Keresés

Részletes keresés

oncogito Creative Commons License 2009.04.18 0 0 413
:-)
Azért jó dolog a népes család, sok öröm is van benne.
Milyen felétek az idő?
Nálunk felhős, időnként esik - hosszabb kirándulást nem nagyon merünk tervezni.
Viszont felénk sok rendezvény miatt a Városligetben is teltház lesz. :-(
Előzmény: nagymóni (412)
nagymóni Creative Commons License 2009.04.18 0 0 412
Csak vicceltem. De tényleg ez a rend és így van jól. Egy már kirepült, a második most próbálgatja a szárnyait, a harmadik is a fészek szélén csücsül már. Már csak egyetlen fiókám ücsörög a fészek alján és tátogatja a kis csőrét. Néha nagyon is kinyitja, amíg rá nem csapok egyet. Na jó, ezt sem volt teljesen komoly. Csak a létszám.
Előzmény: oncogito (411)
oncogito Creative Commons License 2009.04.17 0 0 411
Nem is gondoltam én semmi rosszra, csak az érdekelt, milyen messze van.
Kívánom neki, hogy jöjjön be a számítása és valóban tudja megalapozni a jövőjét.
Hiába, a gyerekek kirepülnek, ez az élet rendje.
Előzmény: nagymóni (410)
nagymóni Creative Commons License 2009.04.17 0 0 410
Angliát vette célba, egyelőre kb fél évet tervez, de még képlékeny a dolog. Sok minden befolyásolhatja. Ha az allergiája, vagy a asztmája nem bírja, esetleg a barátja nagyon szépen kéri, akkor lehet, hogy előbb is hazajön. Most már kezd belejönni a melóba, ami fizikailag sokkal könnyebb, mint amit itthon csinált.  Na meg jobban lehet vele keresni. Félre ne értsd, nem az utcára állt ki kenyeret keresni.  Szóval, majd meglátjuk. Szeretném, ha megtalálná a számítását, mert jó lenne, ha nem pucér seggel indulna neki az életnek. Én meg nem vagyok milliomos, hogy elindítsam.
Előzmény: oncogito (409)
oncogito Creative Commons License 2009.04.16 0 0 409
Ha nem túl tolakodó a kérdésem, megkérdezhetem, hogy lánykád hova ment és mennyi időre?
Előzmény: nagymóni (408)
nagymóni Creative Commons License 2009.04.16 0 0 408
Hát ez tüneményes. Szeretném én is magam legalább tized ennyire jól érezni, mint a kutyuk a vízben és a víz mellett. (Bocs, nem akartalak terhelni a nyomorommal.)
Előzmény: oncogito (407)
oncogito Creative Commons License 2009.04.15 0 0 407
oncogito Creative Commons License 2009.04.15 0 0 406
Akkor neki szuper dolga van.
Mi nyáron csak a városligeti tóban tudunk fürdetni, de vigyázni kell vele, nem mindig lehet, csak amikor még tiszta a víz. De Pajti imád úszni.
Picurnál még nem tudjuk mi az ábra, mert tavaly még az ivartalanítás miatt nem mehetett vízbe nyáron, de idén már mehet ha akar.
Előzmény: lujzella (405)
lujzella Creative Commons License 2009.04.15 0 0 405

Itt nincs sodrás, mivel ez a Kis-Duna, mondják úgy is, hogy soroksári dunaág. Kvassai zsilippel le van zárva. Elég tiszta, úszni nem szokott, csak a szélén addig megy bele, hogy a háta biztosan ne legyen vizes, arra nagyon vigyáz. Most már évek óta fürdik benne, és inni is szokott belőle, semmi baja nem volt soha.

A zuhogó esőt ő sem szereti, de a csendesebb esőben szeret sétálni, szimatolni.

Egymástól is tanulnak a kutyák. Frici is  első évben még a lábát se tette bele a vizbe. A következő évben egy labrador fürdött igy a vizben, attól tanulta el a pocakáztatást és megkedvelte, mert rájött, hogy nyáron hűsiti a viz.

Előzmény: oncogito (404)
oncogito Creative Commons License 2009.04.15 0 0 404
Szia!

A Dunában nem veszélyes a megmártózás? Részint a sodrás, részint a víz tisztasága miatt kérdezem.

De biztos remekül érezte magát - remek kutyus.
Örülhetnek a cicusok is, hogy ilyen "tesójuk" van. :-)

Ki kellett használni a jó időt, állítólag csapadékos időszak jön.
Itthon is lehet ilyenkor csutakolni a bundákat, mert nyakig sárosak tudnak lenni.

