Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.28 0 0 176
Sziasztok,

Igazából el sem hiszem amit most leírok, de elvileg jövő héten megkapom a kulcsokat!

Nemrég felhívtam őket és a pénzügyet kértem - Varga továbbra is ütközetben eltűnt státuszban van.

A hölgy (Orsolya) nagyon segítőkész volt, megnézte online a bankszámlájukat - a BBank átutalta nekik ma délelőtt az utolsó részletet.

Leellenőrizte az anyagomban, hogy ténlyeg minden be lett-e fizetve és elmondta a továbbiakat: hétfőn telefonáljak újra, addig leszervezik a dolgokat és akkor egyeztetjük a jövő héten pontosan mikor lesz a birtokbaadás.

Azt is megtudtam a közös költség, mely a szemét, a kéményseprés, a takarítás, kertészet, lift, folyosó világítás, karbantartás díjait tartalmazza, kb 230-250 Ft/m2 lesz - ebbe a terasz nem számít, tehát a lakás négyzetméterével kalkuláljatok. A birtokbaadásig még be kell fizetnem az első 3 hónap fix 50,000 forintos közös költségét...

A kötbérről azt mondta, csak a műszaki átadásig fizetik. Persze említettem, hogy a szerződésben nem ez van, de azt mondta ez ügyben sajnos nem vele, hanem - na, ugye kitaláltátok - Varga Csabával kell egyeztetnem.

Azért egyelőre csak "óvatos optimizmus" amit érzek, nagyon kíváncsi leszek hétfőn tényleg kapok-e konkrét időpontot még a jövő hétre. (Merem remélni mert a bútoráruházban kikönyörögtem 1 hét haladékot, hogy már közvetlen a lakásba vihessem a cuccot).

A kötbért pedig nem akarom bennük hagyni, de az már egy későbbi küzdelem, egyelőre kerüljek lakáson belülre.

Én mindenkinek azt tanácsolom, ha már megvolt a műszaki átadása, tudja meg hiányzik-e még befizetés - ha nem, akkor elvileg, úgy tűnik, megtörténhet a birtokbaadás.
AH12 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 175
Szia Peti!

Nekem is volt egy kedves ismerősöm, aki kb egy évet LAKOTT bent a Móricz környékén újépítésű házban használatba vételi nélkül, így ráadásul sem fűtésre, sem villanyra nem fizetett semmit, mert hivatalosan nem lakott ott... de odaadták neki a kulcsot, és őket nem érdekelte, mert szerintem onnantól, hogy fizettél, a Te felelősséged.
Mindenesetre van ismerősöm, aki -lévén, hogy már kifizette a lakást- azon gondolkodik, hogy lakatossal zárat cseréltet és akkor a MOTA nézhet egy nagyot... nem tudom, mi lehet a megoldás...
Előzmény: Peti0080 (173)
AH12 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 174
Sziasztok,
ismét itt vagyok. Nekem sem sikerült V. Csabát elérnem, de még nem adtam fel.
Én is a 2. ütemben vettem lakást, szerződés szerint május 31-től lennének a műszaki átadások. Beszáltem a Molnár Ágnessel, ő mondta, hogy kb 3 hét csúszásban vannak, és hogy június vége felé számíthatok valamire, mert a bejárás (április 16.) óta nem csináltak szinte semmit. :(

A Zsombor utcaiaknak ajánlom egy kedves ismerősömet, aki ingatlanos ügyekkel foglalkozó jogász, és akit megkértem, csatlakozzon a fórumunkhoz. Tőle lehet kérdezni, illetve privát és/vagy kollektív segítséget kérni!

