Keresés

Részletes keresés

Tzp12345 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36087

Ezért gondoskodnak az amerikaiak arról, hogy ne legyen villanyoltás.

Előzmény: O.. (36083)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36086

A Panther-nek 75 mm-es ágyúja volt, a 88 mm-es a Tigris-ben volt. A Panther valóban nem volt rossz, de a végén jött a "sok lúd disznót gyöz" hatás. A "ködvetök" nem voltak rosszak, de kevés volt belölük. A´végeredmény is közismer (az a bizonyos május 9. Berlinben). Egyébként a Wehrmacht is használt kicsit feltupírozott zsákmányolt T-34 tankokat (pl. Harkov-ból), ésa kezelöszemélyzetek igencsak meg voltak vele elégedve.

Előzmény: jamaica2 (36081)
Platon Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36085

Ezzel minden haditechnika így van.

Előzmény: O.. (36083)
perkelto Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36084

A maga idejében a T-34 zseniális konstrukció volt.

 

A T–34 egyszerűen és olcsón gyártható típus volt. A T–34 csak közvetlen közelről tudta kilőni a német Panzerkampfwagen VI-ot, a német technikai fölényt ellensúlyozta az orosz harckocsik mennyisége. A német páncélosok (Tiger és a Panther) felülmúlták páncélvédettség és tűzerő szempontjából.

 

Az orosz mérnökök 1943-ban a homlokpáncélzat vastagságát 110 mm-re növelték, és egy eredetileg légvédelmi ágyúnak készült 85 mm-es űrméretű L/51,5-es harckocsiágyút szereltek bele, amelynek páncéltörő képessége 914 méterről 30°-os becsapódási szög esetén is elérte a 95 millimétert. A szovjet mérnökök szerint ez elegendő volt a Tigrisek ellen, amelyeknek ugyan 110 mm-es homlokpáncéljuk volt, de azok függőlegesen álltak, így a becsapódási szög általában nem nagyon tért el a 90°-tól.

 

1941 nyarán a németeket sokkolta a T–34-esekkel és KV–1-esekkel történő találkozás. 37 mm-es páncéltörő lövegük teljesen hatástalannak bizonyult e harckocsik ellen, lövedékei valósággal lepattantak róluk. Volt olyan T–34 amely 24 találatot kapott és még folytatta a tüzelést. A Panzer III-as harckocsiknak szemtől szemben szintén nem volt esélyük a T–34-esek és KV-1-esek ellen.

 

A szovjetek mégsem tudták kiaknázni minőségi fölényüket és az új harckocsik java része úgy veszett oda, hogy semmi hatást sem tudott gyakorolni a hadjárat menetére. Ennek számos oka volt. A harckocsik személyzetének gyenge kiképzettsége, a rádiók hiánya, a lőszerhiány, a pótalkatrészek és műszaki mentőjárművek hiánya. A szűk, kétszemélyes toronyban a harckocsiparancsnoknak kellett a löveg célzását is végezni, így a tényleges parancsnoki teendőkre nemigen maradt ideje. A sztálini tisztogatások miatt hiányoztak a hozzáértő, tapasztalt tisztek is. A katlanokban rekedt szovjet harckocsik nagy részével a német zuhanóbombázók végeztek.

Előzmény: Tzp12345 (36078)
O.. Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36083

Az amerikai haditechnika túlzott mértékben támaszkodik az elektronikára.

Egy "villanyoltás", és kenhetik a hajukra.

 

Tzp12345 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36082

"z ipari csúcstechnika fog nyerni ott, ahol állandóak a körülmények, és minden sarkon van szakszervíz meg alkatrész, és van pénzed is ezek igénybevételére"

 

Itt becsülik alá az amerikaiakat. Ők megteremtik a feltételeket.

Előzmény: Antisystem (36075)
jamaica2 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36081

Von Braun részt vett a német ködvetők (sorozatvető rakéták) kifejlesztésében. Háború utáni összehasonlítás alapján pontosabb volt mint a katyusa és szintén nem romlott el hidegben..........

1944-ben már a Panther jobb harckocsi volt mint akár T34/85, a hosszúcsövű 88mm löveg jobb mint az orosz páncéltörő és harckocsi ágyúk. De a szövik (brit-ami-szovjet) fosták a gyárakból a közepes harckocsikat és voltak nehéz harckocsijaik is. A sztálin tank és a szovjet harckocsivadászok. (De a sztálin tank hajóágyújába külön kellett tölteni a lövedéket és a gyorsító robbanó anyag hengert.)

