Anyai nagyapámat "kulák" volta miatt Márianosztrára zárták be 2 évre, a tanyából azt hozhatták el, amit 24 óra alatt tudtak, édesanyámat nem vették fel "állami" középiskolába, így Debrecenbe járt egyházi gimnáziumba. Ennek ellenére Ő mégis a
FIDESZ-től fél és Gyurcsány-párti. Ezek után azt hiszem, hogy azon ifjak, akik nem éltek az ötvenes években, jobb, ha befogják a szájukat és nem handabandáznak az édesanymám és más nevében!
Miért beszélsz többesszám első személyben? Kik vagytok "ti"? Mik vagytok "ti"?
Egy normális "forradalmat" nem tudtatok összehozni kb. másfél hónap alatt, mert "a nép" nem áll mellétek, nem azonosul veletek, konkrétan szarik rátok.
Ki fog lincselni? "Ti"? Ki az a "ti"? Mert "a nép" az aztán biztos nem.
Igen, én már csak mészárlás útján szoktam elintézni a vitás kérdéseket, a pénztárcámban mindig ott az összecsukható balta, és ha nem tetszik valaki ábrázata, már ütök is....
Nem akarom ezt tovább ragozni, Te beteg ember vagy, de tényleg. Higgadj már le végre, eresszed ki a gőzt. Ekkora és ennyi gyűlölettel és keserűséggel tele lélekkel soha nem leszel képes megérteni azokat az embereket, akik semmivel sem rosszabbak, sőt esetleg sokkal jobbak nálad - akár minden tekintetben - csak éppen másképp gondolkodnak egyes dolgokban. Papolsz itt a demokráciáról, és csak éppen azt nem veszed észre, hogy Ti vagytok itt a fő ellenségei ennek. A demokrácia leglényege a tolerancia, a máshogy-másképp gondolkodás elviselése, tudomásul vétele, egyenértékű alternatívának elfogadása. Ennek például belőled a szikrája is hiányzik.
Aki nem ért veled egyet, az tömeggyilkos kommunista. Tudod az igazi tömeggyilkosok éppen a magadfajtákból lesznek. Te nagyonvili. Csilivili.
Most sajnálom, hogy a lúzerek tönkretették az eredeti bemutatkozásomat, mert ha az most olvasható lenne, talán ezt a kérdést fel sem tetted volna. megpróbálom röviden bemutatni, amit tönkretettek "szakmai véleményemet, csak a tanult szakmáim területén írom le. Érdeklődési köröm, széles skálán mozog. ezekben az esetekben csak a saját véleményemet fogalmazom meg" mint látod, semmi szükségem arra, hogy a saját hsz-eimet visszaolvassam, mert azokat a saját személyes tapasztalataim alapján fogalmazom meg. Az elmúlt ötven évet, ebben az országban éltem meg. Azokat, amit itt leírok, saját magam éltem meg, s kétségbeesve tapasztalom, hogy az elmúlt évtizedek során, csak annyit változott a helyzet, hogy amit annakidején "titokban" míveltek ebben az országban, azt most egyre nyíltabban, s egyre brutálisabban végzik. Mint egy gyáva szülő, én sem mondtam el a gyermekeimnek mindazt, amit át kellett élnem, mert teljesen kilátástalan lett volna bármit is tennünk / amikor megpróbáltuk, rövid úton intézték a dolgot msz. " nem félsz attól, hogy téged is elüthet egy autó"? Látod, teljesen értelmetlen lett volna bármit is tennünk. 2006. okt 23-án a Budapesten történtek, s ami utánna volt, döbbentett rá engem, mekkora bűnt követtem el a gyermekeimell szemben, azzal, hogy semmiről nem beszéltem, sőt arra törekedtem, hogy távol tartsam őket az ilyen alakoktól / remélem, s istennek hála azt tapasztalom, hogy egyre többen vagyunk olyanok, akik felismerték bűnüket a gyermeiekkel szemben, s amit lehet, megpróbálunk helyrehozni. Nyugodtan verjenek agyon bennünket, lövessenek halomra! nem hátrálunk, mert tudjuk, mekkora veszélyt jelent ez a hazug, becstelen , brutális élet a gyermekeinkre, amit ebben az országban egyre nyíltabban és brutálisabban csinál a mostani kormány.
Vagy megtudjuk változtatni, s akkor a gyermekeinket megvédjük tőllük, vagy beledöglünk, de legalább megpróbáltuk megállítani ezt a gyalázatos gárdát.
te vissza szoktad olvasni amit írsz? ez a katyvasz most itt úgy hangzik, mint amikor valaki az összes sérelmet [ávón, kitelepítésen át mindent] ami eddig történt az országban valakinek a nyakába önti. egyszer kijelented, hogy az illető 1 éves volt 56-ban, aztán pedig, hogy 56ban könnyű dolga volt, mert az oroszokkal végeztette a piszkos munkát. pesze 1 évesen. mi van? hány éves a kapitány?
szép jóreggelt. Mennyi "szépet" összehoztatok itt nekem. Mind egyedűl csináltátok? a bizottság nem segített ebben?
no jó, akkor, amikor Nagy Imrét kivégezték, talán , ha egy éves lehettél / Ő is köztörvényes bűnöző volt?/ a többiről, már fölösleges beszélni is. Mit is mondhatnék én a meghamisított halotti anyakönyvi kivonatról, a megsemmisített "helyszíni jekv-"ról?
