Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2007.02.16 0 0 40970

Köszi.

Lementve.

Az alapra gondoltam, ilyesféle, nem volt benne répa-gyökér.

Fűszer semmi? Babér, citrom, stb?

Előzmény: szysssz (40881)
joy Creative Commons License 2007.02.16 0 0 40969

"Csak kicsit munkás enni."

 

No ez a gond.

Én lusta disznó vagyoxeretem, ha nem kell vacakolni.

:o)

Előzmény: bd (40880)
joy Creative Commons License 2007.02.16 0 0 40968

Félreértettem ezexerint a kereskedő a sonkaformáju vöröshagymára gondolt. Egymás mellett voltak a hajmái.

:o)

 

Most, hogy említed, a gyöngyvirág illatát jobb szeretem, mégsem gondoltam rá, hogy meg kellene enni.

:o)

 

Sajna a Szegeden nem terem, pedig kipróbálnám.

1* legalább.

:o)

Előzmény: rollller (40878)
doyen62 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40967
nagyon régóta nyitogatom a dobozokat ilyen nyitóval, de még épek az ujjaim.
Előzmény: ribizli (40919)
H_G Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40966
Ott nem jártam, de tény, én is egy sörözőben ettem először (Bem tér, ma Gössernek hívják).
Előzmény: nagypapi51 (40960)
ZsuR Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40965
Hiszen megmondta: mustar. . . :((
Előzmény: szysssz (40961)
ZsuR Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40964
Egyszer regen, reges regen nekem is bekevertet hozott ki a pincer. . .nem is ettem meg. . .:(( mit kepzel?!?!
Előzmény: GPS (40957)
ZsuR Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40963
Hat itt sok minden tisztazatlan. . .eloszor is a gyerek. 31 eves. . .azert kedvence a tatar, mert mar sokszor ette :)).

Masodszor, rengeteget pacolok. . .mondjuk a tatarhoz valot meg nem, meg a steak-et is csak 20-30 perces keves olaj-so-borssal fuszerezem, mert minek elrontani a hus izet.

A mustart nem hasznalom fo fuszerkent - nagyon ritkan es keveset.
Aztan meg ott van a hus szarmazasa. . .mint a halat, azt is lehet enni nyersen - ha a minosege megfelelo.

Azt hiszem az alapokkal tisztaban vagyok :)), hogy mit lehet ujra hasznalni, mit nem. . .
Előzmény: GPS (40953)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40962

:))

Nagyon ügyes! - mondaná Kohn bácsi

Előzmény: szysssz (40961)
szysssz Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40961

Szia NP!

 

Lehet, hogy ez is olyan lesz, mint az "Igazi lecsó". Srmmit nem árul el, de a hívek majd szépen összehordják a tuti pácot. :)))

Előzmény: nagypapi51 (40915)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40960
Talán, mert a megboldogult(?) Ádám söröző (Népköztársaság út) specialitása a tatár volt (100.-) rengeteg friss piritóssal. Edzés után gyakran fordultunlk meg ezen objektumban. 
Előzmény: H_G (40945)
Cicó_ Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40959
köszi
Előzmény: GPS (40958)
GPS Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40958

 

A szárnyas (ezen belül is a mellehúsa) az teljesen más hús-műfaj ám mint a marhafélék.

Nem véletlenül hívják az egyiket "fehér-" ...a másikat meg "vörös-húsnak". Ez magáért beszél - anélkül, hogy belemennénk a részletekbe.

 

Az viszont vendéglői szabály, hogy amiben nyershúst (beleértve a halat is) kezeltek - azt nem teszik el másnapra - még hűtőbe sem.

Be kell lássuk - megvan a rizikója a dolognak - ami nagyobb ám, mint a friss-páccal járó plusz-költség.

.

Előzmény: Cicó_ (40956)
GPS Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40957

 

Perszeeeee - az innyencek így csinálják - falatonként.

De sokan megkeverik az egészet - oszt kész.