Igaz 1941-42 ben a KV és T-34 nagyságrenddel jobb volt mint a német rövid ágyúcsövű harckocsik. A német harckocsik a rádiós irányítással és a precíziós optikával tudtak csak lépést tartani. 1941-ben egy német pz-III a KV tank ágyúcsövét lötte el és így tette harcképtelenné.

Előzmény: Antisystem (36075)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36080

Nos a Wehrmacht egy igen jó hadsereg volt. Kíváncsi lettem volna, hogy hogy néztek volna az amik, ha egy összecsapásra került volna sor a Vörös Hadsereggel. Csak idézet egy kult-filmböl ("A vaskereszt", amik csinálták). Ott a második részben az újonnan kinevezett ami páncélosezredes megy rapportra a vezénylö tábornokhoz. Az ürge mondja neki, hogy éppen Hoffmann tábornok csapataival állnak szemben, s pont most jöttek a keleti frontról: "Ezek a csapatok nagyon értik a dolgukat".

 

Az amerikai hadigépezet valóban nagyon impozáns, de kötve hiszem, hogy az oroszokat vagy a kínaiakat a saját területeiken le tudnák nyomni, az oroszokat meg egy nukleáris háborúban sem (pontosabben mind a kettö elpusztulna, s lehet hogy a teljes Föld is). Ezt egyébként az amik is nagyon jól tudják.

Előzmény: Tzp12345 (36078)
Grigorij Sandorovics Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36079

Hozzatennem, csak ugy, gondolkodni valonak.

A volt szu es most orosz tengeralattjarok allandoan itt - ott felbukkannak az amcsik orra alatt, pedig hiperpenzekert kiepitettek a szonarrendszeruket :)).

Az usa PR szerette bedobni azt a viccet, mibol jok az orosz tengeralattjarok. Abbol, hogy a legzajosabbak. Na errol - ennyit. Mit er a PR es mi a tenyallas :))

Előzmény: Grigorij Sandorovics (36077)
Tzp12345 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36078

Tudod miről híres a T-34? Az egyik legnagyobb számban kilőtt tank :)

Az amerikai hadsereg nem a Werhmacht. Ne becsüld alá őket.

 

Ami hit létezik, az a tied ha azt hiszed, hogy nem létezik a brutális amerikai katonai hegemónia.

Előzmény: Törölt nick (36074)
Grigorij Sandorovics Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36077

Nagyon de nagyon el vagy tevedve az usa PR agymosasa reven.

Eles bevetes soha se volt, de kozvetett gyakran (Korea, Egyiptom, Vietnam stb.). Nagy altallanossagban a parameterek egyeztek (hasonloak). Ebben, abban az egyik vagy masik fel fegyverzete volt jobb, de persze semmijen "klasszikussal" es mas nagysagrendekrol szo se lehetett. Akkor (ma plane) nagyon jol mukodott a haditechnikai kemkedes mindket iranyba, es ugyeltek egymasra.

 

Ami a tenyeket illeti, meselhetnek - de nem akarok (vadasz-vadasz). Most perpillanat az orosz felnek vannak megoldasaik, amik 10-20 evre megelozik az amcsiekat*. Foleg raketatechnikai es legelharitasi teren. Ezert nyomjak az amik azt elore - ami nekik megy :)). Igazabol - kurva nagy felelembol, a tobbi kamu. Sajnalatos, hogy az EU teruleten megy a nyomkodas. Egy szep buferzona :((

 

* ha pl. a reszeges Jelcin ingye nem adja at usakoknak a kesz lezeragyut (tervanyagait), talan a mai napig nekik nem lenne...

Előzmény: Tzp12345 (36071)
perkelto Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36076

A harc egyre intenzívebbé válik Kelet-Ukrajnában, ahogy Porosenko elnök a kezébe veszi az irányítást.

 

 

Kramatorszkban egy sikeres légitámadással 50 orosz szeparatistát megöltek, 150-et pedig megsebesítettek. Szombaton viszont a terroristák lelőtték az ukrán légierő egy IL-76-os repülőgépét a luhanszki repülőtér mellett, amikor a gép éppen le akart szállni. A gépen tartózkodó 49 ukrán katona hősi halált halt.

