Nos, fura egy helyzet, annyi bizonyos: A hölgyek nagyon szivesen látnak minket, látogatóban...
én pedig sosem láttam még ôket nálunk, ennek is utána nézek majd, vajh' érdeklôdés avagy tiltás van a dologban.
A vegyes páholy, rokon páholy, de mégiscsak más.
Érdekesség:
Nem is oly rég felmerült a kérdés, kizáró ok-e a homoszekszualitás, azaz beveszünk e soraink közé valakit, akinek bevallottan ilyen szexuális érdeklôdése van. (Nincs ilyen irányú kérdésünk, felvételkor, de ha kivánja netán bejelentheti az illetô) Nos a válasz: ez nem kizáró ok, de egyazon a páholyba nem hozhatja el a társát. Tehát valahol itt kell keresnünk a nôktôl való tartózkodást is a munka alatt: egészen egyszerüen, amint a másik nembôl is jelen van valaki, az ember már másra figyel... ez egyéni vélemény-magyarázat, de gondolom ilyesmi is közrejátszhat a dologban.
Kedves Asha,
Isten hozott a topicban! Esetleges kérdéseidet is örömmel vesszük.
Más:
Ha már feltűnt egy francia is a topicban dudihu személyében, ne hagyjuk őt elsikkadni!
Lenne Hozzád egy kérdésem: Az általad írtakból úgy tűnik, hogy a női páholy nem a Nagyoriens "védelme" alatt dolgozik. Ez azt jelenti, hogy a Napraforgó p. egy külön "irányzatot" jelent? "Elfogadjátok" őket szabadkőművesként (olyasmire gondolok, mint a mi regularitás fogalmunk, de lehet, hogy Nálatok ennek nincs is megfelelője)? Látogathatják ők a Ti munkáitokat?
Mi a helyzet ilyen szempontból a Droit Humain-nel? Ha a napraforgósok - nők lévén - netán nem vehetnek részt a munkáitokon, megtehetik-e azt a DH férfi tagjai?
off /ezért előre is elnézést, de nagyon kikivánkozik/
Külön reagálás Kigyó hozzáállására és hozzászólásaira, különösképp Könyvesember feltünésénél...nagyon tetszett, hogy nem reagált a sértő hangnemre.
nem mondhatok egyebet, mint hogy o:ru:lo:k, hogy sikeru:lt megnevettesselek... remelem, masok is jot ro:ho:gtek... a nevetes egeszseges, javitja az agy verkeringeset, ŕz enyemre is raferne...
Honlap frissites: az a helyzet, hogy en a Kelet anyagaira tamaszkodom, a kovetkezo szam meg - tudtommal - most alakul. Ha egyutt lesz, sec.perc alatt felrakom, persze az altalad joggal kritizalt lamer kulsovel... ami, meg kell mondjam, sokaknak tetszik.
Nem akarom szétoffolni a topikot, de most olvasom, hogy még Lukács György is Neuschlosz-leszármazott, úgyhogy számíthatunk még érdekes tárcákra BI-tól:
Elolvastam, el is mentettem fotóstul. Valóban sok rokona van Bachernek... mindig akad egy, akiről tárcát lehet kanyarítani. (De mi a fene az a "nevelt vő"???) Az énáltalam is említett Halmos-cikk alapján írta nagyrészt, a Gál Éva-cikket nem ismerem. Meg kéne tudni, hol volt az a "soktornyú ház", Marcel háza - az 1880-as évek elején még mindketten az V. kerület Tükör utca 5. alatt laktak. Kár, hogy nem írja meg, mikor épültek a házak.
Tudálékoskodjak? A Pesti Hengermalom felügyelő-bizottságának póttagja volt, nem az igazgató-tanács tagja. És vannak még apró hibák. Bocs, vége!
Ja és még mindig fel-felröhögök!
Ez nagggggyon jó! Bacher Ivánnak gondolsz! Látnod kéne, amint most röhögve csapkodom a billentyűzetet és mindent lekotrok az asztalomról széles jókedvemben! Hát - az utóbbi beírásod az igaz. Nem én vagyok BI - így jár aki két testvéredtől eltérően nem ír nekem privát emilt. Most azonnal el kell olvasnom BI írását.
Kigyo, elolvastam az osszes ezen a nicken irt hozzaszolasodat (megint lepcsohazi bolcs voltam, mint annyiszor :-( ) es nem igazan jon ossze ez a Nepszabi tarcaval... netan besegitettel Bacher Ivannak egy kis konyvtarazassal? Bocs, hogy ilyen kivancsi vagyok, de egyszeruen nem tudom elhinni, hogy egyszerre ketten, teljesen fuggetlenul kaparjak ki Neuschloszt a limbobol...
most valaszthatsz uj nicket, mivelhogy a kognito mostantol nem in.
Nagyon orultem (mint mindig) a Nepszabiban irt hetvegi tarcadnak, de most duplan, merthogy Neuschloszekrol szolt.
