Keresés

Részletes keresés

perkelto Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11613

Bizonyára szórakozásból akarja megműtetni a gerincét.

Előzmény: El Qradi (11610)
halaloszto Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11612

a kiberhaboruban az a poen, hogy nem kell hozza odamenni, nem kerul penzbe a municio, es a jelenlegi nemzetkozi jog szerint nem is haboru. 

 

szoval nagyon konnyu belekeveredni. a haboru nem az ukran es orosz hekkerek kozott lesz. hanem mindket fel hekkerei siman meg fogjak tamadni barmely harmadik felet, aki szerintuk az ellenfelet tamogatja.

 

Vajk

Előzmény: Antisystem (11608)
perkelto Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11611

Nagy-Britannia szavatolta Lengyelország nyugati határait. Németország megsértette azokat, s az angolok hadat üzentek a németeknek. Lengyelország keleti határairól nem volt szó a szerződésben, mivel Nagy-Britannia nem értett egyet azzal, hogy Lengyelország ukrán, belorusz és litván területeket foglalt el erőszakkal.

Előzmény: A810 (11607)
El Qradi Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11610

"A börtönben Timosenko folyamatos gerincpanaszokkal küzdött, állítása szerint szabadságvesztése alatt többször bántalmazták. Szabadulásakor is tolószékben hagyta el a börtönt, és azóta is csak bottal tud járni."

 

..ehhez képest a kijevi amerikai nagykövetségen már meggyógyult,

mert ott gond nélkül tudott járni "segédeszköz" nélkül.

Előzmény: perkelto (11604)
perkelto Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11609

Magyar elnökhelyettes Kárpátalján

 

A Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) képviselői Bren­zovics Lászlót, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökhelyettesét választották meg több mint kétharmados többséggel a testület elnökének első helyettesévé tegnap Ungváron.


 A megyei tanács soros ülésén megjelent 92 képviselő közül 67 szavazta meg, hogy Brenzovics László legyen a testület elnökének első helyettese. A magyar politikus – aki képviselőként mostanáig a megyei tanács költségvetési bizottságát vezette – 2006 és 2010 között már betöltötte az önkormányzati testület egyik elnökhelyettesi tisztét. A tanácsülés szünetében Bren­zovics László elmondta: a tanács forró hangulatú ülésén a képviselők kérték az ukrán parlamenttől, hogy az új nyelvtörvény kidolgozásánál vegyék figyelembe a Kárpátalján élő kisebbségek, köztük a magyarok véleményét. A képviselők kéréssel fordultak az ukrán kormányhoz is, szorgalmazva a Kárpátalján kijelölt új határátkelőhelyek építésének megkezdését, mert míg magyar oldalon javában folynak az előkészületek, ukrán részről eddig semmi nem történt – emlékeztetett Brenzovics László.
Az ülésen a Kárpátalja megyei tanács – megkötésekkel – visszaadta Kárpátalja kormányzójának a hatáskörét, amit a kijevi események súlyosbodása idején vont meg az előző megyei vezetőtől az önkormányzati testület. A megyei önkormányzat képviselői kétharmados többséggel szavazták meg – Valerij Luncsenko, hivatalába tegnap beiktatott kárpátaljai kormányzó követelésére –, hogy az ukrajnai megye végrehajtó hatalmi szerve visszakapja korábbi hatáskörét, azzal a feltétellel, hogy a kormányzó minden egyes személyi kinevezést egyeztet az önkormányzati testülettel. Különben Valerij Luncsenkó, Kárpátalja új kormányzójának beiktatására a kormánykoalíció három pártjának mintegy tíz parlamenti képviselője érkezett Ungvárra, és szólalt fel a nagygyűlésen. Az ungvári származású Zorjan Skirjak, a kijevi tüntetések, azaz a Majdan egyik fő szervezője beszédében hangsúlyozta: azért érkeztek nagy számban Kijevből az új kormányzó támogatására, mert Kárpátalján feszült a helyzet, ugyanis a régi rendszer „köpönyeget fordított haszonélvezői” vissza akarnak térni a hatalomba.

 

Több honatya azt állította, az orosz titkosszolgálatok megpróbálnak Ukrajna határai mentén a krímihez hasonló bizonytalan helyzetet, káoszt előidézni, és Kárpátalja az egyik célterületük. Andrij Sev­csenko, a Haza (Batykivscsina) párt parlamenti képviselője, az ukrán törvényhozás kisebbségi és emberjogi bizottságának alelnöke, a kijevi tüntetések egyik legaktívabb résztvevője hangsúlyozta: Kárpátalja európai régió, kicsiben olyan, mint Ukrajna, soknemzetiségű, színes kultúrájú, több vallású, és meg kell őrizni az egységét. Kiemelte: Kárpátalján összefogásra van szükség, „nem számít, ki milyen nyelven beszél, hány ország útlevele van a zsebében vagy milyen templomba jár”.