 

The Ukrainian army has cracked down on self-defense forces in Kramatorsk, eastern Ukraine, killing over 50 people and injuring 150 others in an airstrike, military operation spokesperson Vladislav Seleznev said on his Facebook page.

 

Kiev’s forces also destroyed an ammunition depot belonging to self-defense troops during the raid.

“Total destruction” awaits the anti-Kiev forces, Seleznev warned in the post.

 

The Ukrainian army launched a counter-offensive for the first time, Ukrainian President Petro Poroshenko said on Saturday.

 

“You should know that today the Ukrainian army for the first time launched a counter-offensive. Our troops started to press terrorists,” the president said. “I tasked the armed forces of Ukraine to take control of Ukraine’s state border through which terrorists get weapons, equipment, support, and money," he said.

 

Two self-defense checkpoints around Lugansk were destroyed during the day, according to Seleznev. Meanwhile, the military resumed the shelling of Slavyansk, causing more damage to the city and starting fires, the local administration told RIA Novosti.

 

Poroshenko announced earlier on Saturday that the national army gained control over 11 residential areas in southeastern Ukraine which were previously under the control of self-defense forces.

 

Also on Saturday Ukraine's General Prosecutor’s office confirmed that 49 Ukrainian troops were killed when their military Il-76 transport jet was taken down by local militia forces just before it started its descent toward Lugansk Airport.

Antisystem Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36075

Az amerikaiaknak nem jobb, hanem klasszisokkal jobb fegyverük van.

Na, ez a világ legrelatívabb dolga... ha valamire, akkor erre egyértelműen és élesen megtaníthatott mindenkit a II. VH, az indokinai háborúk, stb... ugye a perciziós német ipar tényleg műremek-számba menő fegyverei - amelyek egy lőtéren egyébként nyilván oktávokat vertek az akkori orosz analógokra találati pontosságban, lőtávban - Szibériában max arra voltak alkalmasak, hogy közelharcban bunkóként... az orosz lehet, hogy lötyögött, lehet, hogy csak "kaszálni" lehetett vele mert félrehordott - de LŐTT.

Vagy von Braun tényleg csodálatos rakétái, a mérnöki teljesítmény egyik csúcsai... csak éppen mire alkészültek a sorozatgyártásra, a németek elvesztették nagyjából a háborút... ezzel szemben az orosz Katyusa a 2000 évvel azelőtti kínai "rakétatechnika" lekoppintása egy az egyben jóformán, maga a megtestesült primitivitás...ergo összeszedtél néhány szakmunkást meg száz parasztot, 3 nap alatt betanítottad őket és kész volt a hadiüzem a szibériai faluban - fosták. És kvázi megnyerték vele ugyanazt a háborút banyek... (hivatalosan is a II. VH "legsikeresebb fegyvere")

(ugye mivel a bonyolultság és a hibatűrés MINDIG fordítottan arányos - ez axioma, ugye benne van a másik topicon írt filozófiai levezetésemben is - a technika függővé és kiszolgáltatottá tesz... persze, az ipari csúcstechnika fog nyerni ott, ahol állandóak a körülmények, és minden sarkon van szakszervíz meg alkatrész, és van pénzed is ezek igénybevételére - ahol viszont ezek közül a feltételek közül valamelyik hiányzik, ott a "hidegvágó-kalapáccsal szervízelhetővel" fogsz hosszabb távon messzebb jutni - mert azzal jóval kevésbé függsz a körülményektől)

 

ÜdV

Előzmény: Tzp12345 (36071)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36074

Ezt hitte a Wehrmacht is 41-ben és döbbenten nézték a T-34-est.

Egyébként teljesen felesleges ismételten vitát generáljál, a tudományos-technikai, vagy haditechnikai kérdésekben.

Elég csak a Raptorra utalnom...

Viszont amit az átlagember lát (mi mind azok vagyunk információk terén) az nagyon kevés. Sőt e kevesebbnél is kevesebb.

 

Te maximum a hiteidről - vagy inkább arról amit hinni szeretnél - tudsz beszámolni.

