Keresés

Részletes keresés

Kuruc72 Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49979

"Van errol egy video, ahol pl. ki van nagyitva a teherauto azonosito szama.

Csak az a baj, hogy ezek a videok nem sokat ernek se pro, se kontra. Erdemes megnezni, hogy hogy magyarazza a masik oldal pl. azt, hogy miert a gep lelovese elotti nap datuma van a felkelok beszelgetesen, vagy miert volt az a buk oroszok altal ellenorzott teruleten, noha a reklamfelirat mast mutat. Legalabb olyan meggyozonek hangzanak, mint az eredeti verziok. Valaki hazudik, valoszinuleg mindket fel."

Errol mi a velemenyed ?

http://www.mirror.co.uk/news/world-news/video-shows-missile-launcher-leaving-3880198

Előzmény: Salvor2 (49936)
Antisystem Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49978

Az EU szerintem nem, mert nem az EU volt a szerződő fél... viszont ez az eset az előbb említett iránival analóg - azért is idéztem be - mert akkor az oroszok terjeszkedtek túl az ENSZ BT embargó szó szerinti értelmezésén, most meg a németek teszik ugyanezt, azt gyanítom... egy kiképző technika nem fegyverzet... és ugye még arra sincs embargó, a franciák meg az angolok bonyolítják a fegyver-üzleteiket is békében... szerintem egyszerűen arról van szó, hogy anno az oroszok nem akartak konfliktust Izraellel, most a németek nem akartak az USA-val... és szerintem nem fog eljutni a dolog a perig...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (49972)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49977

Valamiért mégis felmondta...

Előzmény: Törölt nick (49975)
yaouank Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49976

Gondolom ez a "vis major" kategoria. Ha a szerzodes nem a tarsasag hibajabol hiusul meg, nem hiszem, hogy sokat el tudnak erni a birosagon.

ya

Törölt nick Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49975

Ezt a szerződést nem érintik a szankciók.

Ohtonyik Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49974

"ha nem megy maskeppen majd (hagyomanyos orosz mintara) tüzersegi tamogatassal nyaggatjak."

Kissé homályosak az emlékeid.... a városok lerombolása

pont a nyugati szövetségesek módszertana (Monta Cassino, Aachen,

Cherbourg), pont Budapest és Berlin volt a példa, hogy nehéztüzérség

nélkül témadták a városokat (mert nekik már volt egy sztálingrádi leckéjük...

Előzmény: berci222+2 (49949)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49973
Előzmény: Törölt nick (49969)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49972

Értem. Köszönöm mindenkinek. Ezek a nemzetközi szerződések és a következményeik nagyon homályosak a számomra. Kérdés, hogy ha ilyen szankciós buli miatt nem tartja be valaki, akkor mennyire érvényes a szerződés, illetve hogyan működik a bírósági döntéshozás. Mert ez a német cég biztos, hogy önhibáján kívül nem tartotta be. Ilyenkor közvetve az EU perelhető?

Előzmény: Antisystem (49970)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49971

A repülési engedélyeket az országok általában kölcsönösségi alapon adják ki. Ezzel egyidőben ugrik az Aeroflot egy-egy engedélye is.

Előzmény: Mandrake (49967)
Antisystem Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49970

Gondolom, mint minden szerződésen, itt is van egy pont benne, hogy vita esetén milyen bíróság az illetékes... egyébként megszokott dolog, Irán is beperelte Oroszországot, mert az nem szállította le számára az S-300-asokat...

