Keresés

Részletes keresés

TopáZ Creative Commons License 2005.08.24 0 0 650

Egyébként ezt a lépcsőház dolgot nem értem. Én az elsők között költöztem, és a hatodikra úgy hozták fel a szállítók a cuccot, hogy semmit nem ütöttek le a lépcsőházban.

Engem most a lift aggaszt és az üvegtető beázása.

 

Előzmény: zatar (649)
zatar Creative Commons License 2005.08.24 0 0 649

 

Szerintem is gyönyörű. Örülök, hogy van aki szebbé teszi a környezetünket. Minden nap elszomorodom amikor a lépcsőházban megyek, hogy milyen vandalizmust csináltak az emberek költözködés közben. Nem gondoltam volna, hogy ennyire tönkremegy, leamortizálódik a lépcsőház. Éppen az ilyen szomorú esetek miatt örülök annak, hogy nem mindenki rombol, van aki épít.

 

Köszönöm a segítséget kábeltévé ügyben. Még vacilálunk rajta, hogy melyiket válasszuk.

Előzmény: mogi (648)
mogi Creative Commons License 2005.08.24 0 0 648

A virágok tényleg jól néznek ki!

Szerintem meg lehetne próbálni, hogy minden szinten ugyanilyen típusu ládákban legyenek virágok.

Képzeljétek el ha az egész belső rész tele lenne virágokkal! :))

 

Előzmény: zatar (638)


alorinc Creative Commons License 2005.08.23 0 0 647
legalábbis úgy emlékszem...
Előzmény: alorinc (646)
alorinc Creative Commons License 2005.08.23 0 0 646
Nekünk 1.500.000. Ft volt kocsibeálló
Előzmény: noemi.75 (645)
noemi.75 Creative Commons License 2005.08.23 0 0 645

Sziasztok!

 

Nálunk a telefonra jó volt a kábel, de az internetre tényleg nem. Azonban mi a szekrény mögötti verzióval nem élhettünk, mert a nappaliba csak az elöszobán keresztül juthatunk be, ott pedig nem szekrények, hanem ajtók vannak. Úgyhogy vagy látványosan az ajtó felett vezetjük át, vagy kicsit költségesebben oldjuk meg. Mi az utóbbit választottuk és egy villanyszerelövel kihúzattuk a használhatatlan kábelt, és helyette betette az internetre alkalmas kábeltv-sek által itthagyott kábelt. Nem kért el sokat, és így legalább a falba fut a kábel, ahogyan a Tormásoknak kellett volna megoldani.

 

Játszótérre visszatérve voltam a közös képviselönél. Nagyon tetszett neki a bölcsöhinta. Ö is tisztában van vele, hogy jelenleg sokkal több kisgyermek, mint nagy él a társasházban, és a számuk hónapról hónapra nö. Címet elérhetöséget megadtam, és ha minden jól sikerül heteken belül lesz játszóterünk. Remélem mindenki támogatni fogja: akinek van gyermeke azért, aki fiatal annak majd lesz, az idösebbeknek meg az unokái élvezhetnék.

 

Kocsibeálló a kb. 2millió az 2.200.000,- Ft volt, de nem elhanyagolható részlet az illeték sem, ami 10%!!! Úgyhogy a csökkentés nem sokat jelent. Arról nem beszélve, hogy próbáltam hitelt intézni rá, de nem adnak, mert osztatlan közös tulajdon. Ha minden tulajdonos hozzájárulna akkor oldható meg, talán. De az csak hiú remény lenne, hogy mindenki aláírja, így marad a kp., vagy a Sajó felé a részlet.

Előzmény: md22 (644)
md22 Creative Commons License 2005.08.23 0 0 644

 

Sziasztok!

 

A 80 kocsibeálló azért nem kelt el, mert régen kb 2M volt, most meg 1,7M-ért adnák, részletre, és 1,6M kézpénzbe, ha lenne aki venne. Most csak pár emberről tudok, akik nemrég költöztek be, és vennének belőle.

 

Kábeltv ügyben a hdsnet-et én is ajánlom, a tv nagyon jó, az interneten még rágódom, vagyis várom, hogy jöjjön a telefon is. Ezt hónapok óta ígérik, de a t-com-mal van valami vitájuk számhordozhatóság ügyben, ezért nem ígérnek semmit. Ja és egy extra kábelt kell behúzni, vagyis jobban jár az ember, ha elviszi a szekrény mögött, mert amit nálunk (II.ütem) behúztak, az nem alkalmas internetre+telefonra sem!

