Keresés

Részletes keresés

Wormie Creative Commons License 2008.03.25 0 0 42

Köszi, tökéletes a leírás. :-)

Be akartam copyzni valami térképet, hogy azon is bejelöljem, de valahogy most nem megy.... A Törökbálint google térkép már megvan, sőt a Cora honlapján is van hasonló digit. térkép, de béna vagyok. Meg időm sincs túl sok most.

A lényeg, hogy most már tudom, hol lesz. Hát jól rátelepülnek a Corara...

Előzmény: qdz (41)
qdz Creative Commons License 2008.03.25 0 0 41

Szia, megpróbálom pontosan leírni:

 

Lejössza az M0-ról. Haladsz azon az úton amely merőleges a (már a hátad mögött lévő) M0-ra.

 

Első bal kanyar az egész törökbálinti SCG Centrum (vagy valami ilyesmi) felé.

 

Pár méter múlva még egy bal kanyar (most megint merőlegesen vegy az M0-ra, de közeledsz felé. 

 

Pár méter múlva jobb kanyar: most van balra a nagy (és félig üres) bevásárló centrum, a szönyeges, meg irodaszeres boltokkal, és MOST VAN JOBBRA az Aldi-építkezés!

 

(Ha továbbhaladsz, akkor balkanyar: és ekkor jobbra van a KIKA és balra a Natuzzi bútorbolt. Ha még tovább haladsz előre, akkor a kereszteződés után jobbra a Cora és balra a "mostnemjuratazeszembeaneve" barkácsáruház és utána a Cotra-benzinkút.)

 

Remélem, most sikerült!

Előzmény: Wormie (40)
Wormie Creative Commons License 2008.03.24 0 0 40

Pontosan melyik kanyarról beszélsz? Honnan megközelítve a Corat?

 

Én ott tudok egy nagy kanyart, ha lejövök az M0-ról,

1. kanyar: ha kikanyarodok a stop (vagy macisajt???) tábla után a Tbálint felől jövő útra balra (jobbra meg a GL outlet van).

2. kanyar: innen "felkanyarodok" a Cora felé.

 

Van több kanyar is? :-)

Előzmény: qdz (39)
qdz Creative Commons License 2008.03.22 0 0 39

Ma voltam vásárolni a törökbálinti CORÁban.

Az áruház előtti kanyarban óriási építkezés, az épület még alig áll, de a hatalmas táblát már kitették: ALDI.

Szóval, itt is lesz.

 

CsabaBP28 Creative Commons License 2008.03.22 0 0 38

Várom a nyitását! Kiváncsi vagyok milyen lesz...

Lényeg hogy  sörből legyen  sok féle, kedvező áron ;-)

 

Wormie Creative Commons License 2008.03.18 0 0 37

Erre is ott a válasz a cikkben:

2008. II. negyedév

Előzmény: mobima (34)
Wormie Creative Commons License 2008.03.18 0 0 36

Hogy ne lenne!!!

Ott van az index cikkben: XVI. (Mátyásföld) Bökényföldi út

Előzmény: H_G (31)
CsabaBP28 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 35

Cegléden is építkezik az Aldi.

Elég jól állnak már! Hamarosan nyitnak valószínűleg...

mobima Creative Commons License 2008.03.15 0 0 34
Tudjátok mikor nyit az Aldi Budakeszin ?
domainabc Creative Commons License 2008.02.28 0 0 33
Magyar vállalkozás az Aldi célkeresztjében:
http://www.domainabc.hu/hazai-domainvitak/domainvita-aldi-hofer-aruhaz/1184/

Akkor most hogy is vagyunk?
napoli007 Creative Commons License 2008.02.15 0 0 32
1 perc:)
Előzmény: 521478963 (30)
H_G Creative Commons License 2008.02.15 0 0 31
És hogy Budapesten miért nincs?
Előzmény: 521478963 (30)
521478963 Creative Commons License 2008.02.15 0 0 30
Én csak azt nem értem mit lehet hónapokon át oktatni? Ennyi idő után akár bizonyítványt is adhatnának a szakképzetlen dolgozóiknak.
Kiváncsi leszek a tanultak mennyi idő alatt peregnek majd le a dolgozókról.
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.15 0 0 29

Szerdai felhívásunkra több százan írtak nekünk levelet, nagyon sok fotót is kaptunk az épülő vagy még csak tervezett Aldikról. Összegeztük az információkat, most lássuk a titkolt részeteket.

