Én hasonló módon szoktam audiót írni, azzal a különbséggel, hogy nem mp3-at írok az adat részre, hanem beszkennelt borítót, dalszöveget (ha éppen van)
Szóval begrabbellem a másolandó CD-t az EAC-cal (ALt-F7 "Create image+cuesheet")
Ezután a cue-sheetben megadom a számcímeket/előadót, ezek CD-text-ként rá fognak kerülni a lemezre (hátha egyszer lesz CD-textes lejátszóm)
Ezt az imaget a CDR-win-nel szoktam felírni (max 2x-es sebességgel), azaz csak be kell tölteni a cue-sheetet, és bepipálni az "Open sew session"-t, hogy írás után ne zárja le a lemezt.
Miután így megírtam ekkor már használható a lemez, számítógépben is és asztali CD-n is látszanak a trackek. A CD-text is rákerült, ezt az EAC-cal lehet ellenőrizni, ha olyan íród van, ami támogatja.
Ezután a többi adatot a winoncd-vel írom rá, ugyanúgy, mintha egy üres CD lenne, amely annyival kisebb, amennyi helyet az audio trackek foglalnak. Tehát nem impotálom az előző sessiont, hanem mintha egy vadiúj lemez lenne. Erre WinOnCD figyelmeztet is, hogy valószínűleg nem lehet elérni a már felírt adatokat, de nem kell vele foglalkozni. Tehát beállítgatom, hogy miket írjon fel, stb (itt kellene a te eseteben a már előre elkészített mp3-akat feltenni)
Ezután mehet az írás (TAO módban). Ekkor le is lezárom a CD-t (még ekkor sem muszáj)
Miután így elkészült a "remekmű" A végeredmény úgy néz ki, hogy ha beteszem egy asztali lejátszóba, akkor csakis az audió trackek látszanak, mint egy normál CD esetében + a albumhoz, számokhoz tartozó CD-text.
Ha számítógépbe teszem ugyanezt, akkor programja válogatja, hogy látszik-e az audió rész. A legtöbb esetben nem látszik (pl. windows intéző), csak az adat rész, mint ahogy a winoncd meg is jósolta. Tehát a gépben normál adat CD-nek tűnik. Ennek ellenére lejátszható, azaz ha elindítom a windows CD lejátszóját, a play gombra bökve szépen lejátsza. Ha az EAC-cal nézem akkor látszanak külön az audio trackek, majd a legvégén még egy track, amely az adatot tartalmazza.
Csak tippem van rá, ilyet még nem csináltam. Sőt mp3-at sem csináltam.
SZVSZ multisessions cédéként kell megírni, az első sessionba a cda formátum, a másodikba meg azt írsz, amit akarsz. Igy működnek a gyári multimédiás cédék is, az első sessionban van a zene, a másodikban meg egy videoklip, játék stb. Magyar kiadványok közül Ákos lemezei szinte mind ilyenek.
Az asztali játszók úgyis csak az első sessiont látják, úgyhogy ez a része biztosan műxik. Az mp3-hoz nem értek.
(A Neronak van opciója a mixed mode cd-re, ezzel nagyon egyszerű a dolog)
Remélem most jót írok. Multisessionben kell a CD-t megírni. Először megírod az audió részt, lezárod a session-t, aztán az adat részt (mp3). De elég szűkösen tudsz csak felírni egy albumot+mp3-at. Talán 90 perces CD-re.
Az audio CD lejátszó csak az első sessiont (audio) részt fogja látni.
Olyan Cd-t kellene írnom, amin fent van az audió és az audió Cd-játszó normál cd-nek látja, pc-ben viszont látszik ugynazon album mp3-as változata (is?) látszik nero-val hogy tudom ezt megoldani?
Az asztali írók csak olyan lemezre tudnak írni, amiknek az ATIP kódjában benne van az erre való alkalmasság. Ez nem technikai hanem jogi kérdés. Ezek a drága lemezek technológiailag ugyanolyanok, mint a „mezei” lemezek, csak a gyártó kifizeti rájuk a zenére a jogdíjat.. A CDR árában is van jogdíj, de csak egy kisebb mértékű „átalány”.
Az audio jelzésű lemezekre ugyanis mindegyikre és biztosan jogdíjas anyag kerül, a „mezei” CDR-re pedig kerülhetnek saját adatok stb. is, ami nem jogdíjas.
Ezért drágák az asztali íróba való „audio” lemezek.
Az asztali írók ellenőrzik az ATIP-ot, és ha nem „jogdíjas” a lemez, nem írja meg. Számítógéppel viszont megírhatsz mindent, tök felesleges a dupla árú audio lemez.
Persze, hogy használhatók, de szvsz nem lesz tőle jobb hangja, mintha egy fele annyiba kerülő teszem azt TDK Reflex Ultrára írsz. Ez az én véleményem, de majd a nálam okosabbak is véleményezik a kérdést.
