Az egyel későbbi skyactiv méginkább ilyen kategória lett... nem baj,vegyenek TSI meg FSI meg alfát :D meg DSG-t németet:D ahol otthon már egy csavart se tudsz kicserélni...vagy külföldről behozott villanyautót,meg hibridet..amit ott már a veszélyeshulladékba adtak volna le...az új vevőnél cellacserére meg rámegy egy másik autó ára.. :D
Köszi, hogy megosztottad velünk. A rohadás nagyon berögzült az embereknél, kb a francia autót nem szabad venni gondolkodással egyenrangú vagy hogy mondjam. :-)
igazából csak megosztani szeretném tapasztalatomat arról, hogy eladtam GH 2.0D 6-osomat:
csalódásszerű, hogy ennyire nem keresik a dízel 6-osokat, pedig kevés km-es, magyarországi volt az enyém.
lényegében telefonos érdeklődés is alig volt az autóra 3 hónap alatt, totálisan komolytalan ajánlatból volt 1-2, és 3 hónap után is egy nepper vette meg nyomott áron, mert nekem már nagyon elegem lett az egész hercehurcából.
viszonylag normálisabb bizományos és felvásárló kereskedőnél is érdeklődtem, azt erősítette meg, h nagyon elplántálódott a közvélemény a mazda=rohadás, amire az általános dízelpara még ráfejel.
Lehet h másnak meg más tapasztalata van, de az én tapasztalatom elég lesújtó, vegye figyelembe mindkét oldal, akinek van, és az is aki venni szeretne.
A segítségeteket szeretném kérni! Megvettem sorrendben a harmadik mazdámat! Ez egy 2017-es gyártású 6-os kombi. Németországí autó volt, így német nyelvű leirásom van hozzá, ha valaki tudna segíteni, hol lelhetnék magyar nyelvűre!
A bal kezednél nyomkodod a jobbra nyilat, nem kezd el villogni a felső kijelzőnél,( ahol írja a beállított hőmérsékletet, legkondit, stb) a karakter, ott kellene rámenned a pillanatnyi fogyasztásra, aztán fel vagy le nyíllal beállítani, mit szeretnél, hogy mutasson.
Fotót megpróbálok feltölteni, egyébként, a kormányon a bal oldali kiosztás úgy néz ki, hogy fent vannak a nyilak, alatta set gomb, egy telefonos gomb, némító gomb. Érdekesség a kormány jobb oldalán gondolom a tempomatot kezeli. Fent cancel, set +-, resume alatta off, on , és üres gomb amin nincs írsás be se tudom nyomni a gombot. Szerintem nincs rákötve semmire. Lenne még egy kérdésem. Mazdánál most fogok érdeklődni mikor volt utoljára cserélve üzemenyagszűrő. Egy ismerősöm azt mondta ő nem cserélne a helyemben, benzinesen felesleges és utána nem lesz ugyanolyan. Szerintem ez nem így van, de érdekel a véleményetek.
Szia. Nekem ugyanolyan az autóm, mint a tiéd. Nekem gyári navim van, de szerintem eredetileg nem volt benne navigáció, hanem a CD-s rádió Bose hifis kialakítás csak. A gomb kiosztásból gondolom. Én át tudom rakni átlag fogyasztásra, de nem tudom nullázni, mert nincs SET gomb, pedig minden gyári.
Köszönöm az elöző segítséget. Még egy dolgot tapasztaltam az autón ami eddig nem tűnt fel idáig. A lámpamosóm szerint nem üzemel. Töltöttem folyadékot hátha csak alacsony a színt, de nincs változás. Esetleg ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
a hátralévő kilométer mellett még van ott pár hasznos funkció,amit nem érdemes szerintem elvesziteni egy fejegység cserével.,pláne ha a gyárinak semmi baja. Na de ha így vetted,esetleg meg lehetne próbáléni egy gyárit ideiglenesen betéve átállitani arra,amire neked kell.
Emiatt nem nyultam hozzá én sem a gyárihoz. Sajnos valamit valamiért,szinte nincs olyan tipushoz illő,ami mellett minden funkció megmarad. Nekem azt mondták csak a gyári,ami tudja vezérelni. Esetleg van még pár távolkeleti,de annak meg a hangminősége kuka.