 

 

http://index.hu/gazdasag/magyar/megal080215/

Inimma Creative Commons License 2008.02.13 0 0 28
napoli007 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 27
Mikor nyitják már ki az elsőt?????? A múlt héten is Regensburgban kellett vásárolnom:)
kalambo Creative Commons License 2008.01.26 0 0 26
Árbombát hoz az új üzletlánc

 

http://www.fn.hu/cegek/20080122/rbomba/

 

 

Tovább élesedik a verseny a diszkontok piacán: nemsokára nyit az Aldi is Magyarországon. Ha Magyarországon is olcsóbb lesz majd az Aldi, az éppen a meggyengült hazai vásárlóerő miatt nagyobb előnynek bizonyulhat a Lidl színesebb választékánál.

 

Budakeszi határában már szinte készen van az Aldi áruház. Az árufeltöltéssel együtt így februárra akár meg is nyithatna az üzlet, csakúgy, mint a négy településsel arrébb lévő piliscsabai. A konkurensek szemében rettegett német diszkontlánc hazai hálózatának többi boltja azonban nem áll ilyen jól, annak dacára, hogy a már itt lévő láncok jó egy évvel korábbra, 2007-re „várták” az új szereplőt. A közeli Biatorbágy ipari parkjában például az Aldi 60 ezer négyzetméteres logisztikai központja már tavaly elkészült, ám a nyitására csak az első negyedév közepére lehet számítani, ha nem halasztják el megint.

 

Mindenesetre az idő nem az új belépőnek dolgozik: már összesen mintegy félezer Lidl, Plus, Penny Market és Profi diszkontüzletet találni országszerte, nem is számítva a szintén diszkontosan nyomott árakkal versenyző hipermarketeket. A Gyurcsány-csomag fogyasztást visszafogó hatása is elérte az élelmiszerpiacot. A kilátásokat beárnyékolja az általános, uniós élelmiszer-drágulási hullám is, amelyet tetéz a gabona, a kenyér, a tej és baromfihús tavalyi aszály okozta hazai árrobbanása. Igaz, Tóth Péter, a Lidl Magyarország ügyvezetője szerint éppen ez kedvez a diszkontoknak.

 

A fogyasztók egyre nyitottabbak az olcsó import iránt: 2007 végére 76-77 százalékra apadt a magyar eredetű élelmiszerek részaránya az élelmiszer-kiskereskedelemben, pedig két éve még 90-93 százalékos volt ez a ráta. Becslések szerint a diszkontok részesedése a kiskereskedelmi forgalomban az idén tovább nőhet, megközelítve a 20 százalékot.

 

 

KEMÉNY CSATÁK.

A harc már jóval a nyitás előtt megkezdődött az új belépővel. A Penny és a Lidl igyekezett lekötni és felvásárolni a jobb telkeket az „ellenség” orra elől. Az Aldi általában a legalább 25 ezer lakosú településeket, megyeszékhelyeket és nagyvárosokat veszi célba, de Magyarországon már a 15 ezer fősnél nagyobb községek is szóba kerültek.

 

A cég magyarországi hálózata az induláskor húszegynéhány üzletet számlálhat majd (lásd a térképet). Ez persze csak a start, mert a lánc 1,3 milliárd eurós magyarországi terveiben 400 üzlet szerepel. A versenytársak is gyors fejlesztésekbe, hálózatbővítésbe és agresszívebb marketingbe kezdtek. Murányi László, a kistelepüléseken szinte verhetetlen Coop Hungary vezérigazgatója addig nem tekinti ugyan komoly ellenfélnek az Aldit, amíg az el nem ér el 5 százalékos piaci részesedést, és legalább félszáz boltot nem nyit, de azért kalkulálnak vele: felújításokkal is javítják az üzletek színvonalát a Coop franchise rendszerében, és 2010-ig 300-zal, 3300-ra bővítik boltjaik számát.