 

Előzmény: Tzp12345 (36071)
Beléndekmag Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36073

Kérdés, hogy Poroshenko mennyire gondolta komolyan a Krím visszaszerzését a beiktatási beszédben. Az neki is világos kell, hogy legyen, hogy erre a célra Ukrajna egyedül nem képes, és a Krím visszaszerzésére csak úgy van esélyük, ha a konfliktus nemzetközivé eszkalálódik. Erre viszont orosz beavatkozás nélkül megintcsak nincs esély, hiszen a Krímet a nyugatiak már nem is firtatják. Ami történik: fürtös és foszforos bombák, orosz nagykövetség megtámadása, határincidensek, egyértelmű provokációk oroszország felé. 

Előzmény: turulkakas (36070)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36072

Nem szeretek önmagamra hivatkozni.

De tegnap reggel mondtam, hogy még súlyosabb provokációk és harcok jönnek. Június végéig ez csak fokozódni fog.

 

A csőcselék tegnap megtámadta az orosz nagykövetséget Kijevben. A kerítésen belül nem mentek, azon kívül, ami belefér:

 

http://www.youtube.com/watch?v=soLM7wEBrhU#t=66

Tzp12345 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36071

"A fajlagos kötsége jobb az orosznak és ez számít."

 

Ugyan már. Az amerikaiaknak több és jobb fegyvere van, mint az oroszoknak, ez az ami számít. Amúgy finoman fogalmaztam. Az amerikaiaknak nem jobb, hanem klasszisokkal jobb fegyverük van.

Előzmény: herwest (36065)
turulkakas Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36070

Ezek nem is akarnak tűzszünetet.Nekik mindennap ajándék,amit ebben a felfordulásban eltöltenek. Ha normálisan működne a rendszer,akkor neki börtön járna.

Vagy elmegyógyintézet.

Előzmény: Beléndekmag (36068)
loding Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36069

mit foglalkozol vele :-),

építsen nyugodtan gettót maga köré, mindenhol ezt csinálja, így tudja fenntartani a zsaroló poziciót akár merre mész a világon, ez egy kibaszott szekta...

 

Előzmény: Törölt nick (36054)
Beléndekmag Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36068

Közben az ukránok keményen odacsaptak, úgy látszik a Porosenko-ígérte tűzszünet csak nem akaródzik létrejönni: http://rt.com/news/165980-kramatorsk-50-killed-army-ukraine/

Ez elég összehangolt offenzíva lehetett, máshol azt írják, 150 oroszbarát fegyverest öltek meg egy nap alatt a két megyében, ez majdnem annyi, mint idáig az összes veszteség. 

Előzmény: turulkakas (36067)
turulkakas Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36067

Este Kijevben ukrán tüntetők megtámadták az orosz nagykövetség épületét, melyet füstbombákkal dobáltak meg, betörték az épület ablakait. Az épületről letépték az orosz zászlót és egy ukrán zászlót húztak fel helyette. A tüntetők felborogatták az orosz diplomáciai képviselet autóit. A rendőrség körbevette az épületet, de nem avatkozott be a pogromba.

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36066

Ezt már sokan mondták a múltban, de a végén mindig nagy volt a pofáraesés. Néhány konkrét példa a teljesség igénye nélkül:

  • Cikkek a "Völkischer Beobachter"-ben a 2. VH elött: "Az agyaglábú óriás", nagyon gyenge orosz fegyverzet, stb. Aztán egyetlenegy KV-1 elegendö volt egy egész Wehrmacht páncéloshadosztály órákra való feltartására. A PPS-nek nem voltak akadási problémái még mocsárban és -40 C-´nál sem, de a "technikailag sokkal fejlettebb" Schiessmeister-nek rendszeresen, a ZIL-ágyúk minimum egyenrangúak voltak a német ágyúkkal, a T34-t pedig azt hiszem, hogy nem kell ragoznom. Oszt a végén mit is írtak alá és kik május 9-én? Pedig az akkori német hadiipar talán a világ legjobb hadiipara volt.
  • U2 mint a szuperlatívuszok szuperlatívusza, oszt egyszercsak lepukkantotta egy majdnem írástudatlan muzsikgyerek.
  • Tankok: Ahogy elnézem Szíriában a ropncsderbinek kinézö, de még teljesen harcképes T-72-eseket (karbantartás nélkül már hónapok óta), mit gondolsz mennyi ideig lenne müködöképes egy Abrams hasonló körülmények között?
  • Mennyi idöbe tellene az amiknak egy Topol-M képességü ICBM-et kifejleszteni és hadrendbe állítani?
  • Vajon miért cserélte le sok amerikai marine az M16-ot pánikszerüen AK-ra Irakban?
  • A Patriot egy játékmodell az S-330 és S-400 mellett, stb.

