Keresés

Részletes keresés

KÁGÉ Creative Commons License 2000.01.12 0 0 11
Szemben az eddig szólókkal, szerintem igen is érdemes az elején tisztázni a fizetési igényedet. Mi a fenének vegyél részt egy esetleg többfordulós kiválasztási procedúrában, ha az állás nem abba a fizetési nagyságrendbe esik, mint amit te elvársz? A konkrét példánál maradva: ha Te 200e-et akarsz, akkor jobban jársz, ha megmondod és emiatt nem kapod meg, mint ha több hónap után derül ki, hogy a cég csak 100-et akar adni. Mert akkor vagy elpocsékoltál egy csomó időt (és esetleg kisebb intenzitással kerestél), vagy elvállalod annyiért, és örökké bánhatod...

Persze ez személyiségfüggő, úgyhogy minden, mait mondtam SZVSZ.

Előzmény: Káposzta (8)
chris7 Creative Commons License 2000.01.12 0 0 10
Valóban ezt csak akkor illik mondani ha kérdezik. Általában ez meg is történik és egyáltalán nem érdemes túl szerénynek lenni. Én jártam már úgy is, hogy sokat mondtam és úgy is hogy keveset. Az első esetben megbeszéltük, hogy az illető cég sajna csak jóval kevesebb pénzt tud adni (megjegyzem tényleg nevetséges ajánlat volt egy világmárkát képviselő cégtől az elvárásaik mellett) és annyiban maradtunk hogy felhívom őket ha mégis érdekel. A második esetben egy fejvadász cégnél voltam beszélgetésen és amikor én mondtam összeget, akkor közölték, hogy bizony a megbízó ennél magasabb kategóriákban gondolkozott és én is nyugodtan tegyem ugyanezt (itt más okból nem engem választottak, amit meg is értettem).
Persze én abban a könnyebb helyzetben voltam, hogy minden esetben úgy kerestem állást, hogy volt már egy jó helyem és ha pénzt kérdeztek, akkor azzal kezdtem, hogy megmondtam az éppen aktuális fizetésemet (persze mindig kicsit többet mondtam az igazságnál, de az nem fáj senkinek) és azt is elmondtam, hogy az egyéb plusz juttatások miatt legalább mennyivel szeretnék többet egy állásváltoztatás esetén. Ez eddig egész jól bejött a beszélgetőpartnerek reakcióiból ítélve, hiszen azt mindenki megértette, hogy ugyanannyi vagy nem sokkal több fizetésért nem hagy ott senki egy már bevált munkahelyet.
Előzmény: Káposzta (8)
hóember Creative Commons License 2000.01.12 0 0 9
Esete válogatja, de szerintem nem szabad bemenni az ajtón azzal, hogy te mennyit kérsz.

Előzmény: Káposzta (8)
Káposzta Creative Commons License 2000.01.12 0 0 8
Eddig mindig megkérdezték, azért kérdezem. Különben szerintem sem érdemes beszélni róla.
Ha tudják, hogy 100-at akarnak adni, elutasíthatnak-e azért mert 200-at kértem, vagy kevesebbet fognak-e fizetni, ha 50-et mondok?
Előzmény: hóember (7)
hóember Creative Commons License 2000.01.12 0 0 7
Egy biztos, az a nyerő, aki nem ugrál az első beszélgetésen. Ha a beszélgető társ/ főnök, fejvadász/ nem hozakodik elő a fizetéssel, nem érdemes előre kérdezni, mert ők úgyis tudják, hogy mennyit tudnak/akarnak fizetni. Általában azt veszik fel, aki nem csak/vagy egyáltalán nem a pénzről beszél. A piacon ugyis mindennek körvonalazódik az ára, tehát nem érdemes azzal nyitni, hogy " én kérem min. 200.000 bruttó..."

hóMbR

Előzmény: Káposzta (6)
Káposzta Creative Commons License 2000.01.12 0 0 6
Az ujsághirdetést szerintem is sokan csak falból adják fel aztán ismerősökkel töltik fel az állományt.

Mekkora fizetést érdemes kérni egy interjún?
Pl. ha tudom, hogy az állás amit megpályáztam 100 körül fizet, kérjek annyit, felét, kétszeresét?

whiterabbit Creative Commons License 2000.01.10 0 0 5
Szia Káposzta!

Érdemes felkeresned a www.wesselenyi.com-ot, megtalálod összegyűjtve a legtöbb magyar fejvadász cég honlapját, sőt rengeteg külföldit is. Van egy cikksorozat az internetes állásvadászatról, sok hasznos linkkel.

Írtad, hogy a tapasztalatok is érdekelnek. Állítólag újsághirdetés alapján a legnehezebb állást találni. Nekem mégis így lett. Nemrég váltani akartam, újra egy újsághirdetésre adtam be pályázatot. Ismét bejött. (Végül mégsem fogadtam el, de ez egy másik történet.)
Ez persze nem jelent semmit.

Sok sikert!
wr

Előzmény: Káposzta (1)
Káposzta Creative Commons License 2000.01.10 0 0 4
Nekem is néha az az érzésem, hogy a fejvadászok azt a jelöltet választjáki ki aki "manager"-nek a legalkalmasabb és nem azt aki az adot állásra a legalkalmasabb.
Előzmény: hóember (3)
hóember Creative Commons License 2000.01.10 0 0 3
Fejvadásza válogatja, nem mindig az a legjárhatóbb út. Sőt egyszer én is voltam egynél, pontosabban egy hírdetésre jelentkeztem 1991-ben, és egy fejvadásznővel kellett beszélgetnem. Nem túl jól éreztem magam a bőrömben és dacára annak, hogy visszahívott, hogy O.k., mégse fogadtam el az állást. Aztán voltam a másik oldalon is, amikor cégem megbízásásból én kerestettem fejvadásszal embert. A lehető leghülyébbet vette fel a főnök. Azt ajánlották:-(((

Mindenképpen érdemes nagyon jól körülnézni, mert nem mindegy, hogy utána napi 8 órát milyen környezetben és hangulatban kell dolgoznod.

Majd még írok, ha lesz több kérdésed is.

Előzmény: hóember (2)
hóember Creative Commons License 2000.01.10 0 0 2
Már megint nem mux valami, akkor újra:Nézz be IDE, nem egy nullás topic!

hóMbR

Előzmény: hóember (0)
Káposzta Creative Commons License 2000.01.10 0 0 1
Kösz szépen.
Igazából nem konrét állásajánlatokat szeretnék, arra tényleg van másik topic, hanem tapasztalatokat, hogy hova meg mit éremes, és mit nem. Például érdemes fejvadász cégeknél is jelentkezni, vagy jobb ha egy konkrét munkára jeletkezem? Hol lehet sok érdekes hirdetést találni? Pl a HVG-ben mindig vannnak, van valami más újság is? Negatív tapasztalatok is jöhetnek.
Előzmény: hóember (0)
hóember Creative Commons License 2000.01.10 0 0 0
Nézz be < A HREF="http://index.hu/forum/forum.cgi?a=t&t=1002251&tp=01100">IDE, nem egy nullás topic!

hóMbR

Előzmény: Káposzta (-)
Káposzta Creative Commons License 2000.01.10 0 0 topiknyitó
Elfogyott az állásom.
Jajmicsináljak?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!