Peti0080 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 173

Sziasztok

 

Én eddig még nem írtam, de én is a Zsombor utcába vettem lakást, a szerződést tavaly márciusába írtam alá. És a műszaki átadásom még csak JUNIUS 2 Lesz . Én a teljes összeget kifizettem már és nincsen semmi elmaradásom, de a műszaki átadás után sem akarnak beengedi azt közölték. Egy kedves barátom ugyan így járt míg a végén egy ügyvéddel megfogalmazott 4 oldalas levélben aláírta hogy az összes felmerülő költséget felelőséget és a büntetéseket átválalja, és ezután költözhetett is egyből. Nem akarok senkit elkeseríteni, de a kondorosi lakónegydre kb 2 hete jött meg a használatbavételi engedély, és ök kb novemberbe költöztek, Remélem nekünk ennyit nem kell várni.  Ja és én rendeltem redőnyt!!

zsombor35 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 172
Keytracks:
"Ami a szerződést illeti, az ügyvédem szerint a kötbérre vonatkozó részben műhiba folytán keverik a műszaki átadás-átvétel fogalmát a birtokbaadás fogalmával..."

hahahahahaha Ne röhögtess keverik a fogalmakat.

Egy ÜGYVÉD írta a szerződést nem? Azért kellett két órán keresztül olvasgatnia mindenkinek, hogy megfelel-e amit leírtak. Nem arról van szó, hogy mire gondoltak, hanem hogy mit írtak le. Bíroságon elég hülyén nézne ki, hogyha evvel érvelnénke, hogy kevertük a fogalmakat.

keytracks Creative Commons License 2008.05.28 0 0 171

Néhány infó, amit az elmúlt napokba kaptam. Május 20-án még javában zajlottak műszaki átadások a Zsombor utcai épületben, de ami még szebb, vannak lakások, ahol még javában burkolnak. Gondolom ezek a még el nem adott lakások. Vajon ezek műszaki átadás-átvétele papíron megtörtént már?

Ami a szerződést illeti, az ügyvédem szerint a kötbérre vonatkozó részben műhiba folytán keverik a műszaki átadás-átvétel fogalmát a birtokbaadás fogalmával, de helyes értelmezés szerint a kötbér csak a műszaki átadás-átvétel időpontjáig jár.

Előzmény: Törölt nick (170)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.27 0 0 170
No, akkor mesélem a mai napot.

Először is egy hír: minden Budapest Bankos lakáshiteles aki a Tétényi 106-ban vett lakást (Zsombor u) megnyugodhat, a bank ma megkezdte az utolsó részletek folyósítását. (Állítólag 10-12 már át is ment, elvileg az enyém is, bár sms-t még nem kaptam és a bankszámlámon nincs nyoma).

Mint kiderült - és akkor itt térjünk is ki az eladónak felróható okokra - a bank műszaki szakértője április 22.-én még csak 99%-osra becsülte fel a házat és ezért nem folyósítottak mostanáig. Innentől kezdve én nem tudom elfogadni ha arra hivatkoznak, én nem utaltam át időben az utolsó részletet...

Számomra még az is felmerül: megtévesztették-e szándékosan a lakókat a műszaki átadással, hiszen a szakértő nem fogadta el, csak velünk laikusokkal íratták alá, hogy kész. (Technikailag lehet, hogy a lakásaink készek voltak, de a bank a teljes házat vizsgálja).

Azt is tudjuk, mert az egyik ügyintéző elkotyogta nekem 1x telefonon pár napja, a ház környezetvédelmi engedélyéhez hiánypótlást kellett benyújtaniuk. Ez teljesen normális, nincs ezzel gond, de innentől kezdve ez megint "nekik felróható", hiszen nem végeztek alapos munkát. Szerintem nem elfogadható a "mi mindent időre benyújtottunk, a hivatal ül a papírokon" hozzáállás.

Vargát megint egész nap üldöztem, de megint "mi is szeretnénk tudni mikor lesz bent" válaszokat kaptam. Végül beszéltem a helyettesével (Dancs Ákos), aki továbbra is csak azt szajkózza, Ő nem dönthet Varga helyett/ellenében.

Most azt ígérték, amint megjelenik a számlájukon a pénz a banktól (utolsó részlet), 2 héten belül megtörténik a birtokbaadás. Hiszem, ha látom.

Ja, továbbra sem engednek be, pénteken megyek a bútorért, de én is raktározhatom másutt, mert a saját, kész, kifizetett lakásomba nem mehetek be 5 percre sem.

