben kérte Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnöktől és Mose Já'álon (Bogi) hadügyminisztertől, hogy a zsidó állam azonnal küldjön fegyveres védelmet az ukrajnai zsidó közösségek megvédésre, mert az utóbbi két nap folyamán országszerte egyre inkább fölerősödik az "antiszemita hullám". A zsidó vezető üzenetében figyelmeztet: az izraeli kormány minél előbb cselekedjen, mert ha nem, a mostani erőszakhullám megszedi az áldozatait a zsidók körében.

Menachem Margolin egyben fölhívta az Európai Unió vezető politikusainak a figyelmét: hozzák tudomására az Ukrajnában hatalomra került ellenzéknek, hogy őket terheli a felelősség a zsidók biztonságáért. Margolin rabbi az izraeli miniszterelnököt pedig arra emlékeztette, hogy Izrael államot a zsidók védelmére hozták létre 1948-ban.

 

Előzmény: dearce (3513)
loding Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3815

:-),

"Fidel Castro has his beard touched during a visit to his hotel by youngsters who attended a Queens school with his son. The boy was secretly living here while his father led the Cuban revolution. The kids are (l. to r.): Gene Wolf, Kathy Johnston, Kathy Tableman, David Friedlander, Karen Leland and Robert Boyle on April 24, 1959."

 

i tak dalse :-DDD

 

http://www.vintag.es/2012/11/fidel-castro-visits-new-york-1959.html

 

szal itten vannak úgy a dologok :) hogy csak na ost mán nem is tugygya a zember honnan fúj a szellő :-)

Előzmény: Antisystem (3807)
perkelto Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3814

Újabb magyar képviselő mondott le Kárpátalján 

 

Lemondott kedden Kárpátalján a magyar többségű Beregszászi járás tanácsának elnöke, Knobloch György.

 

A korábban a Régiók Pártjába tartozó Knoblochot a helyi sajtó sikeres üzletemberként és mecénásként mutatta be. Arról is ismert, hogy két helyi futballcsapat elnöke és szponzora, valamint övé a járás legnagyobb sertéstenyésztő telepe – adta hírül a mukachevo.net munkácsi hírportál.

 

Knobloch Györgyről Bereg-vidéken az a hír is járja, hogy a háttérből ő irányítja a zöld határon át Magyarországra irányuló csempészetet, főként a cigarettacsempészést.

 

A tanácsi elnöki tisztséget azért kapta, mert a 2012-es parlamenti választásokon a Régiók Pártja kárpátaljai kampányát támogatta – emlékeztetett a hírportál.

dearce Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3813

"Igen Magyarországon a jobboldal és a baloldal vica versa jól látod, annyi különbséggel, hogy a jobboldal alkalmasabb a belpolitikai stabilitás fenntartására, mint a mai magyar baloldal..."

 

Ez az okfejtésed azért sántít egy csöppet, mert a jobboldal ellen a bal nem szokott kukákat és rendőrautókat gyújtogatni, csak mert épp nem ők vannak hatalmon, és ez baxja a csőrüket.

Előzmény: kritttt1888 (3808)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3812

hanem? Mi a franc egy lakossági fórum, ha nem demokratikus gyűlés?

Előzmény: perkelto (3803)
Lux In Tenebris Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3810

Azért ez így nem pontos. Az, hogy nem örül valaki annak, ha Ukrajna teljsen behódol az oroszoknak ráadásul teszi ezt úgy, hogy a lakosság nagy része ezt nem támogatja, mlg nem jelenti azt, hogy támogatna egy másik szélsőséges vezetést.

 

És ugyanígy, az hogy nem támogat valaki egy Viktor féle önkényuralomra hajazó berendezkedést még nem jelenti, hogy bármilyen más hasonló szélsőséget támogatna.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (3805)
5496 Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3809

Tényleg nincs már itt egy értelmes politikai oldal sem.

 

Értelmesnek értelmes a saját logikája mentén, de oldalnak nem oldal, legfeljebb látszólagos. Látványcirkuszt adnak elő, hogy megosszanak, ők azonban valójában nem egymás, hanem a mi ellenfeleink, mert a politikai "oldalak"-at több dolog köti össze, mint amennyi elválasztja. Ott van mindjárt, hogy egy tálból cseresznyéznek, a miénkből!

Előzmény: kritttt1888 (3799)
kritttt1888 Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3808

Igen Magyarországon a jobboldal és a baloldal vica versa jól látod, annyi különbséggel, hogy a jobboldal alkalmasabb a belpolitikai stabilitás fenntartására, mint a mai magyar baloldal......és így féken tudja tartani a jobbikot ami már lehet, hogy sajnos most is a 2. legnagyobb politikai erő az összefogás előtt.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (3805)
Antisystem Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3807

Csak megismételni tudom, amit reggel írtam:

 

Tehát ha ezt most kizárólag belpolitikailag, forradalmi szemlélettel nézed, annyi történt, hogy a "Nyugatos" felső-közép, és az oda aspiráló egyetemisták belázadtak féltvén az önmegvalósításukat, aztán ahogy ez elkezdett működni, hozzájuk csapódtak a legkülönfélébb marginalizált társadalmi csoportok, de még véletlenül sem az underclass.