A sort lehetne még tetszölegesen folytatni. Még egy megjegyzés: A történelem során már elég sok példát láttunk világuralomra törö birodalmakra. Pusztításon és hullahegyeken kívül semmi másra nem voltak jók. Sajnos most is így lesz, bár Nürnbergben azért már elkezdödött a felelösségrevonás. Lehet, hogy mi is meg fogunk érni még egy Nürnberg 2-t. Egyébként ajánlom Neked a nürnbergi periratok tanulmányozását. Igen tanulságosak ma is, és sajnos sok akkori megállapítás ma is érvényes. Csak az egykori bírák lassan de biztosan elindultak a vádlottak padja felé.

Előzmény: Tzp12345 (36064)
herwest Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36065

A fajlagos kötsége jobb az orosznak és ez számít.

Az persze nem árt, ha az oroszok a gyártosorokat és a felhalmozott nyersanyagokat, energiahordozókat betelepítik a hegyek alá.

Előzmény: Tzp12345 (36064)
Tzp12345 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36064

Szánalmas kendőzése annak, hogy az amerikai hadiipar kategóriában feljebb áll, mint az orosz.

Előzmény: Törölt nick (35981)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36063

A következöket írod: "Ukrajna egyszerűen egy olyan második Oroszország, aminek nincs szénhidrogénkincse (illetve ami volt, azt éppen most lopták el az oroszok)."

 

Nos lényeges különbségek vannak Oroszország és Ukrajna között. Egy pár a teljesség igénye nélkül:

  • Putin megfékezte a tolvajbandát (az oligarchákat) Oroszországban, Ukrajnában a hasonló bünözök éppen tort ülnek.
  • Szénhidrogénkincs ellopása: Nos Putin az utolsó pillanatban megakadályozta az orosz szénhidrogénkincs ellopását és kiebrudalta az "emberjogi harcost", Hodorkovszkijt. Ha Ukrajnának olyan jelentös szénhidrogénkincse lenne, akkor minek kell a teljes szénhidrogénszükségletét importálnia?
  • Azonban az egyik leglényegesebb különbség Oroszország és Ukrajna között, hogy Oroszországban semmi esélye sincs a gázkamra-frakciónak, amíg Ukrajnában a fasiszták nyílt háborút viselnek a saját népük ellen ráadásul külföldi segítséggel. A koncentrációs táborok létesítésének programmját már meg is hirdették.
  • Oroszország nem akar háborút és politikai megoldást keres, míg az ukrán rablóbanda éppen egy nyílt háborút akar kirobbantani.

Még egy kis adalék az "emberjogi harcos" Hodorkovszkij-hoz. A szabadulása körül volt egynéhány anomália. Pl. Putin megkegyelmezett neki, de az üzlettársának nem. Azonkívül egy német vízumra bizony rendesen várni kell (kérdezd csak meg a valóban életveszélyben lévö szír keresztény menekülteket, hogy meddig kell várniuk egy német vízumra). Ugyanakkor egy jogerösen elítélt köztörvényes bünözönek (egy ilyen nem is kaphatna német vízumot) mint Hodorkovszkijnak szombat este(!) a berendelt követségi alkalmazott a moszkvai repülötérre furikol és azonnal kiadja a német vízumot. Az már csak hab a tortán, hogy az egész úgy volt az "igen objektív" médiákban tálalva, hogy "humanitárius okokból" kapta Hodorkovszkij a vízumot, mert nagybeteg édesanyja Berlinben volt gyógykezelésen. Nos kiderült, hogy amikor Hodorkovszkij gépe Moszkvából startolt, édesanyja nem messze a moszkvai repülötértöl egy ismert klinikán feküdt. Ezen csámcsogott aztán fél Németország még egy ideig. Itt nyilván valami deal volt a háttérben és egy ami ügynököt (Hodorkovszkij) kicseréltek egy másik ügynökre. Megértem az amikat, hogy nem tetszik nekik Putin, mert nem tudják úgy dróton rángatni, mint ahogy szeretnék. A jelenlegi ukrán fasiszta szoldateszka pedig gyakorlatilag külföldi ügynökök gyülekezete.