Picur kezdetben utálta az esőt, de mostmár jön gondolkodás nélkül a sétákra, biztos hat rá, hogy Pajtit nem zavarja semmiféle időjárás.

Előzmény: lujzella (403)
lujzella Creative Commons License 2009.04.15 0 0 403

Szia Oncogito!

Nálunk jól telt a húsvét, gazdi bepótolta az elmaradt házimunkákat. Cicuskák aktivan pihentek. Fricivel pedig sokat sétáltam, mivel több időm volt. Voltunk a Duna-parton, mivel jó meleg volt Frici többször beáztatta a pociját, nagyon élvezte. A parton ásott egy jó nagy gödröt vizes lábbal és pocival, képzelheted hogy nézett ki utána, de mondtam neki, hogy menjen be mégegyszer a vizbe, aranyosan be is ment és jól leáztatta a sarat magáról. Utána sétáltunk, meg leültünk egy padra, ő pedig lefeküdt a fűbe, igy hamar megszáradt. Ja és ő is aktivan pihent.

 

Előzmény: oncogito (400)
oncogito Creative Commons License 2009.04.15 0 0 402
Fogadd részvétem! :-(
Ezek tényleg nagyon rossz hírek.


De reménykedj, hogy a kislányod legalább megtalálja a számítását és könnyebb lesz neki.


Előzmény: nagymóni (401)
nagymóni Creative Commons License 2009.04.15 0 0 401
Nálunk pocsék volt a hétvége. Nagypénteken a kislányom  - aki a sorban a második - mármint korban, elindult külföldre dolgozni. Kivittük a reptérre, amikor elváltunk, azt hittem, ma már ettől rosszabbul nem fogom magam érezni. Aztán kaptam a hírt - amikor még fel sem szállt a lányom gépe - hogy a nászuram motorbalesetben meghalt.  Hát ettől szarabb húsvétom még nem volt. De nem is kívánok ilyet senkinek.
Előzmény: oncogito (400)
oncogito Creative Commons License 2009.04.15 0 0 400
Sziasztok!

Kinél hogy teltek az ünnepek?
oncogito Creative Commons License 2009.04.09 0 0 399
Hívj meg vacsorára egy árva kutyát!
Küldd el SMS-ben a 06 91 224 000 telefonszámra azt, hogy LELENCKUTYÁK, és árából Te biztosítottad valamelyik Lelenceb aznapi ételét.

Az SMS ára 240+áfa, amely a Lelenc KME-t támogatja, a technikai hátteret Telemédia Kft. (Info: 06-1/455-7284) biztosítja. A Lelenckutyák a www.lelenc.hu oldalon láthatók.

ÉL A SZÁM! KÜLDJ SMS-T!
oncogito Creative Commons License 2009.04.08 0 0 398
Én úgy tudom, amíg a kutya tüzel, addig vemhes is lehet. Márpedig, amíg a szuka él, addig tüzel, náluk nincs klimax.
Azonban létezik kutyáknál esemény utáni injekció.
Szerintem feltétlen beszéld meg orvossal!

Igen, ilyenkor elképesztő dolgokra képesek az állatok.
Kutyás ismerősöm mesélte, akik szintén kertes házban laknak, hogy teljesen nyugodt volt a dalmata lány miatt, mert remek, stabil és jó magas a kerítésük.
De a szerelem nem ismer határokat.
Tudod mit csináltak, amikor jött a kan?
Hát a szuka szépen kidugta a hátsóját a kerítésen és a kan sikeresen befedezte.
A szomszédjai mesélték.

Meg olyat is hallottam, hogy kuvasz szukát fedezett be tacsikeverék.
Elméletileg el sem érhette volna, de a szuka gödröt ásott, abba állt be a hátsó lábaival és sikeres lett ott is a fedezés.

Szóval ivartalanítani, de a kant, az idős lánykutyát már nem bolygatnám.

Mégegyszer tanácsolom, beszélj állatorvossal, mert míg ídőben vagyok, lehet hormon injekcíóval megelőzni a nem kívánt vemhességet!
Előzmény: nagymóni (397)
nagymóni Creative Commons License 2009.04.08 0 0 397

Nagyon szép gondolat amit leírtál. Jólesett elolvasni többször is.

