Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128233
Előzmény: endrepp (128226)
Green Corner Creative Commons License 2016.09.19 0 1 128232

Nem jó az semmire!:)))A forrásodat azért megadhatod!Segítenék kiönteni neki!:))

Komolyra fordítva!Hígítsd vissza 20-as mustfokra legalább és onnantól mindent ahogy írva vagyon!

Amennyiben valóban nincs benne tartósító akkor a szokásos élesztő mennyiség (20-25gramm) is elég.

Előzmény: Csikky (128229)
barkócza Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128231

Gyanakodtam, de gondoltam, egy próbát megér. Ugyanakkor egy próba nem próba, az is igaz...

Előzmény: endrepp (128230)
endrepp Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128230

Tudom, illetve ott nagy hangsúly van az érlelésen. A nyomaték a kolbászon volt. :)

Viszont jó, hogy megosztottad a tapasztalatod. Mivel kipróbáltad, gondolom előtte ez neked sem volt ilyen egyértelmű..

Előzmény: barkócza (128227)
Csikky Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128229

Sziasztok!

 

Hozzájutnék szamóca sűrítményhez, élelmiszeripari tisztaságú, tartósítószer mentes (még) . A forrásom szerint kizárólag cukorral tartósítva.

Szerintetek ebből készíthető párlat? Lekvár állagú, esetleg kihigitva lecefrézve?

Mit javasoltok?

 

 

anaret Creative Commons License 2016.09.19 0 1 128228

Köszönöm a válaszokat!

Én is ilyenre gondoltam, ha már csinálok valamit, azt maximális minőségben szeretném.

Tavaly ledaráltam az almát, pektinbontó + élesztő és a minőség nagyon jó lett.

 

 

barkócza Creative Commons License 2016.09.19 0 3 128227

A calvadoshoz és az almaborhoz is megvannak a külön almafajták. Továbbá aki "ivó" almalevet csinál, más érettségben szedi, valószínűleg kicsit éretlenebbül, mint ahogy a jó pálinkához kéne, valószínűleg ez adja a problémát. Nehéz az összehasonlítás.

Előzmény: endrepp (128226)
endrepp Creative Commons License 2016.09.19 0 1 128226

Igazad van, viszont a calvados csak léből készül, mégis elég finom, lehet, hogy a kolbász miatt van, amit a cefrével együtt főznek meg az üstben: :))

 

Előzmény: körte51 (128224)
barkócza Creative Commons License 2016.09.19 0 1 128225

Egyszer próbáltam, nem lett jó.

Előzmény: anaret (128223)
körte51 Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128224

Ha finom, ízletes almapálinkát szeretnél ,szűkséges az alma egésze! 

Előzmény: anaret (128223)
anaret Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128223

Sziasztok!

 

Szakmai segítségre lenne szükségem. Szeretnék idén almából cefrézni, és hallottam egy olyan megoldásról, hogy mostmár van lehetőség a termelőknél az alma lé formájában való megvásárlására.

Hallottatok már ilyenről? Tehát csak almalevet vásárolnék, és azt oltanám be élesztővel. Az ismerősöm még azt is mondta, hogy a kihozatal 100 literenként 10-11 liter. Szerintetek ez lehetséges? 

Van valakinek erről tapasztalata?

sogi01 Creative Commons License 2016.09.19 0 1 128222

                                                         vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (128157)
mili70 Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128221

Jól van no. 

Józan ésszel tudom, hogy igazad/atok van, de egy kicsit túlteng bennem a lokálpatriotizmus. Arról ábrándozok, hogy a DALLAS következő részében Jockey nem whisky-t, hanem  Szatmári Szilvapálinkát, vagy Gönci Barackpálinkát iszik. :)

Előzmény: otifoti (128214)
mili70 Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128220

 nem is ér...

Előzmény: mili70 (128218)
otifoti Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128219

😊

Előzmény: mili70 (128218)
mili70 Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128218

Ja, tudtam, csak voltam már résztvevője olyan ellenőrzésnek, amikor mást tapasztaltam. 

Ha valaki, akkor én biztos nem háborgok ezen. 

Egyébként az én okleveleimen a pálinka szó szerepel, és csak most jutott az eszembe, hogy ez így nem felel meg a magyar szabályozásnak. A francba, akkor ez ebben a formában nem is és semmit. Mindegy majd jó lesz gyújtósnak. :-)

Előzmény: otifoti (128215)
otifoti Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128217

:-)

Előzmény: mili70 (128210)
otifoti Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128216

A bérfőzőtől ne várd el, hogy  hozsannákat zengjen a magánfőzés intézményéről, hiszen sokuknak ez jelentős bevételcsökkenést eredményezett. 