 

üdv

Előzmény: grunfeld (635)
the praetorian Creative Commons License 2005.08.23 0 0 643

Hi Zatar,

 

I. utem kabelTV tapasztalat: EMKTV mar tobb mint ket eve, nagyon rendesek. A kabelTV-t es Internetet is toluk veszem, minoseg es ar nagyon kedvezo.

 

http://www.hdsnet.hu/

 

Csak javasolni tudom oket.

Előzmény: zatar (638)
zatar Creative Commons License 2005.08.23 0 0 642

 

Köszönöm, már nézem is:)

Előzmény: TopáZ (641)
TopáZ Creative Commons License 2005.08.23 0 0 641
Én már régen megkötöttem a szerződést, úgy, hogy majd telefonálok, hogy mikor kössék be. Asszem csütörtökön hívtam őket délután, és hétfőn már volt tv, úgy hogy otthon sem kellett lennem. Nekem nem volt egyszeri díj, de nézd meg a honlapjukon, hogy most mi a helyzet. www.intelecom.hu
Előzmény: zatar (640)
zatar Creative Commons License 2005.08.23 0 0 640

Köszi a gyors választ. Kellett bekötési díjjat fizetni? Gyorsan intézték a bekötést?

 

Remélem mások is fognak virágokat ültetni a folyosóra. Nagyon jó hangulatot teremt. Vigyázzatok rá, poljátok őket, hogy sikáig örvendeztessenek meg minket. 

Előzmény: TopáZ (639)
TopáZ Creative Commons License 2005.08.23 0 0 639

Nem engem illet a dícséret, én csak élvezem és locsolom a növényeket.

Én intelecom-mal kötöttem kábeltv szerődést, és eddig semmi gond nem volt vele (aug. eleje óta használom)

Előzmény: zatar (638)
zatar Creative Commons License 2005.08.23 0 0 638

 

Kutyatéma: mi is többször találkoztunk már a III. ütemes zsebkutyával, de még csak pórázon. Én még nem láttam a téli kertben, de csak egyszer lássam meg, nem lesz köszönet.

 

Nem tudom, hogy ki tette ki a virágokat a 6. emeleten a korlátra (csak nem Te Topáz), de gratulálni szeretnék neki:) Nagyon szép és igényes. Remélem hamarosa növekedni kezdenek és a lentebbi lakóknak is egyre szebb látványt nyújt.

 

A segítségeteket szeretném kérni kábeltévé ügyben. Melyik szolgáltatóval lehet szerződni és, hogy vagytok vele megelégdve?

 

 

joc_ Creative Commons License 2005.08.22 0 0 637
Nem a kozos kepviselot, hanem a webszerkesztot kell ertesiteni. De mivel o is olvasgatja ezt a Forumot, a hozzaszolasoddal mar ertesitetted :)
Előzmény: Imimet (636)
Imimet Creative Commons License 2005.08.22 0 0 636
Jó ez a térkép, de valahogy értesíteni kellene a közös képvizelőt, hogy egészen közel is van kutyafuttatásra és egyéb kisebb-nagyobb dolgokra alkalmas hely, ahol nem zavarnak senkit: a Szerémi úton ahogy haladunk dél felé a kerékpárúton,
pár száz méterre balra van egy bokorsor mögötti hely (igaz nem tudom, hogy ez "hivatalos" futtató-e, mindenesetre itt szoktak kutyázni emberek.)
Ezt a helyet is be kellene jelölni a térképen, ez még az 1. számmal jelölt helynél is közelebb van.
Azért lenne jó felhívni erre a kutyások figyelmét, mert rossz idő esetén, vagy ha kevés idejük van, ez 5 perc alatt elérhető célpont.
Előzmény: joc_ (629)
grunfeld Creative Commons License 2005.08.22 0 0 635

Sziasztok,

 

80 kocsibeállót nem tudtak eladni a II-es ütemben? Ez azért rengetegnek tűnik? Mennyiért adták? A III. ütemben én már alig tudtam választani...