Szerinted mennyi az esélye, hogy az öreglány vemhes lesz? 14 éves kutyát nem szeretnék arra kárhoztatni, hogy most kelljen ellenie, de ahogy eddig mindig el tudtuk kerülni a párzást, úgy most nem.  Ahogy észrevettük, hogy Kormika tüzel, folyamatosan távol tartottuk a fiúktól. Persze ebbe Ügyi nem nyugodott bele. Kormit becsuktuk a lakásba, a fiúkat az udvarra. Tudod mit csinált az a piszok pasi? Betört a teraszra, ott a szekrény tetejére mászva benyomta a fürdőszoba ablakot és beugrott. Mivel neki egyáltalán nem ellenfél a kilincs, minden ajtón bejut. Így, amikor hazamentem, és kinyitottam az ajtót, édes kettesben sétáltak ki rajta. Azt hittem, infarktust kapok. Ügyike szerszáma a melle alatt kalimpált, úgy ügetett Kormi után. Gondoltam rád rögtön. Hányszor elmondtad, hogy időben ivartalanítani! Hát most aztán leshetek. Nagyon remélem, hogy Kormos már a koránál fogva talán nem szülőképes, így talán nem lesz kiskutya. Bár egyszer azt mondta az állatorvos, hogy a kutyánál nincs klimax. Azt végképp nem gondoltam, hogy 14 évesen veszti ártatlanságát az aggszűz, pláne egy ilyen csibész erőszaktevő által.

Előzmény: oncogito (396)
oncogito Creative Commons License 2009.04.07 0 0 396
Igen, sajnos még a régi nézet uralkodik.
De hidd el, egyre többen vannak, akik másként gondolkoznak.
Itteni netes ismerősöm ahol lakik vidéken, szintén nem divat a kutyasétáltatás, merthogy ott a kert. Képes kocsival elmenni máshová, ahol rendesen megfuttathatja.

A sokszázéves beidegződésekből nem mind olyan, amin ne kellene változtatni.
Az emberség és a jószív sajnos ritkán jön divatba -- pedig az teszi élhetővé az életet mindenkinek.
Előzmény: nagymóni (395)
nagymóni Creative Commons License 2009.04.07 0 0 395
Tudod, faluhelyen azt nézik le, aki szeretettel bánik az állattal. Engem sokáig százan néztek hülyének. Mert ha nem tojik, vagy beteg a tyúk, akkor ugye a kés a megoldás. Nálam meg a 11 éves kakas is nagy becsben volt tartva, mellette egy hasonló korú tyúk, aki az utolsó napig vezetgette a férjét a kajához, vízhez, mert az öreglegény már nem nagyon látott. Az öreg tenyésznyulat mindenki selejteztetni akarta velem, hogy az már csak a kutyának jó. Én meg megkérdeztem: Legalább 100 kg hús került már a konyhára az ő jóvoltából. Nem megérdemli a nyugodt öregkort? Hát maradt. Idős kecskémről kérdezték, hogy ad-e még tejet. Ha nem, miért nem vágom le? Te levágnád anyádat?-kérdeztem vissza. Ez a kecske nevelte fel a kislányomat. Hát ennyi.
Előzmény: oncogito (394)
oncogito Creative Commons License 2009.04.06 0 0 394
Pedig szerintem biztosan van a környéken menhely, ahova be lehetne fogni azokat a szerencsétlen kóbor ebeket.
Sok van belőlük, senkinek sem fáj a sorsuk...
Komolyan kellene venni az állatvédelmet, amelyik gazdi nem törődik az állatával, keményen büntetni kellene.
És szerintem az is fontos lenne, hogy lenézni, kinézni azt a szomszédot, aki nem gondoskodik felelősen az állatáról. Valahogy divatba kellene már hozni a megfelelő állattartást.
Tényleg az a néhány állatot szerető nem fogadhat örökbe minden szerencsétlen gazdátlan kis élőlényt -- de elnézni is keserves őket...

Előzmény: nagymóni (393)
nagymóni Creative Commons License 2009.04.06 0 0 393
A kislány a fiam barátnője, de tényleg nagyon szeretik egymást (mármint Ügyivel). Sőt a kislány a szívem csücske, mert imádja az állatokat. Abból pedig nálunk van bőven. Niki az ólajtóban izgulta végig az ellést, és amikor nem voltam otthon, talán ő ment a leggyakrabban ki, hogy ránézzen az újszülöttekre. Anya és gyermekei jól vannak, köszönöm. A picik már próbálnak ugrálni, néha sikerül elesés nélkül is nekik. Csoda édesek, ahogy a kis fejükkel döfködik az anyjuk tőgyét, hogy szaporábban csordogáljon nekik a finom tejecske. A kóbor kutyákról meg itt azt hiszem senki nem vesz tudomást. Az újságban néha megjelenik az állatorvos felhívása, hogy a gazdik fogják be a kutyáikat, mert kiirtják őket. De itt inkább az autók végeznek velük - sajnos. Vannak akik kitesznek nekik ennivalót - őket meg a szomszédok utálják. Szóval, nem nagyon lehetünk okosak.
Előzmény: oncogito (392)
oncogito Creative Commons License 2009.04.05 0 0 392
A képen lánykád Ügyessel?
Nagyon aranyosak! :-)
Látszik, hogy nagyon szeretik egymást. :-)
Előzmény: nagymóni (390)
oncogito Creative Commons License 2009.04.05 0 0 391
Jaj, nagyon aranyosak a kisgidák!!!!!!!! :-)))
Gratulálok a mamájuknak!!!
Remélem, mind jó egészségben vannak és maradnak is.

