Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

okosvinetu Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7390

A hibás nyomtatási parancs könnyedén törölheltő. Így: start menü – nyomtatók – ott balklikkelj a nyomtatód ikonjára és meglátod a függőben lévő parancsodat. Erre ráállsz, jobbklikk és megnyomod, hogy megszakítás.  

Előzmény: Lord of mountains (7387)
talon68 Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7389

Ez az örök dilemma, az olajcsere. Korábbi új autómnál 800 km után be kellett mennem olajcserére. A Dusternél nekem nem szóltak ilyesmit. Egyébként melyik szalonban mondták ezt neked?

A váltóolajról én úgy tudom, hogy kifejezetten nem ajánlott cserélgetni...de  az is lehet csak álmodtam. :-)

Előzmény: Lord of mountains (7387)
talon68 Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7388

Annak idején Feco4444 adott egy linket, amit talán nem árt néha feleleveníteni.

Duster összeállítási rajzai , leírásai ( nem a kezelési) innét letölthető. Talán segít valamit, valakinek.akár a villamos részhez ...

http://www.filefactory.com/file/b5375cf/n/DACIA_DUSTER_EN_November_2009_D381.rar

( kipróbáltam, még él a link)

Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7387

Kösz a választ! A helyzet nálam is úgy van, minnél előbb menni vele!

A kezelési utasítást sitt kezdetén ráküldtem a nyomtatóra, még jönnek ezerrel a lapok!

Az előző válaszomban írt olajcseréről hallottál Te is?

Előzmény: talon68 (7370)
Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.15 0 0 7386

Sziasztok!

Köszönöm a gartulációkat és a javaslatokat.

Javasolták a szervízben az 1000-1500 km utáni olajcserét - ingyenes -, mert nem igazán tudjálk milyen olaj kerül a motorba a gyárban!

Más is cseréltette?

Váltóban nem kellene ezen megfontolás alapján?

Előzmény: a mentalista (7372)
4str Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7385

Pontosan mi kellene? Bekötés, töltő áram? Egyébként nekem nincs rajzom (a rádió bekötésről feltett fotó nem dusteres volt), de van jó szervizes ismerősöm, ha akarod, megkérdezem.

Előzmény: duralyt (7358)
2.2dcis Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7384

akkor a következő tali az ártéren lesz??!

Előzmény: okosvinetu (7379)
4str Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7383

Ez egy szükségmegoldás, csodát ne várj tőle, ráadásul nem is olcsó. (A digitális végfok sem egy jó ómen...)

Egy ülés alatti (emiatt keskeny!) 4 csatornás, tisztességes erősítővel, (pl Audison Sr4, akár használtan is) többre mész. A négy csatornából célszerűen 2 az első szetteket, kettő hídba kötve a mélynyomót hajtja.

A szubcsövek rendszerint hangosak és mélyre mennek (sok levegő van a hangszóró mögött), a gond inkább a rossz helykihasználásukkal van. A trapéz alakú ládák sokkal praktikusabbak.

Előzmény: talon68 (7344)
2.2dcis Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7382

bár a bejegyzéseid számából látom,hogy elég aktív vagy!!(tudja a fene,hogy kell mosolygós ikont ide varázsolni de most az lenne még itt)

Előzmény: 2.2dcis (7380)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7381

Nincs itt semmi sértődés, de még félreértés se. Nyugodalmas jojcakát mindenkinek!

Előzmény: 2.2dcis (7380)
2.2dcis Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7380

én mielött ebbe a közösségben az első beírásomat megtettem volna,végig olvastam az összes hozzászólást!

azóta sem írkálok( mert az indiján megteszi helyettem is),csak akkor ha valami igen fontos megjegyzendőm van.

ez most az!védem a fórum becsületét!olvass és véletlenül se sértődj meg!