 

 

Magyarország már a 18. ország, ahol az Aldi megveti a lábát, de az idén már szintén 18 országban jelen lévő Lidl még ennél is gyorsabban száguld. Már szintén „átúszta” az óceánt: áruházat nyitott az Egyesült Államokban, miután 2007-ben Európában az üzletek számát tekintve átvette az Alditól a vezetést, s 7271 áruházzal a legnagyobb diszkontlánccá vált (az Aldinak 273-mal kevesebb egysége volt a felméréskor). Ahová viszont az Aldi beköltözött, ott - Franciaország kivételével - rámenősebb üzletpolitikával rendre nagyobb piaci részesedést tudott elérni, mint szintén német riválisa. „A Lidl sikerének fő oka valószínűleg a gyártói márkák magas aránya, míg az Aldi főleg kereskedelmi, azaz saját márkás termékeket preferál” - mutat rá Turcsán Tünde, a Nielsen magyarországi ügyfélszolgálati osztályvezetője. A Lidl választékában a cikkelemek száma is gyorsan növekszik. A több mint 1200 féle terméket kínáló Lidl így az egyes országokban elért piaci részesedésben is „feljövőben” van.

Amennyiben viszont Magyarországon is olcsóbb lesz majd az Aldi, az éppen a meggyengült hazai vásárlóerő miatt nagyobb előnynek bizonyulhat a Lidl színesebb választékánál. Az Aldi mellett szól az is, hogy a nem élelmiszer jellegű termékkörben - ruházat, műszaki áruk, idénycikkek - szintén erős a kínálata, az árhoz képest feltűnően jó minőséggel.

 

A diszkont kategória évről évre növekvő piacán várhatóan kevesebben fognak osztozni a jövőben. Legalábbis Tóth Péter, a Lidl Magyarország Bt. kereskedelmi ügyvezető igazgatója erős koncentrációra számít. „Néhány éven belül legfeljebb két-három diszkontlánc marad talpon a jelenlegi ötből” - előlegezi meg. Aki azonban már az idén robbanásra számít, annak valószínűleg csalódnia kell majd. Ha gőzerővel fejleszt is majd az Aldi, és 2008 végéig akár 40-50 üzletet is nyitna, akkor is csak a diszkontáruházak tizedét mondhatná magáénak. Ez kevés a „forradalomhoz”.

 

 

Hoz is, visz is

Hagyományosan kevés a helyi beszállítója a piacra lépéskor a kemény diszkontoknak. Főként a frissáruk - tehát a kenyér, péksütemény, egyes zöldségek - szállításában csíphetnek el a belföldi cégek hosszabb távra szóló üzleti lehetőségeket. Nem általános, de vannak olyan magyar beszállítók is, amelyek a diszkontlánc helyi leányvállalatával kialakított kapcsolatokon keresztül határon túli megrendelésekhez is jutnak, mint például a Lidlnek rágcsálnivalókat szállító Mogyi Kft. A kemény diszkontok ugyanakkor ritka kivétellel kizárólagosságot várnak el a kis beszállítóktól, vagyis más kereskedőcéggel nem köthetnek üzletet. Ez pedig - különösen, ha a gyártó erős saját tulajdonú márkája helyett csak a megrendelő úgynevezett kereskedelmi márkatermékeit állítja elő bérmunkában - teljes kiszolgáltatottsággal jár.

<!--

Minden a filmről A játszma folytatódik (Ocean’s Thirteen), színes, feliratos amerikai krimi, 122 perc, 2007, rendező: Steven Soderbergh, szereplők: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Al Pacino, Andy Garcia, Don Cheadle, Bernie Mac, Elliott Gould, Ellen Barkin, Casey Affleck, Scott Caan, Eddie Izzard, Eddie Jemison, Vincent Cassel, Carl Reiner.

