Keresés

Részletes keresés

mrsferrars Creative Commons License 2003.04.08 0 0 3
Kedves Péter!

1998. szeptemberében töltöttem 1 hetet Thassos szigeten. Repülővel érkeztünk a férjemmel és valóban gk.-t kellett volna bérelnünk ha nem ismerkedünk meg egy párral akik autóval voltak.
Lehet, hogy egy kicsit felületesek voltunk, de bennünk nem a "kulturprogramok" maradtak meg, hanem az öblök szépsége. Ne olyanra számíts mint mondjuk Rodosz vagy Korfu (sajnos csak képről ismerem ezeket a szigeteket). A "múlt emlékei" csak egy-két helyen maradtak meg erősen romos állapotban. Viszont az öblök!!!
Minden nap új strandot fedeztünk fel, némelyikben rajtunk kívül még 4-6 ember tartózkodott. Körben olajfa ligetek, csend, napsütés....
A Pefkari (lehet, hogy nem jól írom a nevet) öbölben olyan tiszta volt a víz, a halacskák a lábaimat csípkedték...
Nagyon szép emléket őrzök erről a szigetről.

Előzmény: Petibaba (2)
Petibaba Creative Commons License 2003.04.07 0 0 2
Üdv!

Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, elég sok mindent sikerült már metudnom innen onnan. Továbbra is várom a hozzászólásokat.

Temesvári Péter
aviatika.rkk.hu

neurock Creative Commons License 2003.04.07 0 0 1
Thassos-on érdemes autót bérelni és teljesen körbejárni a szigetet. Kb. 90km az egész. A sziget belsejében nagyon szép kis települések vannak. Mindenképpen keressétek meg az édesvizi tavat Thassos közepe táján. A tavat egy kis forrás táplálja, van egy pici "vízesés" halakkal. Szerintem nagyon szép, és főleg nincs tele turistákkal.

Van egy nagyon jó strand is hófehér homokkal. Igaz, hogy fizetős, de fillérekbe került és nagyon megéri az árát. Sajna a nevére már nem emlékszem, de nem hiszem, hogy sok hasonló lenne a környéken. Egy kis kérdezősködés és hamar megtaláljátok.

Nem tudom, hogy szervezett úttal mentek-e, de ha igen akkor szerintem nem érdemes a fakultatív hajókázásra befizetni, hanem kell egy helyi halászt keresni aki kivisz a hajóján.
Hosszabb idő a hajón, kevesebb utas (mi 6-an voltunk az egész hajón), fele ár.
Az öreg adta a horgászcuccot, vezethettük a hajót és a végén még mindenkinek adott egy jókora kagylót.

Most hirtelen ennyit!

Előzmény: Petibaba (-)
felpillantó küllő Creative Commons License 2003.04.02 0 0 0
Közel 15 éve voltam 2 hetet Tasszoszon (vadkemping). Ami biztos, hogy bár voltam már pár tengerparton, de sehol nem lehetett olyan jól búvárkodni, kagylókat, csigákat, polipot(!), miegymást gyűjteni, mint ott, a sziklásabb partszakaszoknál. Be kell menni a belsejébe is, kirándulni kicsit, jó hegyek-dombok vannak. Más mint a déli szigetek, de ez nem azt jelenti hogy rosszabb. Relatíve sok az erdő.
Petibaba Creative Commons License 2003.04.02 0 0 topiknyitó
Üdv!

Ha minden igaz június második hetében Thassos-ra megyünk nyaralni a Kedvesemmel. Ez lesz az 5. görög utam de Thassos-on még nem voltam.
Ide várom azoknak az élménybeszámolóit, tippjeit, jótanácsait akik már jártak ezen /a képek tanúsága szerint/ gyönyörű szigeten.

Temesvári Péter
aviatika.rkk.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!