Jövő héten tudok majd beszélni az ügyvéddel, megmutatom a szerződést és kikérem a véleményét. Nagyon remélem, hogy mire ő igazán munkához látna, már tárgytalan lesz, mert tartják a 2 hetet... bár szerintem a kötbér kiszámításával lesz még pár körünk. (Február 21-től már le is telt a 90 nap, de valahogy kétlem, hogy kifizetnek mindenkinek 270-et...).
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.27 0 0 169
Sziasztok,

No, először reagálok Zsombor35 postjára, aztán elmesélem mit "intéztem" ma. először is megkövetek mindenkit, tényleg a birtokbaadásig kell kötbért fizetniük, már ha elismerik ez nekik felróható okból késett...

(Sorry, ez picit hosszú lesz).

Azért azt nem hiszen hogy tömeges pszichózisban szenvednénk, szerintem valamikor téves szóbeli tájékoztatást kaphattunk, mert nem az ujjunkból szoptuk, hogy csak a műszaki átadásig fizetnek... szerintem a gyakorlatban majd ez lesz, figyeljétek meg, még pedig az alábbiak miatt.

Szerintem nekünk jelenleg a szerződés 9-es, azon belül is 9.1 és 9.2 pontja a legfontosabb.

9.1 - "...a Lakás birtokbaadására a teljes vételár megfizetését... és a Lakásra vonatkozó jogerős használatbavételi engedély... kiadását követően kerül sor".

Szóval ott a pont, sajnos igazuk van, aláírtuk, amíg nincs lakhatási, nincs birtokbaadás.

A kötbér tekintetében a szerződés 9.2 pontja szó szerint ezt mondja (kihagyom ami nem lényeg):

"....a Lakást az Eladó legkésőbb 2007. november 21.-ig műszaki átadás-átvételre felkínálja.... az Eladó jogosult... egy alkalommal és legfeljebb 3 hónappal elhalasztani... Amennyiben az Eladó a Lakás birtokbaadására vonatkozó kötelezettségének neki felróható okból az elhalasztott határidőben sem tesz eleget, úgy az elhalasztott határidő leteltétől A BIRTOKBAADÁS NAPJÁIG , a késedelem idejére 3000 Ft/nap" késedelmi kötbér....legfeljebb 90 napi késedelem idejére köteles kötbért fizetni... azonban 90 napot meghaladó késedelem esetén a Vevő jogosult elállni jelen szerződéstől."

Itt nyilván a "neki felróható okból" részbe fognak kapaszkodni és "a hivatallal" takaróznak majd, de erről majd később.

Még egy érdekes rész van, mégpedig az általam már egyszer idézett 9.3:

"A műszaki átadás-átvételben rögzítette esetleges hibák és hiányosságok kijavítását követően, DE NEM KÉSŐBB, MINT A HIBÁK ÉS HIÁNYOSSÁGOK RÖGZÍTÉSÉT KÖVETŐ 30 NAPON BELÜL, kerül sor a Lakás birtokbaadására".

Ezt egyértelműen megszegték - legalábbis az én esetemben már 3 héttel túllépték a határidőt.
Iza104 Creative Commons License 2008.05.27 0 0 168
Szerintük nem rajtuk múlik, mert minden szükséges szemle megtörtént és ők már és minden papírt beadtak az önkormányzathoz. Legalábbis ezt mondják.
Előzmény: gvd (167)
gvd Creative Commons License 2008.05.27 0 0 167

Hello!

 

Nekem is ez a sablon szöveg van, igaz más dátumokkal, mivel mi a lakást április végén vettük. Akkor még az volt a szövge, hogy május végén biztosan tudunk költözni, mivel már 3 hete beadtak minden szükséges papírt. Ez szép is jó is, csak ezt mondták a múlt héten is, mármint a 3 hetet.

 

Ez szerintem nekik felróható ok!!!

 

 

 

 

Előzmény: zsombor35 (166)
zsombor35 Creative Commons License 2008.05.27 0 0 166
Fiona06:
Na leírom hogy egyértelmű legyen:

"Amennyiben az Eladó a Lakás birtokbaadására vonatkozó kötelezettségeinek neki felróható okból ???????? az elhalasztott határidőben sem tesz eleget , úgy az elhalasztott határidő (febr 21.- gondolom ) leteltétől a birtokbaadás napjáig, a késedelem idejére Ft /nap késedelmi kötbér fizetését vállalja a Vevők részére. Az eladó legfeljebb 120 napi késedelem idejére köteles kötbért fizetni, azonban 90 napot meghaladó késedelem esetén Vevők jogodultak elállni a jelen szerződéstől."