Tudod, ezekután, hogy 1989-ben teherautó számra semmisítték meg a bizonyítékokat a BM-ben, s másutt...
Az, hogy az elhíresült "brókerbotrány" során "törvényesen"?! semmisítettek meg perdöntő bizonyítékokat. Kezdem érteni, miért is ragaszkodtok annyira görcsösen a hatalomhoz. Tudod, már csak azért is megérné egy nemzetközi bíróságon megpróbálni, vajon, ott is jogszerűnek itélnék ezeket a cselekedeteiteket?
1956-ban, könnyű dolgotok volt. Akkor az oroszokkal végeztettétek el a legpiszkosabb "munkát". Most, közbejött egy kis gubanc. Amikor tegnap, a Gergényi bejelentette a nyugálományba vonulását, nem véletlenű írtam ebben a topicban msz. " innentől kezdve, már csak egy balek a történetben" ez a hír sem lepett meg túlságosan.
Tudod, évtizedek óta próbállak megérteni benneteket. Egyre inkább nem értem, hogy tud egy ember ennyire mélyre sűlyedni? mi készteti arra, hogy kivetkőzzön a legalapvetőbb emberi mivoltából, az élet tiszteletéből? Mond, mire neveltek benneteket? egyáltalán, nevelt benneteket bárki is?
Mond, mi motivál benneteket arra, hogy felrugjatok minden értéket, tisztességet?
A ktelepítések helyszínére, recskre, az Andrási ut 60-ba önként mentek az emberek? saját magukat verték össze? megpróbáltátok lebeszélni őket erről, s csak arról volt szó, hogy galád módon, csak azért, hogy a Ti "tiszta" leketeket bepiszkolják, félholtra, holtra verték ott magukat.....
ne akarjatok már ennyire hasbaakasztani. okrt 23-án Bp-en is a tüntetők, egymást verték véresre, s Ti ezt nem tudtátok megakadályozni. Azok a rendőrruhába bújtatott vadálatok, nem is rugdosták a földön fekvő embereket "megbotlottak bennük" . az a rendőr sem kővel dobálta a járdán levő embereket, hanem "piros szegfűvel"! Tudod, kora reggel, ennyi elég is volt 1xerre. / még +feküdné a gyomrom/ nyugtassatok meg, hogy a "Béke Nóbel díjra" azér nem tartotok igényt.
"Már most megérdemelték volna, de ha sürgősen nem vonulnak ki a közéletből, légy nyugodt, már nem akadályozhatjuk meg a lincselésüket. / már most is nagy erőfeszítésekbe tellett megakadályozni./"
Ez pontosan mit is akar jelenteni?
Egyébként várom még a válaszaidat a 45478 és 45479-es hsz.-ben feltett kérdéseimre is. Nem tudsz válaszolni, mert nincs mit?
És a törvényesen hatalomban lévő kormány ellen lehet lázadni természetesen, csak vállalni kell, hogy sikertelenség esetén le kell ülni 15 évet. Mondhatnám, hagyd abba a nyilvános álmodozást, mert ez csak úgy magában 2 éve letöltendőt ér.
Most amúgy a Hugyosforradalom csőcselékét mondhatni félkézzel, mintegy mellékesen festették be kékre és zöldre, oszt jónapot.
Azt bízzuk a bíróságra /nemzetközi bíróságra / EU-s állampolgároknak már jogaik is vannak. Nem a "varsói szerződésben vagyunk" jóreggelt.
Már most megérdemelték volna, de ha sürgősen nem vonulnak ki a közéletből, légy nyugodt, már nem akadályozhatjuk meg a lincselésüket. / már most is nagy erőfeszítésekbe tellett megakadályozni./
Nézd, mi soha nem tartottuk őket csőcseléknek, csak jellemtelen alakoknak.
Azt tudom, ha rajtatok múlt volna, ugyanúgy lövettetek volna mint 1956-ban tettétek. semmit nem változtatok, csak brutálisabbak lettetek.
a., Nem fogsz jogi elégtételt kapni, nem nagyon van miért.
b., Nem fogják őket egy éven belül meglincselni.
c., Le kellene végre higgadni. Akármennyire is nem tetszik, le kellene végre higgadni. Úgy, hogy a másik oldal eleve maga az ördög, eleve nem ülsz le vele tárgyalni, egy szavukat el nem fogadod - nos, egy közösség így nem működőképes. Márpedig ha tetszik, ha nem, az az "ők" kb: az ország felét képviselik. Ti meg a másikat, és korántsem tűnik úgy, hogy Ti lennétek többen. Tessék szépen leülni, végighallgatni a másikat, és ha nem tetszőt hallassz, akkor módosító javaslatokat tenni. Van ennek alkotmányos módja.