Ízlés dolga - bár szerintem is nagyobb csemege "egyedi falatokat" gyártani. Van idő bőven csemegézni - hisz nem kerget az APEH, nem igaz ?

 

Hallottam én is a kés-fokos trükköt (látni nem láttam) - de a háromszori darálás se rossz - csak nem szabad kislyuku rostélyt használni.

 

Forgókéses (az a kávédaráló-mixer) stílusú gyorsdarálót - vagy netán botmixert - használni meg kifejezetten tilos !

 

Darálni kell - és nem bébikaját pépesíteni - igy van? - még akkor is, ha a Teleshop melegen azt ajánlja - igaz, nem nekik kell megegyék utána :-)))

.

Előzmény: bd (40955)
Cicó_ Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40956

sziasztok

 

szeretném megkérdezni, ha

fokhagymás-joghurtos "pácba" teszek pl.csirke/pulyka mellet

azt se lehet felhasználni?

köszi , Cicó_

Előzmény: GPS (40953)
bd Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40955
A tatárbifsztek :) jobb, ha nem darálják, hanem kés fokával elfoszlatják.
A fogyasztását meg úgy szeretem, ha minden falatot az ahoz a perchez illően fűszerezem-keverem. Egyiknél a vaj több, következőnél egy kis lilahagyma, ...
Előzmény: GPS (40943)
bd Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40954
nagypapi gorcsicát láttam a Bp. István úti Arbatban a mult héten.
Előzmény: nagypapi51 (40939)
GPS Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40953

 

Gyereknek pláne ne add pácolatlan húsból!!!

Ebben az esetben a pácnak nem ízesítő - hanem pusztán rost-lazító és főleg tisztitó szerepe van.

 

Nem akarok gusztustalankodni - de te dobnál egy hátast, ha meglátnád, hogy mi gyülik össze a pác-edény alján - 3 nap után.

Magyarul, hogy mennyi nem-odavaló dzsuva van abban a szép húsban (elsősorban vér...meg a társai, amiről jobb nem beszélni).

 

Ezek mind távoznak a pácolással a húsból -anélkül, hogy módosulna a fennséges íze-zamata. 

 

Figyúúúú: ezért van, hogy a pác-olajat azonnal ki kell dobni használat után - mert az már sem másik pácolásra... de semmi más egyébre sem alkalmas tovább.

.

Előzmény: ZsuR (40950)
moes Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40952
akkor te is jó lenne ha befejeznéd a hülyeségeidet. jópárunk, akik régen rendszeres itteni topikolók voltunk, már alig írunk ide, ha nem vetted volna észre. és nem azért, mert nem forgunk a konyhában.
Előzmény: joy (40873)
ZsuR Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40951
Azt hiszem, fogom pacolni :))!!!!
Előzmény: ZsuR (40950)
ZsuR Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40950
Nagy tatar rajongo vagyok - de meg soha nem csinaltam pacolt husbol. A gyerekem szuletes napja jon - azt hiszem meglepem vele. Nem tudom, hogy pacolom-e de tatar lesz, az biztos - koszi az otletet!!!
Előzmény: GPS (40943)
GPS Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40949

 

Hát de te beefsteak-et mondtál, nem?  Azt viszont nem szeletben pácolják ám - hanem nagyon is egyben, ahogy írtam.

 

Az csak egy véletlen, hogy eddig a fázisig történetesen megegyezik a tatár-beefstek előkészítésével is - de itt aztán szétvállnak az útjaik.

 

A jó steaknek a titka - a pácolás után - a helyes szeletelés (ezt nagyon el szokták ám kúrjantani) - de a sütés is kíván némi tapasztalatot...mert az is a "nagyon nem mindegy hogy" kategória ám.

 

Nem is szívesen vállalják be minden vendéglőbe - helyette van a borjúszelet-roston - dehát az labdát szedni se jöhet a steak-hez.

.

Előzmény: nagypapi51 (40939)
tuutuu Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40948

Á, én az " ötvenfillérest" díjazom..:}}

Az még mindig működik, az újabbak már fél konzervtől kipurcannak..