De hogy Neked mennyi rokonod van!!! Majd minden tarcaba jut par beloluk. Persze, ha ugy vesszuk, valamennyiunknek rokonunk az egesz vilag...
Kerdes: a megjelent kep most keszult, a mostani allapotot takarja? Uganis a szoveghez kepest nem nagyon latszik, hogy le van robbanva a haz...
WMM
Ui: 1. Bocs az angol betukert, de szabin vagyok, es ebben a rodoszi Internet cafeban csak angol es gorog betukbol lehet valasztani es kave sincs ;-) 2. Remelem, nem voltam nagyon OFF...
copy-paste történt, mindegy.
mikor kiprobáltam, automatikusan kihagytam a kukacot, igy én észre se vettem a hibát.
A linkeket illetöen is utánanézek, nagyon új honlap ez, kis türelmet még! Megkeresem én is a webmestert.
Egyéb? Kellemes hétvégét!
üdv mindenkinek
ismét itt,
Nacsády Andrástól a következö emailt kaptam:Udv es koszomom az erdeklodest. Ha mindenaron tobbet akarnak tudni rolam itt
kozolhetek nehany adatot. 49 eves vagyok, ozvegy ket gyerek. 73 tol 95 ig
Franciaorszagban eltem, Parizsban filmmuveszeti foiskolat vegeztem de soha
nem dolgoztam ebben a szakmaban. Nem vagyok hivatasos ujsagiro bar
megejelent nehany cikkem meg Parizsban az Irodalmi Ujsagban, valamint a
harom kiadast megelt Szabadkomuves Gondolatokban. Meggyozodesem hogy a
velemeny nyilvanitas minden szabad ember joga, ez nem szakdiplomakhoz kotott
tevekenyseg. Mint a Nagyoriens nagymestere kotelessegemnek erzem, hogy
kilepve a "titkolozas" szazadaibol a szabadkomuvesek altalanos ertekiteletet
a nyilvanossag ele hozzam, eppenseggel a megkovesedett eloiteletek
eloszlatasa erdekeben. Egy ev ota tobb televizios musorban szerepeltem,
nyilvanos eloadasokat tartottam, illetve reszt vettem azokon. Legutobb egy
oras musorban targyaltuk a szabadkomuvesseg szerepet a Petofi Radioban.
Kulonbozo parizsi kulturalis koroknak voltam aktiv tagja pl. Emberi Jogok
Magyar Ligaja, Magyar nyelv es Kultura barati kore, stb. 1983 ota vagyok
szabadkomuves. A parizsi Martinovics paholyban avattak, amelynek 90tol 93 ig
fomestere is voltam. Aktivan reszt vettem a Magyarorszagi Nagyoriens
megalakulasaban. (akkor voltam a Martinovics paholy fomestere) Jelenleg
Budapesten k egy francia ceg kepviseleteben kereskedelmi, uzletkotoi
tevekenyseget folytatok. Aki tovabbi informaciokat szeretne kapni a
szabadkomuvessegrol keresse fel a www.@nagyoriens.hu honlapunkat...
Ámbátor Osszián itt az alapító-házigazda, azért én is sietek hozzátenni, hogy amennyiben nem muszáj, ne nyissatok új topikot - jól elvagyunk (és lehetünk) itt mindannyian!
Welcome!
Végül is a szabál szerint csak hivatalos munkát nem látogathatunk - azt viszont nem mondja senki, hogy nem cseveghetünk ugyanabban a topicban! :)
Akkor üdv az első fecskének, és várjuk a többieket is...
Nem szeretnék Osszián topicján kalozkodni, bár szerintem szép lenne, ha a két tárasaság közös topicon szerepelne. Egyáltalán nem kalózkodás, sőt nagyon örülnék, ha megtisztelnéd/-nétek a topicomat "franciás" hozzászólásokkal.
A topic címe egyébként is az, hogy "Szabadkőművesség", Ti pedig azok vagytok, úgyhogy itt a helyetek!
Eddig csak mi, "angolok" voltunk jelen, és - remélem Te is így látod - igyekeztünk korrekt információkat nyújtani a Nagyoriensről is.
De Ti nyilván többet tudtok mondani magatokról, illetve érdekes lenne pl. látni a Ti véleményeteket is a különbségeinkről és hasonlóságainkról.
Kedves Kigyo, és Könyvesember és a többiek,
nem titok Nacsády András foglalkozása, hanem személyiségi joga, hogy errôl beszél-e vagy sem, ezért nem akartam én ilyesmirôl irní, de igyekszem választ kapni tôle, számotokra.
Nem szeretnék Osszián topicján kalozkodni, bár szerintem szép lenne, ha a két tárasaság közös topicon szerepelne, ha nem, akkor majd nyitunk másikat.
Ugy tudom, most készül saját honlapunk is, mindenképp jelzem, ha megszületik.
üdv