Na???????, Ez most nekik felróható ok vagy nem szerintetek?
Nektek nem ez a sablon szöveg van?
Fiona06 Creative Commons License 2008.05.27 0 0 165

Zsombor35, szerintem nézd meg alaposan a szerződésed, hacsak nem egy szuper ügyvéd segítségét kérted annak idején!

A szerződésben szó sincs arról, hogy a birtokbaadásig adnák... Úgyhogy én 100%-ig igazat adok mrdoublebnek!!!

Az meg még hozzátesz, hogy tényleg még az asztalos sem mehet be felmérni a terepet!

 

Kíváncsi vagyok, mit siker mrdoublebnek intézni. Sok sikert! Jövök este!

Előzmény: zsombor35 (163)
Iza104 Creative Commons License 2008.05.27 0 0 164
Hát nem t'om, de az én szerződésemben az van, hogy a bank a használatbavételi engedély kiadását követő 15 napon belül fizet.
Előzmény: Törölt nick (161)
zsombor35 Creative Commons License 2008.05.27 0 0 163
mrdoubleb:
Nekünk a kötbér fizetése a birtokbavétel napjáig a szól a szerződés szerint, úgyhogy ez így ebben a formában nem igaz amit írtál:
"ők gyorsan előrehozták a műszaki átadásokat, hogy ne kelljen kötbért fizetni "
Nektek a műszaki átadás napjáig szól csak a kötbér?
Amúgy kötbért csak 3 vagy 4 hónapig kötelesek fizetni utána nem, és úgye ez csak február 21-től ketyeg...(nálunk ha jól emlékszem így van, de lehet hogy nálatok másképp...

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.26 0 0 162
Fiona,

Holnap még egy utolsó kísérletet teszek, hogy beszéljek Vargával és elszámoltassam: hol késik a birtokbaadás (immár több mint 3 hetet)?!

Múlt héten arcátlanul azzal takaróztak "biztos nem fizettem be az utolsó részletet". Ez azért pofátlan állítás, mert az önrészt én a birtokbaadás napján átutaltam, mindössze az utolsó bankrészlet hibádzik, de az is MIATTUK. Mint eddig mindig, most is ők igazolták le a bank felé a készültségi szintet, de valamiért az utolsónál húzták az időt, így bank csak a héten utal.

Ha nem járok sikerrel, kezdem szervezni az ügyvédet és itt elkezdem toborozni a lakókat. Holnap este jelentkezek, aki érdeklődik nézzen ide vissza, ha nincs változás, kirakom az email címemet és vegyük fel egymással a kapcsolatot.
Előzmény: Fiona06 (159)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.26 0 0 161
Épp ellenkezőleg. A birtokbaadás feltétele, hogy befizeted az utolsó részletet is. Addig nem is lehet róla szó. Utána viszont már, hogy mikor lesz meg a lakhatási engedély az őket olyan szinten nem érdekli...

Szerintem egyébként a kutya itt van elásva: ők gyorsan előrehozták a műszaki átadásokat, hogy ne kelljen kötbért fizetni, viszont a lakhatásit nem tudták megkérni mert a háznak még több engedélye hiányzik (remélem csak hiányzott). Pl. a környezetvédelmi engedélyhez is hiánypótlást kell benyújtaniuk... Vizsont nekik már semmi sem drága, a műszaki átadás után egy fillért sem kell már fizetniük. Ha, teszem azt, csak júliusban, vagy augusztusban költözhetünk, ők tesznek rá.
Előzmény: Iza104 (160)
Iza104 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 160
Csak azt nem értem, hogy nekik mi érdekük fűződik ahhoz, hogy mi ne tudjunk beköltözni? Addig ők sem jutnak a pénzükhöz nem?
Fiona06 Creative Commons License 2008.05.25 0 0 159

Engem érdekelne ez az ügyvéd-téma. Néztem, de sajna nem publikus a mail címed... Nekem is lenne pár bajom a kedves építtetőnkkel... Szerintem esély is nagyobb lenne, ha közösen vennénk fel a "harcot", hátha nem csak a karukat tárnák szét, hogy igen, tudjuk, de ez van...