Az Sz-300 komplexumok szállítását a 2007-ben megkötött kétoldalú szerződés alapján kellett volna, hogy végezzék. 2010 júniusában az ENSZ BT elfogadott egy határozatot az Irán elleni szankciók szigorításáról. Ez a dokumentum egy sor támadófegyver szállítását megtiltotta. Bár az olyan védelmi fegyverek, mint az Sz-300 nem szerepeltek a listában, Dmitrij Medvegyev akkori elnök rendelettel tiltotta meg azok szállítását. Az ENSZ dokumentum hatáskörének kiszélesítésével Oroszország megmutatta, hogy felelősségteljes hatalom, mely nem szeretné az Irán körüli hangulatot tovább élesíteni, amikor az iráni-izraeli háborúnak valódi veszélye állt fönn az iráni atomprogram miatt. Ekkor Teherán pert indított Oroszország ellen a Genfi Nemzetközi Választottbíróságon (Court of Conciliation and Arbitration).
http://hungarian.ruvr.ru/2013_10_11/Oroszorszag-es-Iran-uj-oldalt-nyitnak-a-kapcsolataikban/

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (49965)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49969
Ohtonyik Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49968

"Az utolsó két hétben a felkelők elvesztették az általuk megszállt terület 60%-át. Ha ez így folytatódik, akkor nemsokára nem lesz hová menekülniük."

Ehhez képest tegnap 400+ ukrán katona szökött át Oroszországba,

most éppen 700 készül a fegyvert letenni.

A "felszabadított" Szlavjanszkban meg naponta vesztik az ukránok

az embert és a technikát.....

Előzmény: Legant (49945)
Mandrake Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49967

Oroszország korlátozná légterének használatát ...

https://www.youtube.com/watch?v=K5jC8AOZTr8

nem kis veszteség lenne a légitársaságoknak (na meg az utasoknak ...)

Unerwünschter Gast Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49966

Minden szerződés része, hogy megállapodnak egy bíróság illetékességében, vita esetén. Nemzetközi szerződés esetén, ahol a szerződésből fordítás is készül, abban is megállapodnak, hogy vita esetén melyik nyelvű szöveg a mérvadó.

Előzmény: Törölt nick (49965)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49965

Felmerült bennem, hogy kinél perli be....

Előzmény: turulkakas (49964)
turulkakas Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49964

Az Orosz Honvédelmi Minisztérium vezetősége utasítást adott az illetékes szolgálatoknak, hogy a kereset indításához szükséges dokumentumokat készítése elő annak kapcsán, hogy a Rheinmetall német cég felmondta az Oroszországgal megkötött szerződést. A szerződés alapján Nyizsnyij Novgorod megyében új harci képzési központ épült volna Mulino városban.
Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_08_05/OF-Honvedelmi-Miniszteriuma-szerzodesszeges-miatt-bepereli-a-nemet-ceget-4125/

Antisystem Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49963

Abba nagyon kevesek gondolnak bele, hogy nagyobb méretekben mit jelent az, ha a saját érdekeik érvényre jutnak.

Látod, ezt még valamennyire el is hiszem - de azért könyörgöm, az ostobaságot ne tekintsük már enyhítő körülménynek (ha nincs orvosi papírja a debilitásról persze), és főleg ne akarjuk elfogadhatóvá, majd normává emelni... nem, Európa leginkább abban különbözik az atlanti értékrendtől, hogy nem hisz az "önzés erényében"... persze megesik, hogy önző, de nem annyira képmutató, hogy erénynek kezdje tartani a bűnt...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (49961)
Antisystem Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49962

Jaja, most valamennyire egybeesik, de főleg csak azért, mert a túloldalon még hat a sovén propaganda, ahogy ez ideig-óráig működni is szokott, tudod, ahogy a németek nagy többsége is bevette mondjuk 1943-ig, hogy nekik azért rossz mert "a zsidók így meg úgy" meg különben is, attól lesz nekik jobb, hogy most náluk is jegyre van a kenyér... aztán az idő múlásával már valszeg egyre többen éltek a gyanúperrel, hogy a saját rezsimjük miatt nyomorognak főleg...

Valahogy így lesz ez a Ny-ukrán - tehát etnikai határon kívüli - ukrán melóssal, meg paraszttal meg nyugdíjassal is... ha bejön Tél tábornok meg az IMF...

És egyből le fog nekik is esni, hogy tényleg nem etnikai, hanem civilizációs alapú a dolog, a protekcionista, szociális piacgazdaság csap össze a szabadpiac és tőke szabad áramlása fétisével...