Ha sok a kóbor kutyus a környéken, nem lehet valami menhelyfélének jelezni?
Nagyon sajnálom őket is, biztosan sokan üldözik, hajszolják őket. :-(
Ki tudja, melyiknek mi lesz a sorsa...
Előzmény: nagymóni (390)
nagymóni Creative Commons License 2009.04.05 0 0 390

A gyerekek lefújták az esti kutyasétáltatást, mert marha sok a kóbor kutyus mostanság a faluban. Örülök is neki, hogy nem kellett harcba bocsátkozniuk Ügyessel sem, és más ebkével sem. Különben ezt nézd meg:

 

 

Niki és Ügyi

 

Na mit szólsz? Egyébként szerencsésen túl vagyunk Csenge első ellésén. Kicsit nehezen ment a dolog, mert az elsőnek született gyermek jó nagy a mama méretéhez képest. Úgyhogy volt némi óbégatás. Szerencsére legalább jól feküdt a kicsi, így némi küszködés árán ki tudtuk húzni. A második, aki csak fele a nagytesónak, a már amúgy is járt úton, gyorsan kipottyant. Épp, csak hogy el tudtam kapni, hogy fejre ne essen, mert anyája nem akart egy kicsit se leguggolni.

 

 

Az újoncok

 

A világosabb a bak, ő jött elsőnek, az a szép nagy feje bele is akart szorulni anyjába. A sötétebb a kiscsaj. Már a nevük is megvan: Pöri és Csöpi. Magáért beszél mind a két név (azt hiszem).

Előzmény: oncogito (388)
oncogito Creative Commons License 2009.04.05 0 0 389
Sziasztok!

Remélem ebben a szép időben mindenki kint van a szabadban az ebkékkel.
Mi sajnos inkább itthon kuksolunk, mert a Városliget most foglalt... :-(
oncogito Creative Commons License 2009.04.03 0 0 388
Nagyon drukkolok a kecskédnek!
Majd írd meg, hogy zajlott az ellés.

A séta eredményére is kíváncsi vagyok. :-)
Előzmény: nagymóni (387)
nagymóni Creative Commons License 2009.04.03 0 0 387

Fő program a kert, meg a kecske farát lesni, mert mindenórás a lelkem. A fiacskám meg a barátnője kitalálták, hogy este kiviszik Ügyikét sétálni. Ha mind a három egyben hazajön, holnap megírom, hogy mit meséltek a kétlábúak a sétáról.

Előzmény: oncogito (386)
oncogito Creative Commons License 2009.04.03 0 0 386
Sziasztok!
Mi újság, kinél milyen program van ezekben a gyönyörű tavaszi napokban?
nagymóni Creative Commons License 2009.03.28 0 0 385
 Feltétlenül értesítelek, ha lesz új gyerek a háznál. Képzeld el, Ügyi ugrálását egészen egyedi módon lehet leszerelni mostanában. Semmi erőszak. Rájöttem, hogyha felugrik és megölel, egyszerűen egy kis ölelgetésre vágyik. Ha megkapja, utána magától leszáll. Jó alaposan megölelgetem a nyakát, összedugjuk a pofánkat, ettől aztán elégedett lesz és leszáll. Remélem, később megnyugszik és rájön, hogy akkor is szeretem, ha nem mászik a fejem tetejére.
Előzmény: oncogito (384)
oncogito Creative Commons License 2009.03.27 0 0 384
Az biztos, hogy Pajti nagyon fegyelmezett kutya. Annyira jó és szót fogad nekünk, hogy az már túlzás is.
De hogy ne essünk nagyon kétségbe, ott van Picur, hogy ellensúlyozza. ;-)

Ha lesz fejlemény anyukádék költözését illetően, írd majd meg, hogy döntöttetek.
Előzmény: nagymóni (383)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!