 

 

Előzmény: perkelto (36061)
finom_rakottkrumpli Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36062

Tehát a Krím már 25 éve önálló, csak senki nem tudott róla. Egyre viccesebb teóriáid vannak :D

Előzmény: Platon (36004)
perkelto Creative Commons License 2014.06.15 0 0 36061

Ukrajna egyszerűen egy olyan második Oroszország, aminek nincs szénhidrogénkincse (illetve ami volt, azt éppen most lopták el az oroszok).

Előzmény: pert2 (35795)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.14 0 0 36060

Nincs szüksége neki a hírgyártáshoz szakértöre. A megbízó (akitöl a zsozsó jön), megmondja, hogy milyen hírt szeretne hallani, s az a mérvadó, nem a szakmai szempontok. Ezt úgy hívják, hogy a "véleménnyilvánítás szabadsága", azaz Freibrief (menlevél) a tudatos hazugságokra. Itt is be kellene vezetni a jótállási kötelezettséget, s ha a hír hamisnak bizonyul, nyakába akasztani a büntetést (pénzt és sittet). Másképp sajnos nem megy. Egyébként ezen a téren itt is sokat fordult a világ. A hallgatóimmal szoktam beszélgetni pl. egy jó sör mellett a szemeszter utáni grillezésnél. Ezek a modern fiatalok már magasról tesznek a "hivatalos" hírcsatornákra, a CNN-t, BBC-t meg hasonlókat messziröl körberöhögik. Egész más úton tájékozódnak.

 

Még az "ájfon"-fóbiádhoz. Meglepö volt számomra, hogy az egyetemisták körében itt mennyire visszaesett az "ájfon" népszerüsége. A legtöbben átálltak Blackberry-re a billentyüzet miatt. Azonkívül az "ájfon" telefonminösége nagyon gyenge (valójában csak a Nokia és a Blackberry jók ebböl a szempontból).

 

Bölcsészek: Itt az itteni SZDSZ, a Zöldek vannak velük tele, s elég gyakran teszik magukat nevetségessé.

Előzmény: Antisystem (36057)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.14 0 0 36059

Mint már ´rtam Neked, a Te infod 2012-t említ, ma meg már 2014 felénél tartunk. Azóta történt egy és más és nagyot fordult a világ kereke (2012-ben még én sem hallottam az RT-röl).

Előzmény: szerda7 (36051)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.14 0 0 36058

Szeretném t. figyelmedet felhívni arra, hogy az ARD királyi TV-ben volt egy interjú Mr. Van Rompuy-val (EU-bürokrata). Az interjú apropója az volt, hogy cikkek jelentek meg, hogy az EU-bürokraták kefélték el a dolgot Ukrajnával, mert a szerzödéstervezetbe egy független állam számára elfogadhatatlan feltételeket vettek bele (pl. egy köztörvényes mint Julia szabadonbocsájtása, stb.). Azonkívül az EU egyetlen fityinget sem ajánlott, az oroszok meg 15 milliárdot és olcsó gázt. Rompuy egyébként azt mondta, hogy az utasításokat bizony a politikusoktól kapták. Itt Merkel is hibázott, hogy a már hülyére vert Klicskó-ra ("helyi viszonyokat ismerö szakértö") is hallgatott. Az EU ajánlat kb. olyan volt, mint annak idején amikor az ukránok kenyérrel és sóval üdvözölték a Gauleiter-t, aki meg korbáccsal vágott a képükbe. A Krímben meg érvényes államközi szerzödés alapján voltak orosz katonák.

 

Egyébként Te, mint magánember tárgyalnál olyanokkal, akik eddig EGYETLEN megaállapodást SEM tartottak be, amit Veled kötöttek? Gondolj csak a három EU külügyminiszterrel kötött megállapodásra. Egy normális EU egy ilyen arcbacsapás után szóba sem állt volna ezekkel a bünözökkel. Vannak Krímböl származó orosz-ukrán és tatár kollégáim. Egyöntetüen örülnek, hogy megszabadultak az ukrán rablóbandától. Az egyik orsosz-ukrán mondja mindig, hogy ö se nem orosz, se nem ukrán, hanem SZLÁV.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!