Szisztok pár napja vásároltam egy Mazda6 2009-es 2.5 GH-t, pioneer avic f970dab navival. Nincs info gomb a kormányon. A fedélzeti computer a pillanatnyi fogyasztást mutatja, amit szeretnék átállítani átlag fogyasztásra. Ma azt mondták nekem, mivel a navi nem gyári nincs megoldás. Az érdekelné, hogy valóban ez a helyzet vagy esetleg létezik valamiféle megoldás. Előre is köszönöm a segítséget.
Igen pesti vagyok es abszolút egyetértek azzal amit írtok,mi több meg is fogadom szórol szóra nem szeretném kukázni az autót mert nagyon csípem.Ha ez a gondja akkor nincs min lamentálni csak ugye vékony jég, hogy mikor dobja el magát.Ha megkérlek esetleg nem adnád meg az elérhetőséget hozzájuk?Hálás lennék érte mert félek hogy beszarik!Emlékeim szerint a mitai mikor anno figyelmeztetett erre 270 körül mondta és egy teljes na kubikolás.Ne haragudjatok meg a nagyon blőd kérdésért de ha lánccsere lesz és ízekre szedik miatta,az egyhónapos olajom es szűrővsere szettem kuka?
Ha már felvillan az olajnyomás, kèső lesz. Azt inkább ne várd meg. Ha Bp-i vagy vagy környèki pest mellett van egy mazdás szaki gárda, szerintem vidd le hozzájuk, olcsóbban is kijössz ès rendesen megcsináljàk, nem úgy mint mirai.
igen,benne van a pakliban en is tartok ertől a lehetőségtől.197nel vettem át,hollandiabol 2 éve használom semmi baja nem
volt eddig.A online szervizkömyvéből
kellene 120 es 140 körüli szervizeknel megnézni ezt anno megvsinaltatta e rajta az elöző tulaj de ezeket ki kell fordíthatni meg hollandul vannak és csak a Mazda lát rá.Nem tudom fognak e ebben segiteni nekem hogy ez kiderüljön és kizárható legyen.remelem én is hogy nem nagy a gáz,de köszi az együttérzést!Csak most nem tudom merhetem-e használni igy az autot vagy mellőzz inkább!?Nekem még nem írt olajnyomás vagy motorgondot csak ennyit. De nyilván nem erőltetném ki belőle,kicsiben játszunk csak a gondokkal.
Nem írt semmit csak ezt az üzenetet.Olajszint maxon van,úgy ahogy visszaadta a mirai egy hónapja.Még látszik is rajta hogy friss,ráadásul azóta minden hétvégén megnéztem.Tegnap mentem vele az első rendeset az olajcsere óta egy Szeged oda-visszát. Visszaviszem de ver a víz azért engem is mi lehet.
2013-as Mazda 6 2.2D ma egy "Vehicle Sysytem Inspection Required" üzenettel "szólított meg".
Valakinek van itt tapasztalata vagy tippje mi lehet ez?Több, nem egybehangzó véleményt és megfejtést olvastam külföldi fórumokon halálra rémült tulajdonosoktól és lehetséges megoldásokról, de rendre ezzel a típussal és évjárattal jött elő ez az üzenet és probléma.
Állítólag a további használat során átvált motorhiba üzenetre és a motorolajnyomásra fog panaszkodni. Az olajat 3 hete cserélte a mirai szűrőkkel és hűtővízzel együtt.
Tökéletesen megy az autó semmit nem érezni rajta és nincs semminek szokatlan hangja.
Több lehetőséget olvastam kinek mi lett a diagnosztikája erre a hibára de érdeklne itthon volt e valakinek ilyen gondja és esetleg tudja-e hogy mire számítsak.
Pár dologra odafigyelve jó vétel lehet,bár 2milla 12évesen már soknak tűnik. Állapotot kell venni,nem kilométert.
Egyik,hogy a kinti adatai alapján a kilométert mindenképp le kell ellenőrizni osztrák vizsga oldalon.
Még mindig sok olyan autó van amit kintről hoznak be és magyarországi első forgalomba helyezésre bűvös 100köré állítják be a kilométert.
Alvázszám alapján,és ami mégjobb az eredeti osztrák rendszám alapján kéne érdeklődni odakint . Biztos van aki erre itt tud oldalt ajánlani.
Másik a rozsda és az osztrák só.Ezt meg kell nézni. Sokan eleve osztrák mazdát meg a többi tipust is kizárják a só miatt,közben azt nem tudják,hogy az osztrák mazda és sok más tipus is,ha ott lett forgalmazva is,akkor egy + alvázvédős réteget kapott az alváz pont a só miatt.A GH szériáknál szinte biztos.