Antisystem Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11608

Uborkaszezon-hírecske:

http://index.hu/tech/2014/03/09/orosz_kiberfegyver_tamadhatja_ukrajnat/

 

" A Snake komplex összeállítása hasonlít az eredetileg iráni atomlétesítményeket támadó Stuxnetre. "

De xar is, amikor a fagyi visszanyal...

 

ÜdV

 

ps: ha eddig nem lett volna mindenkinek nyilvánvaló, mind az orosz, mind az ukrán hackerek a világ élmezőnyében vannak... már két hete is mondtam, hogy a köztük lévő meccs lesz az igazán izgalmas...

A810 Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11607

Németország Lengyelország elleni agressziója volt a közvetlen kiváltó oka a II. világháborúnak.

 

A SZU lelkes közreműködésével sikerült is eltörölni Lengyelországot, szerencsére nem végleg.

Előzmény: perkelto (11603)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11606

küldjünk nekik még pénzt! még!

Előzmény: Törölt nick (11602)
messzehordó mordeháj Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11605

És szted azért nem álltak helyt a garanciavállalók, mert akarták a világháborút? Akkor nem volt szép dolog tőlük. Most is kísértetiesen hasonló a helyzet, remélem nem ugyanaz lesz a végeredmény, de most is csak a szájkarate megy, az meg kevés lesz.

Előzmény: perkelto (11603)
perkelto Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11604

Megkezdődött Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnök gyógykezelése a berlini Charité kórházban szombaton. Orvosai szerint a súlyos porckorong-panaszokkal küzdő Timosenko a berlini kezeléseket követően ismét képes lesz segédeszközök nélkül járni, de arról csak hétfőn döntenek, hogy megoperálják-e.

 

Az eddig a harkovi börtönkórházban ápolt, onnan nemrég szabadult ukrán politikus a tervek szerint legalább egy hetet tölt majd a berlini klinikán – írja az MTI. A kezelés költségeit saját maga fizeti, bár ez vélhetően nem fogja megterhelni, mivel egykor Ukrajna egyik leggazdagabb embere volt.

 

Julija Timosenkót az ukrán parlament döntése alapján február 22-én helyezték szabadlábra. A volt kormányfő hétéves börtönbüntetését töltötte, amelyre 2011 októberében ítélték hivatali hatalommal való visszaélés vádjával. Nyugati jogvédők és politikusok szerint Timosenkót politikai okokból börtönözték be.

 

A börtönben Timosenko folyamatos gerincpanaszokkal küzdött, állítása szerint szabadságvesztése alatt többször bántalmazták. Szabadulásakor is tolószékben hagyta el a börtönt, és azóta is csak bottal tud járni.

perkelto Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11603

Nem túl szívderítő példa.

 

Németország Lengyelország elleni agressziója volt a közvetlen kiváltó oka a II. világháborúnak.

Előzmény: messzehordó mordeháj (11597)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11602

"Forradalmi" Ukrajna: az izraeli felforgatókkal együtt harcoló ukrán soviniszták a kárpátaljai magyar párt betiltását követelik

messzehordó mordeháj Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11601

Mindent elkúrnak, lúzer banda. Aztán marad a szájkarate...

Előzmény: WasLos? (11600)
WasLos? Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11600

Az Ukrán eseményeket nyugat nagyon benézte. Legalább annyira, mint Szíriát, Libanont és az arab tavaszt.

Előzmény: El Qradi (11598)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11599

Tanulság: mások, máshol is tudnak "majdant" csinálni a saját érdekeik mentén...

Meglátjuk, hogy az ukrán ideiglenes hatalom jobban tudja-e kezelni ezeket a helyzeteket, mint anno Janukovics azt, amikor ők voltak a túloldal...

 

ÜdV

Előzmény: El Qradi (11598)
El Qradi Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11598

Elkezdődött.

Putyin fellázítja az oroszlakta területeket

 

 

Elkergettek egy ukrajnai kormányzót oroszbarát tüntetők

 

http://www.origo.hu/nagyvilag/20140309-elkergettek-egy-ukrajnai-kormanyzot-oroszbarat-tuntetok.html

 

Több ezer oroszbarát tüntető rohamozta meg vasárnap a kelet-ukrajnai Luganszk városában a megyei adminisztráció székhelyét, majd elzavarták hivatalából a nemrég kinevezett kormányzót.