Előzmény: duralyt (7377)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7379

Az a helyzet, hogy amerre én járok, ott nemcsak ősbozót van. Másztam már fel ugyanott egy szügyig felázott töltésre közvetlenül azután, hogy végignéztem, amint – az arrafelé is ugyanúgy brutál üzemmódban természetpusztító – fakitermelők két traktort láncokkal összekötve cibáltak ki egy elsülyedt harmadikat. És SZSZSZD-óm (=Szilaj Szittya Szabadulóművész Dákó, ami a járgányom becses neve) lazán megoldotta. Pislogtak is nagyokat az erdőírtó matadorok...:-)

Az árterem a Latorca folyónál van. Jó messzi van a Bakonytól. A Kárpátok északkeleti karéja alatti síkságon, a Trianon által kettévágott Bodrogköz tót, ám színmagyar lakosságú oldalán. Egyébként zsírozás, gumizás, és ősi szellemtánc nélkül se nagyon karcolódott meg a tragacs. Kisholmnak is egy fél napjába tellett a találkozón, hogy találjon rajta egykét hangyafasznyi sérülést...:-)

Előzmény: duralyt (7377)
duralyt Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7378

Fre Duster - 7220

Előzmény: monro69 (7376)
duralyt Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7377

Indián barátom, ezek szerint elfüstöltünk egymás mellett!!!

Én, nem bozótalagútra gondoltam terep címen, hanem, a fakitermelők (vagy fa tolvajok) IFA-ja által tönkretett, kijárt, bakhátas cserkelő utakra.

Mellesleg, Te biztos egy vén indián nagyfőnök leszármazottja vagy, mert mielőtt bemerészkedsz abba az 1x1 es bozótalagútba, biztos, hogy eljárod az autóvédő szellemtáncot, vagy befújod az SZSZSZD-t, gumispray-el. Vagy, ráhúzod a gumibugyit? :)))

Mert, csak így lehetsz képes megőrizni a fényezést.

Bevallom, én csak akkor tartok majd veled, ha elárultad a titkodat!!!

A táj valóban hívogató egy jó kis horgászathoz, amúgy merre található?

„SZSZSZD” - ez minek a rövidítése? Lemaradtam erről az infóról, már ha volt.

Előzmény: okosvinetu (7373)
monro69 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7376

segítség.....

nem találom az FTP beállítás adatait.

valaki feltenné mert nem tudom beállítani.

köücsögém széken

tamásbá63 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7375

Mivel mosod? Perwoll black magiccal hogy ilyen szép tiszta? Vagy a csukák helyett az autót csutakolod?

Előzmény: okosvinetu (7373)
monro69 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7374

Na akkor mindenki örömére néhány szösszenet.

Ma Szeged 90000-es szervíz.(benzines) 55.000Ft.

Olaj cserék (fék és motor)

szűrők (pollen meg levegő meg azsem olaj meg mittudom én még micsofa)

A vezérműszíj csere (bordás) 150000km-nél lesz esedékes.(elég vélelmes, igaz akkor már nincs garancia:))

Most is elmondták nem szerencsés 2-es fokozattal indulni vagy legyél gazdag

Kicsit feszült lettem mert véletlenül megnéztem az újjonan cserélt olajat.

Hát nem tudom, de nekem kissé más emlékeim vannak a frissen betöltött olajról, ja és a szervíz vezető megmagyarázta, hogy totál hülye vagyok hozzá:)

vinetu kedvenc poharát utoljára a teraszon láttam.

porzósnak gyorsan lefényképezem a felniét (ami még a kocsimon van:))

fél év után lemosták a teljes autót, meg is kérdezték, hogy megint másik kocsival járok?

marc mennyit küldjek a vásárlásért(domain név)

fényképezem a környéket hátha ráharap a társaság és nem vár egy egész évet a folytatásig:)

gratula minden új tulajnak, élvezködjetek, csak az assszony társról ne feledkezzetek meg, mert esetleg úgy jártok mint az egyszeri rendőr aki benézet az ablakon és onnan tényleg úgy látta mintha más feküdne az asszonya mellett.

okosvinetu Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7373

Kedves duralyt,

én is szeretnélek tájékoztatni, hogy eleddig SZSZSZD-mal egyetlen centit se tettem meg öncélú virtuskodás miatt. És soha nem is fogok. A már más kérdés, hogy kizárólag azért választottam, hogy eljuthassak vele a nekem érzelmileg és gyakorlatilag igen fontos (gyerekkorom csúcs pecásvizei, amelyek környezete teljesen visszavadult), más járgányokkal elérhetetlen helyekre. És bizony valódinál valódibb akadályokon keresztül. Ezt illusztrálom most neked (bár lehet, hogy tavaly a többiek ezeket a kockákat már látták, de mintha te még akkoriban nem lettél volna közöttünk).