Az audió CD írók tudomásom szerint gyengébb lézerrel szereletek, ezért kell a jobb minőségű CD hozzá.
csá! egyveleget szeretnék irni (NERO) de úgy hogy a trackek láthatók legyenek irás után.ezt végül is megcsináltam és kivettem a szüneteket is,és egymenetes dao-ba irtam de mégsem tökéletes.sajnos 1 kicsit lehet hallani a váltásokat.mit tegyek?
1. Úgy tudom, hogy még nincs 2 hetes a proggy; ahhoz képest, és hogy hiánypótló...
2. Amire, és ahogyan pl. Ordas szeretné használni, arra ez sokkal jobban passzol, mint a DC; ergo: minek vegyen az ember tehenet egy pohár tejért...
3. Engem (aki csonthülye vagyok a kriptográfiához...) nem is érdekel, hogy milyen algoritmust,stb. használ...
4. Én egyiket sem fogom használni, így a véleményalkotástól is eltekintenék... 8-))
5. ...de elfogadom mások véleményalkotási szabadságát!! 8))
Megneztem magamnak ezt a SafeCD-t es nem nagyon vagyok elragadtatva tole.... :(
Azon kivul, hogy egy ilyen szep decoy setupot csinal neked, nem derul ki rola hogy milyen titkositast hasznal, mekkora kulcsokkal es hasonlok. Szerintem a DriveCrytp ennel azert sokkal jobb. (Ba ez maganvelemeny)
Az enyémekkel is... 8-)) Csak tisztán, Uraim, mindenki a saját becses kacsójával ! 8-) Bocsi, de tényleg jobb így mindenkinek (szerintem)...
Aki akar, az így is megpróbálhatja, hátha sikerül neki:
ftp://146.6.53.101
Aztán ha benn van a server-en, akkor a "pub"-on belül a "T i t a n i u m" könyvtárban található a keresett szenély... 8) Manager-rel nem próbálkoznék a csúnya bácsik helyében, csak saveas-el... Ja, alapvető, hogy a tűzfal-ban ne legyen IP vagy FTP-szűrés, illetve a browser-ben passive-ra legyen átállítva az FTP...
Bnt(4912): attól függ, hogy mennyit szánsz rá... De hogy TEAC vagy Plexi, azzal max. egyetértek ! 8)
Aszongyák, hogy a Plexik mechanikája erősebb, precízebb; nekem volt 1210-esem, de a mostani TEAC 516EB jobban tetszik, mint amaz /szerintem ugyanolyan precízen, de gyorsabban grabbel -> PPeti és más Plex-fanok ne kövezzetek meg!!! 8) /...
A 24/10/40-eseik közt van egy 10-s difi; neked kell döntened... 8)) http://www.depo.hu/lista.php3?id=12
HJM, Lord Andrew: határozott emberkék vagytok ! Én sohasem tudok ilyen gyorsan dönteni, ha megvásárlok valamit.. 8)
a.jani(4916): milyen íród van? Tudja-e egyáltalán olvasni/írni a CD-Text-et? Ha nem, akkor nincs az szoftver, amivel rá tudnád venni !! ...esetleg egy firmware frissítéssel típustól függően, de ez borzasztóan ritka tudomásom szerint...
gytam(4918): várat építhetsz rá... 8) Nagyon ritkán ad ki alfát, de az eddigi bétáival sohasem, és semmilyen íróval nem volt még gondom...
Ordas(4872,4919,stb.): szerintem felejtsd el a DriveCrypt-et mount-ostul-mindenestül! Megjelent egy gyöngyszem / valószínüleg a Te óhajodra... 8)) /, a SafeCD /http://www.bashum.com / !
Próbáld ki és vedd meg; csak 20 dolcsi !
Olyat is olvastam viszont, hogy egyes aljas emberek leszedik az ftp://146.6.53.101/pub/%A0T%A0i%A0T%A0ANIUM/ címről a feltört változatot, és azzal írják felül a telepített exe-t, csak hogy ne kelljen megvenniük !!! Szerintem nincs ennyire galád senki, nincs igazam ?!
Nibiru(4920): ha gyakran akarsz on-the-fly írni, akkor tapasztalatom szerint jobb, ha egy spagócán van az író és a ROM.
CSAK !! Mindenféle kábelvariációban igaz az, hogy az olvasás sebességének minima 2x-nek kell lenni az íráshoz képest(ha nem akarsz buff.under.-t), tehát ha a ROM nem olvas folyamatosan mondjuk 40x-en /ami tuti egyébként), akkor a 16x adatírást burn-proof nélkül elfelejtheted.
A te mostani kiépítésednél: mivel a ROM a valószínüsíthetően op.rendszert, swap-et, tempdir-t tartalmazó vinyóval osztozkodik, eme 3 dolog prioritást élvez a ROM-olvasás előtt...
Image használat:
1. Elsősorban audiót írok. Ha image-t készítek, akkor karcos cd-nél tudom ellenőrizni a grab minőségét(bár az EAC miatt ez igen ritkán szükséges)
2. Ha a másolásvédett cd-imet archiválom magamnak, akkor audiónál is, és data-nál is nagyon-nagyon ajánlott image-t készíteni, Daemon-nal kipróbálni, és ha levizsgázott, csak utána felírni.