 

Viszont én úgy tudom, hogy volt bent Varga a héten.

 

Többiek hová tűntetek?

Előzmény: Törölt nick (158)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.23 0 0 158
Sziasztok,

Egész héten hiába üldözöm Varga Csabát, vagy letagadtatja magát, vagy tényleg soha nincs a munkahelyén. Azért az nem túl bíztató, hogy az irodában is azt mondják "ők is szeretnék tudni mikor lesz bent".

Közben nekem is megjött már a bútor és nem tudom hová fogom tenni, de pár napon belül el kell hoznom az áruházból.

Én az utolsó fillérig kifizettem már mindent (már Április elején) a bank pedig jövő héten utalja az utolsó részletet (állítólag Motáék miatt nem fizettek eddig, mert nem igazolták feléjük a készültséget).

Most már tényleg benne lennék, hogy közösen forduljunk ügyvédhez - Vargát most már elérni sem lehet ami minimum gyanús.
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.20 0 0 157
Felhívtam ma a bankot és kiderült: a MOTA (Tétényi projekt...) úgy szerződött velük, hogy a bank a lakáshitelek utolsó részletét a TELJES HÁZ 100%-os készültsége esetén adja át. Hogy idézzem a bankos kollégát "az egy dolog, hogy ők egyenként elkezdték átadni a lakásokat, de a ház műszaki készültsége csak 99%".

Innentől kezdve már tényleg elképesztő amikor a MOTA rajtunk kéri számon befizettük-e már az utolsó részletet - hiszen ők nem teljesítették a feltételeket a bank felé. Az, pedig, hogy az értékesítő erre hivatkozva mondja, hogy nem történt mega birtokbaadás (azaz, mert én nem fizettem be az utolsó részletet) egyenesen pofátlanság.

Most már csak az érdekelne, hogy is van ez a műszaki átadás-átvétel? Ők úgy döntöttek ezt előrehozzák és lakásonként megkezdik már április elején - így kötbért nem kell fizetniük. Innentől kezdve rohadtul nem érdekli őket mikor lesz meg a használatbavételi és mikor történhet meg a birtokbaadás.

Ez a közös jogász dolog nem hülyeség - én benne lennék, szerintem lépjük meg.
anig Creative Commons License 2008.05.20 0 0 156

Sziasztok!

 

Bár én a 2. ütemben vagyok érdekelt, de rendszeresen olvasom a fórumot, és felháborít, hogy így viselkednek egyesek más tulajdonával. Arról nem beszélve, hogy mennyi idő, pénz és bosszúság, ha ezekre a dolgokra nem figyelnek. A 2. ütem is csúszik? Eddig a május vége tartható volt, akármikor rákérdeztem. Hát mit ne mondjak, számítottam rá. Azt azonban, hogy a műszaki átadás után senki nem mehet be a saját tulajdonába, azt én is kikérném magamnak. Egy csomó olyan ismerősöm van, aki újépítésű lakásba a használatba vételi megérkezése előtt beköltözhetett az éppíttető jóvoltából, és senki nem csinált ebből problémát. Nem hiszem, hogy üres lakásba olyan sokan özönlenének, hogy beköltözzenek, de addigra, amíg valaki eljut odáig, hogy költözhet, milyen jó lenne már, ha nem kellene 6-8 hetet a különböző szakikra és bútorokra várni, hogy élhető othont tudjon magának biztosítani. Szerintem mindenkinek bele kellene élnie magát a beruházói oldalról is, mert így könnyű magas lóról beszélni.

Ha vki infókkal rendelkezik a 2. ütemről, pls. írjon!!!

Az ügyvéd-dolog pedig szerintem sem butaság!!!