Ilyen ősbozóton küzdöttem végig magam sok kilométerhosszat (amit azóta is megteszek, ha időm engedi), majd például átmentem ezen a nagyjából 1x1 méteres nyíláson. (A fotó akkor készült, mikor kiszállva még erősen fontolgattam, hogy inkább mégse, de már igen közel volt a cél...):

Szerinted elég valódi akadály?

A túloldalán ide érkeztem:

És itt pecázgattam kedvemre:

Kívánom, hogy a bakonyi vadászataid során legalább ilyen földöntúli élményekben legyen részed! És persze sokkal kevésbé kegyetlen „valódi” akadályokban...:-)

Előzmény: duralyt (7371)
a mentalista Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7372

Gratula a géphez!

Jó hamar megkaptad, én 3,5 hónapot vártam a coolra!

: D

Előzmény: Lord of mountains (7364)
duralyt Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7371

Kedves okosvinnetou!

A meghívást és a gumibugyit tisztelettel köszönöm, de szeretnélek tájékoztatni, hogy a Dustert nem szándékos dagonyázásra vettem. Feladata, a hajóm vontatása, illetve vízre eresztése, onnan felhúzása valamint a Bakonybéli vadászataim során utamba álló valódi akadályok leküzdése. Azért, még egyszer köszönöm és sok sikert az őszi árterezéshez!

Előzmény: okosvinetu (7367)
talon68 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7370

Üdv a fórumon Hegyek Ura! :-)

Én nem tudok tanásot adni, mert bár kidolgozott tervvel mentem átvenni az autót, amikor megláttam a szalonban, csak az járt a fejemben, hogy beülni és menni :-) Átvétel előtt leszedtem a netről a kezelésit, így az sem nagyon érdekelt mit mutogat az értékesítő..., de különben sem egy űrhajó.

Azt persze megnéztem, hogy ami papíron rendelve volt, az minden benne legyen az autóban ...

yeti31 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7369

műszakilag nem sok mindent tudsz megnézni rajta, de a kasztnit azt nézd át!

nekem is előkerült egy pici horpadás a jobb első sárvédő ívén az átvételnél.

yeti31 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7368

én 80km-re vagyok...

Előzmény: Chalez (7357)
okosvinetu Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7367

El. :-) De ősszel szívesen látlak az árteremen. Gumibugyit biztosít a RENDEZŐSÉG!

Előzmény: duralyt (7362)
2.2dcis Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7366

Sziasztok kedves fórumozóim!

így teljesen utólag hogyan lehetne hozzá jutni 2 db találkozós pólóhoz és milyen áron.az egyik "XXXL" a másik "L".

Mert igazán csak így lesz teljes az a nap amit veletek töltöttünk.

És itt ragadom meg az alkalmat,hogy megkérdezzem :nem akartok egy másik talákozót valamikor augusztus vége táján.

várom becses és igen megfontolt válaszaitokat!!!

idpa Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7365

Nagyon köszönöm a szakszerű válasz és a ,,térkép,,-et.

Megpróbálom így, ha jó jelezni fogom.

Előzmény: 4str (7343)
Lord of mountains Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7364

Sziasztok Fórumozók!

Új tag lennék ebben a jópofa közösségben, kedden megyek a szalonba átvenni az autómat, 2 hónapos várakozás után!

1,6 16V Cool platina extrákkal!

Olvastam a megrendeléstől a fórumot, sok jó javaslat - tanács van köztük. Kérdésem, hogy az átvételnél mire kell odafigyelni? Illetve van-e olyan amire kiemelt figyelmet kell fordítanom?

Agárdon jártam a találkozó idején! Jó volt látni a csapatot.

Megtisztelő válaszokat előre is köszönöm

duralyt Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7363

Utánad küldök még egy y-lont, nehogy hiányold.

Előzmény: okosvinetu (7360)
duralyt Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7362

Lehet,hogy egy kissé eltúloztad ezt a választ? Úg , mint a felvételeiden az árteredet igen nehéz terepnek tituláltad?

Előzmény: okosvinetu (7360)
duralyt Creative Commons License 2012.06.14 0 0 7361

Akkor én jól jártam mert kb. 9 km. megtétele után tankoltam 41.7 l naftát!

Előzmény: bioenergetikus (7359)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!