Mihajlo Bolotszkiht csupán egy hete helyezte a megyei adminisztráció élére Olekszandr Turcsinov ideiglenes ukrán elnök. Vasárnap a kormányzó azonban a feldühödött tömeg szitkozódása közepette hagyta el a kormányzói hivatalt. A tiltakozók a tetőre kitűzték az orosz zászlót, és az épület előtt az orosz himnuszt énekelték.

Szintén az ország keleti részén fekvő Donyeckben, amely a Viktor Janukovics megbuktatott ukrán elnököt támogatók fellegvára, több ezer tüntető követelte az Oroszországhoz való csatlakozásról szóló népszavazás kiírását. Emellett megakadályozták az ukrán egységért fellépők gyűlését, amelyen Vitalij Klicsko, az Ütés (Udar) párt vezetője is felszólalt volna.

 

messzehordó mordeháj Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11597

A kormányfő leszögezte: „Ez a mi földünk, egy talpalatnyi sem fogunk átengedni belőle. Jobb, ha tudja ezt Oroszország és annak elnöke”. „Mindent megteszünk, hogy politikai és diplomáciai eszközökkel rendezzük a (krími) válságot” – mondta. Emlékeztetett: az Egyesült Államok és Nagy-Britannia garanciát vállalt Ukrajna területi épségéért, amikor 1994-ben ez a szovjet utódállam lemondott atomarzenáljáról. Kifejezte meggyőződését, hogy e két ország minden tőle telhetőt meg fog tenni Ukrajna függetlenségének megőrzéséért. „A független Ukrajna történelmének egyik legnagyobb kihívása előtt állunk” – mondta a kormányfő.

 

Anno Lengyelország területi épségéért is vállaltak garanciát, mégis megosztozott rajta a III. Birodalom, és a SZU. Ennyit érnek a garanciák...

Antisystem Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11596

És?

(az író nélküli cikk a névtelen levél alfaja)

 

ÜdV

 

ps: nem nehéz megtalálni az eredeti - 2007(!) es - cikket, ott sincs írója...

http://www.economist.com/node/9682621

(nyilván valamelyik Bush-pénzelte neokon think-tank - "agytröszt")

Előzmény: yaouank (11593)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11595

A KGB-s legényeket is megbűvölte a 93-as WTC bombatámadás.

Előzmény: yaouank (11582)
Jani2-3 Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11594

http://anna-news.info/node/13972

Google fordítóval egy részlete:

 

"Riddle csempészett több tonna értékes rakomány kollektor autós védett SBU Kijev Borispol Airport at 02:00 március 7-én anélkül vámvizsgálat unraveled. Szerint a megbízható forrás közgyűjtemények Ukrajna több kamion az aznap este eltávolították érték, amelyek teljes értéke szerint Kucsma (2003), mintegy 27 milliárd dollár. Ez az ősi arany ékszerek, festmények, egyedi történelmi leletek. Még a Juscsenko amerikai hírszerző ügynökségek megpróbálták export ezeket az értékeket, amelyek az ékszer "kincsek a szkíták." A jelenlegi kijevi kormány önként adta nekik az amerikai mecénások fedezetként a kölcsönt finanszírozására már tökéletes közelgő puccsot, és a katonai provokáció Oroszország ellen.Függetlenül attól, hogy az eredmény az utolsó amerikaiak és a bábok Kiev biztosítása lehetséges károk miatt az ukrán nép."

 

Mi ez??? 

 

yaouank Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11593

Itt van egy The Economist cikk fordítása (Új KGB-állam Oroszországban)

 

http://www.valosagonline.hu/index.php?oldal=cikk&cazon=961&lap=0

 

A benne szereplő SZBSZ az a KGB utód FSZB

 

ya

Előzmény: Törölt nick (11583)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11592

Ennek a helyes értelmezése belpolitikailag szerintem kb annyi, hogy most épp Viktorék akarnak "lefele nyitni"...  A történet az értelmezésem szerint ugyanis kb annyi, hogy a FIDESZ meg az MSZP akárhogyis nézzük, de a középosztály pártjai, az ő érdekeikre fókuszálnak. Márpedig ez a réteg az, amelyiknek valóban lehet haszna az EU-ból, tehát alapvetően "européer"... szóval igen, a "majdaniak"

Az alsó class, tehát a még nem deklasszálódott, de annak a határán álló réteget, meg jobbról a Jobbik szólítja, balról meg senki, mert a Thürmerék (akiknek kéne) valamely okból nem alkalmasak rá a jelek szerint, de mondjuk Cseh-Morvaország Kommunista Pártján leveheted, hogy miről beszélek. Ezeknek a pártoknak törvényszerűen EU-szkeptikusoknak KELL lenniük, mert lássuk be, ezeknek a rétegeknek az EU-ból a terhek jutnak, a pozitívumok meg kevésbé. 