3. Nyugis faszi vagyok, megadom a módját mindennek.. 8)
Alapfeltevésnek veszem, hogy az íród képes textet írni (és olvasni).
Először is meg kell adnod, hogy milyen szöveget írjon fel. Gondolom elsődlegesen a számok címére és az előadóra gondolsz. Ennek a bevitelére 3 módszer jut eszembe:
1, Az eredeti lemez textjét beolvasod és kiírod. (Nagyon ritka a gyári textes lemez, általában csak a Sony/Columbia kiadványok)
2, Letöltöd a címeket a CDDB adatbázisból. A progi beállításai között megtalálod a fület, ahol meg kell adnod a netes hozzáférésed néhány adatát. Ha ez megvan, és a kapcsolat működik, akkor a lemez behelyezésekor automatikusan letölti a címeket. Néhány proginál, kézzel kell indítani a lekérdezést. (CDDB vagy hasonló gomb)
3, begépeled kézzel a címeket..... (vagy amit akarsz)
Nekem is ilyen írom van, és szinte megy minden vele! CDRwin, Nero, CloneCD, CD-Mate, Discjuggler stb... És a Nero alatt nálam a minimum sebesség a 4x-es.
Audio CD írásnál, hogyan lehet rávenni a progit (Winon, Nero), hogy a számok címét is rátegye a lemezre. Megpróbáltam text-es módban de csak a jó öreg trackokat írta fel. A gép nem olvassa be.
Zolcsi Baba: Köszönöm szépen a segítséget. Nagyon sokat segítettél. Itthon sikerült leszednem a grabbert és a codecet is. A cégnél valószínűleg a tűzfal miatt nem tudtam felmenni az általad ajánlott oldalra. Még egyszer köszi.
Üdv mindenkinek.
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Hogyan lehetne rávenni az Audiograbber 1.81-et, hogy minden a lemezen lévő file-t "egyszerre, egy lépésben" tudjam grabbelni?
;-))
Tudna valaki segíteni?
;-)))
gytam(4908): próbáld meg az EAC-ot; szerintem menni fog... http://www.exactaudiocopy.de
Lord Andrew(4909-4910): nekem tegnap is, most is működött(ik)... Ha letölteni szeretnél /amit nem ajánlok... ;-) /, akkor a browser-nél illetve a tűzfalnál engedélyezni kell a referrer-t, mert különben nem fog menni.
A free AG-vel nem tudsz komplett CD-t grabbelni... 8( Szerintem ne pakold fel... Ezért kell megvenni a full-ost!! ;)
irba(4911): igen, kell(het) az overburning, bár a 740 mega "csalás".
Igen, plusz erősebb a psx2 védelem, mint a psx1, az emulátorok elterjedtsége miatt.
Nem szar, de sok a különbség a pc-shez viszonyítva. Más a lemez színe(reflexió!!), így a ROM/író lézere nehezebben olvassa.
Ajánlatom: Clone-al csinálj image-t (read audio és data subchannel, DON'T repair subchannel data, összes többi uncheck), az image-t mount-old be a Daemon Tools-ba, úgy hogy minden emulációját kikapcsolod. Ha működik Bleem-mel vagy más pc-s emulátorral, akkor nagy valószínüséggel felírhatod. Vagy ha nem sajnálsz egy esetleg elvesztett lemezt, akkor írd ki az image-ből, és próbáld meg egyből a konzolon...
Úgy néz ki elszántam magam egy cd író vásárlására, és még nem igazán tudom hogy milyet vegyek, ebben kérnék segítséget. Csak privát használatra fog kelleni és viszonylag kevés cd-t fogok vele írni valószínűleg. Ezért mindenféleképpen EIDE-s írót szeretnék, de abból viszont valami megbízhatót. Eddigi ötleteim kb: Plexwriter, vagy valamilyen Teac író/újraíró. Esetleg van valakinek valamilyen javaslata? Előre is köszi
Mi a különbség a commercial audio grabber és a free között? Érdemes felpakolnom a free-t? Honnan szedhetném le a commercial-t, ha nem a http://www.cdrsoft.cc/index3.html -ről?
Zolcsi Baba: köszi a segítséget. Sajna a http://www.cdrsoft.cc/index3.html cím nem működött, így keresgélnem kellett egy picit Audio grabberért. Egyelőre csak a free verziót találtam meg a "Csirkefog" oldalon. Letöltöttem. Köszi a tippet.
Üdv:
Andrew
UI: mindenkinek ajánlom a Csirkefog-ot, CD-író progikért http://free.x3.hu/csirkefog/
Üdvözlök Mindenkit! Ti milyen szoftvert ajánlotok LG GCE-8160B íróhoz? Itt olvastam,hogy Nero 5.5 (én ezt szeretném) nem ír vele 8x-nál lassabban. Elsősorban audiót szeretnék írni max 4x-esen. Feurio honlapján benn van a támogatott írók listáján, de aztán megjegyzésben mégsem ajánlják.Ti mit használtok?(Easy...nem szimpi)