Előzmény: Nyafkamacska (40918)
Thor Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40947

Ügyes-ügyes! :)

Amúgy, csak azt javítom ki, akiben látok még némi reményt! :) de helyeslem, ha a topictársak is segítenek.

Előzmény: H_G (40945)
Zitka Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40946
Az IGOR márkanevű sajtok ott is voltak. Kb. 20%-kal olcsóbban. Bivalytejes mozzarella is olcsóbb volt. Az igazán nagy árkülönbség a friss tésztáknál volt. Jó, teljesen más márkák, de itt most közel ezer ft volt egy negyedkilós sima mezei gnocchi, az Auchanban a kilós volt 350 ft!!!!
Előzmény: nagypapi51 (40942)
H_G Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40945
A "végbemennyen"-t is javítsd ki önként, mielőtt Thor beszól neked is...

"30 deka ilyen étek - rá egy kis jófajta vörösbor" ...

És ezt csak most mondod, amikor már évek óta nem merek TB-t enni?! (Manapság, ha a hús véletlenül nem kergemarhakóros, akkor a tojás szalmonellás biztosan.) Kevés dologhoz iszok sört, de a TB-t pont mindig azzal ettem, vmiért úgy tűnt helyénvalónak.

Előzmény: GPS (40943)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40944
a hsz vége már a "Hálószoba trükkök" topikra tartozik :))
Előzmény: GPS (40943)
GPS Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40943

 

Boccs - BEEFSTEAK - helyesen...csak nekem is hamarább jár el az újam..a kelleténél.

 

Nem nem - a "tatár" az egy hideg-kaja - úgy ahogy van. A lejebb leírt előkészítés (pácolás után) után azt a finom husit háromszor (!!!) egymás után ledarálják közepes lyuku rostélyon.

 

Írd és mondd: nyersen !!! szerválják - így ahogy írtam. meleget nem lát egy szálat sem.

Itt aztán pláne elengedhetetlen a pácolás - mert az minden káros anyagot, maradék vért meg mindent kiszed a húsból - így nyersen is fogyasztható, a gyönyörú, szaftos,  baba-rózsaszín husi.

 

A tatár fő-eleme a "körítés" - vagyis úgy kezdik, hogya tányér közepén felkupacolt (kb. 300 gramm) darálthús közepét benyomják és beleütnek egy nyers-tojás sárgáját.

A kupac köré meg a létező összes fűszerből tesznek egy keveset - és az innyenc páciens az asztalnál keveri meg magának - saját ízlésére.

 

De van amikor készre-keverve kéri - de az nem az igazi. A legnagyobb flanc, amikor a terem-kocsin tolják ki a cuccot az asztalhoz - és egy szakképzett "keverő-ember" (fehér glassé-kesztyüben) készíiti el előtted - szigorúan a te indikációid szerint.

 

Egy biztos. 30 deka ilyen étek - rá egy kis jófajta vörösbor - és a hölgy (aki pont az úrral van) az igen "mókás" éjszakának néz elébe :-))))

.

Előzmény: ZsuR (40936)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40942

Ugyan ezek az áruk voltak?

Meg aztán a két lánc vásárlóközönsége sem ugyanaz. Erre (is) gondolhatnak az árképzésnél.

Előzmény: Zitka (40940)
bd Creative Commons License 2007.02.15 0 0 40941
A medvehagymát már úgy szedem, hogy szépen a leveleket egymásra simítva.
Közben figyelve, hogy nincs-e a fonákján pete.
Hazaérve adagolom aludóliába (semmi mosás, semmi széttúr kiborít szanaszét szór) ha rendesen szedtem, rakom mint a dohányleveleket és dátumozva a mélyhűtőbe.
Mélyhűtötten könnyen törik, előszedve gyorsan lazul és azután már nehéz vele dolgozni.
Előzmény: ribizli (40919)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!