És ha ez mind nem elég, és a választók is így érzik, akkor három és fél év múlva el lehet a francba küldeni őket. De először is tessék lehiggadni. Üvöltöző és gyújtogató csőcselékkel ugyanis nem lehet tárgyalni. Arra lőni szoktak. Gumival, gázzal, de ha nagyon muszáj, akár élessel is. És törvényesen. Úgyhogy tessék végre lehiggadni.....
Nézd, mindmostanáig, nem s akartunk ezzel foglakozni. Azonban a mostani kormány képmutató, jellemtelen magatartása, s főleg a gátlástalansága igen komolyan foglakoztat bennünket, hogy bíróságon / nemzetközi bíróságon felejenek mindazért a bűnökért, amit emberek ellen elkövettek / Nem lincselni akarunk, csak jogi elégtételt. Egy éven belül meglincselik őket ebben az országban, s akkor mi már nem tehetünk semmit.
az, hogy Te mit hiszel arról a személyről, legyen a Te problémád.
Tudod, a "kommunizmus áldozatai" sajnos, valódi személyek voltak. Magyarországon nincs olyan 40 évesnél idősebb személy, akinek a környezetében ne lenne egy-két ilyen eset. / nem tudok arról a könyvről, én a barátaimat, ismerőseimet veszítettem el idő előtt, róluk, s a körülményekről tudok, hogyan haltak meg ./
Nos, a kormány megitélése is eltér, de nem a személyes beállítottságunk miatt. Ha visszaolvasol a Fórum topicjaiban / VMT-karzat, eü reform, versenyképesség, adóreform , s a sínen a gazdaság..../ akkor látni fogod, hogy egy valódi reformnak csak akkor van esélye, ha mindezt együtt, egymásra építve végzik el. Amit a kormány csinál??? a legjobb esetben is egy dilettáns bagázs kétsébeesett kapkodásaként értékelhető. bocs, de ez a valóság. sajnos, sokba került már eddig is nekünk, s ha így folytatják még többe fog kerülni. ezért kell abbahagyniuk.
Nem Kis János rontotta el.Benne volt annyi gerinc,hogy mikor nem értett egyet az SZDSZ irányvonalával többé,akkor -TGM-mel együtt-kilépett a pártból.Most is ő a józanság hangja ebben az elmérgesedett helyzetben.
Amikor épp csinálták, akkor azt egyáltalán nem fű alatt tették, sőt gyakran büszkélkedtek is vele. A 100 milliós számot azonban erősen túlzottnak tartom, hacsak nem sorolunk ide olyan csapatokat is, akiknél a kommunizmus csak egy egyszerű álca volt.
Kár, hogy mi nem állítottunk fel egy olyan szervezetet, amilyet a "holokausz " túlélői hoztak...
Egyrészt senki nem tart vissza, nagyon érdekes lenne. Komolyan.
De az a baj, hogy elmenne az is baromkodásba, mint annyi minden más. Jönnek Satu Ferdinánd, meg az összes többi elmeroggyant, beleértve a szíriusziakat is és lerántanák a szarba maguk mellé az egész témát. Tegát inkább ne nyúljatok hozzá.
Egyébként úgy tudom, vannak (voltak?) ilyen jellegű kutatások főleg a '90-es évek első felében (történészek által, stb.).
.... "kádáridőszakban" honos békés időszakkal. .... Mit gondolsz, hogy jött össze az a 100 millió áldozat a kommunizmusban?
Magyarországon, vagy úgy összesen? Mert előbbi esetben vicces lett volna, utóbbiban meg tudom javasolni Lenin, Sztálin és az összes északkoreai vezető életművének tanulmányozását. De ezekhez kb. 10-12 évet leszámítva (48-60) nem sok közünk volt úgy igazán. Legfeljebb elvileg.
2006. okt 23-án, a nyílt utcán, Bp-en, ország világ szemeláttára verték brutálisan az embereket agyon.
Téged célterület hiányában nyilván nem lehetett.
Az a baj, hogy a hülyeségeidet még magad is elhiszed.
Kiss János, jobban tenné, ha tükörbe nézne, s elgondolkozna azon, hogy mit rontottak el 1989-ben, hogy mára ide fajultak a dolgok.
Az, mégiscsak felháborító, hogy jön a langyos "kádáridőszakban" honos békés időszakkal. / a fűalatt meg írtották azokat, akik szembe száltak velük, szakmai indokok alapján / Mit gondolsz, hogy jött össze az a 100 millió áldozat a kommunizmusban? Akkor legalább "fűalatt ", sunyi, alattomos módon csinálták!
2006. okt 23-án, a nyílt utcán, Bp-en, ország világ szemeláttára verték brutálisan az embereket agyon. Nos, a nagy "rendszerváltó elit"? felelőssége ebben vagyon, hogy ennyira nyíltan terrorizálták már az embereket Budapesten. A kormnány által felkért "vizsgáló bizottságnak" ezt kell kiderítenie, hogyan fordulhatott mindez elő? ki/ kik ezért a felelősek? Ez, nem a tüntetők felelőssége.