egyébként nem hiszek abban, hogy egy helyről mindent meg tud rendelni az ember és még elégedett is lesz a cuccokkal. 2-3 helyről már sanszos (vagy csak mi vagyunk olyanok, hogy még egy porszívó miatt heteken át bújjuk a webshopokat?)
hát, nekünk főzőlapból Bosch van (az 5 égős 70cm széles) és elégedettek vagyunk vele - bár legközelebb inkább egy sima 4 égőst vennénk, és még mellé külön egy nagy WOK-égőst, hogy tényleg 5 égőn főzhessünk egyszerre, a sima 70 centisen ha a WOK-on főzünk, akkor már csak mikroméretű edény fér el mellette ... nagyobb főzicskélésnél elég zavaró.
A dilemmám inkább az, hogy honnan rendeljem meg a dolgokat. Mert egyszerre kellene öket szállítani, lehetöleg egy helyröl és megvallom elöre sem szivesen fizetnék ki ennyi pénzt.
Báááár... ha most vennénk gépeket és számítana a pénz, lehet, hogy Bosch (egyszerűen a szervízháttér miatt - kisgépeknél verhetetlen az alkatrészellátásuk, gondolom a nagyoknál is hasonló a helyzet). Esetleg Teka?
(na jó, ha tehetnénk csak Liebherrt és Mielét vennénk...).
Fizetek egy úgynevezett fűtés hozzájárulást a fűtésen felül ami azért van mert átmennek a garázson a csövek, szóval nem érzem etikátlannak ha használom a csövek melegét. De ha mégis etikátlan volna úgy gondolom a lift üzemeltetési díj kompnezálja a dolgot ami egy garázs esetén szerintem elég megkérdőjelezhető teher...
Nem a márka a kérdés, hanem a honnan. Honnan lehet mindent egy konyhához beszerezni, ami egy konyhába kell (beépíthetö gépekre gondolok), lehetöleg egy helyröl, legyen bö választék és ne menjenek csödbe szállítás elött :-)
A kérdésem az lenne, hogy ha egy 120 m2-es vályogházat lebontanánk úgy, hogy csak az utcafronti két szoba maradna meg, (kb 25 m2) és ehhez építenénk egy új részt, akkor pontosan milyen engedélyekre lesz szükség? Kell bontási bejelentés vagy elég az építési engedély? Remélem valamelyikőtök járt már hasonló cipőben és tud információval szolgálni.
nekem is ikeás minden, és jók. az ikeát alapból szeretem, ha vmi nem jó vagy mégse kell 3 honapig visszaadják a lóvét fintorgás nélkül, a gázfőzőlapot, se kellett szerződéses partnerrel beköttetni 5x annyiért mint amennyiért egy gázszerelő beköti.
Ha ez egy panelgarázs, aminek a mennyezetén a lakásokat ellátó fűtéscsövek mennek hőszigetelve, akkor nem biztos, hogy etikus dolog, amit próbálsz elérni...
szedd le legalabb a festeket egy nagyobb, mondjuk 30cm atmeroju teruleten. es gletteld telibe, ugy hogy teszel bele uvegszalas csikot. nem a csovon tapadas a lenyeg, azon soha nem fog megtapadni semmi. hanem hogy letrehozz egy nagy kerget, ami minden mason tapad, es ami alatt az tortenik ami akar. a csemperagaszto kulon rideg, szerintem hamar torik.
ezzel pont az a gond, hogy tartosra normalisan csak nagy pusztitassal lehet megcsinalni. pont azert ilyen most is, mert az elozo megjavitasnal is arra torekedtek, hogy csak minimalisan nyuljanak hozza.
jo nagy darabon kivesni, ha lehet beljebb igazitani, ha passzos a cso a gegeben es az mozgatja, akkor valami puhaval rakabatolni, kivakolni, telibeglettelni haloval.
Szerintem kell két szellőzőnyilás a két távoli ponton (vagy akár több is, nemtudom mekkora a garázs), és középre meg betenni egy elszivóventillátort, ami befelé a garázstérbe nyomatná a levegőt. A többi szellőzőnyiláson keresztül tudna feljutni a levegő, ott átmelegedne, a ventillátor meg lenyomná a légtérbe.
Egy fűtés kérdéssel kapcsolatban vagyok kicsit megakadva:
Van egy panel garázs ahol végig fut egy csomó fűtécső, ezekről már levettem a szigetelést, forrók is csak az a gond, hogy egy állmennyezet van alattuk ami nem igazán engedi le a meleget. Az áll mennyezet egyik vége ugyan nyitott de nem túl sok meleg jön le.
Arra gondoltam hogy valahogy egy ventiláttorral kellene leszívni / fújni a meleget.
Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne lecsalogatni több meleget az álmennyezet fölül?