Előzmény: AH12 (155)
AH12 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 155
Hello jövendőbeli lakótársak!
Én is beszéltem tegnap a MOTA-s csajjal, a második ütem is kb 1 hónapot csúszik... Sajnos nekünk még műszaki átadás sem volt, így a 60 nap csúszást be kell nyelni, utána tudunk csak reklamálni. A bosszantó majd akkor lesz, ha a banknak is minden doksit újra be kell adni, vagy kikérni a hivatalokból :(
Szeintem az első ütem (Zsombor utca) tulajdonosainak érdemes kollektíve megkérdezni egy jogászt... Van egy ingatlanokkal foglalkozó jogász ismerősöm, aki - elég olcsón - ad tanácsokat... ha valakit érdekel, megadom az elérhetőségét! A kérdés nem kerül semmibe...
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.19 0 0 154
Na még valami, de ez csak kapcsolódó.

Ma nem volt időm felhívni a bankot, de holnap megteszem, mert valami szöget ütött a fejembe.

Az értékesítő egy ponton arról kezdett faggatni, befizettem-e már az utolsó részletet, vagy a bank átutalta-e. Mondtam neki, az önrészt befizettem (még a műszaki átadás napján!), a bank (lakáshitel) meg gondolom utal ahogy szokott...

Ami viszont érdekes: én a bankszámlámon nem látom, hogy megtették volna, pedig részemről végig volt fedezet. Ezt azért nem értem, mert a bank is készültségi szintek szerint utal, ahogy tőlünk is kérik a részleteket.

Nekem április elején megvolt a műszaki átadás, ezzel az utolsó 10% is esedékessé vált. Ha viszont a bank nem fizetett akkor az csak azért lehet mert ők még nem ismerték el a készültségi szintet, nem? Lehet, hogy itt átvertek Motáék? Nekem az a gyanús, hogy még mindenfajta engedélyekért rohangálnak a házra, miközben már elkezdték a lakásokat műszakilag átadni. Lehet a bank csak akkor ismeri el, ha minden engedély megvan?

Ehhez ért valaki?
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.19 0 0 153
Sziasztok,

Megvolt a telefonhívás és elég érdekesre sikerült.

Először egy értékesítőt kapcsoltak, aki elismerte, hogy valóban lejárt a 30 nap, de azt mondta azért nem volt meg a birtokbaadás, mert nincs használatbavételi engedély és "ez annak a feltétele".

Ugye, ingatlanjogi ismeretek hiányában ezzel nem tudok mit kezdeni, de mondtam, hogy én úgy tudom ez 2 független dolog: a birtokbaadáskor megkapjuk a kulcsot, a használatbavétel pedig jogilag nem lehetséges, ha mégis beköltözöl megbüntethet az önkormányzat, de ennyi.

Azzal viszont nem tudott mit kezdeni, amikor mondtam neki, hogy ettől függetlenül ez engem marhára nem tud érdekelni, mert van egy aláírt szerződésünk ami azt mondja: a műszaki átadás után legkésőbb 30 napon belül meg kell történnie a birtokbaadásnak. Varga Csabára hivatkozott, hogy keressem őt, de hát - természetesen - ő pont szabadságon van szerdáig.

Nem adtam fel és kértem Varga úr helyettesér Dancs Ákost, aki ELISMERTE, hogy igen, sajnos igazam van, ebben a pontban MEGSZEGTÉK A SZERZŐDÉST. mondtam neki, hogy akkor ilyenkor mi van? Én nem kötbért akarok erre az időszakra, és beköltözni sem akarok amíg nem "legális", de a 30 nap letelt, ők megszegték a szerződést, ehhez képest magas lóról beszélnek és nem engednek be... vár az asztalos, késni fog minden és már rettegek tőle, hogy mi van ha időre megjön az ülőgarnitúra. Hová viszem? erre ő arról kezdett beszélni, hogy "de, ha odaadják a kulcsokat akkor biztos mindenki beköltözik engedély nélkül és nem tudják őrizni a lakásokat, hogy a lakók ne költözzenek be". Felvilágosítottam, hogy ők nem rendőrség, hogy a lakókat távol tartsák, meg megakadályozzák a beköltözést - ez már nem az ő felelősségük. A szerződés szerint át kell adniuk a lakást és kész.

