Keresés

Részletes keresés

Levendula68 Creative Commons License 2008.04.30 0 0 1

Ez is fontos infó:

 

" A gazdaságban 25 család dolgozik, akik szintén részei a gazdaságnak, hiszen nyáron a gyerekek szedik a paradicsomot, csomagolják a paprikát....

 

Amennyiben megnyerték tetszését termékeink, és vásárol tőlünk, ezzel támogatja egy letünt világ értékeinek megőrzését is: állatfajtákat, növényfajtákat, technológiákat, hagyományokat és a temészetvédelmet. Mi pedig a termékekben egy kis darab Hortobágyot juttatunk az ön asztalára ebben a globalizált multinacionális világban. "


 

Előzmény: Levendula68 (0)
Levendula68 Creative Commons License 2008.04.30 0 0 0

Bio kertészet:

 

http://www.viragoskut.hu/ 

 

"Cégünk 1981 december 3-ától magán gazdaság. Végig jártuk a szamárlétrát egyéni gazdálkodóból lettünk vállalkozók majd 2001 óta Kft-ként dolgozunk. Jelenleg két részből áll a gazdaság. Virágoskúton 25 hektár, ebből 6 hektár fóliás zöldség és fűszernövény, 5 hektár erdő, 3 hektár gyep a többi területen szántóföldi növényeket, takarmányt: kukoricát, tönkölybúzát, zabot, lucernát, sütőtököt, babot, csicsókát termelünk biodinamikus módszerekkel.

A gazdaság harmadik része Hortobágy-Vókonya pusztán található, ahol közvetlen a folyó partja mellett tenyésztjük és tartjuk elsősorban őshonos magyar állatainkat. Magyar szürke marha, racka fekete és fehér színváltozatban, szőke mangalica konda, szamár ménes, kopasznyakú tyúkok, fodros tollú ludak, gyöngytyúkok, pulykák, komondorok, terelő kutyák mind megtalálhatók a festői környezetben. Kedvükre turkálva, kapirgálva szedik össze azokat az ásványi anyagokat, csigákat, rovarokat, amitől a belőlük készített ételek zamatosak, e tájra jellemző tradicionális ízűek, vitaminban és ásványi anyagokban gazdagok, egészségesek. "


 

Előzmény: borzimorzi (-)
borzimorzi Creative Commons License 2008.04.30 0 0 topiknyitó
Kedves Olvtársak!

Sokunk problémája, hogy szeretnénk a pénzecskénket lehetőleg úgy elkölteni, hogy abból elsősorban saját honfitársainknak legyen haszna. Jó dolog az erről tanúskodó kis, nemzetiszín kacsó egyes termékeken, meg nézzük a vonalkódokat is, hogy 599-essel kezdődnek-e. De ha mindezeket külföldi tulajdonban álló hipermarketekben vesszük meg, akkor egy kereskedelmi lánc végén kapcsolódunk be az értékesítési folyamatba. Így elsősorban a kereskedelmi láncot, pontosabban a lánckereskedelemben részt vevő multikat és kiskereket gazdagítjuk, nem a termelőket, a gyártókat.

Kérek mindenkit, ha tud olyan őstermelőt, aki jó minőségű, netán bio termékeket állít elő és árul, ossza meg velünk az elérhetőséget! Ha tud valaki olyan ipari termelőt, gyártson akár cipőt, akár ruhát vagy bútort, aki saját design alapján, saját termékeit gyártja és forgalmazza, ossza meg velünk az információkat! Jó is, rossz is érdekel.

Célom az, hogy lerövidítsük a láncot, és vagy eleve a gyártóktól, a termelőktől szerezzük be, ami kell, vagy legalább az első kereskedelmi láncszemtől a sokadik helyett, egy árrés megfizetésével. Az is jó lenne, ha kis klubocskák jönnének létre, hogy ha valaki pestiként pl. Baján jár amúgy is, az egy autóval ne csak magának hozzon pár fürt kiváló fűszerpaprikát és fokhagymát, hanem másoknak is.

Köszönöm a hozzászólásokat előre is!

Csót:
b

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!