 

Üdv, grunfeld

Előzmény: md22 (633)
noemi.75 Creative Commons License 2005.08.21 0 0 634

Igen pontosan arra gondoltam. Mármint hintaügyben. Egyébként a környéken lévö játszótereket az Önkormányzat is ezzel szerelte fel. Ök elörelátók voltak. Amelyikre a gyermekeimmel járunk nagyon népszerü. Leginkább a kicsi gyerekek körében, amiböl itt böven van, de mint írtam a lányommal (6 éves) egyidös gyerekek is szívesen használják. Tehát nem értem miért nem jó egy két évesnek, mert csak jobban védi, de ez már magánügy, hogy egyesek miért nem teszik bele. Bár én személy szerint még eddig nem találkoztam olyan anyukával aki ellenezné. Egészen mostanáig....

Mindenesetre rákerestem a neten és holnap átviszem a közösképviselönek, hogy mit szól hozzá. Bár a legutóbbi beszélgetésünk alkalmával nem ellenezte és igazán segítökész volt. Remélem, hogy a kisgyerekeseknek jó hírrel szolgálhatok majd.

Előzmény: md22 (633)
md22 Creative Commons License 2005.08.19 0 0 633

Minden lezárót felszedtek, aztán jött a kékponyvás-Torma-autó, és elvitte. Azt beszéltük a gondnokunkkal, hogy vagy kellett a 3. ütemhez, és itt már megunták, hogy úgyse kelnek el a garázsok, vagy megy a fémbontóba - ez is pénz :-) Már csak aza kérdés, hogy a torma kft. tudott-e arról hogy leszedték a munkásai a kereteket?!?

Egyébként szerintem biztos nem vették meg az összeset (nem hiszem, hogy egy hónap alatt a torma túladott 80 beállón)

 

Kutya-kérdés - remélem a kutyatulajdonosok olvassák a honlapunkat, vagy lehet, hogy jobb lenne kinyomtatva kiaggatni a levelet a hirdetőtáblákra. Ja és egy-két szembetűnöbb áthúzott kutyatáblát kitenni a belső parkba.

 

Hinta-ügy - a bölcső hintánál olyanra gondoltál noemi.75, ami olyan mint egy bugyi, vagy egy pelus, és a még épphogy ülni tudó baba is biztonságosan hintázhat benne? Ha igen, akkor jó ötlet, de két hinta ezen kívűl még kéne szerintem. A lényeg, hogy kívánságokkal, és ötletekkel bombázzuk a közös képvieselőnket, mert ebben az ügyben ő fog dönteni, hisz nála a pénz, és nemhiába választottuk meg.

joc_ Creative Commons License 2005.08.19 0 0 632
Mindet felszedtek? Amikor en lattam, akkor eppen csinaltak, ugyhogy nem tudom mennyit szedtek fel. Dehat majd kiderul.
Előzmény: lurko (631)
lurko Creative Commons License 2005.08.19 0 0 631
Szomszéd, de miért szedték akkor fel mindet? Az összeset eladták egyszerre? Azt azért kétlem ......
Előzmény: joc_ (630)
joc_ Creative Commons License 2005.08.19 0 0 630

Szerintem inkabb az lehet, hogy eladtak azokat, es az uj tulaj nem kerte a lezarot, ezert leszedtek.

(Konkretan tudom, hogy egyik szomszed amiatt hogy a szellozo eppen az o kocsija felett van amirol elore nem tudott, vegulis kapott egy masik beallot, es azon persze volt lezaro. Amit kulon ki kellett fizetnie (nehany 10ezer Ft), vagy leszereltek volna ha nem fizeti ki.)

Azt nem hiszem, hogy a takaritas miatt allandoan flexszel levagnak majd ujra visszahegesztik. Meg hat a Tormarol legkevesbe azt tetelezem fel, hogy kulonosebben sziven viseli a feltakaritas-projektet.

Gondolom hogy a takaritas konkret idejerol lesz tajekoztato, hiszen ha nem allunk ki, akkor a helyeinket nehez lesz kitakaritani. :)

Előzmény: agha (627)
joc_ Creative Commons License 2005.08.19 0 0 629

Kutya ügy:

http://www.nadorliget-u-8.hu/, majd kattints a "Kutyatulajdonosoknak" vagy a "Felhivas a kutyatulajdonosokhoz" szovegre.