 

Előzmény: foxrudi (128206)
otifoti Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128215

Miről beszélsz?

A törvény alapján a magánfőző nem adhatja el a pálinkáját. Te nem tudta? :-)))))))))))))))))))))))))

 

Na most akkor, cukrozzuk, keverjük, elő- és utópárlatos, el is adjuk és ezek után háborgunk, hogy a plecsin nem a pálinka szó szerepel.

Előzmény: mili70 (128201)
otifoti Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128214

Véleményem szerin a világhírhez nem csak jó reklám, hanem  megfelelő mennyiségű párlat is szükséges. Gondolj csak bele, valaki a tengeren túlról bele szerelmesedik egy birs vagy netán egy kökény pálinkába és úgy dönt, hogy az amerikai piacot elárasztja birs, netán kökény pálesszal. Hát, nem tudom honnan szedné azt a sok pálinkát, mert itthonról nem hinném. Lehet, hogy Kínából.

Előzmény: mili70 (128186)
otifoti Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128213

:-)

Előzmény: mili70 (128186)
otifoti Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128212

Régebben, amikor még főzettem a pálinkát és a birs cefre lepárlása került előtérbe, a főzdéstől állandóan azt hallgattam, hogy miért nem teszek bele cukrot, mert akkor többet adna. Így neki sem éri meg. Én megértem őt is, hiszen neki a főzdében a legkedvesebb hang a szeszmérőgép klattyanása, mert az plusz egy liter pálinkát jelent, ami plusz bevétel. Hisz ő a pénzért csinálja. 

Előzmény: fehérkutya (128185)
foxrudi Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128211

De már muszáj! Reggel riadó!

Előzmény: mili70 (128207)
mili70 Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128210

Ez ilyen nagy szó? Mert akkor büszke vagyok magamra, hogy nekem elsőre sikerült. :)

Előzmény: snapszmester (128209)
snapszmester Creative Commons License 2016.09.19 0 1 128209

Nem lehet igaz. Valaki regisztrált a weblapomra segítség nélkül. :-) Jó éjt.

snapszmester Creative Commons License 2016.09.19 0 1 128208

Vissza nyomom a biztosítékodat. Van otthonfőző ismerősöm aki a Desztilátán már másodszor kapott jelentős minősítést és elhiszem neki hogy nem főz senkinek és nem is ad el 1 csepp pálinkát sem. Én nem általánosítok csak jelzem hogy erősen hibás a rendszer. Ezt nem ti kértétek, de a haszonélvezői vagytok és el kell viselni ha valaki akár általánosít is.

Előzmény: foxrudi (128206)
mili70 Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128207

Látom, Te sem bírsz aludni :)

Előzmény: foxrudi (128206)
foxrudi Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128206

A többi 90% az zugfőző,nem magánfőző.

És ugye hogy megint csak a legrosszabb feltételezés.

10% regisztrált,és abból is mennyi tartja be a törvényt?Biztosan van aki nem,hol nincsenek szabályszegők??De ez nem oszt,nem szoroz.

 De tudok ám olyat is,akinek kereskedelmi főzdéje van,(Kft-je van)és magánfőző is.

 Szerintem ne is folytassuk,mert itt az jön  le folyamatosan,hogy a magánosoknak minden meg van engedve,így a legtöbb bűnt követik el,ezzel mekkora kárt okozva a hivatásosoknak,a szent becsületű kereskedekmiseknek.

Ilyen utalások mellett, nem is lehet közös nevező,hogy a magános azért megy versenyre,hogy díjaival dicsekedve később jobban eladhassa az összekutyult valamijét,ez azért nálam kilőtte a 25 amperost!

 

Előzmény: snapszmester (128203)
mili70 Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128205

Pl. erről beszélek. :(

Előzmény: snapszmester (128203)
mili70 Creative Commons License 2016.09.19 0 0 128204

Természetesen nem az átlag magánfőzőre gondolok, de sajnos azt kell mondanom, hogy komolyan gondolom.

Egyébként ha nem magánfőző vagyok, akkor ebben a témában volt már néhányszor deja vu érzésem. :(

 

 

Előzmény: foxrudi (128202)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!