Az underclasst meg manapság a kutya se képviseli...

Na, és hát semmi mást nem látsz, mint annyit, hogy az épp hatalmon lévő középpárt igyekszik "lefele nyitni" mindig az alsó class felé - őrzendő a hatalmát - amikor ellenzékbe kerül, akkor meg visszavált "nyugatos véleményformáló értelmiségi" üzemmódba...

 

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (11591)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11591

Egyáltalán nem mindegy.

 

Az se, hogy Orbán, az se, ha Gyurcsány

Előzmény: Antisystem (11586)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11590

Azért ez ugye kicsivel komplexebb... amíg Te mondod, addig nyilván ez a koherens véleményed, tehát rendben van. Ha viszont a nyugati politika fogalmaz meg ilyen véleményt, azt egyszerűen arcon kell röhögni, mert ők az igazi duplagondol-nagymesterek... alig volt vicces, amikor 2003 elején a nyugati médika a kurdok elleni gaztettek lengetésével akarta legitimizálni a közvélemény számára a "Szaddam megrendszabályozása" - Irak megszállását, miközben a kurdok - az egyébként többek között Szaddam rezsimje elől emigrált kurdok - voltak az akkor még tervezett agresszió elleni tiltakozások egyik fő szervezői és motorjai... én is teázgattam velül a budapesti tiltakozás szervezése kapcsán:)))

Mert hát a drága Nyugat meg azt játssza szisztematikusan, hogy a "véleményformáló nyugatos értelmiség" véleményét akarja eladni egy ország népe véleményének... ahogy azt egyébként most, a Majdan-buli esetén is látjuk.

 

A csecsen témáról meg annyit, hogy kezdetben sok támogatója volt a harcuknak, de hát az az igazság, hogy a terrorakcióik (valóban(!) terrorakciók) - Beszlár, Moszkva, iskola, színház, metró - utánra már meglehetősen vállalhatatlanná váltak, a II. csecsen háborúnál már képtelenség volt "oldalt választani" még a "kisebbik rossz" alapján is...

 

ÜdV

Előzmény: Fernando1 Hierro (11588)
Fernando1 Hierro Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11589

Te, Viktor, nem tudod, ki volt az a torzonborz fiatalember, aki ki akarta zavarni a csapatainkat az országotokból?

 

 

Fernando1 Hierro Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11588

Csecsenek... érdekes módon értük valahogy kevésbé aggódnak a palesztinok hazai féltői... Akárcsak a tibetiekért, ujgurokért, kurdokért... Ugye, még véletlenül sem azért, mert radikál-jobbosaink éppen készülnek csontig benyalni Oroszországnak, Kínának, Törökországnak, miközben Izraelt náluk kötelező utálni?

Előzmény: yaouank (11582)
Fernando1 Hierro Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11587

Nekem nyolcéves koromra már a harmadik lakcímem volt.

 

Az utóbbi években elmaradt a nagy átnevezősdi, bár van olyan blogger, aki szerint a "Felszabadulás" és az "Alkotmány" utcák nevét "illene" megváltoztatni... Azért utóbbi kicsit erős... Mi legyen? Alaptörvény utca?

Előzmény: Antisystem (11584)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11586

Nézd, tök mindegy, hogy ki védi és ki nem a Vlagyimir Vlagyimirovicsot.... ha most éppen történetesen sokkal inkább igaza van, mint az EU-bagázsnak. Ettől még persze nem köll szentté avatni, egyszerűen egy politikus, aki csinálja, ami egy politikus dolga, képviseli a hazája érdekeit. 

 

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (11583)
yaouank Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11585
Előzmény: Törölt nick (11583)
Antisystem Creative Commons License 2014.03.09 0 0 11584

Mondjuk szerintem átkeresztelni is ordas baromság volt, ugyanis felnőtt 1-2 generáció, aki így ismerte, aki a "Moszkvára" ment... és ez egyébként általános véleményem is a köztérnév-háborúzókról.

Mint nálunk a főtér Városház tér - Dózsa György tér - Varga Jenő tér - Városház tér... 

(mondjuk hozzánk az utcába is estek be ilyen átnevezés-győzködők... csak hát tisztesség ne essen, el lettek hajtva a halál véreresére...)

 

ÜdV

 

 

Előzmény: Fernando1 Hierro (11581)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!