Ő is lepattintott azzal, hogy sajnos ő nem tud mit mondani, keressem Vargát szerdán...

A jogászról annyit, hogy áttételesen, szívességből kéredztem meg valaki szívességből és még nem kaptam választ. Megmondom őszintén a lakáshitel és a várható extra kiadások mellett nincs kedvem fizetni egy jogásznak...
Fiona06 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 152

Ez engem is érdekelne, mert hasonló véleményen vagyok (eladó magatartása)...

 

Mai eseményekről semmi hír (telefon)?

Előzmény: keytracks (151)
keytracks Creative Commons License 2008.05.19 0 0 151

Mrdoubleb!

Érdemes lenne direktben egyeztetni, hogy a jogászaink, hogy látják a kérdést, mert mi is elfogadhatatlannak tartjuk az Eladó magatartását.

Kontakt: keytracks@indamail.hu

 

Előzmény: Törölt nick (146)
gvd Creative Commons License 2008.05.19 0 0 150

Hello!

 

Mindenképpen szóljatok, ha van valami új információ!

Előre is kösz.

 

 

Iza104 Creative Commons License 2008.05.18 0 0 148
Úgy látszik a redőnytől mindenkit elriasztott az ára.
Én is kiváncsi vagyok, mit mondanak hétfőn. Már így is szívok, mert megérkeztek a megrendelt bútoraim, és egy vagyonért tároltathatom őket, mert nem tudom berakni a lakásba az ígért időpontban. Persze erre ők csak széttárják a kezüket. :-/
Előzmény: Fiona06 (147)
Fiona06 Creative Commons License 2008.05.18 0 0 147
Valaki letiltotta a fórumot? A "Szerkeszt"-ben nem lehet írni, a "Kód"ban vagyok...

Kíváncsi vagyok, mit mondanak Neked hétfőn. Sajna elég sok dolgot nagyon rosszul csinálnak. És még ők vannak felháborodva és megsértve, ha kérdezni merek valamit. Milyen jogásszal vetted fel a kapcsolatot? Kecsegtet valamivel? Én azt nem értem, hogy a használatbavétel miért tart ilyen sokáig... Ennyire sz@rul csinálták meg, hogy gondot okoz kiadni az engedélyeket? Miért nem lehet beköltözni anélkül? Egy csomó újépítésűnél ez nem gond. Persze a normálisabbaknál... Még a Kondorosit is 1 hónappal a határidő előtt átadták!!!! Azt hiszem, tavaly nov.-ben, és hamarosan kész a köv. is. Mármint úgy, hogy állnak a falak. Én nem értem a miénket...

Nagyon kíváncsi vagyok a hétfői beszélgetésetekre.

Redőnyt rendelt valaki?
Előzmény: Törölt nick (146)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.17 0 0 146
Hát ez nagyon vicces - mármint az örökös "1 hónap". Nekem május közepét ígértek az április elejei műszaki átadás során, azzal, hogy "de addig is be lehet majd menni szakemberrel, méreteket venni".

Ebből semmi nem valósult meg. A héten hívtam őket, akkor június elejét ígértek. A műszaki átadás eredeti határideje 2007.11.21. lett volna, tehát reálisan mindenki azzal számolt év végéig megtörténik a birtokbaadás.

Eddig nagyon béketűrő voltam, de most elszakadt a cérna. Felvettem egy jogásszal a kapcsolatot és kikérem a véleményét.

Ezenkívül átolvastam a szerződést újra és érdekes dolgot találtam:

"9.3. A műszaki átadás-átvételben rögzített esetleges hibák és hiányosságok kijavítását követően - DE NEM KÉSŐBB MINT a hibák és hiányosságok rögzítését követő 30 NAPON BELÜL - KERÜL SOR A LAKÁS BIRTOKBAADÁSÁRÁ A VEVŐ RÉSZÉRE".

Ezek alapján már tényleg nem csak felháborító/pofátlanság, hogy nem engednek be a lakásomba, de joguk sincs rá, mivel a 30 nap 2 hete letelt, szóval hétfőn hívom is őket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!