Előzmény: bea-anyu (628)
bea-anyu Creative Commons License 2005.08.19 0 0 628

Noémi,

Igazad van a kutyafuttató ügyben, de mivel én sem szeretem a gyerekek körül a kutyákat, célszerűnek gondoltam a határozott elkülönítést. Hogy hol, arra nincs ötletem, de jó tudatni a kutyásokkal, hová tudnak menni. Egyetértek, hogy minél messzebb, annál jobb...

A hintához már szintén nem fogok hozzászólni többet, de pont van kétéves gyerek is a portfoliómban, és tudom, milyen hamar kinőnek a bölcső-korból ;-)

Előzmény: noemi.75 (620)
agha Creative Commons License 2005.08.19 0 0 627
Sziasztok,
Ismét a garázs: a II. ütem E-F alatt ma reggel/délelőtt felszedték azokat a lehegesztett "korlátokat", amik az el nem adott beállóhelyeket védték illetéktelen parkolók ellen (nem tudom, mi a pontos megnevezése ezeknek a fémcuccoknak). Valószínűleg a takarítás miatt.
Ami meglepett, hogy mindezt úgy, hogy szállt a sorja a flex alól, nem törődve azzal, hogy esetleg éppenséggel egy autó parkol a szomszéd helyen.
Vajon létezhet erre más megoldás is, vagy ez a veszély minden takarítás előtt fenyegeti majd autóinkat? Tormáék erre nem gondoltak? Legalább a közös képviselőnek szólhattak volna, hogy ő értesíthessen bennünket, és menekülhessünk az autóval.

A takarítás pontos időpontját lehet tudni? Szólnak majd vajon előtte, hogy akkor ki tudjunk állni arra az időre?
szomi_szomi Creative Commons License 2005.08.18 0 0 626
Hát olyan mint a házasság. Össze köll szokni. :-)
Előzmény: bb75 (624)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.08.18 0 0 625
Tegnap egy II. ütemre "tévedt" kutyás lakótársamnak szóltam. Kultúráltan megbeszéltük a dolgokat, bár nemsokára elköltöznek egyébként is. Annyiban igaza van, hogy a tiltó táblát eléggé keresni kell ha látni akarja az ember. De mondtam neki, hogy akkor én most szóltam és akkor neki most már nem is kell tábla.
bb75 Creative Commons License 2005.08.18 0 0 624
Csak benézek milyen egy lakópark élete.
szomi_szomi Creative Commons License 2005.08.18 0 0 623
Levél ment.
Előzmény: md22 (621)
TopáZ Creative Commons License 2005.08.18 0 0 622

Szintén kutyatéma csak kicsit más. III. ütem, most költöztünk be, az elsőn egy csaj egy kis zsebkutyával. A kutya a házból kifelé menet mindenkire rátámad, olyan szinten, hogy elkapja az emberek nadrágját és cibálja. Az elmebeteg gazdájának meg már sokadik ilyen eset után sincs annyi esze, hogy amíg kiérnek a házból rövid pórázon vezesse, az meg totál meghaladja a képességét, hogy amikor a kis vakarcs "támad" visszahúzza a pórázt. Az ilyenek ellen mit lehet tenni? A kutya alapvetően nem veszélyes, mivel nincs 2 kiló az egész, de arrébb rúgni sajnálja az ember, a nadrágainkat viszont szétszedi.

Egyébként az elsőn a télikertben lazán póráz nélkül szokott a kutya szaladgálni körbe -körbe. Gondolom a dolgát is oda végzi, arról nem beszélve, hogy egy gyereket alaposan meg tud ijeszteni ha rátámad.

md22 Creative Commons License 2005.08.17 0 0 621

 

Sziasztok!

 

Kutyaügyben, belátom, tényleg nem megoldás a zacsi kirakása, és szerintem is jó ötlet, ha nem a kutyások használják a belső kertet. Kutyafuttatót szerintem nincs nagyon hol kialakítani, de úgy emlékszem, hogy a Bikásnál közelebb, a vasúti töltés túloldalán (ha a Móricz felé megyünk jobbra) van egy kijelölt kutyafuttató. Az nem olyan nagy út, mert mi a Fehérvári út másik oldalára jártunk párszor játszótérre, amíg a játékok felét el nem vitték :-(

 

Más. egy kérés! szomi_szomi -t keresném! tudnál nekem írni egy e-mailt magánban a mako1@dpg.hu-ra? Köszi!

Előzmény: noemi.75 (620)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!