 

Miféle forradalom lenne az, aminek nem elsőrendű célja a nagy mértékű társadalmi átstruktúrálódás???? Olyan forradalom NINCS.

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=129285228&t=9217451

 

ÜdV

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (3802)
kritttt1888 Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3806

Valakik mégis bújtatják Janukovicsot, ha az egész nép ellene lenne akkor már bizony rég a felkelők kezén lenne és várna az igazságszolgáltatásra.

 

Az pedig továbbra sem Demokrácia ami például Ungváron történt, hogy a törvényesen megválasztott polgármester elűzik, csak azért mert Janukovics pártjának a tagja és beül a székébe rögtön az ellenzék embere, ezek után szerinted mennyire lesznek tiszták a választások.

 

Mind1 én sajnálom az Ukrán népet keserű lesz nekik majd két év múlva mikor rájönnek majd, hogy semmivel sem lett jobb a helyzetük, mint most.......semmi lesz az ahhoz a kiábrándultsághoz képest ami Magyarországon volt két évvel a Fidesz győzelem és az ígéretek elmaradása után.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (3804)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3805

Most figyelj, ha nem lett volna tető alá hozva az Orbán Putyin egyezség pár hete, akkor a baloldal sírna a legjobban úristen Ukrajnában hatalomra került a szélsőjobb ahogy az valóban meg is történt

 

De egyébként ha így gondolod akkor elismered azt is, hogy a jobboldal meg vica versa ugye?

Tényleg ennyire hódít itthon a birkaság?

Kérdem ezt akkor önkritikusan is!-.)

Előzmény: kritttt1888 (3798)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3804

Igen, de a lényeg, hogy követte-e őket a tömeg vagy sem!

Mert szerintem Ukrajnában sem bizonytalankodott volna Janukovics, ha csak egy rakás ultrást kell halomra veretnie.

Ha nem kell azt éreznie, hogy az ultrások mögött valami mélyebb elementárisabb tömegtámogatás is lehet, akkor is ha ez nem azonnal nyilvánul meg!

 

Előzmény: kritttt1888 (3801)
perkelto Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3803

Ebben csak az logikátlan, hogy nem magyarok demokratikus gyűlésének megzavarásáról volt szó.

Előzmény: Törölt nick (3778)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2014.02.25 0 0 3802

Most figyelj, ha nem lett volna tető alá hozva az Orbán Putyin egyezség pár hete, akkor a baloldal sírna a legjobban úristen Ukrajnában hatalomra került a szélsőjobb ahogy az valóban meg is történt...

 

Nézd én megvizsgáltam az érzéseimet, mint egy Orbánt kutyaszarnak tekintő és ezért elvileg a baloldali skatulyába tartozó egyén és arra jutottam, hogy nem hiszem azt, hogy másként gondolkodnék.

Janukovics egy autoriter hatalmat kiépítő patkány volt a nyomorgó népének a nyakán. Azt sem hiszem, hogy a szélsőjobb került ezzel hatalomra, hiszen május 25-én lesznek a választások. (tudtommal)

Ami miatt én ennek örülök annak az az oka, hogy egyetlen autoriter patkusz sem érezheti semmilyen sógorkoma...egyéb tököm... kiépített hátországgal a seggében teljes biztonságban magát.

És ez a tudat megnyugtat!-.)

 

Illetve tisztelettel kérdezem, hogy mennyire tekinthető a nép ébredésének az, hogy egy 20K-s részben szélsőséges tömeg egy 46 milliós országban fellázad az egyébként törvényesen megválasztott hatalom ellen?

 

Bocsánat de ezek a történetek azért nem úgy szoktak lezajlani, hogy a 46 millióból 43 milliónyian kezdenek el tüntetni!

Mindig egy hangos kisebbség aki meri és teszi, akár az életét is. (mint nálunk 2006-ban) de azután a 46 milliónak is oda kell tennie magát különben nincs változás.

Ezzel próbálkozott vekkerünk is aki addig akart vekkerelni a téren amíg...azután amikor az otthonmaradók ásítozni kezdett akkor a téri húgyosokon kívül mindenki inkább hazapályázott mert hideg volt!

Itt is hideg volt de ezek nem mentek!-.)

És a legbanálisabb történetekből alakulhatnak ki tömegtüntetések, aminek a kimenetele meg bizonytalan.

A közelmúltban  Törökországban plázaépítés ellen kezdtek el tüntetni és egy kicsit elszabadultak az indulatok más irányba.-.)

Előzmény: kritttt1888 (3798)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!