(az egy másik kérdés, hogy a mindenkori 6alom ebből mindig etnikai konfliktust próbál kreálni, mert kell az ellenségkép amire át lehet vinni a tömegek indulatát - Goebbelsnél a zsidók, a baltiaknál az oroszok, a románok meg a szlovákok neoliberálisabb időszakaiban meg mi, a magyar kisebbség...)

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (49957)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49961

Nem így kell ezt felfogni. Nem azzal a szándékkal mentek oda, hogy másnak keresztbetegyenek. Mindenki a saját, jólfelfogott érdekei miatt ment oda. Abba nagyon kevesek gondolnak bele, hogy nagyobb méretekben mit jelent az, ha a saját érdekeik érvényre jutnak. És ismétlem, ez általános emberi tulajdonság.

Előzmény: Antisystem (49959)
yaouank Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49960

Akkor sorold :-)

ya

Előzmény: turulkakas (49933)
Antisystem Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49959

Nálam viszont az ilyesfajta közeg ver minden biztosítékot...

(abban igazad van, hogy ez nem sajátosan ukrán vagy sajátosan náci, csak itt egyszerre nagy tömegben volt jelen az emberiség zacca, a "szines forradalmak" című "mozgalmon" kívül nemigen találod annak jelét, hogy emberek nagy tömegben nyíltan követelik, hogy szabadon keresztbe tehessenek a saját honfitársaik többségének, bármi áron...)

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (49955)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49958

Lehet ez igy, de az akkor a téren lévő meglőtt tüntető ezt nyilván nem igy tudta. Még most se igy tudja.

Reális az a félelem a részéről akkor, hogy tiz hónap alatt őt kicsinálják.

Előzmény: Platon (49951)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49957

Olvaslak, tudom szerinted civilizációs alapon van a törés.

vagy hogy szoktad megfogalmazni.

Még lehet igzad is van, még is egybeesést mutat a az etnikai határokkal. Talán azért mert a civilizációs (kultúrkörös) határok is a nemzethatárok mentén épülnek ki. :) A nemzet az nem más mint egy, kulturális alapon szerveződött egység.

Előzmény: Antisystem (49952)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49956

Még mellé kell biggyeszteni az Enterprise űrhajót és máris mehet az amcsik ellen a per :) Ugyan kérlek...

Előzmény: Cubaipeti_ (49954)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49955

Ez nem majdanos vagy ukránnáci hozzáállás. Alapvető emberi viselkedésforma.

Előzmény: Antisystem (49953)
Cubaipeti_ Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49954

Antisystem Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49953

Persze, mert ők a SAJÁT SZEMÉLYES érdekeiket védik, eleve "mindenki más le van..." alapon.

ÜdV

Előzmény: Platon (49951)
Antisystem Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49952

Nézd, Ukrajnában, amióta a mai formájában létezik, azóta egyértelmű, hogy a nyugati része nem akar keletre orientálódni, a keletii része meg nem akar nyugat fele... tehát nyilván eleve egy laza föderatív államként kellett volna létrehozni, ahol mindegyik rész ápolgathatja a saját preferenciáiból eredő kapcsolatait...

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (49950)
Platon Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49951

Most nem azért de éppen a maidanosoktól kellett félnie mindenkinek. Ők lőttek a tömegbe, és ők tisztogatnak azóta is.

Előzmény: Törölt nick (49950)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.05 0 0 49950

Ott akkor az volt baj, és én ezt akkor is érteni véltem, hogy tiz hónap Janukovicstól tartottak majdanosok. 10 hónap nagy idő, nagy tisztogatásoknak adott volna teret.

Ott lett elbacva, hogy a föderális állam, a nyelvhasználat, és ehhez hasonlók rosszul lettek kezelve. Az egyébként már évtizede is nemzetisági alapon megosztott országban.

Kicsit olyan ez, ha magyar példát akarok hozni mint 48.

A nyugati közvélemény jelentős része is ezért fordulhatott el a majdanos oldaltól, szerintem.

Előzmény: Salvor2 (49943)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!