A film honlapja

-->
napoli007 Creative Commons License 2007.09.25 0 0 25
ez igaz és nem szerettelek volna megsérteni, de a nagybevásárlásoktól biztos elestek. Gondolom ezáltal a rendesebb bevételektől is.
Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.23 0 0 24
Nem igaz, nem falu. A Tesco, Metro, Plus innen 2kmre van, így ha csak pár dologra van szükségem akkor kisboltba megyek, és nemcsak én. Itt a közelben kettő is van, egy éjjelnappali és egy sima, de egyik sem ment csődbe attól, hogy megnyitottak pár éve a multik, sőt láthatólag ugyanolyan jól mennek, mint azelőtt, mindig van jópár vevő.
Előzmény: napoli007 (23)
napoli007 Creative Commons License 2007.09.23 0 0 23
Ez gondolom nagyrészt a falusi kisboltra igaz ami már egybefonodótt a kiskocsmával. A kellemeset a hasznossal jelige alatt:o)
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.22 0 0 22
Jó, mondjuk azt megértem, hogy ahol egyforma távolságra van a LIDL és a kisbolt, akkor a legtöbb ember (ismerve a magyarok anyagi helyzetét) inkább az olcsóbbat választja, én is ezt tenném, de ahol nincs a közelben ilyen multi ott pont olyan jól élnek a kisboltok, mint eddig.
Előzmény: napoli007 (21)
napoli007 Creative Commons License 2007.09.22 0 0 21
Nálunk ez nem valósult meg mert itt van minden egy rakáson (tescó,lidl,match, penny). A közeli kisboltok ahogy én látom lassan átalakulnak kiskocsmává már aki hajlandó váltani.
Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.21 0 0 20
A LIDL megjelenésekor is ez a cirkusz ment, aztán a környéken is megmaradt az összes kisbolt. Mert pár zsemléért, kenyérért, egy doboz tejért stb. senki nem fog utazgatni, hanem elsétál a közeli kisboltig!
Előzmény: napoli007 (19)
napoli007 Creative Commons License 2007.09.20 0 0 19
Ez megadja a végső döfést a kisboltoknak. akik még eddig harcoltak azokat is elfújja az aldi szél.
Előzmény: maakviraag (18)
maakviraag Creative Commons License 2007.09.19 0 0 18
na ez egy jó kérdés.... lesz még egy két furcsaság szerintem, de nagy lerohanást terveznek állítólag... csak nem veszik észre, milyen telített piacot szeretnének bekebelezni.... na de majd észreveszik magukat az első hónapok után, amikor már mint a konkurrens cégnél, már nem állnak sorban bevásárlókocsiért az emberek....
napoli007 Creative Commons License 2007.09.19 0 0 17
Én csak azt nem értem mi a jó nekik abban, hogy Bonyhádon építenek Szekszárdon pedig nem.
maakviraag Creative Commons License 2007.09.15 0 0 16
dehogyis titok... nézd meg biatorbágyon azt az irdatlan méretü raktár és központi épületet, ami lassan készen lesz....
Előzmény: Inimma (15)
Inimma Creative Commons License 2007.09.07 0 0 15
Már itt az Aldi, de ez még titok
http://index.hu/gazdasag/magyar/aldhof070803/
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.22 0 0 14

http://index.hu/gazdasag/magyar/ldi070418/

 

Mire izgul Katalin az Aldiban? Felkészültél-e az Aldi kihívásaira? – tette fel a kérdést az első magyar boltjait jövőre nyitó üzletlánc egy munkaerő-toborzó kiadványában. Azt hittük, igen, de erre nem lehetett: olyan képregényt kaptunk, ami rosszabb a diplomamunka, az államvizsga és az álláskeresés összes kínjánál.

 

eMM Creative Commons License 2007.04.18 0 0 13
Mindig jövőre..)
Előzmény: Törölt nick (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!